prestajem pušiti
Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni
euchrid
... od danas. drž'te fige...
Ajde izdrži.......kupi puuuuuuuuuuuuno mentol bombona, trebat ce ti...
Jednostavno si odlucio prestati pusiti i svaka ti cast! ;-) Svijet je ljepsi i mirisljaviji bez pljuga... ;-)
42Avatar pusi nesto drugo, a euchrid se ocito pokusava skinuti s cigareta ;-)Sretno... samo, promijeni si avatar da te ne navodi na zlo... ;-) ili želiš dodatno testirati snagu volje?
euchrid
Zašto bi prestao? Nije li lijepo kad ti iz usta smrdi kao iz kontejnera, kad ti smrdi kosa i odjeća, kad ti počinju žutjeti prsti i kad jednostavno nisi normalan kad ne zapališ? I super je kad daš hrpu para na tako nešto.... umjesto da uživaš u životu, jelda?
zluscheuchrid
Zašto bi prestao? Nije li lijepo kad ti iz usta smrdi kao iz kontejnera, kad ti smrdi kosa i odjeća, kad ti počinju žutjeti prsti i kad jednostavno nisi normalan kad ne zapališ? I super je kad daš hrpu para na tako nešto.... umjesto da uživaš u životu, jelda?
Ovim si i mene uvjerio da trebam prestati!
Re: prestajem pušiti
euchrid... od danas. drž'te fige...
AJd sto lazes nas, al sto sebe lauzes...
Sto to znaci prestajem? Uvlacis samo pola dima?
lufusda trebaš ili da ćeš prestat?
a cjepidlake,da ću prestati od nedjelje
meduza_Samo hrabro,ja ne pusim vec tri tjedna
Zvuči optimistično!!!
meduza_Vidjeti ces kako je prekrasno probuditi se ujutro i osjetiti pravi okus kave!
Jel to izvađeno iz onog topica "Poboljšanje okusa ...rme"
sarme?
germe?
ili ..rme?
He..he...ma stvarno hrana ima puno intenzivniji okus i miris od kada ne pusim...pravo otkrice za mene!
Posvađali smo se deset na desetu puta.
tonyaMoj dečko ne puši čak 10 dana.
Zasto? Ne svidja ti se novi okus *rme? ;-)
kobacBome mogla bi i ja prestat. Danas sam zapalila samo 2 cigare i nisam ni skontala da sam zapalila samo dvije. Znači mogu i bez. A pokušat ću i ja, ajd.
Ma nije bitno koliko je netko zapalio,
bitno je koliko je popušio!
Želimo brojke, imena i slično!!!
Leteci mungos
tonyaMoj dečko ne puši čak 10 dana.
Zasto? Ne svidja ti se novi okus *rme? ;-)
Ma, apstinencijska kriza... Više njih
kobacAjde...bas me zanima tko je jaci karakter... ti ili euchrid...Bome mogla bi i ja prestat. Danas sam zapalila samo 2 cigare i nisam ni skontala da sam zapalila samo dvije. Znači mogu i bez. A pokušat ću i ja, ajd.
Tko izgubi vrti rundu/gajbaru na sljedecm druzenju... ako oboje pobjedite, onda ostatak ekipe svakom od vas po gajbu. ;-)
satrla me ona disko igranka!
kobac
Bome mogla bi i ja prestat. Danas sam zapalila samo 2 cigare i nisam ni skontala da sam zapalila samo dvije. Znači mogu i bez. A pokušat ću i ja, ajd.
U biti, ovo je najzajebanije.... kad hrpica zapaljene sasušene travuljine gospodari tvojim umom umjesto tebe same. E vidiš, to je strašno! Na stranu to što smrdiš kao klošar i sjebavaš si zdravlje...
zlusch
kobac
Bome mogla bi i ja prestat. Danas sam zapalila samo 2 cigare i nisam ni skontala da sam zapalila samo dvije. Znači mogu i bez. A pokušat ću i ja, ajd.
U biti, ovo je najzajebanije.... kad hrpica zapaljene sasušene travuljine gospodari tvojim umom umjesto tebe same. E vidiš, to je strašno! Na stranu to što smrdiš kao klošar i sjebavaš si zdravlje...
Leteci mungosma može što se mene tiče, samo ima jedan problem, ja ne idem na ta vaša druženja. Platila bi ja gajbu i tak i tak nije problem.
kobacAjde...bas me zanima tko je jaci karakter... ti ili euchrid...Bome mogla bi i ja prestat. Danas sam zapalila samo 2 cigare i nisam ni skontala da sam zapalila samo dvije. Znači mogu i bez. A pokušat ću i ja, ajd.
Tko izgubi vrti rundu/gajbaru na sljedecm druzenju... ako oboje pobjedite, onda ostatak ekipe svakom od vas po gajbu. ;-)
kobac
nikakva travulja ne gospodari mojim umom jer nisam neki stravstveni i dugogodišnji pušač.Ja sam još u onom ranijem stejđu kad se možeš uz malo volje jako lako osloboditi. BTW: prošlo 2 dana a ja još uvijek na 2 dnevno i to samo poslije ručka i večere. Za razliku od prijijašnje kutije dnevno.
Ajd sad stavi u isti kontekst ovo moje da travuljina gospodari tvojim umom i tvoje "kad se možeš uz malo volje jako lako osloboditi". Kakva crna volja? Kakvo oslobađanje?
I BTW: ne postoje strastveni pušači, već ljudi koji su se navukli na kemikalije koje proizvođači stavljaju u mljevenu suhu travu kako bi dobili ovisnika, odnosno, redovnog kupca. Te su kemikalije vrlo slične onima koje se stavljaju u mačju i pseću hranu. E sad... jebeno je kad tvoj život određuje čovjek u bijeloj kuti i hrpom epruveta i menzura oko sebe... jelda?
P.S. Ako pljugaš iz gušta i ako je to par komada dnevno, ne vidim razloga za zabrinutost. Niti smrdiš niti je to nešto opasno za zdravlje....
zlusch
Te su kemikalije vrlo slične onima koje se stavljaju u mačju i pseću hranu.
Zato moj pas mene napada kad mu otvaram konzervu?? Ovisnik jedan!
tonya
zlusch
Te su kemikalije vrlo slične onima koje se stavljaju u mačju i pseću hranu.
Zato moj pas mene napada kad mu otvaram konzervu?? Ovisnik jedan!
Zanimljiva teorija zavjere protiv tebe i tvog džukca... a?
I BTW: Izraz "stravstveni pušači" nisam ja izmislila. To je jednostavno izraz za ljude koji puše recimo 3 kutije dnevno 15 godina. Kontaš brate?Ne bitno uopće. Meni je bitno da sam ja drastično smanjila i da mi je bolje. A najbolje je mom đepu.
kobac
čuj,zlusch, ne da mi se pretjerivati jer nisam taj tip. Kad sam napisala osloboditi mislila sam osloboditi se tog poroka znači cigareta a ne nekih duhova ili ne znam već sta je u tvojoj psihi.
I BTW: Izraz "stravstveni pušači" nisam ja izmislila. To je jednostavno izraz za ljude koji puše recimo 3 kutije dnevno 15 godina. Kontaš brate?Ne bitno uopće. Meni je bitno da sam ja drastično smanjila i da mi je bolje. A najbolje je mom đepu.
Mislim da se ne bi trebala toliko pjeniti na moje primjedbe ako "nisi taj tip" i ako ti moje riječi baš ništa ne znače... a najbitnije je da je tvoj đep glede uštede u svezi narkotika, deterdženta, sapuna i šampona zadovoljen, a moj džep pogotovo...
Najvažnije je da si ti meni živa i zdrava i da sama uspijevaš gospodariti svojim razumom, a ne da ti se to stravstveno odrazi na psisi.
a za koji qrac ?
toni
probaj izac van i cugat bez cigareta. po mogucnosti budi u drustvu pusaca. znas kak ce smijesni izgledat kreteni koji pale pljugu za pljugom,a nisu toga ni svjesni.
a za koji qrac ?![]()
Pa da... ako već želiš flitati, zdravije je najesti se graha i kupusa pa udri plotune. A ako baš želiš skviknuti, barem jurećih debila bez vozačke, jeftinog oružja i dovoljno visokih mostova ne nedostaje.
toniprobaj izac van i cugat bez cigareta. po mogucnosti budi u drustvu pusaca. znas kak ce smijesni izgledat kreteni koji pale pljugu za pljugom,a nisu toga ni svjesni.
a za koji qrac ?
od moje ekipe ja jedini ne pušim, i stvarno je nevjerojatno koliko pune pepeljare kad smo vani i nisu mi baš smiješni, pogotovo kad dođeš kući i imaš osjećaj da si se valjao u pepeljari.
Recimo, dok šljakam u bolnici cijelo jutro i popodne budem na faksu zapalim jednu na pauzi i jednu nakon faksa i uopće ne osjećam nervozu ili potrebu za cigaretom dok kad sam doma cijeli dan pušim kao blesava, jednu za drugom.
Kad sam to uočila, prestala sam i pušiti. Odmah. I nisam se udebljala. I ne fale mi cigarete. A ne pušim već nekih mjesec dana.
Što se tiče "mirisa" koji svi toliko spominjete... To sve ovisi o tome koliko kome smeta kad mu kosa/odjeća/zubi/ruke smrde. Ja perem kosu svaki dan i nikad mi se nije usmrdila od cigareta. Ako se zubi peru tri puta na dan, a u međuvremenu imaš uz sebe žvake ili bombone... ne smrdi ti iz usta. Naravno, to se ne odnosi samo na pušače. Pa nitko nema svjež dah u 5 popodne ako je cijeli dan izvan kuće, a ujutro je oprao zube. Ruke bi se trebale prati jako često pa ne bi smjele smrdjeti na cigarete.
Što se tiče toga da požute prsti i zubi... meni ni jedan nokat ili prst nije požutio. Prirodno nemam snježnobijele zube, ali imam frendicu koja puši jednu za drugom, a ima savršeno bijele zube.
Daleko od toga da pokušavam reći kako pušenje nije štetno, ali neke stvari su potpuno individualne i nije istina da svi pušači "smrde".
nedjeljom apstiniram od svega
svaka ovisnost ima svoje dane u tjednu...
but that's me
captain_banana
Jednom pušač, uvijek pušač.
..potpisujem.........ja pušim već dosta dugo,u početku je to bilo onak iz fore,onda je prešlo na kutiju dnevno a vikendom kad sam s dečkom išla van bilo nam je normalno 4-5kutija kupiti...e onda sam shvatila da to nije normalno...i onda sam prestala pušit na tjedan dana i evo od tada sam zapalila možda sveukupno kutiju(u nekih tjedan i pol)..........
wendy
Što se tiče "mirisa" koji svi toliko spominjete... To sve ovisi o tome koliko kome smeta kad mu kosa/odjeća/zubi/ruke smrde. Ja perem kosu svaki dan i nikad mi se nije usmrdila od cigareta. Ako se zubi peru tri puta na dan, a u međuvremenu imaš uz sebe žvake ili bombone... ne smrdi ti iz usta. Naravno, to se ne odnosi samo na pušače. Pa nitko nema svjež dah u 5 popodne ako je cijeli dan izvan kuće, a ujutro je oprao zube. Ruke bi se trebale prati jako često pa ne bi smjele smrdjeti na cigarete.
*sjec*
Daleko od toga da pokušavam reći kako pušenje nije štetno, ali neke stvari su potpuno individualne i nije istina da svi pušači "smrde".
Zaboravila si jednu važnu stvar... a to je da ako se baviš zapaljenom travuljinom cijeli dan, onda ti kosa i odjeća smrde za popizditi iako ti to generalno ne osjetiš jer ti se njuh navikao na to. E sad, koliko se možeš tijekom dana puta presvlačiti ili prati kosu?
O socijalnoj komponenti ne moram niti govoriti. Koliko se samo ljudi udaljuju jedni od drugih ako su jedni ovisnici, a drugi nisu... i onda ovi drugi ne daju prvima da im zagađuju životni prostor. Ovi prvi to smatraju direktnim napadom na njih jer im ne daju da ugase krizu kada počne napadati. Kad ih pošalješ na balkon, onda im se to ne sviđa jer nisu životinje pa da čuče na -15 na balkonu.
A zanimljivo je kako niti jedan neće priznati - da, bolestan sam i jebiga - već prodaju maglu o guštima i mržnji na koju nailaze oko sebe
lufus
pušači truju sve oko sebe.
Joj, sto ne volem hipohondre sto se plase da dobiju rak od razmisljanja...
btw, jos uvjek ne kuzim je autor ove teme uspjesno svrshio s pushenjem il je jos u procesu ?
lufus
nisam hipohondar, niti vodim "preuredan život", ali moje loše "navike" ne ugrožavaju druge.
truje te i hajneken, pa ga neš odbit !
-- Bill Hicks
toni
btw, jos uvjek ne kuzim je autor ove teme uspjesno svrshio s pushenjem il je jos u procesu ?![]()
debelo u procesu... ima neka teorija po kojoj ti treba pola od onog vremena koiko si pušio da bi uistinu prestao pušiti i odnekle očistio organizam... kako sam pušač (bio) 9 godina, to će reći da će proces trajati 4,5 godina... pa sad ti vidi, tko živ - tko mrtav do onda!
swamp
"I smoke. If this bothers anyone, I recommend you look around the world in which we live, and … I don't know, shut your fucking mouth?"
-- Bill Hicks
"Ja ne pušim. Nemam potrebe. I žao mi je gledati ljude koji nisu normalni kada ne zapale cigaretu. U stvari... nije mi žao, smiješno mi je.... i iskreno mi se fićuka za to!"
-- Zvonimir Lusch
Držim palčeve da uspiješ
Držim palčeve da uspiješ
toni
probaj izac van i cugat bez cigareta. po mogucnosti budi u drustvu pusaca. znas kak ce smijesni izgledat kreteni koji pale pljugu za pljugom,a nisu toga ni svjesni.
a za koji qrac ?![]()
Znam da ce zvucati cudno, ali ja kad pijem ne pusim... jednostavno mi ne odgovara zapaliti cigaretu kada pijem... malo cudno ali istinito... po tome moja ekipa zna kada se namjeravam napit, a kada ne.... i kada prelazim u lebdece stanje....
wendy
Što se tiče toga da požute prsti i zubi... meni ni jedan nokat ili prst nije požutio. Prirodno nemam snježnobijele zube, ali imam frendicu koja puši jednu za drugom, a ima savršeno bijele zube.
Ja znam jednog lika iz njemacke kojem prsti vec polako sa zute boje prelaze u crnu.... od cigareta... ja stvarno ne znam koliko je on cigareta u zivotu morao popusiti da mu se to dogodi....
Ja pusim vec/tek 2 godine i vrlo bih rado prestao.... priznajem da sam ovisan o cigaretama, lal sta cu... sta je tu je.... strusim po kutiju dnevno.... ali nisam ni od onih koji su ludi, nervozni i ne znam sta sve ne ako ne zapale.... ako nema, nema... sta cu sad.... probam uzicati, ako niko ne da ili nema sta sad....
Sale car
Negdje sam procitao da covjek koj stoji pored covjeka koji pusi popusi pola cigarete od pusaca...
Nema šanse. Nakon prve cigarete bi mu pušač lupio šamar i otero ga...
Sale car
Ja pusim vec/tek 2 godine i vrlo bih rado prestao.... priznajem da sam ovisan o cigaretama, lal sta cu... sta je tu je.... strusim po kutiju dnevno.... ali nisam ni od onih koji su ludi, nervozni i ne znam sta sve ne ako ne zapale.... ako nema, nema... sta cu sad.... probam uzicati, ako niko ne da ili nema sta sad....
Pazi ove dvije tvoje izjave:
"priznajem da sam ovisan o cigaretama"
"ako nema, nema... sta cu sad...."
Ajd se dogovori sam sa sobom jesi ovisan ili nisi.