| Autor |
Poruka |
|
studentica024 Ukupno postova: 15 Spol:  Nebitno
|
Ne držim ja tebe odgovornim, kolega. ali ne shvaćam tu sigurnsot u blokadu predavanja kada nemamo odgovore na pitanja koji su nužni. Bila sam na fakultetu kao što sam rekla, trudim se shvatit, doprinjeti i razumjeti. Ali ne mogu pronaći taj glavni razlog i argument koji vi vidite kada ste sigurni da je ovo pravi način. Bolje ovo nego šutnja, slažem se!!! Ali ljudi, akademski građani ćemo biti jednog dana; pa probajmo barem svi zajedno pronaći neki način da ne budu oštećenih ni po kojoj osnovi.
Nemam ni ja odgoovre na sva pitanja, daleko od toga. Ali očito jednima imam toliko pitanja na koja nitko ne zna odgovore a svi glume buntovnike i sveznalice. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Evo sam si rekao: Nije niti bilo drugih načina!! Pa kako su onda mogli uroditi plodom?!! A što je sa prošlogodišnjim prosvjedom koji nije uključivao blokau a urodio je plodom?????? |
|
|
|
|
|
 |
|
Svebor
Ukupno postova: 1672 Spol:  Muško
|
! Ali ljudi, akademski građani ćemo biti jednog dana; pa probajmo barem svi zajedno pronaći neki način da ne budu oštećenih ni po kojoj osnovi.
|
Akademski građani su lijepo skupili glave i pronašli nove načine kako pljačkati ljude.
Pa ipak su trgovačko društvo. Since 1992.!
http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,4,28,,161159.jl
Svatko od nas zna ponešto. Mislim kako nitko ne glumi buntovnike ali puno više njih zaboli kurac jer su već odgojeni da budu ovce za šišanje. Pitanje je vremena kada će osim na šišanje krenuti i na klanje. |
|
|
|
|
|
 |
|
AFC_girl Ukupno postova: 4 Spol:  Nebitno
|
gadi mi se ovaj prosvjed..posebno kada vidim kakvi studenti sjede u prvom redu na plenumu, ne zna se tko je od njih više puta pao godinu, a sad su najglasniji i traže besplatno školovanje. nitko od studenata koji žele ići na predavanja nema pravo glasa jer ih se odmah izviždi i počne vrijeđati..zašto se ne žele čuti drugo mišljenje - zato što znaju da postoje čvrsti argumenti protiv njih i nemaju pojma kamo sve ovo vodi, kao što je netko prije mene rekao..samo diplomatski odgovori, svako veče jedno te isto i svađaju se uz to ko kokoške. a šta je sa svim stipendistima i onim studentima koji trebaju riješiti ispite kako bi se mogli na vrijeme prijaviti za dom, šta je s onima koji u 6.mj. ne žele ići na predavanja nego riješiti ispite i tražiti posao?? i ZAŠTO SE BRANE KOLOKVIJI??? nas su danas otjerali iz učionice, pa gdje to ima? podržavam taj zahtjev za besplatnim školovanjem, nisam bila u toj situaciji i ne mogu ni zamisliti kako je onima čiji roditelji to jedva financiraju, blokirat ću nastavu i iskoristiti pravo na izostanke kad budu nadoknade, ALI DAJTE MI PRAVO DA RIJEŠIM ONO ŠTO MOGU SADA PREKO KOLOKVIJA!! meni je to ono nejnebuloznije što se događa trenutno na faksu, da se ljudima brani ono što je kolko-tolko postignuto bolognom-rješavanje ispita preko kolokvija!! kako da izjasnim svoje i razmišljanje mnogih drugih kolega s faksa kad od zatucanih prosvjednika ne možemo doći do riječi, i tko su ti ljudi uopće da meni brane moje pravo na polaganje kolokvija i održavanje predavanja. ja se trebam zaposlit slijedeće godine i ono što sada radim po planu i programu meni stvarno treba, kad ću to naučiti ako ne sada?? |
|
|
|
|
|
 |
|
osječankaFFOS Ukupno postova: 10 Spol:  Nebitno
|
a šta je sa svim stipendistima i onim studentima koji trebaju riješiti ispite kako bi se mogli na vrijeme prijaviti za dom, šta je s onima koji u 6.mj. ne žele ići na predavanja nego riješiti ispite i tražiti posao?? i ZAŠTO SE BRANE KOLOKVIJI??? nas su danas otjerali iz učionice, pa gdje to ima? podržavam taj zahtjev za besplatnim školovanjem, nisam bila u toj situaciji i ne mogu ni zamisliti kako je onima čiji roditelji to jedva financiraju, blokirat ću nastavu i iskoristiti pravo na izostanke kad budu nadoknade, ALI DAJTE MI PRAVO DA RIJEŠIM ONO ŠTO MOGU SADA PREKO KOLOKVIJA!! meni je to ono nejnebuloznije što se događa trenutno na faksu, da se ljudima brani ono što je kolko-tolko postignuto bolognom-rješavanje ispita preko kolokvija!! kako da izjasnim svoje i razmišljanje mnogih drugih kolega s faksa kad od zatucanih prosvjednika ne možemo doći do riječi, i tko su ti ljudi uopće da meni brane moje pravo na polaganje kolokvija i održavanje predavanja. ja se trebam zaposlit slijedeće godine i ono što sada radim po planu i programu meni stvarno treba, kad ću to naučiti ako ne sada??
|
u potpunosti se slažem s tobom! |
|
|
|
|
|
 |
|
Svebor
Ukupno postova: 1672 Spol:  Muško
|
nitko od studenata koji žele ići na predavanja nema pravo glasa jer ih se odmah izviždi i počne vrijeđati..zašto se ne žele čuti drugo mišljenje -
|
ČISTA LAŽ!! da nisam bio možda bih ti i povjerovao. a i nema vas nešto koji ste iskazali želju za razumjeti probleme, a kamoli iskazati želju za predavanjem.  odlukom su donesene većinom. dođi i danas.
uz sitne duše plitkog razmišljanja koje se zadovoljavaju mrvicama iako im je obećano nešto drugo teško da će ovo društvo ikada napredovati. |
|
|
|
|
|
 |
|
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol:  Nebitno
|
Ajde Svebore nej se sekirat. Vidis da su obicne sitne duse koje misle samo na svoje dupe i jebe im se zivo za kolektiv.
