Samo reci ne-a kako?!
Društvo, politika
Medjutim,trpila sam to koliko sam mogla do prije par tjedana...i onda sam saznala da je još gore od gorega stanje i još k tome sto ostalih problema i počela sam uzimati helexe za smirenje...ajde ono jedan ali znala sam po 4-5 komada uzet,bila sam ko napušena,sve mi je bilo usporeno,ništa nisam jela... samo spavala i cugala...
nisam si mogla pomoći,ispričavam se svima koji me znaju...zbog ovoga...nisam takva inače...rekla sam si dosta bi bilo,baci te tablete možeš i bez njih....i eto ne pijem već tjedan dana,zato cugam već tih 10dana bez prestanka...žao mi je...uništavam si život,a ne mogu si pomoći
_Jimmy_
pa ja to obično kaže djelima ne riječima
šta ono kao baciš sve što bi te moglo podsjećati na to.. ? kak misliš - djelima? konkretiziraj, molim te
insomnia
Zanima me da li ste imali iskustava sa riješavanjem ovisnosti? (pri ovome mislim na one obične ovisnosti tipa cigara i tog...) kako se toga riješiti? ja se planiram riješiti jedne od svojih mnogobrojnih, a ne znam odakle bih počela...![]()
samo moraš imati jaku volju da se toga riješiš i podršku nekoga tko ti je važan u životu..
vjeruj, ja sam se riješila puno teže ovisnosti nego što su pljuge..
za nešto više ako želiš znati, a i ti @legice može na PM..
e da, od kad sam otvorila topic o coca coli, nisam ju pila uopće
CatCloe
ovisna sam o kapima za nos, jer se često začepi i sjebani su mi sinusi. nisam mislila da će ići tako lako. samo sam se, nažalost, ponovno navukla čim sam se prvi put prehladila...
dobro, ne znam sad da li se to može nazvati ovisnošću, s obzirom da nije štetno za zdravlje.. (ako se pretjerano i bezrazložno ne koristi)
CatCloe
e da, od kad sam otvorila topic o coca coli, nisam ju pila uopće![]()
ok, o ovome se može biti ovisan.. kao i o junk food-u..
Možda se sad i ja odviknem, kad sam otvorila topic o tome
fairy
moram se pohvaliti da sam se rješila odvratnih smrdljivih cigareta,,,jedan vikend sam bila vani i prepušila se, kako to već biva,,,,probudila sam se u nedjelju u 7 ujutro i kontam idem se ustat i suhati kavicu i zapalit,,,i shvatim da nemam cigareta,,,,nedjelja, 7 ujutro, ništa ne radi,,,i onda sam si rekla,,idem sada prestat pušit i ako ne uspijem nikada više neću pokušat prestat,,pomirit ću se da sam pušač do kraja života....srećom, prehladila sam se, počela kašljat i boljelo me grlo pa mi se par dana nije tražila cigareta i u biti sam tu najgoru krizu prošla u bolesti,,,,smješne stvari su mi se poslije događale,,,
znala sam se budit nakon 3 mjeseca s okusom najfinije cigarete u ustima,,,,,predivnog okusa....sanjala sam cigarete...ali i kada mi je došla želja za pljugom, ako radiš nešto, ubro zaboraviš,,,ako sjediš i misliš kako bi pušila,,,onda ništ od toga,,,i još nešto,,,,to je borba do kraja života,,,,,nikada ne mislim prestala sam i gotovo,,,cigareta je moj demon,,,,znam zapalit s curama uz cugu, ali to je to,,,obično i kašljem par dana poslije toga pa me ni ne vuče pretjerano,,,,jedan čovjek je rekao kada su ga ponudili cigaretom: hvala, prestajem...kada su ga pitali koliko nije zapalio, on je odgovorio : 10 godina,,,,,i to je zaista tako, borga za cijeli život,,,
ajde de, svaka čast.. znači, samo tako si prestala? bez onih flastera, žvakaći i fora?
Hvalevrijedna je svaki pokušaj ostavljanja cigareta. Srećom se nikad nisam bavio pušenje cigareta, mogu samo prenijeti što su mi drugi ljudi rekli kako su prestali. Jednostavno nisu više pušili. Nikakve žvake, flasteri, postepeno prestajanje, ništa ne pomaže nego jednostavno kažeš da nećeš više i basta! Normalno da će biti bad par dana dok se tijelo privikne (dio ovisnosti je fizički, a dio psihički) na promjenu, ali poslije toga je sve ok. Ako imaš dobru motivaciju i razlog, onda ne bi trebao biti problem.
Samo nemoj početi manijakalno jesti zato što nemaš što raditi sa sobom
CatCloeNisi ti ovisna samo o otcepljenom nosu, kod dobrog dijela kapi za nos se kao aktivni sastojak koristi efedrin (ephedrine), za kojeg je dokazano da stvara fizicku ovisnost (djeluje poput amfetamina i znalo se dogadjati da se picani "pucaju" kapima za nos) i s duljom upotrebom ostecuje mozak. Stoga obrati paznju ima li u tvojim kapima efedrina... ;-)ovisna sam o kapima za nos, jer se često začepi i sjebani su mi sinusi.
Pametno, ja sam ju prestao piti nakon sto mi je jedna spremacica u bivsoj firmi rekla da ona colom cisti WC kad joj ponestane sredstva za ciscenje.e da, od kad sam otvorila topic o coca coli, nisam ju pila uopće
Cudi me da nisam i ranije, nakon svih onih pogledanih edu-filmova gdje uronjena ljuska jaja omeksa, meso se raspadne, zub pocrni...
insomniaitekako je štetno za zdravlje i uništava nosnu sluznicu. također itekako izaziva ovisnost, a zbog nekih vrsta kapi sepada na doping testu..
CatCloe
ovisna sam o kapima za nos, jer se često začepi i sjebani su mi sinusi. nisam mislila da će ići tako lako. samo sam se, nažalost, ponovno navukla čim sam se prvi put prehladila...
dobro, ne znam sad da li se to može nazvati ovisnošću, s obzirom da nije štetno za zdravlje.. (ako se pretjerano i bezrazložno ne koristi)
alleinOkus cigarete je sve samo ne fin i divan. Naprotiv.
Hvalevrijedna je svaki pokušaj ostavljanja cigareta. Srećom se nikad nisam bavio pušenje cigareta, mogu samo prenijeti što su mi drugi ljudi rekli kako su prestali. Jednostavno nisu više pušili. Nikakve žvake, flasteri, postepeno prestajanje, ništa ne pomaže nego jednostavno kažeš da nećeš više i basta! Normalno da će biti bad par dana dok se tijelo privikne (dio ovisnosti je fizički, a dio psihički) na promjenu, ali poslije toga je sve ok. Ako imaš dobru motivaciju i razlog, onda ne bi trebao biti problem.
Samo nemoj početi manijakalno jesti zato što nemaš što raditi sa sobom
Da se nadovežem,,,nisam manijakalno jela jer nisam imala što raditi,,,nego zato što sam bila staaaalno gladna,,,cigarete te zatvore,,posebno s kavicom,,,,ja sam stalno bila gladna,,,ali nije me to obeshrabrilo jer sam se na to pripremila,,,,
fairy
nisam manijakalno jela jer nisam imala što raditi,,,nego zato što sam bila staaaalno gladna,,,cigarete te zatvore,,posebno s kavicom,,,,ja sam stalno bila gladna,,,
da, pa to si i ja kontam... još da i na dijetu idem.. to mi je ipak psihički too much..
CatCloe
itekako je štetno za zdravlje i uništava nosnu sluznicu. također itekako izaziva ovisnost, a zbog nekih vrsta kapi sepada na doping testu..
no pa to nisam znala...
Re: Samo reci ne-a kako?!
fairyE, šteta, ali kužiš u tome puno ljudi griješi,,,konta ah sinoć sam pušio i sad sam opet pušač,,,ne, ne odmah odustat,,,,to ne znači da opet pušiš nego da si sinoć s ekipom pušio i da ste se baš dobro proveli i to je to...
Ne, upravo krivo, ako si rekao da prestaješ pušit onda prestaješ pušit, nema tu e sad ću zapalit jednu, pa će sljedeći put bit e saću dve, pa iza toga, ma pušiću samo kad idem van, pa zapravo skontaš da ti je prva stvar ujutro kad se probudiš začvaljit bateriju (čitaj cigaretu), nema tu ovo ono, il si pušač i pušiš il nisi i nećeš ju više strpat u čvalje pa neznam za koju cijenu.
fairyda u pravu si, ali nisi me shvatio što sam željela reći,,,to što si navečer izašao van i pušio nije znak da opet pušiš i da sutra moraš i prekosutra pušit,,,,kontaš....prerano si odustao,,,to sam mislila,,,
Ma da kontam si ja to, nisam ja ni pušio sljedećih par dana dok se opet nisam uvatio knjige, pa kava pa aj pogodi šta, i onda sam si rekao, pušiću dokle god studiram al čim dobijem onaj komad papira zvan diploma na kojem piše dipl. ing. baj baj pljuge, nema smisla prestajat pušit dokle god studiram jer jedino pljugom mogu smirit uzavrele živce koje profesori redovito potiču na prekomjeran rad
Monstrum
pušiću dokle god studiram al čim dobijem onaj komad papira zvan diploma na kojem piše dipl. ing. baj baj pljuge, nema smisla prestajat pušit dokle god studiram jer jedino pljugom mogu smirit uzavrele živce koje profesori redovito potiču na prekomjeran rad
ja sam na samom kraju faksa, ne učim više ništa.. to sam i ja govorila.. vjeruj, uvijek se nađe nešto drugo zbog čega ćeš htjeti zapaliti.. ispriku nađeš u sekundi!
insomniaMonstrum
pušiću dokle god studiram al čim dobijem onaj komad papira zvan diploma na kojem piše dipl. ing. baj baj pljuge, nema smisla prestajat pušit dokle god studiram jer jedino pljugom mogu smirit uzavrele živce koje profesori redovito potiču na prekomjeran rad
ja sam na samom kraju faksa, ne učim više ništa.. to sam i ja govorila.. vjeruj, uvijek se nađe nešto drugo zbog čega ćeš htjeti zapaliti.. ispriku nađeš u sekundi!
I ja sam na samom kraju faksa i ako sam sam sebi obećao da ću prestat pušit to ću i napravit, 100%, iskreno već mi se pomalo i gade pljuge, onaj odvratni okus u ustima, pogotovo ujutro, ko da mi se mačka posrala u usta, fuj, prestat ću pušit isključivo zbog zdravlja jer mi se kapacitet pluća toliko smanjio da jedva dišem
Monstrum
I ja sam na samom kraju faksa i ako sam sam sebi obećao da ću prestat pušit to ću i napravit, 100%, iskreno već mi se pomalo i gade pljuge, onaj odvratni okus u ustima, pogotovo ujutro, ko da mi se mačka posrala u usta, fuj, prestat ću pušit isključivo zbog zdravlja jer mi se kapacitet pluća toliko smanjio da jedva dišem, nemogu pretrčat 50 metara da ne crknem i ne kašljem dulje nego što sam trčo, evo ove godine na moru ronim ti je tako, odem na 3 metra a pluća oće van da skoče, užas
da, ma pričaj mi.. deda od 70 god je po tom pitanju u boljem stanju od mene..
insomnia
CatCloe
itekako je štetno za zdravlje i uništava nosnu sluznicu. također itekako izaziva ovisnost, a zbog nekih vrsta kapi sepada na doping testu..
no pa to nisam znala...nešto kao alkoholičari i sirup za kašalj..
mislim da je efedrin u pitanju
CatCloe
insomnia
CatCloe
mislim da je efedrin u pitanju![]()
ajde nemoj ti onda više te kapi koristiti..
nije mi ništa.... heheheh :insomnia
CatCloe
insomnia
CatCloe
mislim da je efedrin u pitanju![]()
ajde nemoj ti onda više te kapi koristiti..ma kontam da nema u čemu nema nekih sastojaka koji te tjeraju da se navučeš.. tako su današnji proizvodi i osmišljeni..
ma zašto
nije mi ništa.... heheheh
tamdararararam
makaroni sa sirom, spilja na zapadnoj obali, mali kućni gnomi koji kradu čarape.... uživam u pogledu... na vulkanske erupcije... kontam, doći će godot kad tad... mamumu...

Potrebna je samo jaka volja.. ali opet, to ovisi od osobe do osobe.. neki jednostavno neće pod izgovorom: ne mogu, slab sam, loše mi je bez toga i bla bla.. gluposti..
Monstrumbravo bravo,mozes svim ovisnicima biti uzor
ja i dalje ne pušimod 1.1.2008. pa do sad nisam ni jednu pljugu zapalio
hehe evo bit će skoro 8 mjeseci bez duvana i super mi je
![]()

Re: Samo reci ne-a kako?!
Kavu ne pijem, ne pušim, ne pijem alkohol (često), pa valjda si s nečim mogu skratiti život.
1step2far
Strašno volim slatko i ne znam kako prestati jesti slatko.
dijelimo istu strast...i ne vidim razloga zašto bi odustali od toga.jel ti smeta?jel ti bude loše? ak oje odgovor na oboje NE onda se vidimo sa jednom 400 gramskom Toblerone....jednom...nekad
Ja srecom nemam problema sa klasicnim ovisnostima 20-tog stoljeca (droga, alkohol, cigarete), al zato imam problem sa ovisnoscu "novog svijeta" - internetom... previse vremena provodim na njemu, al eto
i nisam ovisan
legica_os
Kad sam prije dvije godine saznala da mi stari ima rak pluća,život mi se promijenio iz korjena...
Medjutim,trpila sam to koliko sam mogla do prije par tjedana...i onda sam saznala da je još gore od gorega stanje i još k tome sto ostalih problema i počela sam uzimati helexe za smirenje...ajde ono jedan ali znala sam po 4-5 komada uzet,bila sam ko napušena,sve mi je bilo usporeno,ništa nisam jela... samo spavala i cugala...
nisam si mogla pomoći,ispričavam se svima koji me znaju...zbog ovoga...nisam takva inače...rekla sam si dosta bi bilo,baci te tablete možeš i bez njih....i eto ne pijem već tjedan dana,zato cugam već tih 10dana bez prestanka...žao mi je...uništavam si život,a ne mogu si pomoći![]()
tebe treba dobro našamarati, zakljujčati te u tvoju sobu, zabraniti ti izlaske, oduzeti mobitel i internet na jedno vrijeme, oduzeti sav make-up i ostale pizdarijice okojima su "ovisne" djevojčice tvojih godina. kakav fucking helex s 22 godine???? Sigurna sam da je tvoj otac (zbog kojeg sve to radiš) jako ponosan na tebe. Exceuse my French.
Dylanja pijem pušim i tu i tamo pušim travu, što nije droga i puca mi kurac jer mi je super
i nisam ovisan
normalno da ti to nije droga kad nemas u glavni nista pa nemozes sam zakljuciti sta je sta... zalosno je sto ovakih idiota kao sto si ti ima sve vise ... al ko vas hebe, idiotima pomoc netreba pruziti, nek se truju
lavic
Dylanja pijem pušim i tu i tamo pušim travu, što nije droga i puca mi kurac jer mi je super
i nisam ovisan
normalno da ti to nije droga kad nemas u glavni nista pa nemozes sam zakljuciti sta je sta... zalosno je sto ovakih idiota kao sto si ti ima sve vise ... al ko vas hebe, idiotima pomoc netreba pruziti, nek se truju![]()
![]()
![]()
![]()
uf sada si mi ga smjestio...
roca
legica_os
Kad sam prije dvije godine saznala da mi stari ima rak pluća,život mi se promijenio iz korjena...
nisam si mogla pomoći,ispričavam se svima koji me znaju...zbog ovoga...nisam takva inače...rekla sam si dosta bi bilo,baci te tablete možeš i bez njih....i eto ne pijem već tjedan dana,zato cugam već tih 10dana bez prestanka...žao mi je...uništavam si život,a ne mogu si pomoći![]()
tebe treba dobro našamarati, zakljujčati te u tvoju sobu, zabraniti ti izlaske, oduzeti mobitel i internet na jedno vrijeme, oduzeti sav make-up i ostale pizdarijice okojima su "ovisne" djevojčice tvojih godina. kakav fucking helex s 22 godine???? Sigurna sam da je tvoj otac (zbog kojeg sve to radiš) jako ponosan na tebe. Exceuse my French.
@Legica_os: Kao prvo Helexi nisu tablete za smirenje nego se koriste za liječenje anksioznosti, tako da si totalno fulala tablete za početak.. Ako ti je već bilo tako onda si trebala kod psihijatra otići, s njime popričati, pa da ti on prepiše neku terapiju. Npr. dr. Grgić Mirela je odlična psihijatrica.
@Roca, svi smo mi drugačiji i različito se nosimo s problemima oko nas, tako da čisto sumnjam da bi joj oduzimanje stvari pomoglo. Pomogao bi joj jedan kvalitetan razgovor sa nekom stručnom osobom, pa ako je već za uzimati lijekove onda neka to barem bude pod nadzorom..