Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Aikido tečaj

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
DonQuijote

Ukupno postova: 4291
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.01.2007. 12:11 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

koliko ima treninga tjedno, kada su, gdje i koliko traju?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
DanicaV

Ukupno postova: 4765
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 08.01.2007. 12:14 
Naslov:  

da, i što trebamo odjenuti?

Ukupno postova: 2910
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.01.2007. 12:20 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la :

a što misliš? da je aikido prikriveni nudizam? Very Happy

bujin

Ukupno postova: 34
Post Postano: 08.01.2007. 16:53 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la :
Mislim da ću ja to probati, pribilježi me. Wink
Nista sluzbeno, samo se pojavis na tecaju. Ukoliko si sprijecena taj dan mozes doci i poslije, ali uglavnom utorkom ili cetvrtkom od 19:00 - 20:30.
Dobrodosla Very Happy

bujin

Post Postano: 08.01.2007. 16:59 
Naslov:  

DonQuijote je napisao/la :
koliko ima treninga tjedno, kada su, gdje i koliko traju?
Dva treninga tjedno (nekome puno, nekome malo). Misle ljudi ako sto vise treniraju, brze ce napredovati, ali ne sazrijeva tijelo vec um tako da je dva puta sasvim OK (dvaput je dvaput). Ponavljam: od 01.02.2007. u 19:00 sati, utorkom i cetvrtkom u 19:00, Vijenac I.Mestrovica 26 F (otidi na www.aikido-osijek.hr i pri dnu imas sliku gdje je dvorana), tecaj je u trajanju od 4 mjeseca ali po zavrsetku tecaja mozes nastaviti sa radom u drustvu koliko ti drago (osnivac aikidoa imao prezentacije vjestine do 15 dana pred smrt - oko 80-tak godina)

bujin

Post Postano: 08.01.2007. 17:03 
Naslov:  

DanicaV je napisao/la :
Za pocetak dovoljno trenerka ili bilo sto a da vam je dovoljno komotno i dozvoljava vam slobodan pokret tijela. Ako vam se svidi, lako je poslije kupiti judo kimono (krece se cijena vec od 150 kn).

DonQuijote

Ukupno postova: 4291
Post Postano: 08.01.2007. 17:09 
Naslov:  

kontam da ću možda na sljedeći tečaj, ako si sad još i ovo utrpam u raspored...

Sale car

Ukupno postova: 1703
Zabranjen pristup
Post Postano: 08.01.2007. 17:29 
Naslov:  

bujin je napisao/la:
Sale car je napisao/la :
Gledaj, jasno je meni da trenirajuci ki aikido, aikikai i sta ti ja znam koji drugi aikido unapredujes i duhovno... ali aikikai je usavrsen za samoobranu... nisi to trenirao pa i ne mozes shvatiti sada dok ti ja ovo pricam/pisem...

Tko kaze da nisam probao aikikai i realni, a mozda si cuo i za nishyo aikido. Kolega iz njemacke uredno dolazi kod nas i razmjenjujemo iskustva. Iz svedske je dosla zena pred majstorskim zvanjem, pa se izgubila kao malo djete, jer koliko god bili polagani napadi nije joj bilo svejedno. Malo smo je "prosvjetlili" zapravo objasnili smo joj da je kontrola prostora i kretanje te spoznaja pocetka napada vaznije nego bilo kakva poluga.

Sale car je napisao/la :
Aikikai se koristi kao obrambena borilacka vjestina, gdje vjezbamo stvarne napade nozem, sipkama, sve vrste udaraca... normalno da vi na ki aikidou ne mozete to shvatiti kada sve to radite kao usporeni film bez dodira... u biti ko da yogu radite ...

Pogresno. Kao sto kada pocnes uciti pisati ides laganim i nesigurnim pokretima ruke, pa poslije malo ubrzas, a na kraju kada steknes praksu pokreti su kao let ptice. Tako je i kod nas. Imas tri trojke u aikidou i to usporeni, lagani i brzi - napad, obranu i snagu koju ulozis u tehniku. Ono sto je bez dodira to ti je no touch art i moze se reci da je vrhunac znanja, ALI to se odnosi samo na kokyunage (nadam se da ti je poznat pojam, ipak si malo trenirao aikido bez obzira na stil). Trebao bi vidjeti trening ili moj rad sa malo starijim clanovima. I ne izgleda bas kao yoga. Osim toga i kod nas kao i u svim drugim skolama ucis obranu od napada nozem, stapom, palicom i macem. Od starijih clanova i trazim da me napadaju stvarno (pa ih ja i stvarno i bacim Smile ) Sto bi trebao raditi sa pocetnicima koji prvi put stupe na tatami, razbacati ih kao djubre po njivi Question . Pa ljudi neznaju ni pasti. Mada ima likova koji su mazohisti pa im ne pase kada polagano radis sa njima Shocked .

Sale car je napisao/la :
Al kada se neki debil zaleti na tebe, svu svoju snagu usmjeri na saku kojom ce te lupiti... sta bi ti ucinio, bacio se s njim u parter i hrvao se... nece ti tu pomoci ni karate, ni judo ni nista drugo nego aikikai....

Ne bi tako bas govorio o ostalim vjestinama, one odlicno rade u klincu. Normalno da se u aikidou pokusa izbjeci i preusmjeriti napad. Ali sto se tice nabildanih tipova koji lete kao muha bez glave dovoljan je jedan mali atemi (moze cak i bez dodira Cool ) i lagani zavrsetak bilo kojom tehnikom koja odgovara situaciji.

Sale car je napisao/la :
Ako te napadne susjed, pijani prijatelj, nazivcirana zena ili baba i uzme ti tvoj cio cips, napraviti ces isto sto i sa nekim nadroksanim debilom s cijom si zenskom spavo i koji te sada oce ubiti ko majku... jednostavno mu uvalis polugicu i to je sve.... normalno da ces legi, baki ili susjedu uvalit laksu polugu, al ces ih savladati na isti nacin kao i nadroksanog idiota...
Baba neka crkne od kolesterola i arteroskleroze Very Happy . E sada dolazimo do onoga od maloprije, a o trima trojkama. Naime mi imamo mogucnost izbora jer na treningu moras razviti sposobnost da odmah spoznas intezitet napada. Cemu zapravo treninzi i veci broj ponavljanja. Bas da ti neki pokreti postanu instiktivni i automatski. Ako na treningu koristis samo maksimum snage, vjeruj mi da ces nesvjesno isto to napraviti na ulici ili u kuci ili u kaficu. A drugi problem je da cete napadac, bez obzira sto te je napao a ti se branio, ukoliko bude povrjeden tuziti. I vjeruj mi da ces proci minimalno sa narusavanjem javnog reda i mira, a ovisno o povredi i za nanosenje teskih ozljeda (jer ipak ti treniras neku borilacku vjestinu)

Sale car je napisao/la :
Nas smo cetvorica na jednom treningu napadali majstora... i to ne glumili nego zapravo, ko da nam je nesto skrivio, to su bili pravi udarci, i vjerovao ti ili ne od sve te kise udaraca on je dobio eventualno pet, a na kraju smo sva cetvorica lezali sastrane, sto umorni, sto polomljeni, a on je ostao stajati i cekao da ga ponovo napadnemo...
To ti se zove randori koji se takoder i kod nas radi i to ti je standard koji moras zadovoljiti ako polazes za majstorsko zvanje za bilo koji stil aikidoa. Odmah se ogradujem od svih pozera i glumaca , jer mi tezimo sto stvarnijem napadu i situaciji sa ceste. I jos jedna opaska. Udarci i nisu toliko opasni (lako ih je izbjegavati) zapravo je opasno hvatanje i klinc. Zapravo cilj cetvorice i vise legosa nije da te tuku, vec da te uhvate, kontroliraju i cipelare do mile volje dok im ti ne mozes nista. Razmisli malo o tome. Po meni je opasnije prvo hvatanje, a onda udarci. Nadam se da se slazes.
BTW posto smo se raspisali i dali u rasprave, mozda bi bilo bolje da dodes i vidis samu prezentaciju pa ce ti sve biti jasnije (osim ako si bio na nekom treningu sa pocetnicima, pa stekao pogresan dojam).
Pozdrav!

