Autor |
Poruka |
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
|
|
|
Ivan
Ukupno postova: 575 Lokacija: Retfala Spol: Muško
|
nikakav protest nece srusit zamp, nego prijava europskom sudu nadleznom za takve stvari. nisam pravnik pa neznam detalje, ali tako sto ne smiju napraviti. sto se tice kipova, jos jedan prostor za uriniranje, ne diraju me.
a s druge strane zaboravljate da nije u mentalitetu hrvata da protestira na taj nacin... talijani mogu srusit vladu za 15min ako treba, francuzi mogu zapalit drzavu. hrvatu se u zadnjih 1000 godina usjeklo u genetski kod da mora biti tlacen i pod necijom cizmom. pa makar sada sami pod vlastitom cizmom, koliko god to nakaradno izgledalo. a to nije nesto sto se preko noci mjenja. |
|
_________________ "Jazz is the last refuge of the untalented. Jazz musicians enjoy themselves more than anyone listening to them does."
Tony Wilson, R.I.P. |
|
|
|
lufus Ukupno postova: 2044 Spol: Muško
|
ako plaćaš prirez od kojeg će se taj kip radit, možda bi te trebalo dirat. |
|
|
|
|
|
Ivan
|
ok, ako bi protestirao, prvo bi protestirao protiv onih gradjana koji su doveli loleka i (vratili) boleka na vlast |
|
|
|
|
|
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol: Žensko
|
...kakav je to onda građanski neposluh ako je usmjeren protiv građana?...
...nisi me shvatio, izgleda: građanski neposluh je javna borba građana protiv institucija... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
Ivan
|
dobro sam ja tebe shvatio ne brini. opet na kraju krajeva, i da se zelimo "pobuniti" protiv necega, zar ne postoji neki sofisticiraniji nacin od izlazenja na ulicu sa parolama u ruci i slicno? |
|
_________________ "Jazz is the last refuge of the untalented. Jazz musicians enjoy themselves more than anyone listening to them does."
Tony Wilson, R.I.P. |
|
|
|
anakonda
|
...čini mi se da smo se malo razišli...ono što ja smatram građanskim neposluhom (da ne citiram opet primjere), malo se razlikuje od izlaženja na ulicu s parolama...
...to smatram protestima, štrajkovima i tome slično...
...građanski neposluh je upravo taj sofisticiraniji način borbe protiv zakona... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
|
anakonda
|
...nemojte me sad na vješala radi primjera, ali mislim da dovoljno govori sve:
"Ovaj vikend smo imali zorni primjer građanske neposlušnosti u Lijepoj našoj, organizirane od strane, ni manje ni više, nego BBB-ovaca, inače dosta reaktivne skupine koja uvijek otvorenom agresijom iskazuje svoje nezadovoljstvo autoritetima. No vjerojatno kada ti je isključiva svrha prkositi autoritetu, iskustvom postaneš virtuoz u tome.
Što su Boysi napravili???
Dečki su cijelu utakmicu Dinamo-Cibalija šutke prosjedili pred maksimirskim stadionom i time nisu provocirali reakciju djelatnika ministarstva unutarnjih poslova (policije) koji im nameću sve veće restrikcije i nadzor, a upravi kluba su dali doznanja da im je dosta trenutne mamićokracije time što nisu kupili kartu - udarili su po glavnom izvoru moći svake uprave, moći financijskog poslovanja kojim ljudi u upravi kupuju igrače i smjenjuju trenere, dakle određuju igru ekipe, a na temelju lividnosti i financijskog poslovanja imenuju i smjenjuju direktore i ostale članove uprave.
Svaka čast Boysima, ovog puta se možemo stvarno ugledati u njih kao uzorne i samosvjesne građane." |
|
|
|
|
Ivan
|
sorry, ali ne vidim nista famozno u tome sto bad blue boysi konacno nisu nesto unistili
da im to postane model ponasanja, svako bi ih rado ugostio, ispred ili unutar stadiona. |
|
Tony Wilson, R.I.P. |
|
|
|
anakonda
|
...nisu važni BBB u ovoj priči, mogli su biti to i navijači Pušće Donje...
...naletih na ovo kao primjer onoga o čemu smo pričali... ... |
|
|
|
|
Ivan
|
ali dinamo se ne hrani od navijaca, dinamo se hrani iz druge kese... ako cemo malo inducirati i generalizirati: jebes to sto raja cijelo vrijeme bruji o 100 eura sto uzme neki xy doktor kad se na visoj razini kradu milijuni o cemu se znatno manje prica... ako ce se ici u borbu onda treba gadjati srz problema a ne periferiju |
|
Tony Wilson, R.I.P. |
|
|
|
anakonda
|
...ma, OK - u pravu si što se toga tiče...
...samo čini mi se da sam dala krivi primjer; ako zanemarimo BBB i Dinamo i pare i stadione i sve - ostaje dobar primjer naslova ovog topika...
...princip je isti, sve su ostalo nijanse... |
|
|
|
|
swamp
Ukupno postova: 396 Spol: Muško
|
ontopic:
Ovo je balkan. Građanski neposluh ne pali ako je država 100 puta neposlušnija od građana.. Moš se švercat u tramvaju i sjebat ih tu i tamo, al nešt bitno promjenit, teško..
offtopic:
@anakonda, pazi se.. ivan je izbrusio vještinu prepucavanja na forum.hr, pa se sad folira
ova domena za njega je provincija |
|
_________________ "Now remember, I do my best work when I'm being worshiped as a god."
-- Johnny Bravo |
|
|
|
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol: Žensko
|
@ivan,
kakav europski sud ti spominješ? misliš na one dobro plaćene EU dužnosnike koji žive na visokoj nozi i glumataju demokraciju putujući po zemljama trećeg svijeta ili Balkana umišljeni da čine nešto dobro i da nekome pomaže primajući svoje "plaćice" i zezajui se okolo?
u to ni djeca u vrtiću ne vjeruju. |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
|
anakonda
|
offtopic: @swamp: izbrusila sam i ja jezik zadnjih 30tak godina...a pogotovo ovdje... ...
...ontopic: znam da se teško može pokazati zube državi, ali nije moguće da smo takav narod da samo šutimo i trpimo, a državni neposluh je sve veći i veći...ili je moguće?...ne znam, nadam se da će negdje i to puknuti... |
|
|
|
|
|
|