U prostorijama Kluba Mini Teatar u srijedu, 29. kolovoza 2007. svoj koncert će održati bend koji dolazi iz američkog Seatllea imena Kultur Shock. Kao predgrupa će im nastupiti osječki Sizif.
Ulaz: 30 kuna
Ovim koncertom Klub Mini Teatar prekida ljetnu stanku.
Kultur Shock je etnički izmješan bend, a čine ga:
Gino Srdjan Yevdjevic (Bosnia)- vocals, djumbek
Mario Butkovic (Croatia)- guitar, buzuki
Masa Kobayashi (Japan)- bass
Val Kiossovski (Bulgaria)- guitar, vocal
Chris Stromquist (USA)- drums
Matty Noble (USA)- violin
Bend svira punk rock gypsy metal wedding-meets-riot music.
najgori koncert koji sam posjetio u zivotu...jedino sto je valjalo je Sizif i mjuza koja se pustala... ( ja sam bio DJ, haha ) nazalost nije mi bilo dobro pa sam vec kod kuce...
Još bih mjuzu podneo, ali osječao sam se kao u ciganskim svatovima, bio 2 pjesme i ošao van. Da sam nešto pio možda bih i proveo se, no bijah aftom...
U biti, tko je želio vidjeti kolko su 'cajke' u nama, mogao je vidjeti sinoć u Mini teatru. Iako usporedba Kultur Shocka s Sekama, Draganama nimalo ne stoji, svi su/smo sinoć skakali na iste ritmove....
to nema apsolutno nikakve veze jedno s drugim. cak ni narodna glazba nema veze s cajkama.
U biti, tko je želio vidjeti kolko su 'cajke' u nama, mogao je vidjeti sinoć u Mini teatru. Iako usporedba Kultur Shocka s Sekama, Draganama nimalo ne stoji, svi su/smo sinoć skakali na iste ritmove....
to nema apsolutno nikakve veze jedno s drugim. cak ni narodna glazba nema veze s cajkama.
pa... bas da nema nikakve veze... riječi jedne pjesme im idu : "mala, mala, nisam ja budala..."!!!!
ma enivejz, hu kerz, turbo folk je smeće, a ovaj je koncert bio zakon, tako da...
Zapetljat ćemo se u genezu cajki, turbofolka (Rambo) i inih derivata mulja.
No da su neki korijeni tog smeća u narodnoj glazbi, jesu. Tome nema spora. Neki 'pjevači' cajki i dalje imaju takav izričaj (ili glasom ili ritmovima) koji je tek malo udaljen od narodnih pjesama. A Kultur shock puno koristi etno elemente u svojoj glazbi...
rodio se jednom ženio se dvaput ... Oooo Oooo... Sarajevooo...
"istok" je u nama, istok je bio tu i puno prije nas i ostat će tu kada nas više niti ne bude. meni je zvuk bio malo krčav al' ajde de... to se na dernecima oprašta. sizif brate, alaj li ga pere... svaka čast.