Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Sigurni ste da znate prometovati kružnim tokom? Provjerite!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
francika

Ukupno postova: 2791
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.05.2012. 10:16 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

beziljy je napisao/la :
nema se smisla s tobom raspravljat jer o prometnim rješenjima nemaš blage veze...
za ovo moje rješenje jedan traka u kružnom je više nego dovoljna...zato postoje direktne trake da se smanji gužva u samom kružnom toku

drži se ti portanove...to ti dobro ide Wink

Nažalost ti nemaš pojma.
Da je dovoljna jedna traka onda bi se i postojeći kružni radio sa jednom trakom a ne s dvije.

I rijetko tko ti ide odmah u prvu desno pa ti ove direktne trake neće omogućiti normalan promet u kružnom toku, nego će se stvoriti kolone preko Gundulićeve i preko Radićeve jer ima samo jedna traka u kružnom.

Moraš ti još puno griza papati da bi imao pojma o prometu. Smile

Ukupno postova: 367
Post Postano: 10.05.2012. 10:24 
Naslov:  

hmmmm...daaaa
pa trenutno kružni i radi kao s jednom trakom jer se svi voze u vanjskoj Smile

da nisi ti neki papićev potrčko...ovakve on biserne ideje daje... a možda si i on sam...
i dalje nema odgovora o tvojoj struci...

evo zadatak za tebe...odi danas na kružni pa vidi koliko njih ide u prvu desno...

Post Postano: 10.05.2012. 10:29 
Naslov:  

beziljy je napisao/la :
hmmmm...daaaa

da nisi ti neki papićev potrčko...ovakve on biserne ideje daje... a možda si i on sam...

evo zadatak za tebe...odi danas na kružni pa vidi koliko njih ide u prvu desno...

Molim te nemoj s politikom usrati ovu temu i ne predlaži nebulozne prijedloge. Sad

Ako imaš kakvo kvalitetno rješenje problema kružnog toka predloži, a ovakve prijedloge sa jednom trakom u kružnom toku zadrži za sebe.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
lehi
Ukupno postova: 1463
Post Postano: 10.05.2012. 10:31 
Naslov:  

Zanimljivo najviše komentara oko kružnog toka..... pa on je takav u Osijeku mora biti takav.....

francika

Post Postano: 10.05.2012. 10:34 
Naslov:  

Mogao bi biti i bolji ako bi se rekonstruirao jer nije dobro isprojektiran.

beziljy

Post Postano: 10.05.2012. 10:39 
Naslov:  

francika je napisao/la:
beziljy je napisao/la :
hmmmm...daaaa

Molim te nemoj s politikom usrati ovu temu i ne predlaži nebulozne prijedloge. Sad

Ako imaš kakvo kvalitetno rješenje problema kružnog toka predloži, a ovakve prijedloge sa jednom trakom u kružnom toku zadrži za sebe.

rješenje sam dao...i dalje stojim pri tome...
jedna traka može podnijet promet, uz usklađivanje pristupnih cesta... i novu regulaciju prometa...
a ti se ostavi prometnih "rješenja" jer ti očito ne ide...tvoje rješenje je ništa drugo već "uljepšavanja" postojećeg stanja ( od govna radiš pitu)
trenutni KT je ŠIT... i okani se "rekonstrukcije" koja samo donosi lovu građ sektoru, a ne i korist vozačima...

živijo...

Post Postano: 10.05.2012. 10:49 
Naslov:  

beziljy je napisao/la :
francika je napisao/la:
beziljy je napisao/la :
hmmmm...daaaa

rješenje sam dao...i dalje stojim pri tome...
jedna traka može podnijet promet, uz usklađivanje pristupnih cesta... i novu regulaciju prometa...
a ti se ostavi prometnih "rješenja" jer ti očito ne ide...tvoje rješenje je ništa drugo već "uljepšavanja" postojećeg stanja ( od govna radiš pitu)
trenutni KT je ŠIT... i okani se "rekonstrukcije" koja samo donosi lovu građ sektoru, a ne i korist vozačima...

živijo...

Ti očito nisi pročitao sve moje prijedloge, jer da jesi znao bi da sam ja za to da se izbace svi kružni tokovi iz grada i da se napravi drugačija regulacija prometa umjesto kružnih tokova.

Pogledaj cijelu temu pa ćeš vidjeti da sam dao skicu rješenja za izbacivanje kružnih tokova na Divaltovoj, Đakovštini i na Vinkovačkoj jer su sva tri kružna toka katastrofa.
Čak sam išao toliko daleko da sam napisao i da bi grad trebao donijeti Pravilnik kojim se zabranjuje gradnja kružnih tokova u gradu. Slobodno pročitaj cijelu temu pa ćeš vidjeti da govorim istinu.
Zato nema razloga da me optužuješ da ja predlažem rekonstrukciju jer je to zadnje rješenje koje bih ja napravio.

francika

Post Postano: 10.05.2012. 11:04 
Naslov:  Re: Sigurni ste da znate prometovati kružnim tokom? Provjerite!

Da sam zagovornik sprječavanja gradnje kružnih tokova u gradu vidi se iz mog citata na 8 stranici članka pasus 2.

francika je napisao/la :

Ovaj kružni tok u Osijeku je najlošije isprojektiran kružni tok ikada.
Nadam se da projektant više nikada neće dobiti posao od Grada Osijeka.

Grad Osijek treba Pravilnikom zabraniti gradnju kružnih tokova u gradu jer je očito da imamo više nego nesposobne projektante, investitore, ideologe (Kamenko) i manje nesposobne vozače, jer ipak moram priznati da u ovakvim kružnim tokovima naši vozači još i dobro voze jer su kružni projektirani tako da se ne mogu poštovati pravila vožnje kružnim tokom.

A evo i skice izbacivanja postojećih kružnih tokova također stranica 8 članka par pasusa poslije, ali da ne tražite evo ih i ovdje.

Zadnja promjena: francika; 10.05.2012. 11:05; ukupno mijenjano 1 put.

beziljy

Post Postano: 10.05.2012. 11:04 
Naslov:  

napisao sam "rekonstrukciju" i to je vezano za KT...

nisam toliko površan da pročitam zadnji post pa odgovorim na temu...
sve tvoje "prijedloge" sam pogledao...i za dobrobit struke bolje da ih ne komentiram...
al ako ćemo iskreno jedino bi se složio da treba maknuti kružni na vinkovačkoj...

ni sam nisam pobornik KT al zbog jednostavnosti, jeftinije cijene, ograničenja u prostoru nekad ih treba napravit...

Post Postano: 10.05.2012. 11:14 
Naslov:  

Na prve dvije slike tramvajske tračnice su oker boje, a na trećoj slici tramvajske tračnice su crne boje.

Dakle na Đakovštini imamo dvije prometnice koje se ne križaju.

Jedna je Županijska-L.B.Mandića, a druga je Vinkovačka-Reisnerova.

Iz ove prve Županijska-L.B.Mandića može se skrenuti u Reisnerovu prema zapadu, ali ne i obrnuto jer je jednosmjerna.
Tramvaj iz Reisnerove je izbačen jer postoje 2 opasne točke, a to su na raskrižju prije dvorane Zrinjevac i na rarkrižju skretanja prema kolodvoru.
Na taj način je omogućeno da ovo prvo raskrižje bude dvosmjerna ulica koja bi povezivala Reisnerovu i ulicu H.Republike.
Tramvajska linija je preusmjerena na L.B.Mandića i lijevo preko nadožnjaka iznad Vinkovačke prema kolodvoru.

Iz Vinkovačke na L.B.Mandića bi se išlo skretanjem u Gundulićevu pa u Županijsku, a ako bi zbog gužve bilo zabranjeno skretanje lijevo u Županijsku, onda bi skretanje bilo u Sv.Ane.
Također iz Vinkovačke na L.B.Mandića bi se išlo i preko obilaznice jer će na novoj južnoj obilaznici biti moguć direktan ulazak s Vinkovačke.

Post Postano: 10.05.2012. 11:22 
Naslov:  

ajd da vidimo...recimo
ja sam na bosutskom i želim do Linksa na kružnom...kojim putem idem?

markonato
Ukupno postova: 380
Post Postano: 10.05.2012. 11:36 
Naslov:  

beziljy je napisao/la :
ajd da vidimo...recimo

Ideš preko Baranje, prvo na biljsku cestu pa onda na Dardu pa onda prema Osijeku pa prođeš pored Portanove i tamo nešto kupiš i onda opet na obilaznicu prema Vukovaru i isključiš se na Mandićevoj i kada prijeđeš prugu napraviš prekršaj i skreneš u Aninu lijevo pa u prvu desno i ideš skroz do kraja i tamo si i izbjegao si Francikin kružni tok Very Happy

beziljy

Post Postano: 10.05.2012. 11:39 
Naslov:  

markonato je napisao/la :
beziljy je napisao/la :
ajd da vidimo...recimo

Ideš preko Baranje, prvo na biljsku cestu pa onda na Dardu pa onda prema Osijeku pa prođeš pored Portanove i tamo nešto kupiš i onda opet na obilaznicu prema Vukovaru i isključiš se na Mandićevoj i kada prijeđeš prugu napraviš prekršaj i skreneš u Aninu lijevo pa u prvu desno i ideš skroz do kraja i tamo si i izbjegao si Francikin kružni tok Very Happy

Very Happy Very Happy Very Happy
osijek031.com smile

markonato
Ukupno postova: 380
Post Postano: 10.05.2012. 11:45 
Naslov:  

beziljy je napisao/la:
Very Happy Very Happy Very Happy
osijek031.com smile

Istim putem se vratiti kući, sa tim što ne moraš praviti prekršaj, ali svakako moraš svratiti u Portanovu nešto kupiti, jer je Portanova uvijek usput ma gdjegod išao Very Happy

francika

Post Postano: 10.05.2012. 11:55 
Naslov:  Re: Sigurni ste da znate prometovati kružnim tokom? Provjerite!

U Links ne ideš svaki dan jer nije pekara.
Ako Links-u ne odgovara lokacija neka mijenja lokaciju. Nitko mu nije kriv što je na krivoj lokaciji, ali pješke je još lakše doći do njega.

A evo kako ćeš lako doći do Links-a autom s Bosutskog.

Skoči u forum: