tamna strana
CircaSituacije je malo zamrsenija.
Naime, policajci ne mogu pisati kazne za prometni prekrsaj jer se radi o povrsini za koju policija nije nadlezna. Za sigurnost se treba brinuti vlasnik (Grad), ali ocito nema zelje, volje, para...
Policija moze reagirati tek kada se utvrdi da se usprkos upozorenjima i znaku zabrane klinci voze, ali vlasnik objekta je taj koji mora pozvati policiju..
...ne kužim baš ovaj dio gdje se kaže kako policajac ne može ništa....jer koliko me pamcenje služi....na ulazu u kopiku kad se dolazi promenadom....ima prometni znak zabrana za motore i bicikle.....
a koliko sam ja upucen u prometna pravila....kazna za nepoštivanje prometnog znaka je 500 kunica.....koju ti naplati ciko u plavom......
Da, ali...
Zamisli da je Kopika necije dvoriste, npr. tvoje.
I sada, ti mozes stavit prometnu signalizaciju kojom nalazes da se treba voziti u rikverc, lijevom stranom i pri tome stalno trubiti...
Policiju boli briga sto ti radis u svom dvoristu. No, ako netko udje u tvoje dvoriste i pocne krisiti pravila ponasanja koja si ti, kao vlasnik, odredio stvar se mjenja.
Zoves policiju koja pocinitelja ne kaznjava za prometni prekrsaj vec ometanje privatnog posjeda, ugrozavanje necije sigurnosti i bla bla bla ili nesto trece, cetvrto.
Dakle, Grad, odnosno Športski objekti, odgovorni su za svakog motorista koji se vozika Kopikom, a policija se ne brine za tudja dvorista dok se susjedi ili vlasnik ne pozale na problematicne individualce...
Policija se brine za promenadu, i nakon poziva službeniku za prometnu preventivu dobio sam obecanje da ce ih tamo nemilosrdno derat...
Uf...
Nadam se da sam pojasnio...