Kako ste proveli ljeto??

Društvo, politika

Kako ste proveli ljeto??

Vidim da jos nitko nije pokrenio temu a siguran sam da nas je vecina bila na moru ili barem van grada.

Dakle gdje ste bili, kako ste se proveli, imate li zelju opet tamo otici itd...?

P.S. I slike nece biti na odmet :)
Ja sam proveo iznimno ljeto, a jos se ne nazire kraj...

10 dana u Engleskoj, Exit, Peppersi, Dof u Velikoj, more, "cuvanje" kuce rodbini i kolegi s posla... Rostilji, pijanke, spavanje svaku noc u drugoj kuci...
Oprema ovog ljeta mi je bio ruksak sa cistim gacama, carapama i cetkicom za zube jer nikad nisam znao gdje cu ostat spavat. Cura, prijatelji, ja kod njih oni kod mene ma taman kako treba... Jedino sam utvrdio da imam alergiju na macke jer kolega ima macke koje sam hranio, ali se nisam mogao zadrzavat...

Sve u svemu jedno od boljihj ljeta ikad, a sada jos pocinje Pannonian i u ranu jesen planiram jos jedno putovanje u unutrasnjost Istre...

Bas sam zadovoljan i bas me krenulo...
def jedno od jadnijih ljeta....
provela ga nikako ..pala sam maturu i bila cijelo ljeto ćiku i žicvcirala se kako sam bila glupa i koji mi je bio na maturi da sam se toliko uplašila.. ali bila sam izvan grada do orahovice...aha... to je majstor.....pijančila svaki dr dan...dečko prekinio samnom..i eto tako bilo je ful jadno ljeto... i eto sreće i veselja... hmmm... NE :cry: :''( :'(
Proveli ? Provodimo ga jos uvijek... via Murter u petak ;)
dosadno, kao i svako ljeto dosad. sada kao i prije dosada je pozitiva, dosadu se ne opoziva. :o
evo ovako: malo prasine, malo vrucine, ugodno drustvo sofera, 12 satno radno vrijeme...:-)...a u pozadini pustinja...umjesto mora - jedino dostupno osvjezenje tus koji pusta samo vrucu vodu....prekrasno...:-)

...jedno od najljepsih ljeta u mom zivotu....:-/
Zapravo dobro, iako sam radila i nisam imala pravo na godišnji, 2 puta sam bila na kupanju i u principu ništ posebno, ali dobro se osjećam i imam odlične frendove oko sebe pa mi ništ drugo ni ne treba....a da bila sam u Nizozemskoj tjedan dana..
prejebeno ljeto... izlasci, drushtvo, more 10 dana, od koojih sam uhvatio cca 10-ak sati spavanja, i sada Pannonian, pa OLJN, pa open air festival u zg-u... sve u svemu a trip worth remembering^^
bio na moru...vratio se....još malo odmarao....i to je to .....prošla baka sa kolacima.....8)

Re: Kako ste proveli ljeto??

bio na moru u sutivanu na braču, s curkom, njenom cimericom i njenim dečkom, više ovak obiteljski odmor. mjesto, more i apartman predivni, noćni život u jajima, još nismo bili ni mobilni za otić do supetra, bola... u osijeku se okupo sve skupa 3 puta, ekipa žestoko zakazala ove godine, počeo učit prije 2 tjedna :joooj: rođoš u subotu vuhuuuu
S obzirom na to da nisam imao godišnji, odlično.
Bio 2 puta po par dana na moru. Obišao Krk, Rijeku, Zadar, Murter, Split, Mostar i Sarajevo.
I još nije gotovo...
Bio 7 dana na Krku pa još 5 dana u Puli, bilo zakon, more, vino, žene, inače ništa drugo vrijedno spomena, sad se uči
ruksak + šator + vreća za spavanje = moji najbolji prijatelji

dof u velikoj, krk, motovun, pićan (festival bajki i legendi), uzduž i popreko po istri, pula, devet dana budmpešte (sziget festival)... prebrojah... sveukupno me nekih 38 dana nije bilo u osijeku... predobro... jedva čekam sljedeću godinu...

jedino bi volio znati (sjećati se) gdje sam se to sve izranjavao... pun sam nekih rana, a ne sjećam se ni za jednu kad i kako sam ju zaradio... i ne mogu vjerovati da nisam pokupio krpelja!

nekako mi se čini da do zagrebfilm festivala nema lunjanja... ispiti i besparica... ali nikad se ne zna!
Circa

Sve u svemu jedno od boljihj ljeta ikad, a sada jos pocinje Pannonian i u ranu jesen planiram jos jedno putovanje u unutrasnjost Istre...

ja sam prvi put ovo ljeto malo obišla istru i oduševila se!! imaš blizu pazina mjesto koje se zove zarečki krov - jezero, slap i ogromna stijena za skakanje, savršeno!!! obišli smo i novigrad, poreč, motovun, rovinj....ma bjutiful :)
cijeli 7. mj. sam rintala po tisuću stupnjeva, ali su zato ta 2 tjedna godišnjeg sve nadoknadila. plus malo mira na lošinju, sve baterije napunjene... :yes:
Prošao obalom RH. Ocjena 4, od 1 do 5. Kad bih baš pisao vodič kroz Hrvatsku, od svih mjesta u kojima sam bio istaknuo bih Volosko i Dubrovnik (zašto Volosko, otkrijte sami, a Dubrovnik se u zadnjih par godina popravio - manje turista, malo manje cijene, Dubrovačke ljetne igre sve zanimljivije, i eto, Troubadour - biser hrvatske ugostiteljske ponude. Da, otvorio se i uvjerljivo najbolji hrvatski restoran, Gil's, ali samo za one dubljeg džepa).
Blofeld

Dubrovnik se u zadnjih par godina popravio - manje turista, malo manje cijene, Dubrovačke ljetne igre sve zanimljivije, i eto, Troubadour - biser hrvatske ugostiteljske ponude. Da, otvorio se i uvjerljivo najbolji hrvatski restoran, Gil's, ali samo za one dubljeg džepa).

ne znam bas za zadnjih par godina, ali ove godine definitivno znatno manje turista.. kad oko 10-11h navecer bas problema uvatis stol na stradunu, manje cijene ?? neznam bas ni za to... 30kn pivo, a u trubaduru duplo vece cijene.. pred par godina, oko nove godine, trubadur, navecer, terasa.. praznjikavo.. sjeda nas četvero za visko stol pored vrata.. dolazi konobar (onaj ogromni/debeli)... narucujemo.. kaze on nami... vidim da ste nasi ljudi, pa vam savjetujem da radje sjednete tamo preko puta jer su vam cijene znatno manje. i poslusasmo ga :)

err.. o Gilsu cu samo reć; 3 kamenice = 40evra !!!
E da, i ako vas put nanese za vrijeme igara.. svakako pogledat Ekvinocijo na Lokrumu... fenomenalan dozivljaj, scenografija na stjenama, pozadina more, glumci odlični !
Blofeld

Prošao obalom RH. Ocjena 4, od 1 do 5. Kad bih baš pisao vodič kroz Hrvatsku, od svih mjesta u kojima sam bio istaknuo bih Volosko i Dubrovnik (zašto Volosko, otkrijte sami, a Dubrovnik se u zadnjih par godina popravio - manje turista, malo manje cijene, Dubrovačke ljetne igre sve zanimljivije, i eto, Troubadour - biser hrvatske ugostiteljske ponude. Da, otvorio se i uvjerljivo najbolji hrvatski restoran, Gil's, ali samo za one dubljeg džepa).

nekih cca 40 km sjeverozapadno od Dbk je po meni najbolji rest.taverna,konoba-Bota Šare(Mali Ston). ma koji fency restorančići, :roll: drvena klupa i plata tradiconalno pripremljenih plodova mora je zakon!
toni

E da, i ako vas put nanese za vrijeme igara.. svakako pogledat Ekvinocijo na Lokrumu... fenomenalan dozivljaj, scenografija na stjenama, pozadina more, glumci odlični !

Ekvinocijo je gotov ak' se ne varam,zadnja repriza je bila 8.og...a ja se bojim one priče o Lokrumu... :?
CatCloe

Circa

ja sam prvi put ovo ljeto malo obišla istru i oduševila se!! imaš blizu pazina mjesto koje se zove zarečki krov - jezero, slap i ogromna stijena za skakanje, savršeno!!! obišli smo i novigrad, poreč, motovun, rovinj....ma bjutiful :)
cijeli 7. mj. sam rintala po tisuću stupnjeva, ali su zato ta 2 tjedna godišnjeg sve nadoknadila. plus malo mira na lošinju, sve baterije napunjene... :yes:

Ima i pored Pule par kilometara onaj park prirode rt. Kamenjak, nema plaže, onak su stijene, ima i jedna stijena za skakat, ludilo, bio tamo ove godine.Svima preporučujem koji idu u Istru da odu tamo na jednodnevni izlet, stvarno je odlično, ima i birtija u nekom žbunju u hladu mislim da se zove caffe bar Safari, pristupačna cuga, ima se i za pojest.

marrai

Ekvinocij je gotov ak' se ne varam,zadnja repriza je bila 8.og...a ja se bojim one priče o Lokrumu... :?

Bilo je jos 9og, zbog otkazane jedne (?) izvedbe zbog vjetra, ali sam mislio nagodinu.. ako je bude, a kontam da hoce... pa nece izbacit najbolju dramsku predstavu, pa nije Prlender lud !? :)

da, prica.. kome god da ju ispricam, pokusam ga nagovoriti da ju provjerimo... al niko nece. oš ti ? :)
marrai

nekih cca 40 km sjeverozapadno od Dbk je po meni najbolji rest.taverna,konoba-Bota Šare(Mali Ston). ma koji fency restorančići, :roll: drvena klupa i plata tradiconalno pripremljenih plodova mora je zakon!

Nema do Lokande Peskarije ! :)
Monstrum

Ima i pored Pule par kilometara onaj park prirode rt. Kamenjak, nema plaže, onak su stijene, ima i jedna stijena za skakat, ludilo, bio tamo ove godine.Svima preporučujem koji idu u Istru da odu tamo na jednodnevni izlet, stvarno je odlično, ima i birtija u nekom žbunju u hladu mislim da se zove caffe bar Safari, pristupačna cuga, ima se i za pojest.

Aaa, restorancic mi se svidja... mućo :) a s stjene sam skakao.. il sa neke identicne,, isto nadomak pule.. nemerem se sjetit kako se zove taj dio, ali tamo u blizini je, ili je bila.. neka vojna baza/poligon il nesto tako.. sjecam se da je pred nekoliko godina u blizini bila zica..
toni

Monstrum

Aaa, restorancic mi se svidja... mućo :) a s stjene sam skakao.. il sa neke identicne,, isto nadomak pule.. nemerem se sjetit kako se zove taj dio, ali tamo u blizini je, ili je bila.. neka vojna baza/poligon il nesto tako.. sjecam se da je pred nekoliko godina u blizini bila zica..

Ne znam jesi bio tu ak nisi obavezno moraš otić stvarno sam se oduševio, upad u park je 20kn, mislim, dobiješ vreću za smeće i cijeli dan mozak na pašu, ima crnih udovica :D (pauka), kažu da je bilo i dinosaura prije, sangrija je mislim 10-15kn, pivo isto, ima domaće rakije, travarice, medice, biske, more je super, malo je pristup u more zajeban al ništa posebno, kad ti dopizdi sunce zabiješ se u kafić u hlad i uživancija
toni

marrai

Ekvinocij je gotov ak' se ne varam,zadnja repriza je bila 8.og...a ja se bojim one priče o Lokrumu... :?

Bilo je jos 9og, zbog otkazane jedne (?) izvedbe zbog vjetra, ali sam mislio nagodinu.. ako je bude, a kontam da hoce... pa nece izbacit najbolju dramsku predstavu, pa nije Prlender lud !? :)

da, prica.. kome god da ju ispricam, pokusam ga nagovoriti da ju provjerimo... al niko nece. oš ti ? :)

vidim kontaš se u teatar,znam,znam offtop :) ...ako do godine ne smjene intendanta,opstat će predstava,nadam se.voljela bih to pogledati,Olga Pakalović me glumački fascinira :) a onda možda provjerim i priču o Lokrumu...možda
milnu na braču ću preporučiti .predivno malo mjestašce sa svim za sjajan odmor ima čak i jedan klub/disco koji radi dugo za izaći, restorančića dosta ,malo turista-dovoljno,ok je ekipa,. ali eto veliki minus su cijene i zaista je to veliki minus .
poslje toga omiš isto za pohvalu i bez ovog zadnjeg minusa. pravi mali gusarski gradić.
marrai

Blofeld

toni

marrai

Nema do Lokande Peskarije ! :)

Dobra je i vaša procjena, međutim radi se o konobama, a ne restoranima (u užem smislu). Možda pokrenem i novi topic, jer je tema gastronomije uvijek zanimljiva, a imao sam prilike posjetiti štošta.

Ekvinocijo sam gledao, ambijent odličan, predstava, ah, pa, radi se o Ivi Vojnoviću, čiji fan nikako nisam. Olga Pakalović, svakako.

Inače, spomenuo sam Volosko, jer do ove godine, što je prava rijetkost za Hrvatsku, tamo nisam bio. Radi se o najugodnijem iznenađenju, koje sam posjetio isključivo da bih ručao u Plavom podrumu. Idilično mjestašce, prava mala ulična galerija slika (hrpa slikara na jednom mjestu radi na obali, a nisam nigdje pročitao da se radi o nekoj organiziranoj koloniji). Ugodna glazba svira usred lučice, nema gužve, pogled 5, Opatija i Rijeka 5 min., a uz to i 3 iznimna restorana (Le Mandrač, Plavi podrum i Amfora). Došlo mi je da odmah kupim kuću, da ne košta 3-4 milje eura kvadrat. Samo je frka s parkingom.

A Dubrovnik? Kad otjeraju cruisere, poboljšat će se 20-30%. Još i malo internacionalne večernje ponude ne bi škodilo, makar je i ovako uvjerljivo najkvalitetnije turističko odredište u ovom dijelu Mediterana. Da, i poslugu drastično poboljšati.
Blofeld

a imao sam prilike posjetiti štošta.

Svakako, ako vec nisi bio, posjeti Konavoslke dvore... u Konavlima, jelte :)

teletina ispod peke, mljac.. krumpi.. uuu.. preporuca se prethodna najava telefonom.
Elena_Os

Iskreno ..zavidim ti na TRAKTORU ;) :lol:

Nema razloga, težak je težački zivot ! tek jenput u xy godina se odvazim na put ka moru.. i to traaaaje... traaaaaaaaje... al je IMTac pouzdan, pa nekako stignem ;)
toni

Elena_Os

Iskreno ..zavidim ti na TRAKTORU ;) :lol:

Nema razloga, težak je težački zivot ! tek jenput u xy godina se odvazim na put ka moru.. i to traaaaje... traaaaaaaaje... al je IMTac pouzdan, pa nekako stignem ;)

važno je imat kabriolet! :)
Nisam se zabavila, učila sam...
moje ljeto još uvijek traje... ali nikako da krenen prema boljem....

Re: Kako ste proveli ljeto??

ljeto proletilo ko i svake godine, jedina svijetla točka 12 dana kupanja, sunčanja i cuganja na braču :sun: , a sad smo učenje i subotnji izlasci... :''(
ljeto je prošlo super! prvo ludi tulum u mom dvorištu - tamburice i bosonogi ples u travi :lol: :lol:, pa još luđi izlasci, roštiljanje u šumi, velika, a onda predivna istra i motovun - dobri filmovi, odlično vino i :zzz: u šatoru! fenomenalno! pa malo kupanja u piranskom zaljevu :fish:, umagu i ATP! :playball: pa par dana konobarenja :cheers: - bila sam glavna pivarica! :flex: bilo je savršeno prije svega zahvaljujući super prijateljima, svaki dan ludiranje, plesanje i pjevanje! :yahoo:

Tagovi