Takvi ce cijeli zivot trpit krkanje u bulju od svih, svagdje i uvijek. |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
|
 |
|
|
smiješni ste stvarno..na svaki komentar se može očekivati izjava tog tipa, i onda se čudite što studenti ne dolaze na plenum..čuvaju živce za ispitne rokove jer će im ove godine posebno trebati. ne da vam se apsolutno ništa objasniti i mislite da ste popeli svu pamet svijeta. danas sam pokušala razgovarati sa studenticom takvog kalibra. maše ona svojim programom i ponavlja jedno te isto ko da su joj mozak isprali. a to što ti mješaš krkanje u bulju sa nečijim radom i učenjem, tj. postizanjem ciljeva na faksu redovnim polaganjem ispita s ciljem nalaženja stalnog posla jednog dana..e na to stvarno nemam komentara... |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Ne mijesam ja nista. Kristalno mi je jasno da bi ti do tih svojih ciljeva i preko mrtvih presla.
Za svaku je pohvalu tvoje ucenje i trud, no oduvijek su mi se gadili marginalci koji nisu imali muda usprotiviti se sistemu pa makar i na svoju stetu, vec su slijepo slusali naredbe i po 100. put iznova pojeli govno sa vlastite pete.
Cinjenica je da svi tamo skup zajedno izgledaju ko jedan oveci kokosinjac i da nista od svega toga ni priblizno ne izgleda ozbiljno, no bitno je da se negdje krene s mrtve tocke. Ja nisam student, zaposlen sam, imam poprilicno dobru placu i jebeno radno vrijeme za koje sumnjam da bih nasao negdje dalje, ali sam solidaran prema svima kojima nije tako. |
|
_________________ Imali smo i većih problema pa ih nismo riješili! |
|
|
|
 |
|
|
nisam ni marginalac ni neki strastveni revolucionar, oduvijek sam pokušavala biti u nekoj sredini, pa tako i sada. da si pročitao cijeli moj komentar vidio bi da blokiram predavanja kao i svi i da podržavam zahtjev za besplatnim školovanjem. ali istovremeno želim da mi se dopusti da barem te šugave kolokvije riješim. ja mislim da bi bilo krajnje vrijeme da se organizatori nađu i dogovore međusobno što točno žele i na koji način to žele postići. |
|
|
|
|
|
 |
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
...hm, čekala sam trenutak kada će se sve ovo početi raspadati, umjesto da svi krenu zajedno s istim ciljem...šteta...ali takav smo narod valjda.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
 |
|
josephine01
Ukupno postova: 2125 Lokacija: ispred ogledala Spol:  Žensko
|
...hm, čekala sam trenutak kada će se sve ovo početi raspadati, umjesto da svi krenu zajedno s istim ciljem...šteta...ali takav smo narod valjda....
|
.. a možda nije do toga da smo takav narod nego do toga da svi studenti ne misle isto |
|
_________________ Za mene je svinja kralj životinja dok ne probam lava. |
|
|
|
 |
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
...hm, čekala sam trenutak kada će se sve ovo početi raspadati, umjesto da svi krenu zajedno s istim ciljem...šteta...ali takav smo narod valjda....
|
.. a možda nije do toga da smo takav narod nego do toga da svi studenti ne misle isto
|
...kako god bilo, šteta je kad se nešto krene, pa stane jer se ljudi ne znaju/ne mogu/ne žele dogovoriti.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
 |
|
|
Odakle ti pravo da nekome sudiš??? Što ti znaš koliko sam se ja ili netko drugi namučio da upiše željeni fakultet?? Kako ti nije neugodno suditi nekome a ne znaš ni pola priče???
Znači mi koje želimo DA NAM SE OMOGUĆI DA IZLAZIMO NA KOLOKVIJE kako kasnije ne bi pali godinu (jer nas čeka 10 ispita samo ovaj semestar)smo sebični??? Mi bismo preko mrtvih do svog cilja, a dvolične osobe koje padaju godine sjede u rpvim redovima i žele besplatno obrazovanje??? Pa gdje to ima?? SVAKO SE MOŽE OSLOBODITI OD PLAĆANJA ŠKOLARINE SAMO DA SE MALO POTRUDI.. Da nije tako još bi te pokušala razumjeti.
I nakon svega ti nije neugodno reći: Oduvijek su mi se gadili marginalci koji nisu imali muda usprotiviti se sistemu pa makar i na svoju stetu. Kada udeš u situaciji kao ja, pitat ću te. Lako se tebi smješkat i kritizirat sa udobnog radnog mjesta. MENI SE NIŠTA NE GADI VIŠE OD TOGA. |
|
|
|
|
|
 |
|
|
Nisi ti bas najbolje shvatila moj post.
Upravo suprotno, sjecam se da svaki put kad su bili neki prosvjedi da sam sudjelovao u njima.
Sretno s faksom, no i dalje ne mislim da imas ispravan stav. Bas zato sto si se namucila da upises fakultet. No opet, to je tvoje pravo.  |
|
|
|
|
|
 |
 |
|
|