Ovim putem bih evo izrazio čestitke svim ljevorukim članovima foruma povodom njihovog dana, negdje i pročitah da ljevaci više zarađuju, hm, ma neka ...
Nazdravit ću danas za Vas jednom i lijevom
a ja sam isto valjd ljevak...pišem lijevom...al samo u bilježnicu...na ploči pišem desnom...igram nogomet desnom nogom,bacam loptu desnom rukom...jedem desnom rukom...i šta sam ja sad...ono što je najbitnije to radim lijevom...al više stvari radim desnom...
...kao mali....prije nego li sam pošao u osnovnu školu... (a bilo je to davno)...sve sam radio s lijevom rukom....no u ono vrijeme se još uvijek malo cudno gledalo na to tko je lijevak a tko dešnjak......tako da je moja uciteljica odlucila da cu ja biti dešnjak.....i tako sam poceo pisati s desnom rukom....a između ostalog i sve ostalo poceo raditi desnom rukom......rezultat svega je to da imam katastrofalan rukopis....koji ni sam ne znam procitati......al ipak ima nekih stvari u kojima mi je desna ruka.....nepogrešiva.....
dobro je... ja tek sada vidjelu tu temu, ja pisem lijevom rukom, al 90% drugih stvari radim desnom, al kad je nesto dosta precizno onda lijevom nastupim, hih
...i ljevak i dešnjak....
..u školi sam češće pisao lijevom neg' desnom....kolega dešnjak...ja ljevak.....odlično....vidi se lako s jednog papira na drugi....
..........
a nogomet i rukomet s obje.... ma ja sam super
Ja sam ponosna ljevakinja! Još od vrtića pišem lijevom i ponosim se time! Često čujem:''Joj, kako lijepo pišeš...puno ljepše nego čak i dosta dešnjaka...''
kolko se ja sjećam jedne priče da je to zapravo nasljedno ali zbog držanja štita i mača (općenito oružja) kod ljevaka je bio problem jer im srce nije bilo dobro zaštićeno pa su više ginili tako da je ovaj današnji brojčani odnos jednih i drugih zapravo evolucija.