plaća u Drava International d.o.o.
hvala!
Društvo, politika
zEE-kAYZna li itko koliko se kreće plaća kemijskih tehničara u Drava International d.o.o u Osijeku ?
hvala!
zEE-kAY
da, vidjela sam jucer oglas da traze kemijske tehnicare pa me zanimalo kakvo je stanje tamo obzirom da imam fakultetsko zvanje (doduse profesora bio. i kem.) no posla bas i nema pa gledam sve opcije. ionkao bi radije u lab nego u skolu.
hvala svima na odgovorima....jos cu razmislit o toj opciji!

hyppolitaJa radim u Dravi, plaće su male, najviša je 3000 kn i to imaju majstori ( koji rade malte ne bez slobodnog dana), dok ostali imaju po 2300.
koko
hyppolitaJa radim u Dravi, plaće su male, najviša je 3000 kn i to imaju majstori ( koji rade malte ne bez slobodnog dana), dok ostali imaju po 2300.
Bože dragi.
FizikalacU kojoj blesavoj firmi si prijavljen na minimalac i dobijas placu pola na ruke pola na racun? u kojoj blesavoj firmi te vode i nakon 4 godine rada kao NKV, iako to nisi, ni blizu? Nije lose, ali nemozes nikako rec da je dobro.
jaja
Evo da se javi jedan radnik od tamo!
Radim u Dravi International već 5 godina a ne bih sigurno ostao toliko tamo da je loše a i stekao sam radnio iskustvo koje uvijek dobro dođe a imam i odličnu ekipu (što je jako bitno). Firma je velika i ima puno zaposlenih ljudi te ima više odjela i trenutno je u fazi preseljenja na Brijest. Netko je tu spomenio plaće da su takve... je istina je.. u početku je tako... koja glupava firma će ti u početku dati veliku plaču? Rasponi plača su od mininalnih do jako jako velikih. Svojim dokazivanjem i radnim sposobnostima raste i plača tako da sam ja daleko od ovog smiješnoga iznosa što je netko napisao. Blagdani koje radiš (ako radiš) se uvijek plate u sljedeća 2-3 dana (50-100% na dnevnicu tako da mi nekada uopće nije žao što sam ih radio a pogotovo kada dobiješ lovu na ruke), svaki prekovremeni se plati isto tako. Uglavnom može se zaradit na plaču još dosta (ako možeš raditi prekovremene ili ako ti zatreba novaca). Samo za kraj da kažem da ljudi pričaju gluposti za Bedea, nije to više kao prije, treba doći i raditi a danas je teško naći posao... a svi bih odmah prvi radni dan htjeli 5 tisuća kuna plaču...radi pa ćeš imat, najlakše je srat, kukat, ljenčarit i čekat da ti novci padnu sa neba.
jajaEvo da se javi jedan radnik od tamo!
Radim u Dravi International već 5 godina a ne bih sigurno ostao toliko tamo da je loše a i stekao sam radnio iskustvo koje uvijek dobro dođe a imam i odličnu ekipu (što je jako bitno). Firma je velika i ima puno zaposlenih ljudi te ima više odjela i trenutno je u fazi preseljenja na Brijest. Netko je tu spomenio plaće da su takve... je istina je.. u početku je tako... koja glupava firma će ti u početku dati veliku plaču? Rasponi plača su od mininalnih do jako jako velikih. Svojim dokazivanjem i radnim sposobnostima raste i plača tako da sam ja daleko od ovog smiješnoga iznosa što je netko napisao. Blagdani koje radiš (ako radiš) se uvijek plate u sljedeća 2-3 dana (50-100% na dnevnicu tako da mi nekada uopće nije žao što sam ih radio a pogotovo kada dobiješ lovu na ruke), svaki prekovremeni se plati isto tako. Uglavnom može se zaradit na plaču još dosta (ako možeš raditi prekovremene ili ako ti zatreba novaca). Samo za kraj da kažem da ljudi pričaju gluposti za Bedea, nije to više kao prije, treba doći i raditi a danas je teško naći posao... a svi bih odmah prvi radni dan htjeli 5 tisuća kuna plaču...radi pa ćeš imat, najlakše je srat, kukat, ljenčarit i čekat da ti novci padnu sa neba.
hyppolita
Eo... kad si ti toliko uvjeren da je naša firma toliko dobra, reci mi gdje ima u firmi da žena diže rolu od 500 kg, da se radi za Badnjak, Bozić, doček nove godine i za sam dan nove godine? Da nakon otkaza moraš platiti svaku zaduženu radnu maicu ( koju si naravno poderao ili zaprljao tokom radnog odnosa), da aparat koji si zadužio moraš platit? Da ti ne plate 3 radna dana koja si radio? Da ti za Badnjak samo plati 60 kn? Tako se sretnom osjećam otkad sam dala otkaz jer u toj firmi samo postaješ glup, zatucan i život ti postane monoton a da ne pričam o tome da te nadređeni ubijaju u pojam da si glup i samo glup... Nema ti para....

