Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Studentski prosvjed u Osijeku! [razvoj događaja]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Leteci mungos

Ukupno postova: 6728
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.04.2009. 11:31 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

@studentice, s iznesenim stavom ne zasluzujes besplatno studirati. Takvima bi trebalo omoguciti da u potpunosti financiraju svoje skolovanje - sto i jest dugorocan plan kuhan u kuhinji nasih vrlih politicara. Tada ces imati slobodno ljeto za rad na moru i zaradu novca za financiranje sljedece akademske godine.

Ti bi besplatno studiranje, ali da netko drugi podmetne ledja i za to se izbori. Na isti nacin razmislja i 95% ostalih studenata. Svi bi sva prava, ali da netko drugi prosvjeduje.

Jebote, na kakvima svijet ostaje...

Ukupno postova: 15
Post Postano: 28.04.2009. 11:40 
Naslov:  

Krivo si me razumio. Ja jesam za prosvjed, ali ne i za BLOKADU! To nisu sinonimi. Postoje drugi načini. I ja sam bila među prosvjednicima prošle godine u vezi Bologne kada se nastava nije blokirala a opet se postiglo što smo htjeli.
Nemoj me napadati zato sto tražim ono što je normalno. Ne napadam ni ja tebe. Jučer sam dijelila letke za prosvejd po drugim fakultetima, trudim se pomoći koliko mogu. Bila sam na predavanju u vezi prosvjeda, ali moje mišljenje je isto.
Mislis da se ne može ništa postići na neki drugi način?! E jako se varaš..

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Svebor

Ukupno postova: 1672
Spol: Muško Muško
Post Postano: 28.04.2009. 11:45 
Naslov:  

studentica024 je napisao/la :
Mislis da se ne može ništa postići na neki drugi način?! E jako se varaš..

Drugi načini traju već godinama i nakon svega osjećam se samo proverano.
Šutnja neće promjeniti postojeće stanje.

studentica024
Post Postano: 28.04.2009. 11:52 
Naslov:  

Nisam rekla šutnja. I zašto svi vi koji ste toliko upućeni i pametni izbjegavate moja pitanja.

Prošle godine je prosvjed bez blokade dao rezultate!!!!
Što će biti sa predavavanjima, kolkvijima?? Tko je razgovarao sa profesorima???
Tko je razgovarao sa predstavnikom SVIH STUDENATA U HR iz Rijeke Čengićem??
Joj, što se svi upućeni... radi se i o vašoj budućnosti. Ako se vi ne brinete što će biti ako ovo potraje i kad sve zacvrši, blago vama. Ali ja se brinem. Namučila sam se da upišem ovaj faks. Zato se i brinem i dok god mi netko ne da dobre argumente i razloge da se ne moram brinuti... Ova rasprava nema smisla.

Svebor

Post Postano: 28.04.2009. 12:02 
Naslov:  

Pravo je pitanje s kime su pričali profesori i studentski predstavnici. Neka se elita spusti među raju.
Ovo se tiče dupeta svakog studenta u državi.
haha... Kažu nam, citiram: "ne stane vas toliko na fakultet jer će se zgrada srušiti" i onda nas još imaju obraz pitati u čemu je problem!? hahaha... teatar groteske!

što se tiče odgovora na pitanja lijepo je rečeno više puta da svi koji imaju nejasnoće dođu na faks od 12 do 18:30 h te se informiraju Razz

Post Postano: 28.04.2009. 12:10 
Naslov:  

Oooooo... pa bila sam na faksu kako je lijepo rečeno. Pa je odgovor na pitanje što će biti ako se prosvejd nastavi sa predavanjima i kolokvijima, bio: "Država si ne može dopustiti da ovo predugo traje. Morat ćemo dobiti neku reakciju. Država ne može dozvoliti da studenti ispaštaju zato što su prosvedovali".
E to je bio odgovor na moje pitanje.
Država si ne može dopustiti...kao da ste političarima vi pisali govore. Ništa konkretno nisam čula, samo diplomatske odgovore. Sve je možda će, kad bude, kad bi... Neki su se ufurali da studirati na Filozofskom fakultetu znači filozofirati onda kada je potrebno dati odgovore.
Misliš da bi ovako napamet poslatvljala pitanja a da prije nisam bila na faksu potražiti odgovore na njih kod osoba koje bi ih trebali imati (ako su već tako sigurni da je njihova odluka o BLOKADI najbolja).

Znate li uopće tko je Tomislav Čengić?? Tko je stupio u kontakt s njim?? Nisam nikakav odgovor dobila na to pitanje na fakultetu!!!

Svebor

Post Postano: 28.04.2009. 12:24 
Naslov:  

nabijem ti aristokrate i elitu koja ladi jaja. ovi u SZ-u su prodane duše.

studentica024
Post Postano: 28.04.2009. 12:25 
Naslov:  

Hvala ti na lijepom i argumentiranom odgovoru. Blago svima nama koji se pouzdaju u prosvjednike poput tebe.

Svebor

Post Postano: 28.04.2009. 12:32 
Naslov:  

ja sam student kao i ti. ne znam odgovore na sva pitanja i žalosti me što se svi pouzdaju u nekoga kao ja koji će doći i poslušati što tko ima za reći dok drugi kurvinski razvoj situacije promatraju na vijestima iz postelje iako i sami imaju što za reći, a tiče se njihove zadnjice. postaje mi zamorno iznositi iznova vlastita razmišljanja svakome pojedinačno iznova i opet. evo, naletio sam na zanimljiva pitanja na fejsu koja je netko postavio, a također čovjek nije dobio repley ni od koga. barem ne za sada. ja mu odgovoriti ne znam. puno toga u prosvjeti ne štima, a nitko nikada sve do sada nije poduzeo NIŠTA za promjenu.
Citat: nije li debilna činjenica što kada god su profesori, pritom bilo da je riječ o osnovnom, srednjem ili visokom školstvu, štrajkali SAMO za veće plaće, a da ih pritom nije bilo briga za radne uvjete u kojima održavaju nastavu?!

nije li debilno da profesori koji gotovo svi bez iznimke nedosljedno provode bolonju usuđuju se pisati plusiće i minuse izostanaka dok istodobno primaju plaću od poreznih doprinosa naših roditelja, a da pritom ne mogu osigurati rokove svaki mjesec?
zar su za to plaćeni?!
mene pritom nitko ne pita kako netko plaća režije svoj boravak u Osijeku...

zašto bi itko od nas morao dolaziti u 7 ujutro na predavanje jer nedostaje učionica, zašto prijetnjama i zabranama "stimuliraju" dolazak studenata na njihova predavanja ako nisu u stanju osigurati radne uvjete?!
zašto učitelji nemaju svoju zgradu i fakultet?

zašto mi u 2 godine školovanja imamo samo 5 (slovima: PET) dana prakse?!
gdje je nestala obećana mobilnost među srodnim fakultetima?!

volio bih da mi netko može dati smislene odgovore na ova pitanja. volio bih da ima reakcija i još ljudi koji se usude misliti svojom glavom. kakvi smo mi to budući učitelji i akademski građani ako zatucano puštamo da rješavaju naše probleme i govore što nam je činiti?!

zar smo doista samo ovce (za šišanje) koje će odgajati ovce?!

p.s.
ovi iz sz su neradnici i gamad svoje vrste. neću reći svi ali većinom. zaključih to iz svega priloženoga, izloženoga i doživljenoga.

studentica024
Post Postano: 28.04.2009. 12:39 
Naslov:  

Sve ovo što si citirao stoji, bez daljnjega. I slažem se sa 100% napisanog. Ali to je neka druga tema.
Mi prosvejdujemo kako bi se sadašnje i buduće generacije studenata oslobodile plaćanje studiranja (dodiplomskog, diplomskog i postdiplomskog studija). To je cilj (onaj glavni barem). I ova je tema komentiranja aktivna sada. Mada se slažem sa citiranim kao što sam već navela, nemojmo širiti temu samo zato što još nismo spremni priznati da ne znamo gdje smo s ovim prosvjedom i gdje nas vodi.
Ja sam za i da se gore navedeno tj. citirano riješi i dovede u pitanje. Ali ajmo po redu kolega. Nećemo odgovarati an pitanja upravo još nekim neodgovorenim pitanjima.

studentica024
Post Postano: 28.04.2009. 12:44 
Naslov:  

Daleko od toga da studenti nisu u dobroj poziciji, od organizacije predavanja pa sve do same primjene naučenog tj. prakse i katastrofalnih uvjeta podučavanja.
To i još ostalih razloga koje nisam navela mogu biti vrlo dobra podloga za još jedan prosvjed. Ali ovaj aktualni se bavi većinom financijama.
Nije sramota priznati da nemamo odgovore na sva pitanja koja treba odgovoriti. Ali..
Nismo sveznalci, zato se ne smijemo ni praviti kao da znamo u što smo se upustili jer koje će posljedice biti. iskreno, nitko ne zna. A sama činjenica da se dosta studentata uopće ne boji... je meni osobno - zastrašujuća.

Catharine

Ukupno postova: 354
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 28.04.2009. 12:44 
Naslov:  

..:: ok, studentice, a sto ti uopce predlazes? citam, gledam i ne vjerujem svojim ocima sto citam... imas li ti neki ucinkovitiji prijedlog prosvjeda od ove blokade? btw, ako si vec naucila za kolokvije, to ti ne bi trebao biti problem ni kasnije rijesiti pa bilo preko kolokvija bilo preko ispita... ::..

www.myspace.com/venus4u
Anonymous
studentica024
Post Postano: 28.04.2009. 12:54 
Naslov:  

Bio bi kolegice. jer ima 10 ispita. Tako da nije isto riješiti sada preko kolokvija 3-4 ispita nego čekati 6. ili 9. mjesec kada ću morati svakako polagati ove koje ne mogu kolokvirati. A ti predlažeš da ja ponavljam ovo naučeno gradivo do 6. mjeseca pa da onda samo još naučim ono dodatno za ispit? Odlično! Kako se nisam toga sjetila! Hoćeš mi ti molim te onda pomoći s ovim ispitima koje ne mogu kolokvirati, pa izađi na njih umjesto mene, da je mogu ovo naučeno ponavljati kako ne bi zaboravila??

osječankaFFOS
Ukupno postova: 10
Post Postano: 28.04.2009. 12:56 
Naslov:  

u potpunosti se slažem sa studenticom024.. mislim da smo svi popustili pod pritiskom kako je sramota da se jedino os nije izjasnio i uletjeli u blokadu koja sve manje i manje ima smisla.. da stvar bude još gora, sada ne samo da sveučilišta među sobom nisu suglasna oko toga što traže, nego ni fakulteti na pojedinim sveučilištima..
sve ovo je krenulo sasvim pohvalno i da smo si jasni svatko tko ima kvocijent inteligencije veći od čaše tople vode, podržava ovaj cilj... međutim, sve mi se više čini da sada svaki fakultet dodaje svoje ciljeve i proširuje prvotna tri zahtjeva (npr. ETF).. pa me onda zanima, ima li to smisla i ne bi li se prvo trebali dogovoriti??
nadalje, studentica024 je i opet posve u pravu kada spominje ljude koji su protiv blokade, a tretira ih se kao najveće budale i izdajice, kao osobe koje se protive besplatnom obrazovanju...!! ne vidim što si svi oni koji predavanja i kolokvije blokiraju umišljaju?? još neka i na plenume dolazimo boriti se s drugim studentima i tražiti od njih da nam se smiluju i uvaže nam naša prava??? pa gdje to ima smisla??? gdje su ti svi drugi studenti bili kada sam polagala prijemni, učila i polagala ispite?? nitko od njih onda nije podmetnuo svoja leđa, niti će ih podmetnuti kada budemo morali nadoknađivati propušteno ili polagati predmete putem ispita (a već smo ih mogli riješiti preko kolokvija)!?? a da ne spominjem stipendiste! samo me zanima tko će od njih (ako netko izgubi stipendiju zbog blokade ili rezanja ispitnih rokova) njima nadoknaditi štetu jer netko nije uspio sakupiti dovoljan broj ECTS bodova?? smješno mi je da se blokadom pokušavaju ostvariti određena prava budućim generacijama, a našoj generaciji se izravno otuđuju njezina prava! i to čine ekonomisti i pravnici koji dolaze na plenum kako bi izlglasali da se na našem fakultetu blokada nastavi.. a na pravu nema blokade... a cirkus koji je ekon. faks napravio da ni se spominjem!! blokada je trajala dok su kamere RTL bile tamo, a nakon toga... svi na predavanja, na kolokvije, pa na plenum na FFOS braniti drugima da to isto pravo ostvare!??

da smo si jasni i da me netko ne shvati krivo, posve opravdavam cilj i smatram da svatko ima pravo studirati besplatno i da se svakome treba dati prilika.. ali sredstvo smatram krajnje glupim!

Svebor

Post Postano: 28.04.2009. 13:07 
Naslov:  

osječankaFFOS je napisao/la :
još neka i na plenume dolazimo boriti se s drugim studentima i tražiti od njih da nam se smiluju i uvaže nam naša prava???

a gdje su sva ona prava koja su meni obećana kada sam upisao fakultet?! na plenum dolazim izboriti se za svoja prava.
studentica i sama priznaje kako daleko od toga da studenti nisu u dobroj poziciji, od organizacije predavanja pa sve do same primjene naučenog tj. prakse i katastrofalnih uvjeta podučavanja... mislim da te zahtjeve treba proširiti. stvarno nije samo pitanje školarina (dekani su izglasali da nam se naplaćuju školarine ne primorac) i mnogi su tamo i zbog nepravde koje osjećaju u prosvjetnom sustavu.
i zato podržavam ovaj način jer drugačiji načini nisu urodili plodom. nije ih niti bilo. ako želiš nokautirati živinu ideš drito u glavu najjače što možeš!!!

bed mi je što trpim maltretiranje od nesavršenog sustava koji od mene traži savršenost, a sve to dok plaćam punu cijenu vremenom i novcem!

Skoči u forum: