Mad Max (07.08.07')

Kultura, zabava, sport, hobby

Mad Max (07.08.07')

Ne znam koliko vas je primjetilo, ali verzija koja se prikazivala sinoć je s američkim audiom. Elem, glumci su sinkronizirani tako da, primjerice mehaničar na obali zvuči poput rednecka, a provincijski murjak k'o teksaški rejndžer... Kao da gledam njemačku sinkronizaciju - KATASTROFA!!!

Srećom, našao sam special edition DVD izdanje (NTSC) sa australskim audiom (sutra odma gledat'! ;-))

Najgore od svega je činjenica da sam još prije koju godinu isti film gledao na programu iste TV kuće (državna televizija, jelte) sa originalnim audiom! Znači li to da je HRT otkupio i ovu verziju filma? Platili smo, dakle 2 puta istu stvar?

Re: Mad Max (07.08.07')

bazooka_joe

Ne znam koliko vas je primjetilo, ali verzija koja se prikazivala sinoć je s američkim audiom. Elem, glumci su sinkronizirani tako da, primjerice mehaničar na obali zvuči poput rednecka, a provincijski murjak k'o teksaški rejndžer... Kao da gledam njemačku sinkronizaciju - KATASTROFA!!!

Srećom, našao sam special edition DVD izdanje (NTSC) sa australskim audiom (sutra odma gledat'! ;-))

Najgore od svega je činjenica da sam još prije koju godinu isti film gledao na programu iste TV kuće (državna televizija, jelte) sa originalnim audiom! Znači li to da je HRT otkupio i ovu verziju filma? Platili smo, dakle 2 puta istu stvar?

Glupani, ne znam stvarno zašto plaćamo pretplatu, pa jes skonto da je i cenzurirana verzija, nema scene gdje se vidi faca od spaljenog Goosa, nema naj scene gdje kamion razvali Toecuttera.
Monstrum

...nema naj scene gdje kamion razvali Toecuttera.

E tog ima, znam da sam se smijao (kao i svaki put) smiješno nacrtanoj maski kamiona na ploči (koja se sasvim jasno vidi) ispred prave maske :D
bazooka_joe

Monstrum

...nema naj scene gdje kamion razvali Toecuttera.

E tog ima, znam da sam se smijao (kao i svaki put) smiješno nacrtanoj maski kamiona na ploči (koja se sasvim jasno vidi) ispred prave maske :D

Pa jel nije bio groplan onak s leđa kak kamion, s pločom nacrtanom, razvaljuje motor, il je to u drugom dijelu kad kamion razvaljuje onaj auto od onog čelavog, nabildanog monstruma
Monstrum

Pa jel nije bio groplan onak s leđa kak kamion, s pločom nacrtanom, razvaljuje motor, il je to u drugom dijelu kad kamion razvaljuje onaj auto od onog čelavog, nabildanog monstruma

U jedinici je kadar kadar kamiona koji ide ususret kameri dok se motor zabija u njega (tj. u ploču ispred kamiona). A u dvojci je baš full crash, al' dvojka je imala pare ;-)
Jedva čekam da večeras vidim koju će verziju pustiti. Španjolski audio?
Možd Mađarski, il Rumunjski?
Baš sam i ja malo sinoć gledala i skontala da mi film zvuči sasvim čudno. Hvala što ste me prosvijetlili. Inače, dvojka rules.
tonya

Baš sam i ja malo sinoć gledala i skontala da mi film zvuči sasvim čudno. Hvala što ste me prosvijetlili. Inače, dvojka rules.

Meni je ipak najbolja jedinica s legendarnim dijalozima:
:cop: Goose: He's wacked out of his skull
:smoke2: Jonny: YEAH AND HE'S NEVER COMING BACK

:threat: Toecutter : His name is Night rider, remember him when you look up at the night sky
bazooka_joe

Special edition ima anamorphic widescreen i originalni audio remixed u 5.1, pogledaj u opcije... stavili su Americki kao default. Tako da nije potreba za subtitles... :wink:

The last of the V8
fatcat

Special edition ima anamorphic widescreen i originalni audio remixed u 5.1, pogledaj u opcije... stavili su Americki kao default. Tako da nije potreba za subtitles... :wink:

Yep! Konkretno, to bi bilo ovo izdanje: http://tinyurl.com/24ua3l
bazooka_joe

Što se tiče otkupljivanja oni moraju svake godine ponovo otkupit film. Nije ti to jedanput platiš i prikazuješ do mile volje. Imaju točno određeno koliko puta ga smiju prikazivat.

A cestovni ratnik? Tada smo ga zadnji put vidjeli. On i danas živi u mojim sjećanjima. argh kontam da je fallout pravljen po mad maxu i to baš dvojci
Monstrum

The last of the V8

Nije zadnji, jos se borimo protiv japanskih masina za ves...
A jeste vidjeli isječenu dvojku sinoć? Tko nije gledao film prije, neće skužiti ništa, toliko su ga isjekli... Kreteni!
Jel' opet nije bilo scene rezanja prstiju bumerangom???
tonya

Jel' opet nije bilo scene rezanja prstiju bumerangom???

Film je unakažen i izmasakriran, nije bilo 30% filma, scene gdje mrtav lik ispada iz kamiona, gdje siluju onu butru, rezanje prstiju bumerangom, kad padne auto na onog debila što ga opravlja, i još štošta, a zadnjih 20 min filma je totalno unakaženo, samo nepovezano preskakivanje i izmjenjivanje scene za scenom, katastrofa.
Sva sreća da sam još kao vrlo malena imala kolekciju Mad Maxa na videokazeti i to potpune verzije. To se uvelike odrazilo na mene kakva sam danas :D
Btw. Je li istina da je pri snimanju drugog dijela poginulo nekoliko ljudi?
tonya

Sva sreća da sam još kao vrlo malena imala kolekciju Mad Maxa na videokazeti i to potpune verzije. To se uvelike odrazilo na mene kakva sam danas :D
Btw. Je li istina da je pri snimanju drugog dijela poginulo nekoliko ljudi?

Ne znam za sigurno al moguće je, pri kraju snimanja filma ponestalo im para pa se malo improviziralo, jel znaš da je onaj kamion na kraju, što samelje toecuttera, recimo unajmljen, ušli su u neki motel il zalogajnicu i pitali nekog kamiondžiju jel bi im htjeo sjebat motor, metalna ploča na kamion i voila.Mislim da mi je to reko bazooka_joe, on će znat točne podatke.

BAZOOKA DE RECI ŠTA JE BILO!!!
bazooka_joe

A jeste vidjeli isječenu dvojku sinoć? Tko nije gledao film prije, neće skužiti ništa, toliko su ga isjekli... Kreteni!

To je navodno američka TV verzija filma u kojoj su brutalne scene nasilja isječene...ma govno teško...BLASFEMIJA!
Meni je samo prvi dio gledljiv, ostalo je ... komercijala.

Mladjo

argh kontam da je fallout pravljen po mad maxu i to baš dvojci

totalno true. koincidencije su prevelike. sexiest game ever! :D
DanicaV

Meni je i dvica dobra.Prvi je zakon zakona,a treći...očaj!
Metalucifer

DanicaV

Meni je i dvica dobra.Prvi je zakon zakona,a treći...očaj!

Treći je film za djecu i mrzim ga, za razliku od prvog koji je remekdjelo i meni naj film svih vremena i drugi je isto odličan, čista petica.
Monstrum

Treći je film za djecu i mrzim ga...

E pa baš tako!Totalno nepotreban dio.Još kad vidim onu "kulericu" Tinu tjera me kakat...
Metalucifer

Monstrum

Treći je film za djecu i mrzim ga...

E pa baš tako!Totalno nepotreban dio.Još kad vidim onu "kulericu" Tinu tjera me kakat...

Ma fuj, ajd prvi put kad sam ga gledo, pa kao početak obećava, totalna post-apokalipsa, izopačeni likovi, klanovi, sve ok, al kad su se pojavila ona djeca, reko koji je ovo k**ac, šta ovi balavci rade ovdje, onda sam baš popizdio :taz:

monstrume nemoj se zajebavat to su ipak mala emo - djeca i ne treba ih osuđivati zato što su drugačiji :crazy:

Tagovi