Plutajuća fontana u jezercu uz obilaznicu

Osijek

Plutajuća fontana u jezercu uz obilaznicu

Idućeg će tjedna sve gradske fontane, uključujući i najatraktivniju na središnjem trgu, biti puštene u pogon - najavio je direktor Unikoma Miroslav Doležal. No, ove je godine Osijek bogatiji za dvije potpuno nove fontane. Naime, prvi će put biti uključena nova fontana u sklopu Rondela velikana u Tvrđi, a napokon je i odabrana lokacija za plutajuću fontanu, što će biti smještena uz obilaznicu, u jezercu pokraj nadvožnjaka u Ulici sv. Leopolda Mandića. Podsjetimo, plutajuća je fontana prije dvije godine postavljena u probni rad kod pješačkog mosta, ubrzo je uklonjena i njena je trajna lokacija, sve donedavno, bila nepoznata. Okoliš jezerca u kojemu će plutajuća fontana zauzeti svoje mjesto trenutno se uređuje, a iz Unikoma najavljuju da će svi pripremni radovi uskoro biti gotovi. Istovremeno, djelatnici HEP-a trebali bi završiti pripremu neophodnih instalacija.

- Plutajuća će fontana biti postavljena za nekoliko dana iako su se pojavile određene komplikacije s kabelima što ih HEP treba pripremiti. Tako će provođenje instalacija koštati 40.000 kuna, a prvobitna su očekivanja bila trostruko niža cijena. Naš dio posla oko uređenja okoliša i postavljanja klupa i koševa za otpatke bit će gotov na vrijeme, a plutajuća će fontana vrlo brzo proraditi - rekao je Miroslav Doležal.

Nova fontana znači da će svakoga tko u Osijek dolazi iz smjera Čepina u samo kilometar kretanja gradom dočekati dvije atraktivne fontane. Od definitivno nesvakidašnje plutajuće fontane uz obilaznicu, preko fontane u središtu kružnog toka koji presijeca tramvaj.

Od ove godine i fontana na Trgu Ante Starčevića prelazi u nadležnost Unikoma, a do sada ju je održavao i o njoj brinuo Vodovod.

- Fontana na središnjem trgu prelazi u nadležnost Unikoma, ali sigurno je da od Vodovoda i dalje očekujemo stručnu pomoć oko njenog održavanja - rekao je Doležal.

Tako se od sedam fontana, koliko je Unikom održavao 2006. godine, ta brojka povećala na više od deset, što u Unikomu - kako kaže Doležal - smatraju ozbiljnim poslom.

Autor: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr
Foto: centurion Riječna fontana, 2005.

Re: Plutajuća fontana u jezercu uz obilaznicu

fontana između obilaznice i ceste koja vodi na obilaznicu, najopterećeniju dvotračnu cestu u RH? zar nema i ovako previše zalutalih pješaka na obilaznici?

ne kužim zašto fontana nije mogla biti na Dravi... tamo bi se istakla kao nekada
......i moje mišljenje je da ovo nije baš idealno mjesto....a koliko se sjecam problem fontane na dravi je bio zbog toga što se veslacki klub bunio da im ta fontana smeta za vježbanje njihovih clanova...8)
Meni je to dobra lokacija!!!!
Jebeš fontanu, podjelite tih "neplaniranih" 40.000 kuna ljudima koji nemaju ništa. Bem ti državu.
sikki

Jebeš fontanu, podjelite tih "neplaniranih" 40.000 kuna ljudima koji nemaju ništa. Bem ti državu.

emigriraj!
sikki

de šuti... :/
odlično, prvo nabavimo skupu fontanu za koju nemamo para, a onda ne znamo što bismo s njome! neprocjenjivo!
Zato uvijek i najebemo jer svi samo šute
sikki

sikki, ak ce tih 40000kn rijesiti SVE probleme siromasnih ovog grada onda mi dajte ziro-racun i ja danas uplacujem. ovo je dio ukrasavanja grada i sigurno je potrebno da se instalira na nekom ljepsem nekom manje ljepsem, boljem mjestu u gradu. a zasto se siromasnima daje toliko (pojma nemam koliki je postotak iz gradskog proracuna) koliko sigurno je malo i trebalo bi se naci pravi nacin pomaganja i davanja onima kojima je to najneophodnije
koliko u biti ima stvarno siromašnih u ovom gradu,a koliko onih koji koriste pomoć Centra za socijalni rad i izjavljuju da jednostavno neće ići raditi,teško je procjeniti...
Nemali broj puta su mi takvi rekli(a u mom kvartu ih ima puno,i sami znate da ti nekakvi socijalni stanovi u kojima oni žive uglavnom kotiraju oko centra)da za moju plaću nebi ni oči otvorili ujutro.
@duje samo daj,ja ne dam pa mislite da sam loša,ne ustajem u 4 ujutro i radim dva posla da bi netko cjele dane prrovodio po kafićima i primao socijalnu pomoć....
Ako je već kod davanja rađe ću pred predstojeće blagdane kupiti slatkiše(naravno ne za 40 000 kn)i odnjeti u Dom za nezbrinutu djecu oni po mom uvjrenju nisu krivi zato što su tamo gdje jesu.
E da i fontana, pa osobno mislim da joj je mjesto ipak U Dravi!

p.s:Očekujem drvlje i kamenje -slobodno!
koji će nam k.... fontana uopće????
legica_os

koji će nam k.... fontana uopće????

fontana ti je inače naprava iz koje voda ide u vis ili ti se zove vodoskok...
a služi za ljepši ukupni dojam okolice....
Koji će nam! :evil:
duje

sikki, ak ce tih 40000kn rijesiti SVE probleme siromasnih ovog grada onda mi dajte ziro-racun i ja danas uplacujem.

"Putovanje od tisuću kilometara počinje prvim korakom." (c) Kinez Mudri
ž.r.: PBZ-3101009813

duje

ovo je dio ukrasavanja grada i sigurno je potrebno da se instalira na nekom ljepsem nekom manje ljepsem, boljem mjestu u gradu. a zasto se siromasnima daje toliko (pojma nemam koliki je postotak iz gradskog proracuna) koliko sigurno je malo i trebalo bi se naci pravi nacin pomaganja i davanja onima kojima je to najneophodnije

Možemo mi ukrasiti grad i sakrivati njegovu propadljivost, ali ako time sakrivamo nešto drugo onda smo odavno mrtvi.

Inače, u RH se potroši više novaca na socijalne programe nego što je dovoljno da se iskorijeni siromaštvo - samo je problem raspodjele. Socijalne službe su nam u kurcu jer se za veliki dio kolača otmu oni kojima ne treba...

Vidjet ćeš s vremenom, sve se kod nas može reformirati kultura, policija, obrazovanje, znanost - ali socijala, zdravstvo i pravosuđe teško da će ijedna vlada imati muda pipnuti... pitajte se zašto.
LucijaX

Vidjet ćeš s vremenom, sve se kod nas može reformirati kultura, policija, obrazovanje, znanost...

ooooo... pa da ti to nisi postao (djelomično) optimist????
euchrid

pa da ti to nisi postao (djelomično) optimist????

Moje viđenje gore mi ne izgleda ni pesimistično ni optimistično.

Optimistično bi bilo reći npr.: "U Hrvatskoj će prevladavati kvalitetni argumenti u javnoj diskusiji vezanoj za reformu školstva/reformu poreznog sustava/pristupanje NATOu/uvođenje eura/dolazeće izbore."
Ali ne prevladava. Važno da su svi protiv svega. Samo nek' Thompson ima novi koncert...
ja bas kuzim da je to super mjesto za fontanu.jos kad unikom to malo sredi okolo,biti ce ko bombon(505 sa crtom)
Evo par slikica
http://picasaweb.google.com/debeli.debex/Fonta
dobro izgleda naveče...vidjeh zahvaljujuću debelom

ali preko dana bi stvarno okoliš trebalo malo doraditi
ma joj , kakvo mjesto za fontanu,,,,ma daj jooooj,,,
A stvarno jel neko od Vas bio na tom mjestu?
Unikom se stvarno potrudio složili su neke sadnice uz obalu, živicom su ogradili os obilaznice.
Jedini problem će biti ako se vlasnici pasa dosjete da bi im tamo bilo savršeno kenjalište za njihove ljubimce.
Ja bijah sinoć i mogu vam reći da je ok, next time vodim ženu sa sobom da pljeskamo komarce zajedno.
ta fontana na tom mjesstu...stoji kao piletu sise.....8)
Ta fontana bas dobro stoji tamo!!!!
Meni se isto sviđa. Jučer navečer sam prolazio tamo i baš izgleda cool! Pa tak šta ni ZG nema! Bandiću pojedi se od ljubomore!!!
cane

Meni se isto sviđa. Jučer navečer sam prolazio tamo i baš izgleda cool! Pa tak šta ni ZG nema! Bandiću pojedi se od ljubomore!!!

i ja sinoć,hm.noćas prolazih tamo i vidjeh i baš dobro izgleda... .koliko sam bila u mogućnosti gledati :D ...jest da je na neobičnom mjestu ali okej je :)
...vec duže vrijeme nema fontane ....gdje je nestala.......8)
mjesto je dobro sređeno, samo što je meni ta fontana nakaradna, još otkad sam ju vidio u dravi. izgleda mi k'o da je puknula vodovodna cijev, pa šiklja na sve strane! da ubace neko prigodno osvjetljenje ili tako nešto, možda bi i bilo ok, ovako...
tamna strana

riknula je LOL najozbiljnije, rekao je direktor unikoma jučer.
CatCloe

tamna strana

riknula je LOL najozbiljnije, rekao je direktor unikoma jučer.

...sigurno je povukla mulj....al bez obzira na to....definitivno joj tamo nije mjesto.....8)
prije da je povukla babušku LOL
da, ne radi....super... ode 40 000 kn :)

Tagovi