Klikeri i klikeraši

Osijek031.com rubrike

Klikeri i klikeraši

Postoji li itko tko se nije nikada klikerao?!?
Sjećate li se utabane zemlje u parku, ispred ili iza kuće, na nekom komadiću zemlje, djeliću koji je predstavljao prašnjavo borilište s "rošom"? Petom na brzake izdubiš rupu u zemlji, odrediš dva-tri metra od "roše", šibom zagrebeš "crtu" i kreneš "pljuciti" prijatelje redom...jednog po jednog...za klikere... Aaaaa kad se samo sjetim...znala sam dolaziti kući s punim džepovima klikera... Mama mi nikad nije vjerovala... Bila je ubijeđena da moljakam dečke trepčući plavim okicama ne bi li mi poklonili koji kliker, (jer to nikako nije igra za djevojčice s mašnama), a ja ih zapravo sve zločesto "pljucila" hehehe... ;-)

Whatever... mjesto radnje - "Jungle" caffe bar, Beli Manastir :)
Ljudi - cca 20-tak... Turnir - "Strogo na rošu"...
Dugo dogovarani termin...prekjučer, 19. srpnja, 2005.g. !

Pravila od prije 20 godina, generacija veteranska. Ne gađa se u protivnika preko "pedlja", strateški najbolje prolazi onaj ko je "zaja" ili "prezla" (onaj koji baca zadnji ili predzadnji prema "roši" ili "jumbi") , a najbolji će biti onaj s najviše "tuceva"... Sve mislim trebalo bi napisati knjigu pravila za igranje ove igre. Nešto kao "Rječnik klikeraških pojmova", "Pravila napada na jumbišku" ili "Tisuću i jedan špekulaški dan" ;-)
Turnir je odigran pred mnogobrojnim lurkerima. Kako još nije u Hrvatskoj nikada bio organiziran turnir ove vrste, za najboljeg hrvatskog klikeraša bio je proglašen belomanastirski junak dana: Denis Kobjak - Sokol, a "prva i druga pratilja" bili su Siniša Jukopila i Tomo Krmpotić.

Nakon žara borbe, nazočni su se naravno počastili čobancem, krunom svakog dobrog okupljanja. Svima koji još uvijek mogu i znaju držati kliker u ruci, preporučujem da se okupe i pozovu nas da ih medijski popratimo.

"Preporučamo se, mnogo se preporučamo!" ;-)
Ah ja sam svoje klikere podijelila klincima u obitelji davnih dana. Ali, još uvijek čuvam na sigurnom mjestu moje najdraže 'polcike' koje sam osvojila na turnirima u naselju. Onako, za svaki slučaj ako se netko od prijatelja osjeti nostalgično pa poželi baciti koju partiju klikeranja.

*sigh* Good times.
Evo donirah ti 5 kikirikija za poznavanje termina u klikeranju :)

Re: Klikeri i klikeraši

Jesu igrali selje il grace?
Gemi

Evo donirah ti 5 kikirikija za poznavanje termina u klikeranju :)

Fala Gemi, baš si prava!
Mogle bi nas dvije baciti koju partiju, ha? ;)
Ja se sjecam jednom lege koji je imao papke umjesto prstiju. On je uvijek pobijedjivao jer je svojim cevapima mogao dobro pridrzavati kliker.

Ja sam imao male, njezne, prstitje. ;-(

Ili kad dodju shoopci i igraju baburama, ili polubaburama... a ti imas obicne klikercice... pih...
Ja sam imala jednu zeleno-žutu baburu. Nitko nije htjeo igrati samnom jer sam polopala pola klikera klincima iz susjedstva.
@MissK, kuzis, to nije fer! Nikada nisam kontao te starije drkavce koji su dolazili s baburama, i samo zato sto su stariji nametali pravilo da se s njima moze igrati. A ja sam imao prstice jedva razvijene za obicne klikere, a nekmoli za babure. Pih!

Ako ti se klikera baburama, onda kliker s onima gdje svi igraju baburama! Tako je to trebalo biti! Dolje nepravda! Dolje baburashi!
Sad kad sam starija i mudrija razumijem taj nepravedni odnos između klikera i babure. Onda sam mislila da mi ne daju da se klikeram s njima jer sam cura. Sad vidim da su me se zapravo bojali.

Bwahahahaha
Normalno da su te se bojali u tim godinama, kad si imala vece babure od njih. Hihi
Leteci mungos

Normalno da su te se bojali u tim godinama, kad si imala vece babure od njih. Hihi

hahaha Good one!
Ja se sjećam jednog matorog kretena koji se uvijek klikerao sa klincima i uvijek im je odnosio sve klikere..Još se time klinčio svojim klimakteričarima..
Leteci mungos

kad si imala vece babure od njih.

Nije li "babura" i naziv za nos? ;-)

desperadosx

Ja se sjećam jednog matorog kretena koji se uvijek klikerao sa klincima i uvijek im je odnosio sve klikere..Još se time klinčio svojim klimakteričarima..

A nisi mu se osvetio kad si ti dosao u taj stadij? ;-)
@gemi, imas pravo, babura je i naziv za nos... a i sisice u curica... :) doduse, mozda to nije opceprihvaceno, ali sam ih ja tako kvalificirao :)

Danas ne pricam o baburama, nego o grejpu. :)
A koji naziv je bio za one najmanje klikere? Jesu to bili "pljuceri" , "puceri"...ma kak ono.. ?
Naziv je bio "nema sise". ;-)
Skupljas kikiriki? :-PP
To nije bila retrospektivna spika,naime u to doba se ja više nisam klikerao..ali nisam još čuo da velike sise zovu babure.Čuo sam nešto kao bisage,lopte,ali ovo još ne..
To samo Mungos sanja. Babure nikad nije bio naziv za sise. Eto cime su muski opsjednuti...jos kazu da nisu...
Khm, Mungos je to nazivao baburama, jer su ciruce tih godina imale babure. Kasnije su imale velicine koje su prerasle sve moguce klikere, pa nije bilo necega s cime bih poistovjetio te pupoljke sladostrasti... :)

Ah... bila su to vremena...
Babura je vrsta paprike. U odnosu na obične paprike, babura je daleeeeko veća. Prema tome klikeri zvani babure su bili daleeeeko veći od normalnih klikera.Mislim da si ti Leteći malo zastranio u mjerama i omjerima ili nemaš pojma o sisama. :-)
@Deni, mislio sam da sam mozda nerazumljivo napisao poruku. Pa sam ju ponovno procitao i opet shvatio na ispravan nacin. Cini mi se da bi ti mozda pomoglo da ju opet procitas, bit poruke je nesto drugo od onoga sto mislis da je. :)

Btw. babura je i veliki nos. Babura je i izraz za nekoga tko ima ovecu glavurdu. Babura je svasta.

Danas nisam ljubitelj babura, niti koristim taj izraz za zenske dojne atribute. Najdraze su mi grejp sise. Po obliku, ne po okusu! ;-)
Opet smo se izgubili.ha! ha! Skočili sa klikera na sise!

Zadnji put sam se klikerao kao klinac u osnovnoj školi. Sad ja imam klinca od 6 godina i sjedtio se da ga nučim klikerati. Kupio sam klikere, napravio rošu i shvatio da sam zaboravio pola pravila. Da li netko može napisati pravila kako bvi sina naučio klierati jer mi je dojadilo da gledam kako klinci raspravkljaju o serijama crtića, igraju samo nogomet i ništa drugo neznaju.
Pozdravljam temu! :)

Naravno da sam bila jedino žemsko čeljade među klikerašima. Mrzila sam zeleno-narančaste klikere. :)
Miss K

Ja sam imala jednu zeleno-žutu baburu. Nitko nije htjeo igrati samnom jer sam polopala pola klikera klincima iz susjedstva.

Moja babura je bila, kako se ispostavilo, ležaj iz traktorskog točka LOL
popularni kuglageri LOL pa kad uzmeš kuglager i napraviš oko veličine baranje na precijenjenom vodenjaku il polciki te ugledaš suzu u protivnikovom oku dok mu uzimaš omiljeni kliker uf neprocjenjivo LOL

Mi smo velike zvali GLOGERI,a one bijele sa šarama japaneri,ijao što pucaju japaneri po silom glogera.

Tagovi