golubarhyppolita
Eo... kad si ti toliko uvjeren da je naša firma toliko dobra, reci mi gdje ima u firmi da žena diže rolu od 500 kg, da se radi za Badnjak, Bozić, doček nove godine i za sam dan nove godine? Da nakon otkaza moraš platiti svaku zaduženu radnu maicu ( koju si naravno poderao ili zaprljao tokom radnog odnosa), da aparat koji si zadužio moraš platit? Da ti ne plate 3 radna dana koja si radio? Da ti za Badnjak samo plati 60 kn? Tako se sretnom osjećam otkad sam dala otkaz jer u toj firmi samo postaješ glup, zatucan i život ti postane monoton a da ne pričam o tome da te nadređeni ubijaju u pojam da si glup i samo glup... Nema ti para....
A gdje je sada osoba kojoj je toliko dobro u Drava Internacional da pobije naša izlaganja
rinoTada treba radit vikendom i praznikom. Da je propao, bolila bi vas k_ta i za njega i za firmu.
Naposljetku, okomili ste se na krivog čovjeka.
Izbora uvijek imate. Kome ne paše....
Toliko od mene.
rino
Opet krivo!
OsijekNepokoreniGrad
rinoTada treba radit vikendom i praznikom. Da je propao, bolila bi vas k_ta i za njega i za firmu.
Toliko od mene.
Sereš! Ili se zoveš Marko Bede ili sam Bede ili Snježana ovo pišu.
Sramota vas može biti, prema tim ljudima se ponašate kao prema životinjama.
bambolinaOsijekNepokoreniGrad
rino
A mozda je taj Rino Jaja?!?!![]()
Ma daj covjece! O cem ti trabunjas?
Da, jadan Bede... nema vikendicu, ne ide na put...o siroti on smao ulaze u strojeve... Ma dja o cemu ti to? On nema ikendicu ali ima auto koji vrijedi koliko i konforna stan! Si vido kad racun za njegov auto, sefe?
Ma da a jadan ne ide na g.o.pa zamisli - dali mozda ne ide jer ne zna dali bi poveo zenu ili Snjezanu ili pak je njemu svaki dan g.o.?![]()
Ali budimo iskreni tamo hlace nosi Snekica! On je ta koja je broj jedan za maltretiranje i vrjedjanje ljudi!
Cula sam iz povjerljivih izvora da je njegova zena (od Bedea) dobra osoba i da je ona dok je radila u firmi prodala svoju zemlju koju je nasljedila da bi dala place radnicima - ali eto onda je dosla Sneki i zasjela na tron!![]()
Rino spominjes kao tamonegdje rade za šaku riže i vode - au Dravi ljude radei besplatno!![]()
![]()
jer ime place nisu redovite!
Evo biti cu iskrena ja nisam ogorcena toliko na Bedea jer on mi se cinio o.k. (koliko toliko) ali Snjezana je ta koja vice i da nije bilo nje mozda bi i dans tamo radila ali ja jednostavno nisam mogla podnjet to urlanje na ljude i vredjanje - to je bilo previse za mene!
Ma Rino na koga smo se mi okomili? Dalis e ti nama top prjetis ili cemu takva izjava?
Da...ipak mozda je to Jaja ili neko od patuljaka ili sma Snjeguljica...
Hm....
Nije Jaja, ne znam što da ti kažem ludo ženska glavo, radila si tu, u redu, ne sviđa ti se - OK, daj otkaz i nađi si drugi posao a ne srat kako je tamo ovako onako (vjerojatno se znamo pa...), ako ti se ne sviđa ne moraš raditi tu, nitko te ne drži na lancu nađi si u nekoj drugoj boljoj firmi posao jer ovdje ima ljudi koji rade za plaće koje jesu takve kakve jesu i kojima treba novac i nije istina da ljudi rade za djabe. Što se tiće Snježane, ona je druga priča ali ne za javnost.
jaja
[Nije Jaja, ne znam što da ti kažem ludo ženska glavo, radila si tu, u redu, ne sviđa ti se - OK, daj otkaz i nađi si drugi posao a ne srat kako je tamo ovako onako (vjerojatno se znamo pa...), ako ti se ne sviđa ne moraš raditi tu, nitko te ne drži na lancu nađi si u nekoj drugoj boljoj firmi posao jer ovdje ima ljudi koji rade za plaće koje jesu takve kakve jesu i kojima treba novac i [u:ebfa39b6da]nije istina da ljudi rade za djabe. Što se tiće Snježane, ona je druga priča ali ne za javnost.
cajkana
daj ljudi pri
ate gluposti.Radim tamo dugo godina i ok je.raditi se mora.Ajde mi pametnjajkovici recite koja firma radi u osijeku i gdje je placa do 10.u mjesecu.neki dan je bolje neki gori ali sve u svemu ok![]()
Anastazijacajkana
daj ljudi pri
ate gluposti.Radim tamo dugo godina i ok je.raditi se mora.Ajde mi pametnjajkovici recite koja firma radi u osijeku i gdje je placa do 10.u mjesecu.neki dan je bolje neki gori ali sve u svemu ok![]()
Samo da ti odgovorim, u OLT-u je plaća prije 5. u mjesecu.
the-king666evo i mene..ja takoder radim u dravi-international i to sve što pisete vecinom je istina..ali raditi se mora..nekad je dobro a nekad nije..
vidim da vas ovdje ima dosta koji radite tamo pa me zanima da li netko zna [uklonjeno]..cuo sam da lako "pada" na decke..pa ako netko nesto zna o njoj neka kaže ili mozda netko ima br mobitela??meni je nju neugodno pitat
ops:">
bambolinaJe bas je "krasna" to firma...Drava - ma za pozelit ne radit u njoj!
![]()
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_clanak&tekst_id=113456&web_page_id=main_page
Dobila otkaz nakon što su je kolege na poslu istukle
Radila sam dan i noć, blagdanima i nedjeljama. Ništa mi nisu platili. Kolege su su me maltretirali i tukli. Na kraju sam dobila otkaz, kaže Ljubica
14:03 | 23.04.2009. | Piše: Danijela Mikola
Ljubicu Dudaš iz Darde kod Osijeka navodno su istukli dvojica kolega iz tvrtke jer je tražila da ju zbog njih premjeste u drugu smjenu. Ispod oka ima masnicu, a po tijelu nekoliko ogrebotina.
- Uvjeti za rad u toj tvrtki su katastrofalni. Radila sam na razvrstavanju starih plastičnih boca. Iako znam raditi svoj posao, na mene je stalno galamila žena i vikala da ne radim dobro. Maltretirala me je i ja sam od šefice tražila da me maknu od nje, ali šefica Ivana Alerić ju štiti jer im ona donosi dodatan novac. Nakon toga su do mene došla dva radnika, prijatelji te žene, i počeli me maltretirati. Jedan me je držao, a drugi me udario. Nitko u pogonu nije htio učiniti ništa jer se boje da će dobiti otkaz. Na kraju sam ja dobila otkaz - govori Ljubica koja je najavila tužbu protiv radnih kolega i privatnog poduzeća za obradu i prozvodnju robe od plastike Drava International osječkog poduzetnika Marka Bedea. Dodaje kako se u tvrtki radi stalno, i to za 3000 kuna.
- Radi se dan, noć, blagdanima, subotama i nedjeljama. Vlasnik tvrtke ne plaća im te nedjelje i blagdane - kaže ogorčena Ljubica.
U Dravi Internationalu su rekli kako je Ljubica provocirala i vrijeđala ženu po nacionalnoj osnovi te da ju nije nitko istukao.
http://img141.imageshack.us/img141/7229/dravahtmlm62cbd72a.jpg
Jadna zena! Pa jel to nije jadno?![]()
A valjda tu vrijedi ona; ne pada jabuka daleko od stabla!
zEE-kAYcestitam!
pa...jucer sam frisko diplomirala (nije da mi se hitno zuri,al neke pare bi bile dobre) al gledam oglase zadnjih nekoliko mjeseci i vidim da slicne ponude i nema previse tj. precesto.
razmislit cu jos, hvala.
car
pa taraba ja ne radim tam al ću raditi tam jel je pre dobro i plata i sve pogotovo sada na Brijestu pa nemate pojma kak je sada tam dobro de šta se učljanjuješ kada nemaš pojma kak je tam i kolk je plata itd sam tu se praviš pametan al nisi zato što tu lažete ljudima pustite ih nek rade možda će oni raditi za razliku od nekih
rino
Nakada sam radio u toj tvrtki i vjerojatno, od većine, znam bolje kako je tamo.
Nikoga ne želim vrijeđat, mada bih rado, ali osnovne stvari ne poznajete, a spremni ste komentirat i omalovažavat. Znate li zašto su plaće tako male? Zato što, ako želiš izvozit, moraš se borit sa ogromnom konkurencijom koja radi za šaku riže i vodu. Ne mislite, valjda, da on ne bi bio sretan da vam moze dati 3x veću plaću?! Naravno da bi, ali to sve krajni kupac ne želi platit. Uvijek ima onih koji mogu dati jeftinije. Uzmi ili ostavi. Vi ste, zajedno s njim, odlučili uzet. E, kad ste odlučili uzet, onda radite i šutite.
Da li ste ikad pomislili što će to sve Bedeu.
Mogao je mirno trošit zarađeno u prethodnih 25 godina, a nije. Čudno vam je? Naravno da je čudno kad ga ne poznajete. Činjenica je da taj čovjek 19 godina nije bio na godišnjem odmoru.
Nema vikendicu, nema brod, ne putuje, osim poslovno, čujem da ne puši (u što sumnjam, sigurno to radi krišom). Jedino mu je zadovoljstvo kupit novi stroj koji proizvodi ono što drugi nisu usvojili. Reći ćete: "A auto?" Nadam se da ne očekujete da 100 000 km/godišnje prevali u zaprežnim kolima?! Da li znate koliko je neradnih dana proveo na putu? Ako ne svaki, ali barem 90% neradnih dana je bio na putu. Radi 14 sati dnevno i to desetljećima. Opet ćete reći: "Da, radi, ali za velike pare." Opet krivo. On para nema, sve mu je u j_benim strojevima na kojima vi prehranjujete svoju obitelj. Kad firma nema posla i stoji to vam ne paše. Naravno da ne paše jer ne znate od kuda će doći plaća. Ako radi i poštuje dogovorene rokove, opet ne paše. Tada treba radit vikendom i praznikom. Da je propao, bolila bi vas k_ta i za njega i za firmu.
Toliko od mene.
carpa majmuni jedni budite sretni ako radite u dravi pa bokte nedo dobra je plata plata je sam taka naravno ak se trudiš i ak radiš šta bi vi da dobijete novce a da ne radite aha diš to dobit NIGDJE kolko ja znam dobre su plate sam moraš raditi a ne ljenčariti bokte nedo sada je kriza budi te sretni ii da radite tam da vam ne počnu davat otkaze
mimajselfendaj
Pretpotstavljam da nisi niti osnovnu školu završio. Ne znam što da kažem više... Užas! Užas!
pop-ap-teta
mimajselfendaj
pa sto se bojis objaviti pod svojim nickom?)))) jos si se mucio/la i dupli otvoriti
)))
ovo je slobodna i demokratska zemlja, sam reci sta mislis hahahaahahah
hyppolita
Vera-osTakvih kao Bede u Osijeku ima jako puno sjetimo se svih nekada jakih Osječkih firmi kao:Mobilija Ivo Marinković,Frigis,Mara,Teina,Litokarton,Analit,Olt,Mio Standard,Sloboda,Svilana,Lio,IPK Oranica itd itd...
Moja sestra se u Dravi-šibicari, zaposlila 1975, cijeli je radni vijek tamo radila i na kraju dočekala Bedea.
To je bio kolektiv gdje su radnici bili spremni sve dati za firmu. Sjećam se da je sestra svaki puta protrnula od straha kad je čula vatrogasne sirene i govorila je joooj samo da nije šibicara. Bila je kemičarka u labosu. Prije Bedea su obnovili cijelu liniju strojevima iz Švedske, uveli Drava vizual, počeli raditi pirotehniku i onda ih je "kupio" Bede. Na prvom sastanku je pričao kako je bivša uprava pokrala radnike, kako će se šibicara preporoditi i izvoziti šibice širom svijeta i okolice......Sestra je radila u tri smjene, za što je dobila slobodne dane koje nije mogla iskoristiti jer je stalno radila. Na kraju balade strojevi su prodani istoj Švedskoj kako mi se čini, bivša zgrada laboratorija je naprasno izgorila, doduše ponovili su se u automobile, radnici su poslani na čekanje, a kad je odlazila iz firme dobila je "otpremninu" dio u bonovima a dio u prozorima Drava vizual. Ti su ljudi svojim radom stvorili Dravu i na kraju ........
Bježi od tamo jer gdje Bede dođe tamo trava ne raste.
Dujma21Stari bjezi od te firme,bolje bi crko od gladi nego vise tamo radio.Radis za sitnu lovu,a jebu te ko majmuna.Bede je na mene ostavio solidan dojam,ali ona njegova je uzasna,stalno glumi neku intelekualku[uklonjeno].Nisam sreo u zivotu nekulturniju osobu od nje. [uklonjeno]
pozz drustvo....
zovem se Goran i iz Čepina sam.
malo čitam vase komentare ovdje pa me zanima da li se tamo isplati radit kao viličarist?u toj dravi int.....
hvala na odgovoru
nolimit
samo čitam šta pišete ljudi.svaka čast momku koji brani firmu od ovakvih neradnika,takvo mišljenje mogu imati samo mamine maze koji bi se karali i ostali pošteni.bez obzira na visinu plaće raditi se mora nije ni tako teško,pardon nekome je.ja sm tamo oko 2 god.plaća je redovita a ni uvjeti nisu strašni kao što prezentirate,niti jednom nisam bila u konfliktu sa snježanom.to što ona viče nije nikako čudo kad radi sa idiotima,očito tamo svakoga boli ona stvar za posao a na njoj je sav posao,ta žena je u firmi najmanje 16 sati dnevno i mislim da se nitko nebi s njom mijenjao,prema tome ne serite više ništa za nju to samo dokazuje koliko ste humani i suosjećajni.skidam kapu direktorice........
Vera-osPa zar njemu i takvima kao što je on nije jasno da on ovisi o ljudima koji mu rade i da bi ih primjereno trebao nagraditi za njihov rad. Nemogu vjerovati da netko može nasrati ovakve gluposti kao dotična slavnog nicka, ali očito krivih mjerila.
spaljeniPa vise ni romi nece tamo radit koji su cinili 60% firme
Vera-osPa zar njemu i takvima kao što je on nije jasno da on ovisi o ljudima koji mu rade i da bi ih primjereno trebao nagraditi za njihov rad. Nemogu vjerovati da netko može nasrati ovakve gluposti kao dotična slavnog nicka, ali očito krivih mjerila.
Iss, ima ljudi na birou i svake godine dolazi novi naraštaj.
A svatko tko je tamo radio zna da je ekipa većinom iz Bijelog Brda i okolnih sela, da ne nabrajam koje još "manjine" čine većinu radnika te firme.
Radio sam tamo svega par mjeseci, u početku sam se trudio upoznati ljude, kasnije sam skužio da to nema smisla jer svakog mjeseca dolaze novi.
slipknot03Daj gal neseri nisi od rijeci sad kad si postao sefic sad seres ljudima i mazes oci svi koji su tamo radili znaju kako je tamo i kako se tamo radi i sta se radi i kakve spletke mali ljudi moraju raditi da bi prezivjeli
hmmmm ewo widjeh sada owo pa da i ya napishem swoje iskustwo..
radio sam tamo nekoliko mjeseci (shljaku)
placha je za radnika shljake 2360 kn![]()
ni wishe ni manje..
tj wishe je samo uz prekowemene na kojima mi NIKAD nije bilo teshko ostati jer sam za njih bio isplachen u slijedechih nekoliko dana u keshu![]()
gledajte ljudi.. posao se chini jadan, da deru se nekad na was..
ali shto bi wi?
bajku mozda.. ? pa onda si ju nadjite..
jbg.a , swi su poslowi danas s_anje i ni na jednom wam se neche 100% swidjeti dok god ne budete sami swoji shefowi..
a chak niti onda wam neche biti dobro jer che wam smetati radnici i deratchete se na njih i falit che wam lowe, a biti che wam teshko ULAGATI..![]()
iskreno.. ya sam bio izbachen na ulicu..i kada nigdje nisam mogao nachi posao,
obratio sam se snjezani... zena koliko se god azdajom chinila, ona je okej..
dala mi je posao, dala mi je pozajmicu nakon eto mjesec dana..
shwatite da se ona dere jer se nju stishche i gnjawi oko nechega!
ona wodi swe poslowe oko firme.. swe swe swe! i mislim da joj se nebi trebalo puno to zamjerati jer je nekada ziwchana![]()
a shto se tiche rada tamo.. nije nishta tezak.. ima nekada nesuglasica, ali se i zajebawa dosta wremena i mozesh biti opushten![]()
rade se tri smjene 6 - 14, 14 - 22, 22 - 6... 10 minuta ranije si uwijek gotow.. swaki dan..
da, praznici se rade.. ne odobrawam bozich, badnjak i nowu godinu![]()
nikako.. ali jbg, shto sad.. prihwati ili ostawi..
ya sam ponowno u stisci oko posla..
i ewo, premishljam se da opet odem u drawu..
i nije mi bilo toliko loshe kad pogledam..![]()
barem sam bio plachen uredno ...
ako sam trebao slobodno, u dogoworu sam dobio, i odradio![]()
tko zeli i MORA raditi, neche mu smetati raditi owdje..
tko sjedi doma za kompom, zujaka po netu, igra igre i kuka ima i wremena malo shljakati..
ako mu to ne udje sada u glawu, uchi che za par godina!
btw, ne goworim da mora raditi u drawi..
samo da je owo opcija za pochetak za one koji ne nadju posao![]()
meni su puno pomogli (:
Bivsi radnikTo je istina,mala arogantna nema pojma o poslu a pravi se pametna,kao i svoja mama!Koliko su njih dvije zajebale stvari,i koliko je tu novaca baceno.Samo zato jer nemaju pojma,a prave se da sve znaju.A to nista Bede ne zna,cijelo mu vrijeme rade iza leđa i prodaju mu lazne price.Mala sjebe puno toga,a Sneki je stiti i laze Bedeu.Ili ako se mora netko okriviti svale krivnju na nekog od radnika,vecinom smjenovođe,skinu mu određeni postotak sa place i stvar rijesena.Sneki mozda sjebe i vise od male,ali sve sakrije.Ne moze to sakriti od ljudi sto rade sa njom,a oni moraju sutiti jer joj se nitko ne zeli zamjeriti!Puno toga ti ne znas Zvonkec i zato te zalim jer im slijepo vjerujes!!!
Naj veca greska je Bedeova sto je dopustijo sneki da zaposli svoju arogantnu i neskolovanu kcerku koja nezna prosudivati situaciju a o toj vrsti posla nema veze s vezom glavno da zna s mamom zataskat kad sjebu po par tona streca i ostalog matrijala i naravno onda najebu i jebu u glavu prvog u smjeni ....,jadan narod maloj snjeguljici nije bitno dali znas raditi nego da joj se obracas s dna jedino onda imas sanse da taj dan mirno spavas al jebiga samo do sl jutra kad moras ustati bar 2 sata ranije al ne da nezakasnis nego da se pripremis psihicki.......
pangluPar puta sam imao-la sanse u firmi susresti se sa Zvonkom Bedeom i vidi se da covjek nema pojma sta se radi tamo i meni se cinijo ok normalno smo o poslu razgovarali jedino nisam pred malom snjeguljicom smijeo-la iznjet svoje misljenje pred gazdom jer mu ona silji drugu pricu,a kad gazda dolazi odmah se dobiva boji matrijal kao da se vidi kako dobro posao ide a kad ode mala naredi da se dovozi skart a bolji matrijal ostavlja za one koji joj se uvlace to se vidi i cjela firma bruji o tome a naj gore je to sto vjeruje pogresnim ljudima pa ju ti isti levate i iskoristavaju a o spletkama da nepricamo i mjesecnom odbijanju s place skoro svaki mjesec ti za nesto odbiju katastrofa , E MOJ ZVONKO NECE HRVATSKA U EURO POKRAJ KORUPCIJE JELDA
Bivsi radnikTo je istina,mala arogantna nema pojma o poslu a pravi se pametna,kao i svoja mama!Koliko su njih dvije zajebale stvari,i koliko je tu novaca baceno.Samo zato jer nemaju pojma,a prave se da sve znaju.A to nista Bede ne zna,cijelo mu vrijeme rade iza leđa i prodaju mu lazne price.Mala sjebe puno toga,a Sneki je stiti i laze Bedeu.Ili ako se mora netko okriviti svale krivnju na nekog od radnika,vecinom smjenovođe,skinu mu određeni postotak sa place i stvar rijesena.Sneki mozda sjebe i vise od male,ali sve sakrije.Ne moze to sakriti od ljudi sto rade sa njom,a oni moraju sutiti jer joj se nitko ne zeli zamjeriti!Puno toga ti ne znas Zvonkec i zato te zalim jer im slijepo vjerujes!!!
Naj veca greska je Bedeova sto je dopustijo sneki da zaposli svoju arogantnu i neskolovanu kcerku koja nezna prosudivati situaciju a o toj vrsti posla nema veze s vezom glavno da zna s mamom zataskat kad sjebu po par tona streca i ostalog matrijala i naravno onda najebu i jebu u glavu prvog u smjeni ....,jadan narod maloj snjeguljici nije bitno dali znas raditi nego da joj se obracas s dna jedino onda imas sanse da taj dan mirno spavas al jebiga samo do sl jutra kad moras ustati bar 2 sata ranije al ne da nezakasnis nego da se pripremis psihicki.......
panglu
panglu
Pozdrav danima čitam što sve pišu o Dravi i logirala sam se da bacim koji komentar,Doista pišu svašta ali i iz iskustva mogu reći da i ima svašta,ja još uvijek radim tamo na žalost jer za sada nemogu naći drugi posao ali čim bude bolje ponude odmah odlazim.U toj firmi svako gleda svoju guzicu i kako ce kome nož zabiti u leđa pogotovo žene u konfekciji,ulizuju se jedna drugoj a kad okrenu leđa jedna drugoj druga priča.A Snježana je posebna priča doista nemam riječi za nju,dodje u pogon napravi pizdariju i ode i onda ostali nemaju pojma sto trebaju raditi,i činjenica je da je se svi boje.Organizacija im je na čistoj nuli.Gazda mi se čini ok neznam možda griješim.
slavonikOSBOŽE o moj dragi bože dali postojiš.
Ovako radio sam u Dravi Internacional,dali netko zna šta je PAKAO?
Pa naravno da nezna , e ako će da zna neka ode u Drava Internacional.
Toliko podlosti,poniženja,omalovažavanja i robovskog rada nisam nigdje doživio.
Znao sam raditi na dan po 12 sati mjesec dana,neki su radili na dan po 16 sati tri mjeseca,nakon odrađene smjene dođe Sneki i kaže produži slijedeću smjenu.
Pravna služba(pa šta je to).... a da to u Dravi Internacional postoji(čak DVA PRAVNIKA)imaju zavezane ruke i začeljena usta.
BOŽE (pa gdje si) i ako si pravedan (dosada nisi bio) baci u PAKAO Bedea i Sneki.
Neka i oni osjete PAKAO.![]()
loroooeh sad super...sto se tice maltretiranja naravno da ne zelim da me netko izrabljuje i psih.i fiz.inace sam psihicki dosta stabilna pa bi htjela probati, stvarno mi trebaju novci.
![]()
ali me zanima oko place...vidim da placa nije redovita , em da kasni, em da se ne placaju prekovremeni , blagdani i sl. ja ne zelim naravno, kao nitko od vas, raditi za dzabe , ako zelim volonitirati, sigurno necu bedeu volontirat..
znaci ipak ne ici tamo raditi?
nemojte mi sad vi snješkini guzoljupci pisati, nek napise netko iskren tko je to sve na zalost prozivio.
pozz
i još nešto vidim da su tražili krajem 7-og mj isto kem.tahničara? valjda je taj netko već puko pa traže novu žrtvu?
lorooopozz modena
ma vidila sam ovo za kem.tehnicara , pa sam mislila moždaiako se premisljam.
ali tvoj post mi zvuci optimisticno! meni je nabitnija placa sada.možda i odem do 31.10 ,
a pise da se osobno treba javiti , gdje je tocno ured?
i hvala ti na informaciji !

cajkanakada njih nebi bilo gdje bi mi radili
kažite mi pametnjakovići koji gazda bude u firmi 15 sati dnevno i brine o svojim djelatnicima tražući posao svugdje po svijetu
ostavite ljude na miru
mayhemaj da malo dignem temu....
citao sam prve 3 stranice,nije mi se dalo vise... jeli jos tako blesavo stanje u firmi, ili se to nešto popravilo ?
vidim da traže strojarskog tehničara, pa sam odlućio da se prijavim,ali ne isplati mi se radit ako je plaća 2000kn ...
che
![]()
![]()
hyppolitaaj lupi si samar molim te....p.s. novi sam na ovom furumu i rego sam se sam da ovog posaljkem u kurac sta bunca da zene dizu role... kao prvo ni ti sam nemos podic rolu od 500 kg ni jedan jedini na ovom forumu sto blati firmu, nego takve role dizu viljuskarci a viljuskarci su sve muske osobe...i zena nikad nije volzila viljuskar u toj firmi ni nece..radim tamo 3 godine...za razliku kako je bilo kad sam se zaposlio pa sve do sad...vidno firma napreduje...ni jednom do sad placa nije kasnila sve je redovno, poso nije tezak....a moze se lako i naprdovat! btw.. u ostalom imamo i slatku i mladu seficu
loše kopijeaj lupi si samar molim te....p.s. novi sam na ovom furumu i rego sam se sam da ovog posaljkem u kurac sta bunca da zene dizu role... kao prvo ni ti sam nemos podic rolu od 500 kg ni jedan jedini na ovom forumu sto blati firmu, nego takve role dizu viljuskarci a viljuskarci su sve muske osobe...i zena nikad nije volzila viljuskar u toj firmi ni nece..radim tamo 3 godine...za razliku kako je bilo kad sam se zaposlio pa sve do sad...vidno firma napreduje...ni jednom do sad placa nije kasnila sve je redovno, poso nije tezak....a moze se lako i naprdovat! btw.. u ostalom imamo i slatku i mladu seficu
palac gore

hyppolitaaj lupi si samar molim te....p.s. novi sam na ovom furumu i rego sam se sam da ovog posaljkem u kurac sta bunca da zene dizu role... kao prvo ni ti sam nemos podic rolu od 500 kg ni jedan jedini na ovom forumu sto blati firmu, nego takve role dizu viljuskarci a viljuskarci su sve muske osobe...i zena nikad nije volzila viljuskar u toj firmi ni nece..radim tamo 3 godine...za razliku kako je bilo kad sam se zaposlio pa sve do sad...vidno firma napreduje...ni jednom do sad placa nije kasnila sve je redovno, poso nije tezak....a moze se lako i naprdovat! btw.. u ostalom imamo i slatku i mladu seficu
spring larniana žalost živim kraj njihovog smeća koje obećava riješiti i očistiti zadnjih 6 godina, a pogled na sramotu smeća u centru grada često uoči i jadne ljude koje rade na kiši i snijegu na -10 i na +40 i to bez prekida 24 sata 265 dana godišnje. Zaboga čak i ljevaonice željeza nekada ugase peći, a Bede ne zaustavlja ni za remont (vjerojatno sigurnost na radu i nije najbitnija stvar kod nejga) Uostalom ako ode jaedan radnik doći će drugi........... Da li je ikada u tu firmu došla inspekcija rada, mjerila buku, temperaturu na kojoj djealtnici rade........ Naravno da je došla, ali nije smjela dati ni jedan negativan komenatar jer je zaštićen kao Lički medjved
loše kopijekao prvo * te napravio a kao drugo....nikakv bede mene nije nagovorio da ovo napisem nego su me inspirirali neki postovi na ovom bijednom forumu!!!! i radim na regeneraciji 3 godine...za neke koji su napisali da ocito neradim tamo! aj ljudi..odi radite nesto, nadjite si neki bolji poso kad vam se kod bedea tolko nesvidja i manite se ovog jadnog foruma. ovo se treba ukinut, ugasit! ocito ste besposleni kad bogu kradete dane i i visite tu. neredanici ste...nista drugo
loše kopijekao prvo * te napravio a kao drugo....nikakv bede mene nije nagovorio da ovo napisem nego su me inspirirali neki postovi na ovom bijednom forumu!!!! i radim na regeneraciji 3 godine...za neke koji su napisali da ocito neradim tamo! aj ljudi..odi radite nesto, nadjite si neki bolji poso kad vam se kod bedea tolko nesvidja i manite se ovog jadnog foruma. ovo se treba ukinut, ugasit! ocito ste besposleni kad bogu kradete dane i i visite tu. neredanici ste...nista drugo
loše kopijejel radis ti trenutno gdje dantes??? kako si, kako ti zivis? predlazem ti da pocnes pit neke antideprisive ili uzmes neki tretman kod psihijatra......
spring larniago, dantes go, go dantes go
..............
kako je jadno da neki ljudi ne vide dalje od svog prsta. Ne znači da ako je tebi dobro kod bedea, da on nije uništio najjače osječke firme, hrpu ljudi poslao na biro i to samo radi svoje prljave zarade. Zaštićeni lažljivac kojemu se zbog političkih veza i vezica nitko ne usudi proturječiti i "nagaziti mu na žulj" jer tko to napravi može se oprostiti sa poslom. Sve je to jako žalosno, a što je najgore ne vidimtome kraj, a osobite kada ga još neki dižu u nebese kao nekog sveca. BLJAK
OsijekNepokoreniGrad
dita ovaj njihov politički mentor me podsjeća na onog lika iz one serije ŠLJAM...onaj kao političar!
spleen
sto se tice auta od marak, bedea ili koga vec, snjezane, kcerke njene i svega ostaloga, novaca i bla bla, neka mi neko kaze da on to ne bi radio u drzavi koja to dopusta, JA BI!!
boli ih k.. kad mogu, bas me zanima tko od vas ne bi??
neko od vas bi bio posten na vlasti??
ne slazem se s time da netko ima brdo para a radnici malu placu ali to dopusta drzava..
doduse, mozete otvoriti svoju firmu, zaploslite ljude i daj te im velike place...
neki dobar projekt ce svi podrzati, napravite ga i radite..
ali neeee mi bi radili 2h dnevno za 3000kn..
spleentemida ima povez na ocima..
vladajucima u drzavi super..
svidalo se to nama ili ne, imali mi svi ovakvo ili onakvo misljenje, on zakonski radi.. problem je u zakonu.
e sad, zamisli da imas love, imas firmu i zakonski pretaces iz firme u firmu ili sta vec i zaradujes, dok ostali gladuju tebe boli k...
neki glupani gube vrijeme po forumima, seru po tebi a ti prats forum, malo ti je bed i gledas, uz put, gdje ces na krstarenje..
loolcina!!!
ako mislis da su je ukrali i imas dokaze ili nesto s cime ces potkrijepiti tvrdnju odi i prijavi... (temida, povez na ocima) ali sve u svemu ti i dalje (kao i ja) sers po forumu a on ko zna gdje uziva...
daleko smo od toga da ih branim ali kako ide ona,
riba smrdi od glave..
a situacija je takva da ljudi idu sve nize i nize, sacica se opire a ostaili hodaju pognute glave.. pitanje je samo kad cemo je i mi pognuti...
nazalost...
rockerosprihvati posao i radi bilo sta nije sramota raditi,znam dečke koji za 2500 kn rade a imaju fax,ak nest drugo uleti lako das otkaz
djarmaLega neznam kakva je situacija tamo,čuo sam svakakvih stvari o toj firmi.Neznam moj savjet ti je da probaš ako več nemaš posao i potrebna ti je svaka kuna.Sve če ti se ukazati nakon par dana!I ja sam imao isto takvih iskustava,valja probat.Želim ti puno sreče i uspjeha.
dobro vecer, e ovako, sad malo citam, postove objave ljudi za i protiv... i tako dalje, danas popodne su me sa biroa zvali da se idem javit u dravu... ugl u struci za strojobravara, pogledam na natjecaj, ono pise rad na odredjeno ( povecanje posla) tako nesto, e sad me zanima dal da odem il da ne odem, shvatio sam da 2 zene tamo se deru jedu gov... a da taj lik bede il bedre kako vec neki zao ali se tako ne prikazuje, dal da odem radit, il da nejdem, pare mi trebaju, nista na birou nema sto bi me zanimalo, a ovo mi je struka, ma da pise MOZE BEZ ISKUSTVA, pojma neam sta da raim, vidim da neki karakteri pisu ZA dizu uzrak sve u 16 a neki opet (VECINA) bi je digli u zrak sam da mogu, mislim SPALJEN sam ono ovo se vuce vec 2 godine ovaj TOPIC al jos nisam skonto ZA ILI PROTIV, bio bih zahvalan da mi neko opsirnije kaze da ili ne onako iz svoje ruke, nemislim sad da blati ili da dici, dakle dobre strane lose strane, HVALA
garinjoJa sam bivsi radnik drave koji je radio jako dugo.Radio sam sve i svasta bio sam im jako dobar dok pojedinoj zenskoj osobi nisam dopizdio uhvatila me na zub i nije odustajala dok me sneki nije odpustila zbog gluposti.Place jesu radovne teski su minimalci ali ljudsko ponizavanje nije vrijedno toga.Ja sam osobno cuo kada je Bede rekao jednom seficu da nas tera ko kerove da radimo i da ce mu za ucinak digniti placu.Medjutim tip nije dugo radio pa je otisao.Upamtite jedno Snekici i njenoj karijeri ce ubrzo doci kraj!
novi(možda)
Bok ekipa, vidim na zavodu za zapošljavanje oglas da traže strojarskog tehničara pa razmišljam da dođem na razgovor za posao. Čitam ovdje da su jako loši odnosi prema radnicima i žao mi je zbog toga. A kako je tehničarima? Npr. meni ako budem radio taj posao, što da očekujem?
simo031
Do sada si već mogao otići tamo, i dobiti info iz prve ruke. Uostalom vjerujem da je netko to već sigurno i napravio ...
loše kopije
hahahaha ovaj forum je jos uvijek tu.???? treba ga banovat i ugasit
simo031loše kopije
WTF?
loše kopije
simo031loše kopije
WTF?
wtf wtf wtf ?????? sta wtf