Gdje je Bog danas?
Molim vas samo bez nekih izljeva vulgarnosti i psovki. Dajte normalno odgovorite, ako imate što pametno za reći, ako ne... bolje nemojte! ZAHVALJUJEM!
Društvo, politika
Marigold
A ti si napisao da ti je NELOGIČNO da Bog NE POSTOJI. možda ti to podsvijest nešto govori ili možda neka viša sila.
Isis
ja sada mogu kontrirati tebi i reći da sam i ja našao izlaz iz bezizlaznih situacija tako što se čudo pojavilo, ali se nisam nikome molio i mislim da sam sâm zaslužan za taj uspjeh...
super_leptir
Ima li Boga previše ili premalo danas u svijetu? Spominje li se dovoljno ili je zapostavljen? Znaju li ljudi uopće išta o njemu? (Koliko samja primjetio moji poznanici jako malo) Jesu li ljudi možda ljuti na njega, boje li ga se ili jednostavno bježe od njega od straha da će vidjeti njihova djela? Vjeruju li mu ljudi?
Molim vas samo bez nekih izljeva vulgarnosti i psovki. Dajte normalno odgovorite, ako imate što pametno za reći, ako ne... bolje nemojte! ZAHVALJUJEM!
Marigold
Kako onda objašnjavaš dokumentirane dokaze o opsjedanju i egzorcizmu.Ako postoji vrag postoji i Bog.
Meni je velika želja upast u vatikansku arhivu, mislim da bi tamo pronašli nepojmljive stvari,pa čak i konkretne dokaze.
CatCloe
znači li to da ne pišemo ništa što se tebi ne bi sviđalo, ili..?
mislim da ga ima i previše. nabijaju križeve na nos i onima koji žele i onima koji ne žele.
koji bog? onaj kojeg propovijedaju oni koji guze male dečkiće?
ozana
Ne razumijem samo jedno. Zbog čega je veća sablazan svećenik koji, kako veliš, guzi mlade dečke od nekog drugog, isto tako ofucanog pedofila. Meni je jednako grozno i jedno i drugo. Kao što se grozim muškaraca koji mlate svoje supruge, preljubnika, kriminalaca, ubojica i svih ostalih. Sve je to jednako ružno i za osudu, a istovremeno i (ne)ljudski.
super_leptir
kad vozi dobar auto lovaros je i sve trosi na sebe. a i sam Isus im je obecao da ce imati 100 struko vise ako se svega odreknu poradi njega. sto su oni i ucinili.
super_leptir
ma naravno da ti nije jasno... vjerojatno ces me jos i nauciti sto je to Crkva, sto vjera, a sto vjernik jel tako?!?!
super_leptir
vidis catcloe, upravo sam htio izbjeci bilo kakvo poticanje mrznje i netrpeljivosti. mene je samo zanimalo kako narod dise po tom pitanju, ali ljudi pricu o Bogu nevjerojatno brzo okrecu na svecenike i upiru prst u druge kako ne bi pokazali u sebe. to je strasno zanimljivo i ponovljivo. i zbog toga sam zamolio ljude da se ostave vulgarnih rijeci i napada, jer ja nikoga ne napadam sto ne vjeurje, niti ikome govorim da je u krivu niti da ce u pakao ili sto ti ja znam.
super_leptir
p.s. a Bog ti oprasta cak i to sto ga psujes!
super_leptir
recimo kao sto ne mogu vjerovati da bih ja sada letio da skocim kroz prozor. zasto? jer je to totalno apsurdno. nitko nikada nije poletio sam od sebe. i mogu ja vjerovati kolko ocu i skociti kroz prozor, ali dzabe...
MarigoldKako onda objašnjavaš dokumentirane dokaze o opsjedanju i egzorcizmu.Ako postoji vrag postoji i Bog.
Meni je velika želja upast u vatikansku arhivu, mislim da bi tamo pronašli nepojmljive stvari,pa čak i konkretne dokaze.
MarigoldVećina ljudi se boji fizičkih stvari, a ja onoga s one strane-duhova , demona i sl.-tako da se još nisam usudila pogledat nijedan film s tom temom.
MarigoldBilo koja žena ili neka određena,recimo tvoja žena.
![]()

super_leptirIma li Boga previše ili premalo danas u svijetu?
ozanaTi si pristalica mišljenja da je bog zapravo u svakom od nas? Ono, svi smo mi bog...

super_leptir
pokazuješ svojim riječnikom svoju kulturu i svoju inteligenciju. intelektualac nije čovjek koji je visoko obrazovan... inetelktualac je čovjek mudar, etičan i moralan. što se za tebe ni izdaleka ne bi moglo reći.
gaap
pa da za katoličku su uvijek postojali pravi i krivi, ni za crkvu svi ljudi nisu ljudi!
DanicaV
Gdje je Bog kada djeca umiru od gladi?

CatCloe
bog has left the building.
DanicaV
Gdje je Bog kada djeca umiru od gladi?
Allende
Nemoj da si tak'a Danice, kako gdje je? Čeka da umru, tim činom potvrde svoje žrtvovanje za njega, pa će on to njima sve fino nadoknaditi na onom svijetu....dođem ti....
Marigold
Ta pitanja mi zvuče pomalo djetinjasto...
ne znam...ja vjerujem da što je čovjek bolja osoba to će mu smrt biti gora..nešto kao posljednji test ili kušnja..

DanicaV
Već sam izabrala pakao i pozvala društvo, tko će sa mnom, na topicu gdje smo se družili s Leptirićem.![]()
![]()
![]()
Allende
Pa prijavio sam se ja već za to, samo imam vrlo kratak fitilj za neke stvari...
Marigold
Eto vidiš meni se moja baka javila...al iako sam okružena vjernicima samo par ljudi mi je to povjerovalo..
MarigoldStvarno ne znam tko u današnje vrijeme za sebe misli da je pravovjeran i bezgrješan, al znam da meni to nikad nije niti palo na pamet...
ja. bezgriješan, naivan i nevin.![]()
i sve mogu dokazati...
gazda777
MarigoldStvarno ne znam tko u današnje vrijeme za sebe misli da je pravovjeran i bezgrješan, al znam da meni to nikad nije niti palo na pamet...
ja. bezgriješan, naivan i nevin.![]()
i sve mogu dokazati...![]()
Hm. zašto me to ne iznenađuje...
exHOP3on
što se tiče toga što je bog ja sam po svom promatranju ljudi i njihove ''vjere'' došao do jednog zaključka (jedna od mojih životnih filozofija):
Bog je skup, fuzija, ljudskih ideala koje čovjek želi postići i koje tjera ljude da se razvijaju...
Bog je zapravo cilj... savršenstvo... ono što čovjek želi biti ali neće uspjeti jer će se uništiti prije...
ireas
totalno kuzim sto si htio reci i slazem se s tim tvojim poimanjem Boga
ljudi jednostavno trebaju nesto za sto bi se cvrsto uhvatili i vjerovali...ali to je ok
DanicaVBog je danas otišao na party u pakao.
exHOP3on
što se tiče toga što je bog ja sam po svom promatranju ljudi i njihove ''vjere'' došao do jednog zaključka (jedna od mojih životnih filozofija):
Bog je skup, fuzija, ljudskih ideala koje čovjek želi postići i koje tjera ljude da se razvijaju...
Bog je zapravo cilj... savršenstvo... ono što čovjek želi biti ali neće uspjeti jer će se uništiti prije...
Alana Bates
Ipak, po meni znanstvenik koji prakticira ono što proučava, gubi kredibilitet: mislim da je znanost i znanje još uvijek viši stupanj razvoja od religije.
Isisja ne kažem da ga ima jednako..
ima ga kolko vjerujemo da ima..
kod mene ga nema jer ne vjerujem u boga...
kod mene ima samo vlastiti razum i što god radio vjerujem da je to moja odluka, a ne božja
Anonymousa ako se msije pitati odakle vama ti podaci o tim silovanjima i svemu tome???
DanicaVNe krivim Boga za sve što ne valja, nego se ne želim skrivati iza istoga, i reći da je nešto Božja volja, da tako mora biti.
Nitko neće slobodnom voljom izabrati bolest i patnju, rat, silovanje...
???????????????????????????????nitko neće slobodnom voljom izabrati bolest to svakako, patnju e pa sa, rat - dolazi slobodnom voljom - sve ovo dolazi slobodnom voljom jedne strane - ljudske naravno- postoji knjiga "Gdje je Bog kada pobozni stradaju" mislim da ima u knjiznici pa si malo procitajte ne
Marigold
Ako ne vjeruješ u Boga, zanima me tko je idući na tvojoj listi odgovornih za umiranje djece od gladi?

DanicaV
zlo ne dolazi od boga nego od čovjeka
DanicaVod čovjeka koji se skriva iza boga i kad napravi neko sranje, fino se ispovijedi istome i nastavi dalje po svome......
Gemi
Sustav vrijednosti čovjek mora izgraditi prema nečemu, u odnosu na nešto. Kako vidim, ti poprilično evil razmišljaš, bez imalo ideala i snova pa me zanima odakle ti i čemu to, kad te već ne tepe ni Bog, ni mišljenje ljudi, ni njihove sugestije i sl.
Kako znaš da je baš tvoj sustav vrijednosti ispravan i vrijedan poštovanja, a danas sutra i dobar uzor tvojim potomcima?
DanicaV
Gemi
Sustav vrijednosti čovjek mora izgraditi prema nečemu, u odnosu na nešto. Kako vidim, ti poprilično evil razmišljaš, bez imalo ideala i snova pa me zanima odakle ti i čemu to, kad te već ne tepe ni Bog, ni mišljenje ljudi, ni njihove sugestije i sl.
Kako znaš da je baš tvoj sustav vrijednosti ispravan i vrijedan poštovanja, a danas sutra i dobar uzor tvojim potomcima?
Čovjek je razumno biće (pretpostavimo) i sve što čuje, vidi, pročita, doživi.... utječe na stvaranje sustava vrijednosti.
Ne kažem da je moj sustav vrijednosti ispravan, ali nikoga ne tjeram da ga prihvati (što se kod nas čak institucionalno radi).
Kad roditelj veliki vjernik kao uzor svojim potomcima prenese vjeru, onda roditelj "nevjernik" valjda ima pravo potomku prenijeti svoj način razmišljanja i u konačnici mu prepustiti da sam odluči kojim će putem krenuti.
DanicaV
Grizodušje ili kako već čovjek može i treba riješiti sam sa sobom. Ako u glavi imaš izgrađen neki sustav vrijednosti, sam ćeš znati jesi li nešto učinio krivo, nekoga povrijedio...
Ne skrivam se iza Boga, ali mislim da to većina ljudi radi.
Eto, neka se meni pokaže Gospa, porazgovara sa mnom malo, pa ću vjerovati. I neću se truditi onda na tome obogatiti.
DanicaV
mlada si, shvatit ćeš.
puki
a nema veze, bio sam hiperaktivan pa sam morao nesto napisati...
DanicaV
puki
a nema veze, bio sam hiperaktivan pa sam morao nesto napisati...
samo ti šrajbaj, simpatnično je..... de, prestani udarati glavom....... boli mee
puki
pankerčić?
Alana Bates
puki
pankerčić?
Šta sad misliš tim pitanjem: da ti nisi mali pankerčić ili da mali pankerčić nije na tvom avataru?
puki
darn...jel toliko ocito?
DanicaV@eldiablo,
kad djeca prestanu umirati od gladi, počet ću vjerovati u boga /namjerno sam napisala malo b, jer ako postoji, zločest je/.........
što god pisalo u knjigama.
Marigold
(pitam iako znam da ih koristiš za podjebavanje nas ostalih)
DanicaV
koliko postoji civilizacija, toliko postoje različita vjerovanja i rasprave na temu. i još ne postoji konačni "pravi" odgovor, pa ga nećemo ni mi na ovom forumu naći.
DanicaV
@eldiablo,
uvažavam komentare. ono koncesija je tipfeler, na tipkovnici su c i f jedno ispod druog. razlikujem te pojmove....... mislim, bilo bi zgodno imati koju, isplativo je.
toni
Konfesiju ? Pitaj boga sta je to !![]()
wastedbass
Ja vjerujem u filozofiju Isusa Krista bio je pravi propovjednik ljubavi jedino u to krscanin sam na papiru inace sam agnostik gdje je bog danas jedino u crkvi zajedno s vjernicima
bazooka_joe
"I always like a dog so long as he isn't spelled backward." -- G.K. Chesterton
Jebeš boga koji zapovijeda štovanje samoga sebe, a nikako onih 'drugih'. Na kraju ti još sere kako oni 'drugi' nikada nisu ni postojali. Drago mi je što je umro, pljujem i gazim po njegovu grobu!

8Kao oprezan prirodoslovac mogu reći da se boga ili Boga pouzdano ne može isključiti.
Malo se svađamo oko interpretacije, ali sve je u načelu dopušteno. Nedopušteno je jedino vrijeđanje, korporativno licemjerje vjerskih institucija i nebriga za čovjeka.
A toga ima koliko god srce želi. Isus je bio super lik.
Ako se ograničite na to je li živ ili mrtav, onda zaboravite na svu fikciju, zabranite književnost, ukinite dječje bajke...
ali sve je u načelu dopušteno. Nedopušteno je jedino vrijeđanje, korporativno licemjerje vjerskih institucija i nebriga za čovjeka.
korporativno licemjerje vjerskih institucija
mali_ivica
Teška glupost je reči da je sve dopušteno. To nije istina!
Zbog takvih stvari se ljudi udljuju od crkve a to je ono kad nam nešto što oni kažu ne odgovara, onda mi to sebi naprvimo kako nama odgovara pa zatim vičemo da smo svetci i neznam što još te da je crkva za sve kriva i neznam ti ja što još isto kao ikorporativno licemjerje vjerskih institucija
i ovakve gore navedene gluposti.
Crkva je dala određena pravila želimo li se zvati katolicim red bi bio da ih se i držimo, a sad ovo hoću ovo neću i sl. o je već samo po sebi, licemjerno igranje Boga.
BlofeldBez ljutnje, ali kolega forumaš iznad je u ozbiljnom sukobu sa hrvatskim pravopisom, pa i jezikom uopće. Dakle, ima i drugih stvari osim televizije, Mali Ivice! Barem Bilbliju čitaj, imao bi dvostruku korist (ne bi više pisao ovakve nesuvisle rečenice, a i skužio bi te probleme o katolicima i crkvi.)
mali_ivica
Teška glupost je reči da je sve dopušteno. To nije istina!
Zbog takvih stvari se ljudi udljuju od crkve a to je ono kad nam nešto što oni kažu ne odgovara, onda mi to sebi naprvimo kako nama odgovara pa zatim vičemo da smo svetci i neznam što još te da je crkva za sve kriva i neznam ti ja što još isto kao ikorporativno licemjerje vjerskih institucija
i ovakve gore navedene gluposti.
Crkva je dala određena pravila želimo li se zvati katolicim red bi bio da ih se i držimo, a sad ovo hoću ovo neću i sl. o je već samo po sebi, licemjerno igranje Boga.
Kad je Isus palicom razbio sinagogu, znao je što čini. Ako se ikad vrati, ja bih se na mjestu biskupa Mile Bogovića zabrinuo (i još nekih, ali ovaj je barem biskup).
8Dragi Ivice, Isus je jebao žene dok je hodio zemljom, jeo masno i pio šnaps.
Kad je u Sinagogi uočio govnare, ispizdio ih je korbačem.
Običnu kurvu je izvukao ispred streljačkog voda.
Zato je, makar bio samo legenda, jako dobar lik.
super_leptirNARAVNO DA GA IMA AKO JE TKO TU UVIJEK UZ NAS ONADA JE TO BOG..I NE MORA GA SE PREVIŠE TRAŽITI...SVI MI PADAMO, ZASTRANJUJEMO ČESTO.ALI OPET MU SE VRAĆAMO...
Ima li Boga previše ili premalo danas u svijetu? Spominje li se dovoljno ili je zapostavljen? Znaju li ljudi uopće išta o njemu? (Koliko samja primjetio moji poznanici jako malo) Jesu li ljudi možda ljuti na njega, boje li ga se ili jednostavno bježe od njega od straha da će vidjeti njihova djela? Vjeruju li mu ljudi?
ketti
ALI U BEZIZLAZNOJ SITUACIJI U KOJOJ SAM BILA JA SE UVJERILA DA POSTOJI
bazooka_joeketti
Kad nema muških u blizini i svijeće su dobre, zar ne, sestro?
DanicaVAko postoji, zgražava se nad onim što je stvorio.
aethur
Da ne otvaram novu temu.
"Negiranje Boga još je gori grijeh od korupcije, sukoba i gospodarskih kriza."
kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, u božićnoj homiliji
Blofeld
Ili ja, ili Bozanić.
aethur
Da ne otvaram novu temu.
Circaaethur
Da ne otvaram novu temu.
Pa normalno, Bog je bitan, a korupcija je manje bitna jer njome Državni novac dolazi i do Crkve (svete mati Crkve, da se razumijemo)
Nije Bozanić glup, samo prica gluposti jer se na tome temelji cijeli njegov biznis...
Najmanje je njega briga za vjeru u Isusa i male ljude kojima treba pomoć...
On je na celu najprihvacenije sekte u Hrvata i mora se borit svim silama da biznis ne propadne...
super_leptir
bazooka_joe
ketti
smiješno,ali takoo nepotrebno...

sheila
boli vas brigaaa jel on tu ili nije..skočili su svi na Bozanićevu izjavu popraćenu medijima....e da se tako prate i tuđe izjave vrijednije ovakvih topica možda bi nešto i promijenili i popravili...
na kraju krajeva svi smo isti i na to se svede...
nije nama zapravo bitno tko vjeruje ili nevjeruje..samo skačemo kad se osjećamo ugroženo..to je strah...strah od čega....hmm...neću ulazit u to...
zašto neki čekaju ovakve "izjave" da bi prestali ići u crkvu vjerovati u boga itd....mislim da nikom ne treba dobar izgovor da kaže da ne vjeruje u ono što ne vidi...opravdane su mu sve sumnje...ne trebaju mu ni povodi ni opravdanja što je tako...
reko Bozanić...a velika stvar što je Bozanić rekao...ne znam samo šta je bitno promijenio....da možda tako pažljivo slušamo i pratimo govore i korake ljudi bliže sebima....možda bi nešto i naučili...
svako ima svoj život,svoje stavove i svoja uvjerenja temeljena na nekim opažanjima,ako će se nekom stav o bogu,vjeri,crkvi štogod temeljiti na tome dobroo...nekom neće...dobro....
u svakom slučaju zdravo je raspravljati dok ne pređe granice normale.....
bazooka_joe
ketti
smiješna sam sama sebi...ovo je jačee od menee....![]()
![]()
![]()
mali_ivica
Blofeld
Ili ja, ili Bozanić.
Bozanić![]()
Blofeld
sheila
boli vas brigaaa jel on tu ili nije..skočili su svi na Bozanićevu izjavu popraćenu medijima....e da se tako prate i tuđe izjave vrijednije ovakvih topica možda bi nešto i promijenili i popravili...
na kraju krajeva svi smo isti i na to se svede...
nije nama zapravo bitno tko vjeruje ili nevjeruje..samo skačemo kad se osjećamo ugroženo..to je strah...strah od čega....hmm...neću ulazit u to...
zašto neki čekaju ovakve "izjave" da bi prestali ići u crkvu vjerovati u boga itd....mislim da nikom ne treba dobar izgovor da kaže da ne vjeruje u ono što ne vidi...opravdane su mu sve sumnje...ne trebaju mu ni povodi ni opravdanja što je tako...
reko Bozanić...a velika stvar što je Bozanić rekao...ne znam samo šta je bitno promijenio....da možda tako pažljivo slušamo i pratimo govore i korake ljudi bliže sebima....možda bi nešto i naučili...
svako ima svoj život,svoje stavove i svoja uvjerenja temeljena na nekim opažanjima,ako će se nekom stav o bogu,vjeri,crkvi štogod temeljiti na tome dobroo...nekom neće...dobro....
u svakom slučaju zdravo je raspravljati dok ne pređe granice normale.....
bazooka_joe
ketti
smiješna sam sama sebi...ovo je jačee od menee....![]()
![]()
![]()
Ne možeš zanemarivati što je rekao Bozanić, jer on je nadbiskup, kardinal, i šef Kongregacije za nauk vjere u Vatikanu (ako sam dobro napisao). Njegovi stavovi, moraju se uzeti kao stavovi Crkve. Kako je Crkva jedina pozvana da tumači volju Božju, onda bi to trebali biti i stavovi Boga. I tu onda imamo malih problema.
BlofeldMalen korak za mene, ali velik za čovječanstvo. Kad je Luther nabio daske na vrata crkve, nitko nije mogao ni predvidjeti posljedice. He, he.
aethurDa ne otvaram novu temu.
DanicaV
aethurDa ne otvaram novu temu.
Čovjek je samo bio iskren. U vrijeme korupcije, sukoba i gospodarskih kriza i svih mogućih kriza, Crkva najbolje posluje, a on je šef Crkve u Hrvatskoj.
Iz filma "Služio sam engleskog kralja": Čovjek, trgovački putnik, vrijeme radnje i mjesto radnje - Češka uoči 2. svjetskog rada, prodaje vage i salamoreznice za firmu XY. Prezentacija počinje otprilike ovako: Najveće i najmoćnije poduzeće na svijetu je Crkva, prodaje nešto što ne se ne vidi, Boga. Drugo po veličini poduzeće je moje i zove se XY, mi prodajemo vage... Posao je odlično išao, dok nije počeo rat pa je kao Židov završio u vlaku u pravcu....
p.s.
Možda je i Bog krenuo na skijanje danas?!

sheilaMislim da ih je bilo i da ih ima još koji su u vrijeme korupcije,sukoba i gospodarskih kriza ( hmmm ne bi ja baš rekla "u vrijeme" ima toga previše i danas ) mogli i mogu mjeriti sa proračunom crkvene blagajne
![]()
ccc money,money,money....![]()
Ne kupuju ljudi Boga nego pozornost...
Elena_Os
Gdje je? E, ne znam gdje je...znam gdje su ti veliki vjernici koji ga vole, vjeruju u njega, pa čak i vide..oni su u prvim redovima svetih ustanova, a čim izađu iz njih prave sranja, lažu, nanose bol na najodvratnije i najniže načine...ali da..zaboravila sam..uvijek postoji ispovijed i oni su opet čisti i nevini iako znaju da će ono izrečeno u svetoj kući (...čvrsto odlučujem da ću se popraviti i da NEĆU VIŠE GRIJEŠITI!) opet pogaziti.. ma ne, zajebala sam se..oni su stvarno iskreni i pošteni i prije svega zauvijek čisti, oni nikada više neće reći lažna svjedočanstva, poželjeti tuđe stvari, bludno zgriješiti...
sheilaElena_Os
Gdje je? E, ne znam gdje je...znam gdje su ti veliki vjernici koji ga vole, vjeruju u njega, pa čak i vide..oni su u prvim redovima svetih ustanova, a čim izađu iz njih prave sranja, lažu, nanose bol na najodvratnije i najniže načine...ali da..zaboravila sam..uvijek postoji ispovijed i oni su opet čisti i nevini iako znaju da će ono izrečeno u svetoj kući (...čvrsto odlučujem da ću se popraviti i da NEĆU VIŠE GRIJEŠITI!) opet pogaziti.. ma ne, zajebala sam se..oni su stvarno iskreni i pošteni i prije svega zauvijek čisti, oni nikada više neće reći lažna svjedočanstva, poželjeti tuđe stvari, bludno zgriješiti...
zašto uvijek nešto kompliciramo...ne možemo se pomiriti s tim da je nešto tako jednostavno...griješimo što je normalno....ISKRENO se pokajemo....zašto ne bi bilo oprošteno...ključna riječ je ISKRENO....dovoljno smo razumni da znamo kad nešto napravimo od srca a nešto ne....eto jednostavno je....
nemoj biti tako ogorčena (unaprijed se ispričavam ako nisi) ali po tvom postu osjetim neku gorčinu...uvrijedila si sve vjernike kaoo da svi kad izađu iz crkve rade ne znam šta (hehe e da je to rekao neko u javnosti) mm uglavnom.....to je njihova stvar....nemoj se ti ljutiti što njima bude oprošteno oni vjeruju u to..očito ne ti...tii imaš svoja uvjerenja....nemoj si dizat živac zbog nečega što za tebe ne postoji...i tako vjerojatno ne vjeruješ ni u raj ni u pakao...pa čemu onda pljuvanje po njihovom načinu života kad imaš svoj
DanicaVisto tako svaka cast svim pravim ateistima. ono sto sam ja nasla u Bogu, oni pronalaze u necem drugome, a ni ja ni oni ne mozemo dokazati da je to ono pravo. zapravo mislim da smo jako slicni iii to me unbelievable fascinira.Ljudima je potreban neki oslonac u životu, većini bar. Neki ga pronalaze u vjeri. Ako su iskreni u tome i pronalaze u tome duhovni mir, svaka čast.
Elena_Os
sheilaElena_Os
zašto uvijek nešto kompliciramo...ne možemo se pomiriti s tim da je nešto tako jednostavno...griješimo što je normalno....ISKRENO se pokajemo....zašto ne bi bilo oprošteno...ključna riječ je ISKRENO....dovoljno smo razumni da znamo kad nešto napravimo od srca a nešto ne....eto jednostavno je....
nemoj biti tako ogorčena (unaprijed se ispričavam ako nisi) ali po tvom postu osjetim neku gorčinu...uvrijedila si sve vjernike kaoo da svi kad izađu iz crkve rade ne znam šta (hehe e da je to rekao neko u javnosti) mm uglavnom.....to je njihova stvar....nemoj se ti ljutiti što njima bude oprošteno oni vjeruju u to..očito ne ti...tii imaš svoja uvjerenja....nemoj si dizat živac zbog nečega što za tebe ne postoji...i tako vjerojatno ne vjeruješ ni u raj ni u pakao...pa čemu onda pljuvanje po njihovom načinu života kad imaš svoj
Ne možeš se Ti sjećati tko je išao u crkvu prije 90-ih...18 Ti je godina tek..![]()
![]()
P.S. nikog' ne vrijeđam i nikog' se ne bojim...![]()
DanicaV
Zašto onima koji kao vjeruju bude oprošteno?
Znači, dovoljno je vjerovati pa možeš raditi gluposti?
Naivno.
Članovi moje obitelji išli su u crkvu otkako pamtim, nikada nisu imali problema zbog toga, ni što se tiče posla, dobivanja stanova, ničega.
Svake godine, odmalena, idem kod njih za Uskrs i Božić. I neka mi se onda neko pametan pojavi i kaže da nije smio.
Sutradan bi svi veliki vjernici rekli da su oduvijek kod kuće tajno klanjali, da slučajno islam postane akutalan.
p.s.
Ne želim ni ja nikoga uvrijediti. Time bih uvrijedila osobe s kojima sam proslavljala i slavim Božiće i Uskrse iako nisam vjernica.
Ljudima je potreban neki oslonac u životu, većini bar. Neki ga pronalaze u vjeri. Ako su iskreni u tome i pronalaze u tome duhovni mir, svaka čast.
Da, najžalosnije mi je za Valentinovo koje je sada totalno... Pokojnom tetku je to bio imendan. Koje su to fešte bile.

Elena_Os
Gdje je? E, ne znam gdje je...znam gdje su ti veliki vjernici koji ga vole, vjeruju u njega, pa čak i vide..oni su u prvim redovima svetih ustanova
Elena_Os
KAJEM SE OD SVEGA SRCA ŠTO UVRIJEDIH BOGA, NAJVEĆE I NAJMILIJE DOBRO. MRZIM SVE SVOJE GRIJEHE I ČVRSTO ODLUČUJEM DA ĆU SE POPRAVITI I DA NEĆU VIŠE GRIJEŠITI!!!!
neću više ,neću više, neću više,više nikada...![]()
oprosti eto neću više nema smisla nadovezivati se na tvoj post bez argumenata,primijetila sam sarkazam i to mi je dovoljno Isis
boga ima onolko kolko mi želimo da ga bude...
a to ovisi o pojedincu..
DonQuijoteje li bog u glavi? ili postoji kao materija? ako postoji kao materija, gdje je? svuda oko nas? u mrkvi, kamenu, šećernoj vati? ili na jednom mjestu, npr. na olimpu? ako postoji u našim glavama, točnije umovima, je li stvaran ili samo plod naših umova? sve što je plod našeg uma ima realan utjecaj na nas, kao i nešto materijalno, stoga, zapravo, za naše djelovanje i ne bi bilo bitno je li bog produkt našeg uma ili realno egzistira u njemu, jer bi imao isti učinak na nas.

MacaPapucharica
DonQuijoteje li bog u glavi? ili postoji kao materija? ako postoji kao materija, gdje je? svuda oko nas? u mrkvi, kamenu, šećernoj vati? ili na jednom mjestu, npr. na olimpu? ako postoji u našim glavama, točnije umovima, je li stvaran ili samo plod naših umova? sve što je plod našeg uma ima realan utjecaj na nas, kao i nešto materijalno, stoga, zapravo, za naše djelovanje i ne bi bilo bitno je li bog produkt našeg uma ili realno egzistira u njemu, jer bi imao isti učinak na nas.
upravo tako!
![]()
DonQuijoteVidiš zanimljivo,...je li bog u glavi? ili postoji kao materija? ako postoji kao materija, gdje je? svuda oko nas? u mrkvi, kamenu, šećernoj vati? ili na jednom mjestu, npr. na olimpu?
tuxTo je tvoje mišljenje i zato mislim kako si trebao početi rečenicu sa:bog je u glavi onoga koji vjeruje u njega,za sve druge boga nema.
mali_ivicatuxTo je tvoje mišljenje i zato mislim kako si trebao početi rečenicu sa:bog je u glavi onoga koji vjeruje u njega,za sve druge boga nema.
moje je mišljenje, moje je stajalište i sl.
Ovako zvuči kao da si poslan od Boga da nas sve prosvjetliš istinom.
mali_ivicae da znas da sam mislio napisat "smatram da je" i onda ovaj ostatak recenice ali eto zaboravih napisati.i da napomenem boga nema u mojoj glavi
tuxTo je tvoje mišljenje i zato mislim kako si trebao početi rečenicu sa:bog je u glavi onoga koji vjeruje u njega,za sve druge boga nema.
moje je mišljenje, moje je stajalište i sl.
Ovako zvuči kao da si poslan od Boga da nas sve prosvjetliš istinom.![]()