E ne da mi se sada na sve odgovarati, sa svim se slazem uz par primjedbi koje mi se sada ne da navoditi i traziti uopce na sta imam primjedbe...

Al postoji jedna poslovica koja kaze : 100 ljudi, 100 cudi...

Svatko ima svoj stil, i svatko trenira ljude onako kako on misli da je najbolje... A sto se tice napada na ulici... neces nikada doziviti dva ista napada sigurno.... svatko ima nesto svoje u glavi kako ce te savladati, a jel to klinc ili da te pokusa spucati posred face sakom to nije bitno... bitno je jedino da se i od jednog i od drugog i od treceg znas obraniti...

Za seminar neznam posto ne znam hocu li biti u Osijeku....

btw. koji ti pojas imas?

Bolje ispast glup nego iz tramvaja

mozda pijan ali nisam jako, Bože zdravlja pa kući polako

fuck you man čovječe
Sale car

Ukupno postova: 1703
Zabranjen pristup
Post Postano: 08.01.2007. 17:33 
Naslov:  

bujin je napisao/la:
DanicaV je napisao/la :
Za pocetak dovoljno trenerka ili bilo sto a da vam je dovoljno komotno i dozvoljava vam slobodan pokret tijela. Ako vam se svidi, lako je poslije kupiti judo kimono (krece se cijena vec od 150 kn).

Ak ja dodem na tecaj, smijem obuci zuti pojas da budem faca??? Cool

Bolje ispast glup nego iz tramvaja

mozda pijan ali nisam jako, Bože zdravlja pa kući polako

fuck you man čovječe
bujin

Post Postano: 08.01.2007. 19:39 
Naslov:  

Sale car je napisao/la :
Ak ja dodem na tecaj, smijem obuci zuti pojas da budem faca??? Cool
Što se mene tiče slobodno ga ponesi, bitno je da nešto drži gaće Laughing A osim toga imao bi nekoga koga bi slobodno mogao bacati (nadam se da si dobro savladao padove).
A što se tiče pojasa imam 1. kyu i Shoden (imamo malo drugačiju sistematizaciju pojaseva, tj. između kyu-ova i dan-ova imamo i KI testove kroz koje pokazujemo koliko smo i "psihički" stabilni. Pohvalio bi se da će u rujnu 2007 u Osijeku biti i prvi međunarodnik Aikido seminar sa našim Doshuom Kenjirom Yoshigasakijem pred kojim bi trebao polagati (nakon 9 godina treniranja) za 1. Dan (ako Bog ne da nešto drukčiju sudbinu). Inače ti kod nas za majstorsko zvanje treba između 8 i 9 godina, ali nisam htjeo pošto poto polagati pa se sramotiti (kao neke moje kolege, ali opet kažem OGRAĐUJEM se od takvih likova) Nekad mi zna biti Embarassed zbog takvih, ali kao što Yoshigasaki kaže : "Moja Aikido valja, ali tvoj možda nije u redu"

bujin

Post Postano: 08.01.2007. 19:45 
Naslov:  

DonQuijote je napisao/la :
kontam da ću možda na sljedeći tečaj, ako si sad još i ovo utrpam u raspored...
Uvjek smo raspoloživi za prijem novih članova, ali ipak bolje je organizirati jednu kompaktnu skupinu (što se tiče znanja) pa je voditi, nego da svako malo nanovo sve iz početka objašnjavam. U Aikidou su možda najvažniji prvi treninzi, kada se savladavaju osnove. Inače se kaže: "Ne postoji naprednija ili početnička tehnika, već imaš samo dobro ili loše odrađene temeljne tehnike"

Skoči u forum: