Autor |
Poruka |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
koliko ima treninga tjedno, kada su, gdje i koliko traju? |
|
|
|
|
 |
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol:  Žensko
|
da, i što trebamo odjenuti? |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
 |
--- Ukupno postova: 2910 Spol:  Nebitno
|
da, i što trebamo odjenuti?
|
a što misliš? da je aikido prikriveni nudizam?  |
|
|
|
|
 |
bujin
Ukupno postova: 34 Spol:  Muško
|
Mislim da ću ja to probati, pribilježi me.
|
Nista sluzbeno, samo se pojavis na tecaju. Ukoliko si sprijecena taj dan mozes doci i poslije, ali uglavnom utorkom ili cetvrtkom od 19:00 - 20:30.
Dobrodosla  |
|
|
|
|
 |
bujin
|
koliko ima treninga tjedno, kada su, gdje i koliko traju?
|
Dva treninga tjedno (nekome puno, nekome malo). Misle ljudi ako sto vise treniraju, brze ce napredovati, ali ne sazrijeva tijelo vec um tako da je dva puta sasvim OK (dvaput je dvaput). Ponavljam: od 01.02.2007. u 19:00 sati, utorkom i cetvrtkom u 19:00, Vijenac I.Mestrovica 26 F (otidi na www.aikido-osijek.hr i pri dnu imas sliku gdje je dvorana), tecaj je u trajanju od 4 mjeseca ali po zavrsetku tecaja mozes nastaviti sa radom u drustvu koliko ti drago (osnivac aikidoa imao prezentacije vjestine do 15 dana pred smrt - oko 80-tak godina) |
|
|
|
|
 |
bujin
|
da, i što trebamo odjenuti?
|
Za pocetak dovoljno trenerka ili bilo sto a da vam je dovoljno komotno i dozvoljava vam slobodan pokret tijela. Ako vam se svidi, lako je poslije kupiti judo kimono (krece se cijena vec od 150 kn). |
|
|
|
|
 |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
kontam da ću možda na sljedeći tečaj, ako si sad još i ovo utrpam u raspored... |
|
|
|
|
 |
Sale car
Ukupno postova: 1703 Spol:  Nebitno
|
E ne da mi se sada na sve odgovarati, sa svim se slazem uz par primjedbi koje mi se sada ne da navoditi i traziti uopce na sta imam primjedbe...
Al postoji jedna poslovica koja kaze : 100 ljudi, 100 cudi...
Svatko ima svoj stil, i svatko trenira ljude onako kako on misli da je najbolje... A sto se tice napada na ulici... neces nikada doziviti dva ista napada sigurno.... svatko ima nesto svoje u glavi kako ce te savladati, a jel to klinc ili da te pokusa spucati posred face sakom to nije bitno... bitno je jedino da se i od jednog i od drugog i od treceg znas obraniti...
Za seminar neznam posto ne znam hocu li biti u Osijeku....
btw. koji ti pojas imas? |
|
fuck you man čovječe |
|
|
 |
Sale car
Ukupno postova: 1703 Spol:  Nebitno
|
Ak ja dodem na tecaj, smijem obuci zuti pojas da budem faca??? |
|
fuck you man čovječe |
|
|
 |
bujin
|
Ak ja dodem na tecaj, smijem obuci zuti pojas da budem faca???
|
Što se mene tiče slobodno ga ponesi, bitno je da nešto drži gaće  A osim toga imao bi nekoga koga bi slobodno mogao bacati (nadam se da si dobro savladao padove).
A što se tiče pojasa imam 1. kyu i Shoden (imamo malo drugačiju sistematizaciju pojaseva, tj. između kyu-ova i dan-ova imamo i KI testove kroz koje pokazujemo koliko smo i "psihički" stabilni. Pohvalio bi se da će u rujnu 2007 u Osijeku biti i prvi međunarodnik Aikido seminar sa našim Doshuom Kenjirom Yoshigasakijem pred kojim bi trebao polagati (nakon 9 godina treniranja) za 1. Dan (ako Bog ne da nešto drukčiju sudbinu). Inače ti kod nas za majstorsko zvanje treba između 8 i 9 godina, ali nisam htjeo pošto poto polagati pa se sramotiti (kao neke moje kolege, ali opet kažem OGRAĐUJEM se od takvih likova) Nekad mi zna biti  zbog takvih, ali kao što Yoshigasaki kaže : "Moja Aikido valja, ali tvoj možda nije u redu" |
|
|
|
|
 |
bujin
|
kontam da ću možda na sljedeći tečaj, ako si sad još i ovo utrpam u raspored...
|
Uvjek smo raspoloživi za prijem novih članova, ali ipak bolje je organizirati jednu kompaktnu skupinu (što se tiče znanja) pa je voditi, nego da svako malo nanovo sve iz početka objašnjavam. U Aikidou su možda najvažniji prvi treninzi, kada se savladavaju osnove. Inače se kaže: "Ne postoji naprednija ili početnička tehnika, već imaš samo dobro ili loše odrađene temeljne tehnike" |
|
|
|
|
 |
 |
|