HTC - iskustva i aplikacije
Računala, znanost, tehnologija
trauma_os
HTC je HTC a sve ostalo su mobiteli![]()
<3
kakvog ti imaš?
Frost
trauma_os
HTC je HTC a sve ostalo su mobiteli![]()
&lt;3
kakvog ti imaš?![]()
HTC TyTN 2 koji planiram u skoroj budućnosti zamjeniti za HTC Touch Pro2
trauma_osImaš i ti HTC ?
Ponosni vlasnik Heroa već par mjeseci
Frost
Ponosni vlasnik Heroa već par mjeseci![]()
Join the club
Re: HTC - iskustva
trauma_osJoin the club
Where do I sign?
Inače, zadovoljan sam Hero-om, iako me ponekad malo nanerviraju bugovi u sučelju i poneka nedosljednost. No, otkad sam instalirao ES Task Manager koji može jednim stiskom na ekran pobit suvišne aplikacije... baterija traje dosta dulje i mob radi življe.
A nedavno je krenuo i 2.1 update za kojeg kažu da je odlično napravljen... pa čekamo
imam novu ljubav...
maniche
znači, 2.1 još nije vani?
imam novu ljubav...
Sve super, sve 5 samo što ima android... jedina mana po meni...
trauma_osSve super, sve 5 samo što ima android... jedina mana po meni...
Da probaš malo dulje radit s Androidom... promijenila bi mišljenje brzo
E maniche, a šta uradi sa Herojem?
Frosttrauma_osImaš i ti HTC ?
Ponosni vlasnik Heroa već par mjeseci
kojeg hoće nekome uvlatiti

trauma_os
Sve super, sve 5 samo što ima android... jedina mana po meni...
mana?
ajd da i to od nekog čujem
@frost pa ništa, moj heroj strpljivo čeka 2.1
MissTakekojeg hoće nekome uvlatiti
nope, ne dam.
maniche@frost pa ništa, moj heroj strpljivo čeka 2.1
Paul na MoDaCo-u složio rom temeljen na službenom 2.1, komentari su vrlo pozitivni
trauma_os
Ja sam jedna od onih zatucanih pobornica WIN mobile-a i sve ostalo smatram manje vrijednimAl tko zna, možda se i to promijeni jednoga dana...
Nisam nikad probao Win Mobile pa ne znam o čemu se radi. Android mi je fora jer je free i open source
Frost
Nisam nikad probao Win Mobile pa ne znam o čemu se radi. Android mi je fora jer je free i open source![]()
Meni se nekak ne sviđa android.. valjda zato što sam se navikla previše na WIN, korisnim ga skoro 2 godine već, i dosta se promijenio u tom periodu u pozitivnom smislu naravno, taman je sada dostigao vrhunac
Inspektor Maska
2.1 (HTC legend) je vani par dana.
HTC Legend je u startu dolazio sa 2.1, pričamo o službenom HTC-ovom updateu za Hero koji u Europu stiže (navodno) s 18.6. Na Tajvanu je već vani, tako da izgleda nisu puste priče
trauma_osFrost
Nisam nikad probao Win Mobile pa ne znam o čemu se radi. Android mi je fora jer je free i open source![]()
Meni se nekak ne sviđa android.. valjda zato što sam se navikla previše na WIN, korisnim ga skoro 2 godine već, i dosta se promijenio u tom periodu u pozitivnom smislu naravno, taman je sada dostigao vrhunacNadam se da će tako ostati.
dobro,navikla si se na jedan OS.
daj androidu malo vremena i osvojit će te
brzina,jednostavnost, free apps...šta više poželjeti

daj im da koriste windowse hahahahaha
e frost, ti se desi kad da s task killerom(ako ga koristiš) ubiješ i UI, pa ti se sve ponovno mora učitavati?
Koristim onaj ES Task Manager i dosta je dobar, složio sam si ignore listu i radi dosta dobro. Imaš ga na Marketu.
budem probao ES task manager.
ili je možda bolja opcija: blackberry storm
MissTake
HTC Magic ... da li netko ima iskustva s njime? kako vam se čini?
ili je možda bolja opcija: blackberry storm
Uvijek je bolji HTC
HTC je izdao jedan mali (4.37 MB ) update koji popravlja FOTA (firmware-over-the-air aplikacija) verziju na mobitelu i sadrži update Youtube aplikacije.
Kako skinuti? Pa... zakomplicirali su stvar bezveze, al ovo je najbrži način: pomaknite datum na mobitelu za godinu dana unaprijed (2011) i pojavit će vam se (ako ste spojeni na mobilni net ili WiFi) poruka o novom system updateu.
Evo čekam da se moj instalira
EDIT: instaliralo se, čekamo da se mob pokrene. Izgleda da je ovo onaj mali update koji su spominjali prije 2.1...
EDIT 2: update odrađen
ali popravili su Youtube aplikaciju, mogu ti reć da sad učita video isprve svaki put

maniche
and...?
...and 2.1 je stigao
EDIT: majko isusova koji napredak...
Sve, SVE je brže i ljepše! Izbornici, mijenjanje home screenova... ajme majko, odoh istraživat
Plus, lijepa vijest iz HTC-a. Iako update mijenja kompletnu verziju Androida na mobitelu, sve aplikacije, mailovi i SMSovi ostaju na mobu
Night5talker
ima li neko dobar NAV sustav (OFFLINE) za HTC Hero?
CoPilot.
Instaliraš, skineš karte i koristiš offline. Koristio sam u više navrata, radi odlično.
Stigao je novi update za Hero. I zabrikao mi telefon.
ja isto u klubu, al ošo par stepenica gore
Frost
o, dobrodošla u klub![]()
ja isto u klubu, al ošo par stepenica gore![]()
I ja sam napredovala.. Win Mobile 7
trauma_os
Frost
o, dobrodošla u klub![]()
ja isto u klubu, al ošo par stepenica gore![]()
I ja sam napredovala.. Win Mobile 7![]()
![]()
Al mi štekaaaaa
samo treba se naviknuti na njega
btw
kako ubaciti svoje pjesmice da sviraju kao melodija za zvono ili poruku
?
MissTake
me like htc
samo treba se naviknuti na njega
btw
kako ubaciti svoje pjesmice da sviraju kao melodija za zvono ili poruku
?
E to je i mene mučilo
dumbaos
Ja dobijam ovih dana Desire... ima neko za upomoć, sigurno će bit glupih pitanja...![]()
Ja ti imam Desire, ako negdje zapneš, vikni na ovaj topic
Frost
Ja ti imam Desire, ako negdje zapneš, vikni na ovaj topic![]()
Ako nije bijeli odmah ga se riješavaj
Frostdumbaos
Ja dobijam ovih dana Desire... ima neko za upomoć, sigurno će bit glupih pitanja...![]()
Ja ti imam Desire, ako negdje zapneš, vikni na ovaj topic
IZDAJICO!
Osnovne razlike između želje i heroja?
ovo se čeka:

maniche
Android 2.2 i fenomenalna brzina. I veći ekran
Frostmaniche
Android 2.2 i fenomenalna brzina. I veći ekrani guranje DivX-a
slazem se,imam zelju tjedan dana i odlican je!
danas gledao seriju na veceju preko vlc-a,mashala!
bazooka_joe
a jel moze se gledat na vlc-u preko veceja?
dumbaos
bazooka_joe
a jel moze se gledat na vlc-u preko veceja?![]()
Teoretski da, metodom ekstrakcije plinova iz ćenife.
www.getandroidstuff.com
http://www.gsmarena.com/htc_7_pro-3576.php

1. gdje vidim koja mi je mreža da se ne bi kačio na druge, gore mi se izmjenjuju ikone 3g i H (pa šta to bilo)
2. jel moguće povezivanje drugim vezama i da li je prijenos podataka dodatno naplativ (znam da ako se zakačiš na ht mrežu 1mb=2kn)
3. jel smeta bateriji nadopunjavanje preko kompa, primjer, napunjen mob, oću nabacat koječega, uštekam on se počne punit, baterija pati il ne, ako pati di se gasi
4. bit će još pitanja
Monstrum
pitanja jerbo sam u brzini a guglanje traje, kad se vrnem s posla oni koji nisu imali šta za radit će mi otpomoć te se zabavit postajući i djeleći znanje, svoje![]()
1. gdje vidim koja mi je mreža da se ne bi kačio na druge, gore mi se izmjenjuju ikone 3g i H (pa šta to bilo)
Mobilni internet mreža ili Wi-Fi? U slučaju prvog, povuci dolje notification bar, tamo piše ime mreže na kojoj si trenutno. Ako ti se spoji na drugu mrežu (nacionalni roaming), pored jačine GSM signala će se pojaviti slovo R. Slova H i 3G ti signaliziraju na koji si protokol spojen (H=HSPA, 3G=3G, G=GPRS, E=EDGE). Ako je za wireless, Menu -> Settings -> Wireless & Networks -> Wi-Fi Settings. A pod Mobile Network imaš sve vezano za mobilni net.
Monstrum2. jel moguće povezivanje drugim vezama i da li je prijenos podataka dodatno naplativ (znam da ako se zakačiš na ht mrežu 1mb=2kn)
Preciziraj ovo pitanje malo
Monstrum3. jel smeta bateriji nadopunjavanje preko kompa, primjer, napunjen mob, oću nabacat koječega, uštekam on se počne punit, baterija pati il ne, ako pati di se gasi
Apsolutno NE. Ne smeta to bateriji ni najmanje, neće se pokvariti od toga, dapače, Li-ion baterije "ne vole" biti prazne. No ipak, kao i sve baterije, nakon nekog vremena će ti počet malo netočno pokazivati kapacitet i dati privid da ima manje energije nego inače - ništa što se ne može riješiti kalibracijom.
Monstrum4. bit će još pitanja
samo daj!
Frost
a šta je s ajfonom?![]()
To sam rekla prije nego je izašla cijela nova linija hatecejova, brzo sam se predomislila
di i na koji broj dobijam podatke o potrošenim kunama u mjesecu te zdrobljenom prometu ?
kako obrisat nepotrebne aplikacije, skonto am da ih mogu ugasit, stopiram i ugasim no ikone su još uvijek tu, npr onaj flicker, twitter, burza i taka sranja, koji će mi to
povezivanje maila na mail onaj
molim blagi vodič za budale kroz wi-fi i mob internet, razlike i te spike
Spajanje na druge mreže možeš onemogućiti: Menu - Settings - Wireless & Networks - Mobile Networks - ISKLJUČIŠ Data roaming opciju. Kad to napraviš, data promet će ti raditi samo ako si u svojoj mreži.
Aplikacije koje si naveo su ugrađene u ROM i ne možeš ih kao takve obrisati
mobilni internet ti je prijenos podataka preko mobilnog operatora, znači, preko HSPA i 3G od Tele2 imaš pristup internetu (preko njihovih baznih stanica). Wi-Fi je pristup preko wireless access pointova, npr. imaš DSL kod kuće i na routeru bežičnu opciju, moš se nakačit na svoj router i surfat tako.
hehe ni ne znajuć šta je uspio sam to sve već napravit
e i da, kad ga spojim na komp kako da prebacujem pizdarije unutra/van, di šta, jer moram neke dodatne drajvere instalirat il šta, spojio ga pa mi ga nije lociro pa me to malo jebe

Charge only - samo punjenje (možda ti se pojavi drive na kompu al neš moć pristupit)
Disk drive - mounta ti SD karticu kao removable disk
Ima još dvije opcije, HTC Sync (sinkronizacija svega i svačega s PC-em, suvišno) i opcija da koristiš mob kao 3G modem.
A za aplikacije... moš šta oš. Najviše koristim pocketcloud (udaljeni nadzor PC-a odaklegod
EDIT: OVDJE možeš nać 90% toga što te zbunjuje
Što se tiče provjere signala, utipkaj *107# i vidjet ćeš jesi li na teletu ili temobajlu.
Btw, ja razmišljam da nabavim Touch 2...
Monstrum
aj oprobat ću 3g watchdoga da vidim jel čemu, ma ugl. vidio sam kao joj zaštiti si hateceja od virusa i slične žgadije pa reko da si ne instaliravam odma ništ neg da pitam iskusnije![]()
Kao kod seksa - zaštićen si koliko si oprezan/pametan/monogaman.
Moja preporuka za 'brojac prometa': http://www.jaqpot.net/netcounter/
Još neke app preporuke bi bile da probaš druge launchere, ADW launcher, onda Launcher pro , možeš mjenjat jednostavno izgled svega i svačega. Ako si rootan možeš uzet launcher pro plus verziju u kojoj možeš sam crtat ikonice i tako...
AppBrain app market - alternativni market, analizira ti tvoje aplikacije i ponudi slične, dobra stvarčica
Dolphin Browser HD - alternativni browesr, podržava tabove, super rješeni bookmarski, podržava crtanje po ekranu za naredbe, recimo krug za reload, u lijevo za back u desno za forward i sl.
Dropbox - syncanje fileova sa kompjuterom preko neta, odlična stvar
LED me know - mjenjaš boju kak ti svjetli ledica na vrhu, okej radi.
multiicon - uzmeš bilo koje četiri aplikacije, ovaj ti ih smanji i strpa u 1x1 i stavi na desktop.
unified remote - za kontrolu kompjutera, može otvarat fileove, glumit miša, kontrolirat power point itd.
Where's my droid? - zadaš mu ključnu riječ recimo GPS, i kad pošalješ sms on šalje natrag gps koordinate gdje se nalazi. kopiraš to u google maps i vidiš tko ti je ukro mobitel...
Winamp - da službeni winampov app, bolji naravno od defaultnog.
tolko od mene
Re: HTC - iskustva i aplikacije
MissTake
monstrum@ pomiri se s time da na desireu baterija traje jedan dan, naravno može i nekoliko dana uz uvjet ne korištenja aplikacija, wirellesa itd... "gutanje" baterije i teže tipkanje sms-a su jedine zamjerke koje imam
Koliko mu traje baterija ako ga se koristi kao običan mobitel? Molim pobližu definiciju za ono "nekoliko dana".
MissTake
evo sigurno 3-4 dana ...
jadno ... na optimusu(LG) 5-6 dana (tvrdi mi lega)
Stavit power widget na desktop, pa možeš gasit Wi-fi i/ili mobilne mreže kad nisu potrebne, bluetooth ugašen, svjetlina ekrana ne treba bit na 100% nikad osim vani.
Menu>Settings>Accounts & sync i tamo imate sve što se sinkronizira. Odabereš recimo Weather>Account Settings i odabereš koliko često želiš da se updatea. Meni je na svakih 6 sati. I to samo preko wi-fija.
@Misstake - piši vodoravno ako ne pišeš, imaš negdje u setingzima kalibraciju tipkovnice pa i to probaj, a ako ni to ne pomaže skini swype pa vidi jel ti više odgovara. Ja nemam apsolutno nikakvih zamjerki na tipkovnicu, ustvari pišem barem duplo brže nego na old skul sony ericssonu.
dumbaos
meni je prvih par dana trajala jedva jedan, sad 2-3 kad sam prestao non stop po njemu dr... prčkat. .)
Ja nikako da prestanem drk.. ovaj prckat po svome...
dajte ljudi još zabavnih aplikacija, za sad imam
winamp
msn
go!chat za fejs
battery watch
3g watchdog (dobar je)
where's my droid
i to je to. ajmo predlošci.
od onih net browsera probo i firefox i chrome i onog delfina, ma sve to meni bezveze, najbolji mi još njegov onaj google search
Frost
Imaš ove od 3000 mAh, ali moraš kupiti drugi poklopac za bateriju jer su dvostruko deblje od standardne. Ali ne drži baš nešto puno dulje od standardne, kako sam čuo.
Nema logike, ako su original baterije kako sam već naveo 1400 mAh, a ova je 3000 mAh, morala bi trajat skoro duplo dulje, što bi već bio solidan rezultat. Ima li tko iskustva, ili je negdje nešto pročitao?
simo031Ima li tko iskustva, ili je negdje nešto pročitao?
Ekipa sa AndroidForums ima loša iskustva.
Nekima zamjenska baterija od 1600 mAh drži manje od originalne 1400 mAh, pa ti sad misli.
BTW: vlasnici Desirea - stigao nam je novi update
http://www.dealextreme.com/products.dx/category.502~search.htc
Konkretno, http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.40378
Site je provjeren, dakle, mozes biti siguran da nije fraud...postarina je besplatna... cijena koja pise je ona koju placas za proizvod + postarinu.
Seba
Stigo apdejt koji sređuje market![]()
I apdejta nekoliko aplikacija
- gdje ima u Os za kupiti neku koznu futrolu za HTC Desire HD?
- Da li je tk oprobao koristiti one olovke za touchscreen, ima l itko iskustva s tim?
olovku nisam jos nigdje vidio, a to bi volio probat prije kupnje ili barem da mi netko kaze neka pozitivna iskustva
Izgubio zivce sinoc sa wifi zbog smeca od speedtouch routera ali evo danas promijenio channele i radi ko podmazano.
Ima li za Android nesto kao Ovi Maps
Ima li HTCwildfirea jos u VIP-u?
I ne čita .avi, tak da zaboravite na jednostavno prebacivanje i gledanje filmova
Sto se tice poruka, ne pisem ih puno i u tim situacijama se koristim stylusom. Ali, kad si vec spomenuo, je li upoterba stylusa nuzna i kod obicnog koristenja [listanje imenika, aplikacija i sl?]
Kakvo je iskustvo browsanja na toj rezoluciji (uzmi u obzir da kontam prijeci s Nok5800)?
Player postoji, ali može vrtit samo ono što uređaj vrti po defaultu.
Ne koristim ga previše jer nije moj, ali nije bajno, pola zbog malog ekrana pola zbog rezolucije... A ni procesor baš ne može progutat dovoljno brzo neke zahtjevnije stranice... Čačkanje po imeniku/menijima je sasvim uredu.
Samo, ja ga stalno uspoređujem sa Desireom pa je možda sve malo pretjerano
meni je i hero sad preslab, jedva čekam da si kupim desire HD ... moćan, imala priliku raditi s njm neki dan ... wildfire ne bi preporučila ...
MissTakemeni je i hero sad preslab, jedva čekam da si kupim desire HD ...
dobro ti ide u životu ako imaš za Desire HD

Ne mogu uz pomoć HTC Sync spojiti mob na komp, traži Sync na kompu i kaže da ga ne može naći, a sve je uredno instalirano.
H E L P ....
simo031
H E L P ....
evo, mogu te ja spasiti ... otkupit cu taj bezvezni HTC od tebe za jeftine pare i spasiti te muka
Ingo
simo031
H E L P ....
evo, mogu te ja spasiti ... otkupit cu taj bezvezni HTC od tebe za jeftine pare i spasiti te muka![]()
Dobra, dobra ... No moj HTC i ja smo već zaljubljeni. Patetika jebiga, al bila je to ljubav na prvi pogled.
I sad kad se tako volimo više se ne odvajamo (bar se nadam).
Zaboravi HTC Sync, ja sam probao dva tri puta i obriso program.
Najbolje ga je odmah spojiti na wifi i prvo skiniti software update: settings>about phone>system software updates
Ako hoces prebacit mjuzu ili fotke kod spajanja usb-om izabrati disc drive ili kako vec pise. tad radi kao usb stick.
Mob je vrhunski, i ja sam se prvi dan mucio a sad se smijem koliko je sve jednostavno.
A ako baš želiš raditi backup poruka, ispisa poziva i sl., na Marketu skini MyPhoneExplorer app i istoimenu PC aplikaciju, spoji mob preko Wi-Fia i backupiraj što ti srcu drago
Frost
Slažem se s Warlordom, HTC Sync je možda najbeskorisniji softver koji sam ikad vidio.
A ako baš želiš raditi backup poruka, ispisa poziva i sl., na Marketu skini MyPhoneExplorer app i istoimenu PC aplikaciju, spoji mob preko Wi-Fia i backupiraj što ti srcu drago![]()
Hvala na savjetu. Danas sam imao vremena i malo prčkao i razina oduševljenja sa mobom se samo povećala. Sprašio sam bateriju za desetak sati prčkanja , no na to sam bio i spreman.
Ili je jedina opcija ebay?
Usput, evo objašnjenja iconica na Andrid OS-u (možda nekom posluži)

Frost
Microsoft Outlook![]()
Ove je neka zajebancija zar ne?
Syncaj sve kontakte s Gmailom, iz Gmaila eksportiraj u .csv, učitaj u Outlook, napravi sve promjene, eksportiraj iz Outlooka, importiraj u Gmail i to je to. Tako sam ja sebi radio.
Pa ti misli jel zajebancija
EDIT: a za ovo što hoćeš bi ti trebali poslužiti HTC Sync (kojeg nikad nisam uspio upogoniti) ili MyPhoneExplorer koji odnedavno radi i s Android mobitelima.
Frost
Ni najmanje![]()
Syncaj sve kontakte s Gmailom, iz Gmaila eksportiraj u .csv, učitaj u Outlook, napravi sve promjene, eksportiraj iz Outlooka, importiraj u Gmail i to je to. Tako sam ja sebi radio.
Pa ti misli jel zajebancija![]()
EDIT: a za ovo što hoćeš bi ti trebali poslužiti HTC Sync (kojeg nikad nisam uspio upogoniti) ili MyPhoneExplorer koji odnedavno radi i s Android mobitelima.
Zavrtilo mi se u glavi od ovih silnih exporta i importa. Imal' ko kakav link za MyPhoneExplorer?
http://www.fjsoft.at/en/downloads.php
Frost
E pa sad... ne znači da sad moš bit i lijen![]()
![]()
![]()
http://www.fjsoft.at/en/downloads.php
Ajde Frost vadi me opet iz dreka zvanog neznanje. Instalirao sam My Phone Explorer uspješno se spojio sa mobitelom, međutim računalo mi vidi samo kontakte povučene sa maila.
">Frost
SIMo![]()
">
JBG rekao sam ti da vadiš priručnik za tupane i neznalice, a ti mi nisi vjerovao.
btw što napravih od svog desirea:

http://market.android.com
Klikneš na aplikaciju i ona se instalira na mobu. Priceless.
noname
Jako ljep screen Frost, de mi reci jel koristis neki theme manager? i da li je potrebno neko "cackanje " preko PC-a za to?
Ne
1. promijenjen je home launcher iz HTC Sense u LauncherPro Plus
2. Skinut je dodatak LauncherPro Icons odakle su skinute ikone
3. Sat i vrijeme daje aplikacija Minimalistic Text
4. Ove 4 ikone ispod vremena su zapravo nešto kao live folderi, stisneš ikonu i ispod se otvore shortcutovi, to obavlja SiMi Folder
5. Kontrole za Wi-Fi, Bluetooth itd. obavlja aplikacija Extended Controls
6. Ovaj krug (koji je inače bijel, sad je žut jer je mobitel spojen na USB pa se puni) je Circle Battery Widget
7. Dodan custom wallpaper
I to je to.
Frost
1. promijenjen je home launcher iz HTC Sense u LauncherPro Plus
I to je to.
Jesi ga kupio ili postoji neka druga metoda?
Frost
Slažem se s Warlordom, HTC Sync je možda najbeskorisniji softver koji sam ikad vidio.
A ako baš želiš raditi backup poruka, ispisa poziva i sl., na Marketu skini MyPhoneExplorer app i istoimenu PC aplikaciju, spoji mob preko Wi-Fia i backupiraj što ti srcu drago![]()
Danas sam nakon nekoliko neuspjelih pokušaja uspio spojiti mob sa kompom uz pomoć Htc Sync-a.
Totalno sam se razočarao i skinuo ga dolje sa kompa.

btw. nemogu nigdje pronaci dodatak za ikone za ovaj Launcher pro, ima neko drugo ime mozda?
Ima li tko kakva iskustva sa spomenutom aplikacijom?
nonamebtw. nemogu nigdje pronaci dodatak za ikone za ovaj Launcher pro, ima neko drugo ime mozda?
LauncherPro Plus Icons?
zašto mi uporno, kada želim poslati istu poruku na nekoliko mailova i brojeva, konvertira običnu poruku u multimedijalnu i onda baca error neki mrežni.
Može li se uopće poslati grupna poruka istovremeno sms i mail servisom?
Problem 1: Katastroflana zvuk [ok, za ovo znam da imaju svi HTC korisnici, pise na sluzbenom forumu Skypea] ;-)
Problem 2: Unlinkanje Skype profila pridruzenih kontaktima u telefonu. Ovo je bas frustrirajuce. Ukljucena ona "prva" opcija za sync Skype profila s kontaktima, Skype profili pridruzeni i ulinkani uredno.
2-3 dana sve super, Skype ikone se uredno prikazuju kod contact-info popupa, a onda paf - odjednom niti jedan kontakt nema pridruzen skype profil. Wtf?!

Frost
Sve divno i krasno, ali pretendenti za rušenje mog Desirea s mjesta meni najomiljenijeg moba ikad su Samsung Galaxy S II i Motorola Atrix![]()
Ja se dvoumio između Samsunga Galaxy S i HTC Desirea. Odlučio se za Desire. Samsung mi bio nekako pre velik u ruci.
(ko' kaže da sam se za_ebo sljeduje ga virtualna noga u guzicu i brdo virtualnih ružnih riječi)
simo031Ja se dvoumio između Samsunga Galaxy S i HTC Desirea. Odlučio se za Desire. Samsung mi bio nekako pre velik u ruci.
Galaxy S II je tek velik
Frost
simo031Ja se dvoumio između Samsunga Galaxy S i HTC Desirea. Odlučio se za Desire. Samsung mi bio nekako pre velik u ruci.
Galaxy S II je tek velik![]()
Sve 5, ko voli nek' izvoli. Meni je gornja prihvatljiva granica za veličinu mobilnog uređaja četiri inča (i to je veliko no …). Ipak govorimo o uređajima kojima bi primarna svrha trebala biti telefoniranje i slanje sms poruka. Svaki uređaj koji je veći od toga bi mi bitno narušio komociju, jer ne bih imao kuda sa njim (velik za džepove), a mobitel mi je neophodan u svakodnevnom životu. To što odgovorim na poneki mail i povremeno prošvrljam po netu sa mobom u trenucima dosade, za mene nije dovoljan razlog da svakodnevno nosam gromadu od 4.3 ili ne daj bože više inča. No to je već vjerojatno dio neke druge priče o osobnim potrebama i ukusima, a ta rasprava bi mogla potrajati vječno bez ikakvih rezultata.
@Don Ramzo - rootan, miui rom na njemu, adw launcher, icon pack ares HD, typo clock sat i snowstorm weather
HTC Desire
Warlord
Evo probao Launcher Pro i kontam ga i ostavit s tim da bih uzeo full verziju. Kome saljem lovu? Imam paypal nije frka, nego me zanima kako to ide? Jel se moram javit autoru prvo?
HTC Desire
Nađi mail link na http://www.launcherpro.com/ i pitaj čovjeka.
Koliko se ja sjećam, LauncherPro ima u opcijama mjesto za unos unlock keya za Plus verziju. Prebaciš čovjeku pare, on ti pošalje ključ.
može mala pomoć
kako si promjenio ikonu kod SimiFoldera?
Te mogu li se promjenit ikone kad se otvori neki SimiFolder?
Imam LauncherPro Icons al me nešto ne ide.
Hvala
A ikone aplikacija unutar SimiFoldera ne možeš mijenjati (android uzme sistemske ikone)
ti očito imaš neki drugi sistem od mog
uglavnom sam sam rješio problem, na svoj način
Dakle. trebao sam na homescreen postavit shortcut a ne widget, kako sam u početku radio (možda može i ovako)
E sad, kad kiknem shortcut za simifolder on mi otvori prozorčić i pita kako da ga nazovem i poviše je ikona tog foldera, međutim ispod te ikone, maaaaaaalim sitnim slovima piše, "click folder to change icon"
i tu je moj problem rješen.
I još nešto, mogu ti reći da moj izgled homescreena je skoro isti ko tvoj uz neke male izmjene, jer bar po meni, to su mi najljepši programi za modifikaciju nerootanog androida.
Kombinirao sam nešto s WP clock full, crackanim al je nešto nestabilan pa sam ga maknuo, dok ne kupim original. Ujedno puno mi ljepši od minimalistic texta
pozz
sad nešto kemijam sa Go launcher EX
čim nešt smisleno složim postam sliku
dosta zajebancije, al se isplati, jednostavno su neke stvari bolje rješene u custom rom-ovima. Imaš neki razlog zašto bi baš gingerbread rom? Baci oko na miui rom, izgleda odlično, možeš mijenjat doslovno sve do boot-screena
edit: a i kroz tjedan dva se prebacuje na gingerbread kolko sam upućen
exodus
je li itko imao iskustva s tethering-om iliti spajanjem pc-a na internet preko mobitela? imam problem da mi se neke stranice ne žele učitat, odnosno da se ne mogu ulogirati na hotmail, gmail, facebook... sve ostale stranice rade. zna li netko možda u čemu je problem?
Probao počistit cache browsera?
FrostProbao počistit cache browsera?
probao, svejedno ne radi. probao sam i s mozillom i sa ie i rezultat je isti
C:\Users\User>ping google.com
Pinging google.com [xx] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Ping statistics for xx:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss)
hm... lg 2x ili desire hd ili galaxy? sad sam moro nesto pogodit
morzan
jedno pitanje... noću kada ostavim mobitel upaljen baterija mi se zna ispraznit preko 20%. jel to normalno?
Pogasi Mobile, Wi-Fi, Bluetooth i GPS pa neće. To ti po noći ionako ne treba. Ako ti je to sve pogašeno, a mob preko noći posisa 20% baterije onda nešto ne štima.
morzan
ma je, sve sam pogasio, od navedenih koristim jedino wifi, al njega uvjek gasim poslje koristenja neta... sada ga prije nego sto odem u krpe gasim.
Ako ti je sve pogašeno, nemam pojma zašto ti toliko ždere bateriju.
Meni traje baterija 4 dana, ali po noći gasim sve gore navedeno.
No ja ti nisam neki stručnjak, ali imamo tu Frosta i ekipu koji se puno
bolje kuže, a uvijek su spremni pomoći...
P.S Ja o vuku a ...
Uvijek vam ostaje opcija rootanja i flashanja custom kernela koji može bitno utjecat na bateriju
Seba
A o kojem mobitelu se radi? I simo, i morzan, baš me zanima?
Uvijek vam ostaje opcija rootanja i flashanja custom kernela koji može bitno utjecat na bateriju![]()
Kod mene Desire
Seba
A? 4 dana na desireu? Kako? Meni je rekord blizu dva dana. ..
Kad sam doma gasim sve i koristim ga samo kao mob. Rasvjetu sam smanjio na donji podnošljivi minimum, a osim toga imam instalirano svega nekoliko aplikacija koje su mi baš neophodne, i olakšavaju mi život. Ne slušam glazbu, ne gledam filmove, ne surfam odnosno koristim ga isključivo za primanje i slanje mail-ova , sms-ova i razgovore. Kad sam kupio Desire poslušao sam savjet koji sam pročitao na nekom forumu, i ispraznio bateriju do samog kraja, te ju ponovo napunio do fulla (uključen pa isključen mob.) i tako tri puta za redom, jer sam za bateriju na Desire-u čuo sve najgore. Navodno je to jako bitno da bi se baterija pravilno formirala. U mom slučaju se pokazalo učinkovito, jer mi baterija u pravilu traje tri do četiri dana.
P.S. Žuti, uteram ti kruti
Seba
Ja moram punit svaku večer, al dobro puno i stalno čačkam po njemu, tak da je do toga vjerovatno, al opet, 3-4 dana je :O
Kakva sam očekivanja imao zbog onoga što sam čuo o trajanju baterije, ja prezadovoljan.
morzan
E bokic, opet ja, u zadnjih par dana primjetih jedan simbol. To je slovo H i ispod njega dvije strelice, jedna gleda prema gore jedna prema dole, i otkada mi se taj simbol pojavljuje opet mi se baterija ubrzano trosi.. znate nacin kako to iskljuciti? E da... cim upalim wi fi taj simbol nestanw, a opet cim ugasim wi fi on se vrati. Jebiga mal sam dosadan, al bas nisam upucen u android OS..
H = http://en.wikipedia.org/wiki/High_Speed_Packet_Access
Ovako isključi:
Menu, Settings, Wireless and networks, Mobile network (skini kvačicu)
Pogledaj devetu stranicu ove teme...
Sve je tu. Doslovce SVE.
Iroonwood
Znam da je off topic , ali gdje se moze kupiti baterija za HTC DHD u osijeku ?
eBay ili službeni HTC dobavljači. Pitaj i Agram servis u ZG i očekuj masivan šok kad ti kažu cijenu.
*#*#4636#*#* da vidite razne statistike o mobu, da ne duljim: http://mob.hr/android-skriveni-kodovi/ , iz nekog razloga meni neradi večina kodova

E da, jel moš copy-pasteat?
Frost
E da, jel moš copy-pasteat?![]()
Ne, sva sreća pa mi do sada nije ni trebalo

FrostBitno da si se ti snašao
![]()
btw što napravih od svog desirea:
Aaaaa evo ti i moj pa kopiraj!
edit: sad vidio da nemaš više.
trauma_osFrost
Nikad nisi copy-paste neku adresu nekome u poruku, ni ništa? ?!
Sad jedno pitanje u vezi upgradea na android 2.2
Na svom wildfireu sada imam 2.1, takvog sam i kupio. Sad me zanima jel se gubi garancija ako ga prebacim na froyo? Jel, ćuo sam negdje da su na froyu bolje performanse nego na eclair. I da, kako se to radi?
Ako ga updateaš OTA (over-the-air), onda ne.
dumbaos
trauma_osFrost
Nikad nisi copy-paste neku adresu nekome u poruku, ni ništa? ?!![]()
Nope, telefon mi izbacije sugestione a fakat mi do sada C/P nije trebalo..
znam, znam... sad ce biti pitanja zasto incredible s, a ne sensation... e pa vrlo jednostavan (mozda nekom glup
http://www.gsmarena.com/htc_desire_s-3776.php
Ako ste vlasnik HTC Wildfire-a ili kakvog drugog Androida s malo internog RAM-a, vrlo je vjerojatno ste se susreli s porukom da je dostignut minimum memorije za normalan rad - tada prestaju sve sinkronizacije, ne mozete vise nista novo instalirati, upgradeati i sl.
Vrlo, vrlo frustrirajuce, pogotovo jer svakodnevno izlaze nove verzije postojecih aplikacija koje su sve vece i vece i vece...
Kako bi se tomu doskocilo, prvo je napravljena App2SD aplikacija, ali ona je radila samo s nekim aplikacijama i na SD karticu prebacivala samo APK datoteku (izvrsni dio aplikacije). Dalvik cache, libovi i sl. je i dalje zauzimalo RAM i izazivalo poprilocno frustracija.
Ali, straha vise nema! ;-)
Link2SD je relativno nova aplikacija i metoda oslobadjanja prostora RAM-a, gdje se i izvrsni dio, ali i dalvik cache i libovi premjestaju na SD karticu. U RAM-u ostaju samo symlinkovi na datoteke. ;-)
Link2SD - upute i sve ostalo:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=919326
Ukratko:
- rootati phone
- nabaviti SD karticu, ili postojecu izvaditi iz moba i posebnim citacem spojiti na komp
- prekopirati sve s kartice na komp
- napraviti djjie particije na kartici prema uputama s linka [obje trebaju biti Primary i FAT32] - npr. ako je kartica 8GB, prvu napraviti 7GB, drugu 1GB
- prekopirati sve datoteke s kompa na prvu particiju
- ubosti u phone
- skinuti Link2SD [ima ga na marketu]
- jednu po jednu aplikaciju "linkati" na karticu
I to je to...za aplikacije se sada ima DosadasnjiProstor + 1GB. ;-)
Stvar savrseno radi za sve aplikacije, osim za widgete.
Mjesecima sam se borio s odrzavanjem memorije na iznad 17MB, deinstalirao hrpu zanimljivih aplikacjia zbog toga. Jucer, nakon primjene Link2SD metode slobodni prostor RAM-a se popeo na 70+ MB, a jos imam i 1GB za nove aplikacije.
nake_rado
Jel netko od vas instalirao kakav antivirus na htc? Vidjeh sad u android marketu avg antivirus pa me zanima kolko je to zapravo korisno.
Koristim AVG. Ukratko... Aplikacija radi kao i na bilo kojem drugom računalu. Pregledava svaki download, poštu itd. Moj uređaj (Desire) nije ništa sporiji u radu, niti osjetim kakve druge nepravilnosti od kada sam instalirao spomenuti antivirus.