| Autor |
Poruka |
|
Brick Top
Ukupno postova: 708 Spol:  Muško
|
Ova kampanja - pogotovo 2.krug - bila je zamorna i činila se beskonačna. Da je potrajala - Bandić bi još gore prošao jer je svakom novom minutom otkrivao svoje nedostatke. Birači su ga kaznili jer ljude uglavnom vrijeđa laž - a to je ono što je on pokušao: skupom kampanjom podvaliti nekvalitetu biračima. Kao da se to da sakriti?! Zahebao je jedino ostale kandidate jer je bilo tijesno za ulazak u 2.krug i - di baš on u finalu?! No, što je - tu je. Josipović nije mogao poželjeti zahvalnijeg protukandidata u 2.krugu. Kad se tome doda dobro organizirana i isfinancirana kampanja kao i činjenica da je bio zaista respektabilan kandidat - eto ti pobjede.
Osim toga, na vrijeme mu se maknuo Milanović iz kampanje. Samo bi mu naštetio. A ovako je šef SDP-a jednim udarcem 2 muhe: dobio izbornu pobjedu i riješio se tempirane bombe Bandića. Još samo da su Milanka&Anka (pardon, sadašnja Ingrid!), mašući nam u izbornoj noći koketno-crvenim opravama koje u njihovim godinama izgledaju smiješno, malo popravile frizure - prvi dojam bi bio još bolji. Ipak su one socijalisti, pa razmetljivost u kićenju nije u duhu te ideje...
|
Slažem se s ovim navodima zašto je otprilike Bandić popušio (iako realno, nije imao nikakve šanse), tj. Josipović pobijedio. I sam sam u početku drugog kruga više navijao za Bandića i čak ozbiljno razmišljao da mu dam svoj glas, ali što je kampanja više odmicala, sve su više njegove mane izlazile na vidjelo. Da se razumijemo, nisam glasovao ni za Josipovića. Zaokružio sam obadvojicu
Zašto ne Josipović? Pa zato što svoj glas ne mogu dati nekome tko kaže da će nastaviti politiku Stjepana Mesića i koji njegovih 10 godina predsjednikovanja ocjenjuje sa -5. Zato što svoj glas ne mogu dati nekome za koga svesrdno navija 90% "naših", "hrvatskih" medija, koji su ga još i prije par mjeseci proglasili za predsjednika. Zato što je u SDP-ovoj, "crvenoj" Rijeci izrekao tu famoznu rečenicu da će i ostatak Hrvatske obojati u crveno (kasnije je tek skužio da je pojeo govno pa se krenio opravdavati sa nekakvim tamo grafikonima), zato što takav jedan "karizmatik" kao što je Josipović ne bi u 1. krugu dobio 3% glasova da iza njega ne stoji SDP-ova mašinerija, zato što je tom istom Josipoviću, taj isti Bandić trebao biti šef kampanje da se i sam nije kandidirao itd. itd.
Što se tiče Bandićevih niskih uradaca tokom kampanje, bilo ih je. Ali najveći udarci su ipak bili usmjereni protiv njega. Jer, to valjda samo kod nas ima da mu DIP cenzurira potpuno legalan spot, da USKOK izađe sa svojim priopćenjem dan prije izborne šutnje (a o zaista, gnjusnoj medijskoj pljuvačini zadnjih par tjedana po njemu da i ne pričam)...
Ali što je tu je, imamo novog predsjednika i ako će biti legalist do kraja, ako će ZAISTA biti predsjednik svih građana (a pošto spominje da će nastavit Mesićevu politiku, bogme ne znam kako će se to obistiniti) i ako će se boriti za hrvatske interese gdje god bio, imat će i moju podršku. Vrijeme će pokazati.
A što se tiče, toliko prožvakane, teme o glasovanju dijaspore, tu isto imam par stvari za napisati da ne bi bilo nismo znali:
Tko je najviše protiv glasova dijaspore? Ljevica. Zašto? Zato što Hrvati iz dijaspore jednostavno nisu njihovo biračko tijelo. I to je to. Sve ostalo su priče za malu djecu, zato što sam uvjeren da ljevičari znaju da je još ban Josip Jelačić u 19. stoljeću ukinuo zakonsku odredbu po kojoj glasovati mogu samo građani koji plaćaju porez, zato što sa BiH imamo daleko najveći trgovinski suficit zbog tih istih Hrvata, zato što su i oni između ostalih stavili svoj život na kocku kada je Hrvatskoj bilo najpotrebnije, zato što je i moj stric iz Australije slao silne novce Hrvatskoj '91. kao i mnogi drugi Hrvati, zato što mnoge zemlje svijeta imaju iste zakone koji dijaspori omogućuju pravo glasa itd. itd.
Stoga mi zaista nije jasno otkud od nekoga tko bi se trebao zalagati za socijaldemokraciju, toleranciju prema svima i svakome, globalizaciju (ili što li već) ima takve šovinističke i fašističke stavove prema pripadnicima svog vlastitog naroda koji eto silom prilika žive na nekom drugom području. Jedino je objašnjenje što oni nisu njihovo biračko tijelo i zbog toga ih se odmah i etiketira kao "nazadne brđane", "primitivce", "seljačine" ili kakvih je tu sve još ukrasnih pridjeva bilo... Ne znam, valjda ljevičari misle da je onih 7% (ako i toliko) visokoobrazovanih izabralo Josipovića za predsjednika, valjda misle da su skoro 900 000 ljudi, koji misle drugačije sve odreda šabani i primitivci...
Stvarno, koliko ste demokratični se vidi i po tome što ste kao gladni vukovi dočekali ovdje dotičnu stellu... ma festival demokracije, uljudnosti i civiliziranosti 23. stoljeća kako se i sami volite busati o prsa...
I za kraj da se razumijemo, nisam ni u jednoj stranci, ne navijam niti za HDZ niti SDP ili nekog trećeg. I HDZ i SDP, sve je to ista partija (čitaj: bagra) i tko to ne vidi je slijep pored zdravih očiju.
Pozdrav |
|
|
|
|
|
 |
|
punk urac
Ukupno postova: 233 Spol:  Nebitno
|
Hmm Stellu smo napali samo iz razloga što je pisala gluposti koje nemaju veze sa zdravim razumom a ne zbog njenih političkih uvjerenja ... premda, da - osobno mislim da svatko tko je glasao za Bandića ili ima neki problem u glavi ili je primitivac i seljačina  eto to je moje mišljenje i kako si sam rekao - živimo u demokraciji i imam pravo na njega, bilo ono krivo ili ne.. što se dijaspore tiče - vrijeme je da se ukine pravo glasa ljudima koji ne žive u Hrvatskoj .. ma što se mene tiče može i crni kinez skandinavskog podrijekla glasat ako plaća porez i jede svakodnevno servirana nam govna od strane ljudi koji nam kroje sudbinu .. |
|
_________________ wish you were beer..  |
|
|
|
 |
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Daj više otkači se! Meni ni Josipović ni Bandić nisu bili po volji, pogotovo što ne podnosim taj glupi SDP. Kako mi je diglo tlak kad sam vidjela onog Milanovića kad su bili objavljeni službeni rezultati izbora, kako on sav sretan drži govor, kao da je on pobijedio...ma fuj! Po tom se vidi da je njima bio cilj da pobijedi stranka, kad se on tamo ide k*rčit! Josipović je samo njihova marioneta! Što nisu uspjeli na stranačkim izborima, sad tu nešto pokušavaju na predsjedničkim.
A ti punk urac...malo razmisli što pišeš...ova teza o tome da su oni koji su dali svoj glas Bandiću da su primitivci i seljačine...vidi se koliko si ti zadrta i možda ne razmišljaš svojim mozgom, već mozgom druga Josipovića. Nije ti palo na pamet da su (neki) ljudi glasovali za Bandića samo zato jer ne žele da Josipović dobije izbore, a ne to što baš žele da im neozbiljan predsjednik bude na vlasti?? U ovom izbornom krugu izbor je bio NIKAKAV i de molim te ostavi se te priče da su svi koji su dali glas Bandiću seljačine i sl. Seljak je onaj koji tako misli, jer vidi samo ravno, a ne razmišlja o drugim mogućim razlozima glasanja za Bandića, nego samo: ''Aha, ti si glasovao za Bandića...ti si seljak i primitivac...!''
A bez obzira što je taj Josipović učen, obrazovan, što na svom prvom predsjedničkom govoru čita literaturu s Ekonomskog fakulteta...ljudi bi (s oproštenjem) i gowno izabrali samo da je lijepo umotano i da im govori što žele čuti!
Toliko od mene! |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
 |
|
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Stella, ako doista mislis da je nesposoban jer cita svoj govor, onda si procitaj njegovu osnovnu biografiju, koja za razliku od mnogih, iznosi puke cinjenice, bez kojekakvih ulizivackih tonova...
|
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
|
 |
|
Osječanin Ukupno postova: 2492 Spol:  Muško
|
Vrh je kad Stella Josipovića oslovljhava sa DRUG. A šta je Bandić? NEDRUG?  Bandič nije bio član saveza komunista od 1980. pa sve do danas i SDP-a? O Bože...Josipović za razliku od Bandića svoju karijeru nije vezao uz partiju. Al neeeeee. Nek je Bandić rekao da je vjernik i domoljub! To je bitno! On je rekao! Ljakse je mislio da su svi birači kratkog pamćenja i kratke pameti  |
|
|
|
|
|
 |
|
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
A tko je sad u stranci čiji se predstavnik k*rči time što je ''stranka pobijedila''? Kao da govori umjesto novog predsjednika...ma fuj! Nisam mislila više ništa pisati...ali...i btw, ''drug'' sam napisala iz zezancije, al po običaju vidim da su ljudi s foruma i dalje cicije i od kilometarskog teksta, uvijek će se uhvatiti za jednu riječ! A ono što sam napisala da mi ni Bandić ni Josipović nisu po volji, to je očito SVIMA PROMAKLO! Radije bih da su bolji kandidati ušli u drugi krug, al nažalost nisu. Al baš me boli briga, mislite što hoćete, pljujte ako vam se pljuje, I don't care....  |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
|
 |
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol:  Nebitno
|
To nije teza, nego notorna činjenica. Shvatit će to i okorjeli Hdz-ovac, kad pregleda izborne rezultate. Milan Bandić je pobijedio samo u Ličko-Senjskoj županiji, te u niti jednom ozbiljnijijem gradu.
Naravno, biti primitivan i seljak nije nešto loše, to jednostavno znači da je takva osoba neobrazovana i živi na selu. To nije uvreda, kao npr. kad bi tebe netko nazvao blesačom, to bi bila uvreda.
Vjerojatno si mislila napisati da je bolje glasati za neozbiljnu budalu, nego kandidata Sdp-a (samo nisi znala). Takvi se stavovi obično čuju samo iz usta baba u Dalmatinskoj zagori i Hercegovini. Kako se iz tvojih razmišljanja može zaključiti da nisi baba, nego samo loš proizvod hrvatskog obrazovnog sustava, ostaje nada u bolje sutra.
Da bar. |
|
|
|
|
|
 |
|
Mladjo
Ukupno postova: 2890 Lokacija: Madrid Spol:  Muško
|
A tko je sad u stranci čiji se predstavnik k*rči time što je ''stranka pobijedila''? Kao da govori umjesto novog predsjednika...ma fuj! Nisam mislila više ništa pisati...ali...i btw, ''drug'' sam napisala iz zezancije, al po običaju vidim da su ljudi s foruma i dalje cicije i od kilometarskog teksta, uvijek će se uhvatiti za jednu riječ! A ono što sam napisala da mi ni Bandić ni Josipović nisu po volji, to je očito SVIMA PROMAKLO! Radije bih da su bolji kandidati ušli u drugi krug, al nažalost nisu. Al baš me boli briga, mislite što hoćete, pljujte ako vam se pljuje, I don't care....
|
ajd mene sad živo zanima ko su ti bolji kandidati o kojima pričaš? eto pa mi sad odgovori na to, jedva čekam odgovor |
|
|
|
 |
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
Meni se baš sviđa što je Josipović postao predsjednik. Intelektualno je daleko iznad svih ljudu na ovom forumu. Neki ovdje su toliko zadojeni mržnjom prema svemu što nosi predznak SOCIAL, a da uopće nemaju pojma što to znaći pa onda to
poistovjećuju s komunizmom.
Meni se čini da je Tuđman bio puno više komunista nego što je to Josipović. I hdz je sve do prije 2-3 mjeseca bio više "komunjarskog stila" nego sdp.
Pa i Bandić više od Josipovića odgovara liku komunjare koji ide u crkvu. |
|
|
|
|
|
 |
|
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
To nije teza, nego notorna činjenica. Shvatit će to i okorjeli Hdz-ovac, kad pregleda izborne rezultate. Milan Bandić je pobijedio samo u Ličko-Senjskoj županiji, te u niti jednom ozbiljnijijem gradu.
Naravno, biti primitivan i seljak nije nešto loše, to jednostavno znači da je takva osoba neobrazovana i živi na selu. To nije uvreda, kao npr. kad bi tebe netko nazvao blesačom, to bi bila uvreda.
Vjerojatno si mislila napisati da je bolje glasati za neozbiljnu budalu, nego kandidata Sdp-a (samo nisi znala). Takvi se stavovi obično čuju samo iz usta baba u Dalmatinskoj zagori i Hercegovini. Kako se iz tvojih razmišljanja može zaključiti da nisi baba, nego samo loš proizvod hrvatskog obrazovnog sustava, ostaje nada u bolje sutra.
Da bar.
|
Obzirom da Kerum pobjeđuje u Splitu, Kolega i Vrančić u Zadru, Đapić i Glavaševi derivati u Osijeku, Ivica Kirin (zvani Kiro prosviro) u Virovitici, te naposlijetku i taj isti Milan Bandić u Zagrebu (i to više puta), ja više ne vjerujem u te teorije o urbanim i osvještenim glasačima u kako kažeš 'ozbiljnijim gradovima'. Pobogu i Zagreb je ozbiljniji grad pa je unatoč tome dotični Bandić prije pola godine uvjerljivo pobijedio na izborima. |
|
|
|
|
|
 |
|
Brick Top
|
|
Aha, isto kao što je notorna činjenica da je isti taj Milan Bandić bio gradonačelnik Zagreba 10 godina (ili koliko već) i još uvijek je.
Tako je, Zagreb je pun seljačina koje su sve ove godine glasovali za njega, ali eto sad su ih visokoobrazovani odjednom pretekli i izabrali Josipovića
Ili ako ćemo u lokalne prilike, notorna činjenica je da su Osječani izabrali HDSSB (koji je eto sasvim slučajno baš Bandića prihvatio, kao i njegovu politiku), da je HDSSB također "leglo" hercegovaca, da gradom upravlja "Snaga grada" (valjda na čelu sa pametnjakovićem Vrdoljakom), a ne neki tamo bjegunac iz Drinovaca... Sad je isti taj Osijek glasovao preko 60% za Josipovića.
Sve su to "notorne činjenice" dokazane valjda od strane index.hr-a ili jutarnjeg
edit: PreacheR me pretekao u razmišljanju  i iznošenju notornih činjenica. |
|
|
|
|
|
 |
|
Mladjo
|
jel ste vi stvarno toliko naivni da mislite da je sve ove godine u zagrebu pobjeđivao bandić?! gospodo draga pobjeđivao je sdp a ne bandić. da su stavili mene kao nositelja liste u zagrebu, ja bi pobijedio. uostalom rezultati izbora u zagrebu vam sve jasno govore  |
|
|
|
 |
|
Brick Top
|
jel ste vi stvarno toliko naivni da mislite da je sve ove godine u zagrebu pobjeđivao bandić?! gospodo draga pobjeđivao je sdp a ne bandić. da su stavili mene kao nositelja liste u zagrebu, ja bi pobijedio. uostalom rezultati izbora u zagrebu vam sve jasno govore
|
Znači slažeš se sa onom mojom rečenicom da Josipović, takav "karizmatik" kakav je  ne bi u prvom krugu dobio ni 3% (ako i toliko) da iza njega ne stoji SDP mašinerija?
Znači hoćeš reći da nije bitno što on objektivno i nema nekih kvaliteta za predsjedničku funkciju (iako i kao takav je kvalitetniji od Bandića), nego je bitno što je iz SDP-a?
Pa mogu reći da ste si onda lijepo izbirali novog predsjednika, tj. svima nama. |
|
|
|
|
|
 |
|
Mladjo
|
jel sdp ima 60% podrške na nacionalnoj razini?
i unaprijed da pobijem argument koji očekujem. bez obzira što su u drugom krugu bila samo dva kandidata broj ljudi koji je izašao na izbore je jednak broju ljudi koji izlaze na parlamentarne izbore. a tada sdp, hns, ids i općenito sve stranke lijevog centra zajedno nisu uhvatili 45%. ma puno sam i rekao |
|
|
|
 |
|
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
jel ste vi stvarno toliko naivni da mislite da je sve ove godine u zagrebu pobjeđivao bandić?! gospodo draga pobjeđivao je sdp a ne bandić. da su stavili mene kao nositelja liste u zagrebu, ja bi pobijedio. uostalom rezultati izbora u zagrebu vam sve jasno govore
|
Čuj prijatelju, reći ću ti da si samo djelomično u pravu. Zar si već zaboravio da su posljednji izbori za gradonačelnike bili personalizirani, tj. gradonačelnici su se birali izravno i nije ih izabiralo gradsko vijeće kao u prethodnim izborima. Prevedeno na prostiji rječnik, naši dragi Zagrepčanci su glasovali direktno za Bandića. Premda se slažem s tobom da je veći dio birača tada honorirao njegovo članstvo u SDP-u.
Bandićev najveći problem je u tome što je kroz ovu izbornu kampanju sam sebe diskvalificirao nepoznavanjem elementarnih vanjskopolitičkih i državničkih činjenica, neumjesnim izjavama te ponašanjem koje nije primjereno potencijalnom predsjedniku države. Odmogla mu je i potpora ljudi kao što su Kerum, Glavaš, Merčep... koje šira javnost baš i ne percipira kao pozitivce. |
|
|
|
|
|
 |
 |
|
|