Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Studentski prosvjed u Osijeku! [razvoj događaja]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
studentica024
Ukupno postova: 15
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.04.2009. 13:11 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svebor je napisao/la:
ja sam student kao i ti. ne znam odgovore na sva pitanja i žalosti me što se svi pouzdaju u nekoga kao ja koji će doći i poslušati što tko ima za reći dok drugi kurvinski razvoj situacije promatraju na vijestima iz postelje iako i sami imaju što za reći, a tiče se njihove zadnjice. postaje mi zamorno iznositi iznova vlastita razmišljanja svakome pojedinačno iznova i opet. evo, naletio sam na zanimljiva pitanja na fejsu koja je netko postavio, a također čovjek nije dobio repley ni od koga. barem ne za sada. ja mu odgovoriti ne znam. puno toga u prosvjeti ne štima, a nitko nikada sve do sada nije poduzeo NIŠTA za promjenu.
Citat: nije li debilna činjenica što kada god su profesori, pritom bilo da je riječ o osnovnom, srednjem ili visokom školstvu, štrajkali SAMO za veće plaće, a da ih pritom nije bilo briga za radne uvjete u kojima održavaju nastavu?!

nije li debilno da profesori koji gotovo svi bez iznimke nedosljedno provode bolonju usuđuju se pisati plusiće i minuse izostanaka dok istodobno primaju plaću od poreznih doprinosa naših roditelja, a da pritom ne mogu osigurati rokove svaki mjesec?
zar su za to plaćeni?!
mene pritom nitko ne pita kako netko plaća režije svoj boravak u Osijeku...

zašto bi itko od nas morao dolaziti u 7 ujutro na predavanje jer nedostaje učionica, zašto prijetnjama i zabranama "stimuliraju" dolazak studenata na njihova predavanja ako nisu u stanju osigurati radne uvjete?!
zašto učitelji nemaju svoju zgradu i fakultet?

zašto mi u 2 godine školovanja imamo samo 5 (slovima: PET) dana prakse?!
gdje je nestala obećana mobilnost među srodnim fakultetima?!

volio bih da mi netko može dati smislene odgovore na ova pitanja. volio bih da ima reakcija i još ljudi koji se usude misliti svojom glavom. kakvi smo mi to budući učitelji i akademski građani ako zatucano puštamo da rješavaju naše probleme i govore što nam je činiti?!

zar smo doista samo ovce (za šišanje) koje će odgajati ovce?!

p.s.
ovi iz sz su neradnici i gamad svoje vrste. neću reći svi ali većinom. zaključih to iz svega priloženoga, izloženoga i doživljenoga.

Ne držim ja tebe odgovornim, kolega. ali ne shvaćam tu sigurnsot u blokadu predavanja kada nemamo odgovore na pitanja koji su nužni. Bila sam na fakultetu kao što sam rekla, trudim se shvatit, doprinjeti i razumjeti. Ali ne mogu pronaći taj glavni razlog i argument koji vi vidite kada ste sigurni da je ovo pravi način. Bolje ovo nego šutnja, slažem se!!! Ali ljudi, akademski građani ćemo biti jednog dana; pa probajmo barem svi zajedno pronaći neki način da ne budu oštećenih ni po kojoj osnovi.
Nemam ni ja odgoovre na sva pitanja, daleko od toga. Ali očito jednima imam toliko pitanja na koja nitko ne zna odgovore a svi glume buntovnike i sveznalice.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
studentica024
Post Postano: 28.04.2009. 13:15 
Naslov:  

Svebor je napisao/la:
osječankaFFOS je napisao/la :
još neka i na plenume dolazimo boriti se s drugim studentima i tražiti od njih da nam se smiluju i uvaže nam naša prava???

a gdje su sva ona prava koja su meni obećana kada sam upisao fakultet?! na plenum dolazim izboriti se za svoja prava.
studentica i sama priznaje kako daleko od toga da studenti nisu u dobroj poziciji, od organizacije predavanja pa sve do same primjene naučenog tj. prakse i katastrofalnih uvjeta podučavanja... mislim da te zahtjeve treba proširiti. stvarno nije samo pitanje školarina (dekani su izglasali da nam se naplaćuju školarine ne primorac) i mnogi su tamo i zbog nepravde koje osjećaju u prosvjetnom sustavu.
i zato podržavam ovaj način jer drugačiji načini nisu urodili plodom. nije ih niti bilo. ako želiš nokautirati živinu ideš drito u glavu najjače što možeš!!!

bed mi je što trpim maltretiranje od nesavršenog sustava koji od mene traži savršenost, a sve to dok plaćam punu cijenu vremenom i novcem!

Evo sam si rekao: Nije niti bilo drugih načina!! Pa kako su onda mogli uroditi plodom?!! A što je sa prošlogodišnjim prosvjedom koji nije uključivao blokau a urodio je plodom??????

Svebor

Ukupno postova: 1672
Spol: Muško Muško
Post Postano: 28.04.2009. 13:35 
Naslov:  

studentica024 je napisao/la :
! Ali ljudi, akademski građani ćemo biti jednog dana; pa probajmo barem svi zajedno pronaći neki način da ne budu oštećenih ni po kojoj osnovi.

Akademski građani su lijepo skupili glave i pronašli nove načine kako pljačkati ljude.
Pa ipak su trgovačko društvo. Since 1992.!
http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,4,28,,161159.jl
Svatko od nas zna ponešto. Mislim kako nitko ne glumi buntovnike ali puno više njih zaboli kurac jer su već odgojeni da budu ovce za šišanje. Pitanje je vremena kada će osim na šišanje krenuti i na klanje.

AFC_girl
Ukupno postova: 4
Post Postano: 28.04.2009. 14:32 
Naslov:  

gadi mi se ovaj prosvjed..posebno kada vidim kakvi studenti sjede u prvom redu na plenumu, ne zna se tko je od njih više puta pao godinu, a sad su najglasniji i traže besplatno školovanje. nitko od studenata koji žele ići na predavanja nema pravo glasa jer ih se odmah izviždi i počne vrijeđati..zašto se ne žele čuti drugo mišljenje - zato što znaju da postoje čvrsti argumenti protiv njih i nemaju pojma kamo sve ovo vodi, kao što je netko prije mene rekao..samo diplomatski odgovori, svako veče jedno te isto i svađaju se uz to ko kokoške. a šta je sa svim stipendistima i onim studentima koji trebaju riješiti ispite kako bi se mogli na vrijeme prijaviti za dom, šta je s onima koji u 6.mj. ne žele ići na predavanja nego riješiti ispite i tražiti posao?? i ZAŠTO SE BRANE KOLOKVIJI??? nas su danas otjerali iz učionice, pa gdje to ima? podržavam taj zahtjev za besplatnim školovanjem, nisam bila u toj situaciji i ne mogu ni zamisliti kako je onima čiji roditelji to jedva financiraju, blokirat ću nastavu i iskoristiti pravo na izostanke kad budu nadoknade, ALI DAJTE MI PRAVO DA RIJEŠIM ONO ŠTO MOGU SADA PREKO KOLOKVIJA!! meni je to ono nejnebuloznije što se događa trenutno na faksu, da se ljudima brani ono što je kolko-tolko postignuto bolognom-rješavanje ispita preko kolokvija!! kako da izjasnim svoje i razmišljanje mnogih drugih kolega s faksa kad od zatucanih prosvjednika ne možemo doći do riječi, i tko su ti ljudi uopće da meni brane moje pravo na polaganje kolokvija i održavanje predavanja. ja se trebam zaposlit slijedeće godine i ono što sada radim po planu i programu meni stvarno treba, kad ću to naučiti ako ne sada??

osječankaFFOS
Ukupno postova: 10
Post Postano: 28.04.2009. 14:39 
Naslov:  

AFC_girl je napisao/la :
a šta je sa svim stipendistima i onim studentima koji trebaju riješiti ispite kako bi se mogli na vrijeme prijaviti za dom, šta je s onima koji u 6.mj. ne žele ići na predavanja nego riješiti ispite i tražiti posao?? i ZAŠTO SE BRANE KOLOKVIJI??? nas su danas otjerali iz učionice, pa gdje to ima? podržavam taj zahtjev za besplatnim školovanjem, nisam bila u toj situaciji i ne mogu ni zamisliti kako je onima čiji roditelji to jedva financiraju, blokirat ću nastavu i iskoristiti pravo na izostanke kad budu nadoknade, ALI DAJTE MI PRAVO DA RIJEŠIM ONO ŠTO MOGU SADA PREKO KOLOKVIJA!! meni je to ono nejnebuloznije što se događa trenutno na faksu, da se ljudima brani ono što je kolko-tolko postignuto bolognom-rješavanje ispita preko kolokvija!! kako da izjasnim svoje i razmišljanje mnogih drugih kolega s faksa kad od zatucanih prosvjednika ne možemo doći do riječi, i tko su ti ljudi uopće da meni brane moje pravo na polaganje kolokvija i održavanje predavanja. ja se trebam zaposlit slijedeće godine i ono što sada radim po planu i programu meni stvarno treba, kad ću to naučiti ako ne sada??

u potpunosti se slažem s tobom!

Svebor

Ukupno postova: 1672
Spol: Muško Muško
Post Postano: 28.04.2009. 14:41 
Naslov:  

AFC_girl je napisao/la :
nitko od studenata koji žele ići na predavanja nema pravo glasa jer ih se odmah izviždi i počne vrijeđati..zašto se ne žele čuti drugo mišljenje -

ČISTA LAŽ!! da nisam bio možda bih ti i povjerovao. a i nema vas nešto koji ste iskazali želju za razumjeti probleme, a kamoli iskazati želju za predavanjem. Confused odlukom su donesene većinom. dođi i danas.

uz sitne duše plitkog razmišljanja koje se zadovoljavaju mrvicama iako im je obećano nešto drugo teško da će ovo društvo ikada napredovati.

avantgarde
Ukupno postova: 818
Post Postano: 28.04.2009. 15:14 
Naslov:  

Ajde Svebore nej se sekirat. Vidis da su obicne sitne duse koje misle samo na svoje dupe i jebe im se zivo za kolektiv.

Takvi ce cijeli zivot trpit krkanje u bulju od svih, svagdje i uvijek.

Post Postano: 28.04.2009. 15:26 
Naslov:  

smiješni ste stvarno..na svaki komentar se može očekivati izjava tog tipa, i onda se čudite što studenti ne dolaze na plenum..čuvaju živce za ispitne rokove jer će im ove godine posebno trebati. ne da vam se apsolutno ništa objasniti i mislite da ste popeli svu pamet svijeta. danas sam pokušala razgovarati sa studenticom takvog kalibra. maše ona svojim programom i ponavlja jedno te isto ko da su joj mozak isprali. a to što ti mješaš krkanje u bulju sa nečijim radom i učenjem, tj. postizanjem ciljeva na faksu redovnim polaganjem ispita s ciljem nalaženja stalnog posla jednog dana..e na to stvarno nemam komentara...

avantgarde
Post Postano: 28.04.2009. 15:36 
Naslov:  

Ne mijesam ja nista. Kristalno mi je jasno da bi ti do tih svojih ciljeva i preko mrtvih presla.

Za svaku je pohvalu tvoje ucenje i trud, no oduvijek su mi se gadili marginalci koji nisu imali muda usprotiviti se sistemu pa makar i na svoju stetu, vec su slijepo slusali naredbe i po 100. put iznova pojeli govno sa vlastite pete.

Cinjenica je da svi tamo skup zajedno izgledaju ko jedan oveci kokosinjac i da nista od svega toga ni priblizno ne izgleda ozbiljno, no bitno je da se negdje krene s mrtve tocke. Ja nisam student, zaposlen sam, imam poprilicno dobru placu i jebeno radno vrijeme za koje sumnjam da bih nasao negdje dalje, ali sam solidaran prema svima kojima nije tako.

