nažalost, znam jako puno ljudi koji se mogu okarakterizirati kao ovisnici, iako oni sam to nikada ne bi priznali. Među mladima je uobičajeno mišljenje da si ovisnik ak si na horsu, a zapravo puno hašišara pokazuje znakove ovisnosti. Činjenica da trava i haš ne razvijaju jaku fizičku ovisnost nimalo ne umanjuje psihosocijalne efekte konzumacije tih supstanci. Ima neka stara izreka koja kaže :-"ako želiš postići ništa u životu počni pušiti travu" , i smatram da je to istina. Iako i sam povremeno konzumiram lake droge, smatram da se taj problem uvelike umanjuje pred problemima ovisnosti opijatima.
Učestalo korištenje trave, haša, tripa i ostalih halucinogena izvitoperuje realnu sliku na svijet.
Ponekada hašišari pokazuju slično ponašanje kao i ovisnici o heroinu-povlačenje u osamu i konzumiranje supstance samo zbog efekta, dok su razlozi zbog kojih su počeli (društvo, zajebancija, smijeh itd) s drogom zaboravljeni. Većina tih poznanika, kad pokušaju voditi normalni razgovor, govore o efektima konzumiranja, načinima nabave, stanja na tržištu narkotika. Svaki drugi,možda socijalno prihvatljiviji razgovor, nisu sposobni voditi.
Ono što me naviše ljuti je što je konzumiranje alkohola i cigareta, društveno prihvatljivo, čak u većini slučajevima i socijalno uvjetovano.
Djeca pušača najčešće postaju i sami pušači. Povraća mi se kada vidim da dijete(unatoč zakonskim zabranama) kupuje roditeljima cigarete u kiosku.
Prije neki dan sam u konzumu, na blagajni, vidio djevojčicu koja je vukla u košari 6 litrenih boca piva. Pitali smo je za koga je, kaže za tatu
Nisam emotivac, rijetke me stvari mogu rastužiti ili rasplakati ali u tom mi je trenutku bilo mučno. Zamislio sam si debelu stoku pred televizorom, u usranoj potkošulji, kako iz novčanika izdvaja novac za pivo.Sebi nije ništa kupila.
6 boca =6 kila. Ona nije mala više od 30-35 kg. Mala žgoljava curica...stoci nosi petinu svoje težine na ne znam koji kat zgrade na Jugu2 po 39 stupnjeva...ako to smeće ima 100 kg, reciprocitet bi bio 20 kg!
Trebalo bi mu glavu tuči o beton i objasniti mu tu računicu
Njemu se nije dalo, prevruće mu je...poslao je nju zato.
Ona će vjerovatno odrasti uvjerena da je to normalno... i tako će njena djeca biti odgajana.
Pušim cigarete, pijem alkohol, pušim i travu.
Umjeren sam u tome(u cigarama ne, priznajem
Ne bi mi palo na pamet da si djete pošaljem po pepeljaru, kutiju cigareta ili slično, pokušavam prestati da ne budem loš uzor.