Post Postano: 28.04.2009. 15:44 
Naslov:  

nisam ni marginalac ni neki strastveni revolucionar, oduvijek sam pokušavala biti u nekoj sredini, pa tako i sada. da si pročitao cijeli moj komentar vidio bi da blokiram predavanja kao i svi i da podržavam zahtjev za besplatnim školovanjem. ali istovremeno želim da mi se dopusti da barem te šugave kolokvije riješim. ja mislim da bi bilo krajnje vrijeme da se organizatori nađu i dogovore međusobno što točno žele i na koji način to žele postići.

anakonda

Ukupno postova: 6288
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 28.04.2009. 15:49 
Naslov:  

...hm, čekala sam trenutak kada će se sve ovo početi raspadati, umjesto da svi krenu zajedno s istim ciljem...šteta...ali takav smo narod valjda....

Ukupno postova: 2125
Post Postano: 28.04.2009. 15:55 
Naslov:  

anakonda je napisao/la :
...hm, čekala sam trenutak kada će se sve ovo početi raspadati, umjesto da svi krenu zajedno s istim ciljem...šteta...ali takav smo narod valjda....

.. a možda nije do toga da smo takav narod nego do toga da svi studenti ne misle isto

Ukupno postova: 6288
Post Postano: 28.04.2009. 15:58 
Naslov:  

josephine01 je napisao/la :
anakonda je napisao/la :

.. a možda nije do toga da smo takav narod nego do toga da svi studenti ne misle isto

...kako god bilo, šteta je kad se nešto krene, pa stane jer se ljudi ne znaju/ne mogu/ne žele dogovoriti....

Post Postano: 28.04.2009. 17:36 
Naslov:  

avantgarde je napisao/la:
Ne mijesam ja nista. Kristalno mi je jasno da bi ti do tih svojih ciljeva i preko mrtvih presla.

Za svaku je pohvalu tvoje ucenje i trud, no oduvijek su mi se gadili marginalci koji nisu imali muda usprotiviti se sistemu pa makar i na svoju stetu, vec su slijepo slusali naredbe i po 100. put iznova pojeli govno sa vlastite pete.

Cinjenica je da svi tamo skup zajedno izgledaju ko jedan oveci kokosinjac i da nista od svega toga ni priblizno ne izgleda ozbiljno, no bitno je da se negdje krene s mrtve tocke. Ja nisam student, zaposlen sam, imam poprilicno dobru placu i jebeno radno vrijeme za koje sumnjam da bih nasao negdje dalje, ali sam solidaran prema svima kojima nije tako.

Odakle ti pravo da nekome sudiš??? Što ti znaš koliko sam se ja ili netko drugi namučio da upiše željeni fakultet?? Kako ti nije neugodno suditi nekome a ne znaš ni pola priče???
Znači mi koje želimo DA NAM SE OMOGUĆI DA IZLAZIMO NA KOLOKVIJE kako kasnije ne bi pali godinu (jer nas čeka 10 ispita samo ovaj semestar)smo sebični??? Mi bismo preko mrtvih do svog cilja, a dvolične osobe koje padaju godine sjede u rpvim redovima i žele besplatno obrazovanje??? Pa gdje to ima?? SVAKO SE MOŽE OSLOBODITI OD PLAĆANJA ŠKOLARINE SAMO DA SE MALO POTRUDI.. Da nije tako još bi te pokušala razumjeti.
I nakon svega ti nije neugodno reći: Oduvijek su mi se gadili marginalci koji nisu imali muda usprotiviti se sistemu pa makar i na svoju stetu. Kada udeš u situaciji kao ja, pitat ću te. Lako se tebi smješkat i kritizirat sa udobnog radnog mjesta. MENI SE NIŠTA NE GADI VIŠE OD TOGA.

avantgarde
Post Postano: 28.04.2009. 17:41 
Naslov:  

Nisi ti bas najbolje shvatila moj post.
Upravo suprotno, sjecam se da svaki put kad su bili neki prosvjedi da sam sudjelovao u njima.
Sretno s faksom, no i dalje ne mislim da imas ispravan stav. Bas zato sto si se namucila da upises fakultet. No opet, to je tvoje pravo. Wink

Skoči u forum: