U dvorani belomanastirskog Gradskog kina u danima od 8. do 12. siječnja 2007., u sklopu 2. Dana medijske kulture Belog Manastira, održat će se 2. Revija azijskog filma.
Projekcije svih filmova počinju u 19 sati, a ulaz je slobodan.
Beli Manastir: 2. Revija azijskog filma
Osijek
E ovo ne propuštam, taman sjekire padale.
Još da znamo neki raspored, bilo bi super. Ne bih htio ići u BM pa da dođem na neki film koji sam već gledao.
Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo.
Znam da je bila revija azijskog filma u Zagrebu, jer sam pretplaćena na filmske newslettere, ali da grozomorno mi je što ćemo sada mi morati ići u BM gledati filmove i neka se ja sada ponosim ovim gradom. Može me samo srce boljeti.
Osim toga, i sami ste pisali kako u BM loše voze.
@allein,
Ako voziš, ja bih išla...
Teško da si gledao neki od tih filmova jer su tek bili u Zagrebu.
Znam da je bila revija azijskog filma u Zagrebu, jer sam pretplaćena na filmske newslettere, ali da grozomorno mi je što ćemo sada mi morati ići u BM gledati filmove i neka se ja sada ponosim ovim gradom. Može me samo srce boljeti.
@allein,
Ako voziš, ja bih išla...
Teško da si gledao neki od tih filmova jer su tek bili u Zagrebu.
DanicaVali da grozomorno mi je što ćemo sada mi morati ići u BM gledati filmove i neka se ja sada ponosim ovim gradom. Može me samo srce boljeti.
Hej, ma šta je sad ovo, sve bi prikrpili sebi, ha? Sebični Osječani
Što se vozača tiče... ma, hajde, dogovorit ćemo nešto s lokalnom policijom. Mogli bi, recimo, zabraniti svima s registarskim oznaka BM zabranu vožnje cijelog tjedna. Vjerujem da bi onda sve sasvim solidno funkcioniralo
sad mi neugodno
ops:">
ali volim gledati filmove, ako to nešto znači....
ali volim gledati filmove, ako to nešto znači....
A jel mi možete reć koji filmovi će bit tamo? Ja volim Kitana, Miikea, Suzukia, Kurosawau... Oće bit tako nečega?
Problem je i što imam BM registraciju, ali molim vas pustite me, obećajem da ću vozit desnom stranom skoro cijelim putem!
Problem je i što imam BM registraciju, ali molim vas pustite me, obećajem da ću vozit desnom stranom skoro cijelim putem!
Re: Beli Manastir: 2. Revija azijskog filma
Danice, ma zašto ti je neugodno... bit će meni neugodno ako neki od vas zbilja dođu pa vide kako je naše šetalište u centru preeekrasno okićeno... baš sam sada razmišljala o tome dok sam se vraćala kući.
swamp, bolje ti to osobno sredi s policijom, ne bih se štela mešat kad se radi o vožnji desnom stranom... imala sam dovoljno bliskih susreta s njima zbog ugašenih svjetala u kasnim noćnim satima, a teško im je bilo objasniti zašto ne nosim naočale kad sam već "ćorava". Tako da ti ja i nisam neka štela
Tek sad vidim kako sam krasno sročila rečenicu u prošlom postu "zabraniti zabranu"
ops:">
Što se filmova tiče, ne znam što je na repertoaru. Nigdje nisam vidjela ni jedan plakat. Sramota. Obići ću sutra sve ponovo, možda se sjete nešto nalijepiti, pa ću vam dati izvještaj
swamp, bolje ti to osobno sredi s policijom, ne bih se štela mešat kad se radi o vožnji desnom stranom... imala sam dovoljno bliskih susreta s njima zbog ugašenih svjetala u kasnim noćnim satima, a teško im je bilo objasniti zašto ne nosim naočale kad sam već "ćorava". Tako da ti ja i nisam neka štela
Tek sad vidim kako sam krasno sročila rečenicu u prošlom postu "zabraniti zabranu"
Što se filmova tiče, ne znam što je na repertoaru. Nigdje nisam vidjela ni jedan plakat. Sramota. Obići ću sutra sve ponovo, možda se sjete nešto nalijepiti, pa ću vam dati izvještaj
@wendy, ajde molim te nam dofuraj program ASAP. Tako da se možemo dogovoriti, tko hoće ići i sudjelovati na priredbi, mislim da neće biti problema. Ako budem imao auto :-s
@DanicaV
Jesi li sigurna da su to s najnovije revije? Meni se viši čini da su to filmovi koji su bili u Osijeku proljetos(?), onda kad su bili Proljeće, jesen, zima i opet proljeće i ostali...
@DanicaV
Jesi li sigurna da su to s najnovije revije? Meni se viši čini da su to filmovi koji su bili u Osijeku proljetos(?), onda kad su bili Proljeće, jesen, zima i opet proljeće i ostali...
@allein,
prošli mjesec je bila 2. revija azijskog filma u Zagrebu, pa računam da je to to, hoću reći novo.
ali sutra se raspitam. ti se brini za prijevoz.
prošli mjesec je bila 2. revija azijskog filma u Zagrebu, pa računam da je to to, hoću reći novo.
ali sutra se raspitam. ti se brini za prijevoz.
Frend mi je sad poslao mail i kaže da je čuo kako će biti ovi filmovi: Simpathy for Lady Vengeance, Offside, A Bittersweet Life , Fearless , Taste of tea.
To je sve neslužbeno, vjerovali ili ne - još uvijek ni jednog plakata
Neću odustati pa ću sutra posjetiti kino da vidim šta mi tamo mogu reći i pokušat ću vam javiti tijekom prijepodneva
To je sve neslužbeno, vjerovali ili ne - još uvijek ni jednog plakata
Ja bi volio gledat Sympathy for Lady Vengeance. To je od lika koji je napravio Old Boy, pa bi moralo bit dobro..
A i Bittersweet Life i Fearless mi se čine gledljivima.
Ako nekome treba prijevoz, nek mi se javi...
A i Bittersweet Life i Fearless mi se čine gledljivima.
Ako nekome treba prijevoz, nek mi se javi...
@DanicaV & allein
pribrojte i mene za voznju ak nisu u pitanju oni filmovi koje smo gledali prosle godine!
pribrojte i mene za voznju ak nisu u pitanju oni filmovi koje smo gledali prosle godine!
kad vidim kada su koji filmovi, možda se i ja odlučim otići pogledati kojeg, a onda imate još nekoliko mjesta u autu na raspolaganju.
Vijesti iz nesvijesti:
Nazvala sam neki broj u Belom Manastiru, Foto kino klub, i ljubazni muški glas mi je objasnio da Gradsko kino nema direktan telefon, ali će se raspitati.
Nazvala sam za desetak minuta pa mi je izdiktirao filmove:
Ponedjeljak: KUĆA LETEĆIH BODEŽA
Utorak: I KORNJAČE LETE
Srijeda: SJEĆANJE NA UBOJSTVO
Četvrtak: SVIJET
Petak: HEROJ
(I koranjače lete, Svijet sam 100% gledala i mogu preporučiti, a ovo ostalo moram pročešljati memoriju).
Nazvala sam neki broj u Belom Manastiru, Foto kino klub, i ljubazni muški glas mi je objasnio da Gradsko kino nema direktan telefon, ali će se raspitati.
Nazvala sam za desetak minuta pa mi je izdiktirao filmove:
Ponedjeljak: KUĆA LETEĆIH BODEŽA
Utorak: I KORNJAČE LETE
Srijeda: SJEĆANJE NA UBOJSTVO
Četvrtak: SVIJET
Petak: HEROJ
(I koranjače lete, Svijet sam 100% gledala i mogu preporučiti, a ovo ostalo moram pročešljati memoriju).
Ja idem na Kornjače lete...one way or another. Moram još vidjeti sa starim oću li imati auto. Ako ne, mogu li računati na te, swamp?
Gledala sam film i stvarno je odličan (ako se ne dočepate BM, imam ga na DVD-u). Možda netko pusti i koju suzu.
Darnit, morat ću nosit maramice >
Evo pogledah Kuću letećih bodeža.
Zadovoljna sam! Puuno, puuuno bolje od Heroja kojega sam gledala prije. Ono, borbe su strašne, toliko neizvedive da su komične, ali sve je to skupa ispalo jako simpatično. Film je solidno oslikao i dio istočnjačke kulture i sviđa mi se kako je priča ispričana.
Mjesta na kojima se odvijala radnja su prekrasna, a isto mogu reći i za glavnu glumicu - očaravajuća je
Zamislite samo lijepu i naizgled krhku azijatkinju kako se bori protiv gomile frajera. Još bolje izgleda polugola u ljubavnom klinču s glavnim glumcem koji također ne izgleda loše
Sve u svemu, solidan film.
Zadovoljna sam! Puuno, puuuno bolje od Heroja kojega sam gledala prije. Ono, borbe su strašne, toliko neizvedive da su komične, ali sve je to skupa ispalo jako simpatično. Film je solidno oslikao i dio istočnjačke kulture i sviđa mi se kako je priča ispričana.
Mjesta na kojima se odvijala radnja su prekrasna, a isto mogu reći i za glavnu glumicu - očaravajuća je
Ja danas ne mogu, ali idem 99% u srijedu. U autu ima još najmanje 3 mjesta, tako da - slobodno..
btw, wendy, gdje se nalazi ta dvorana? ja znam di je onaj centar, pošta, i znam di je mup..
btw, wendy, gdje se nalazi ta dvorana? ja znam di je onaj centar, pošta, i znam di je mup..
Hm, ne znam kako bih ti najlakše objasnila... ako ideš prema mup-u sa glavne ulice (a vjerojatno ideš) onda produžiš pored mup-a ravno. S lijeve strane dvadesetak metara prije konzuma je ulaz u dvoranu. Zapravo bi bilo najbolje da parkiraš tamo negdje kod Konzuma i onda pitaš nekoga da se ne vrtiš u krug.
Ja bih išao danas, srijeda. Swamp u privateu već imaš moj broj pa ako se možemo čuti....?
i ja razmišljam........ alo, @swamp??????
inače, u metropoli od 18.01. do 07.02. naša zagrebačka divizija može pogledati nove azijske filmove:
"Nova revija donosi 10 potencijalnih novih hitova- između ostalih posljednji Jet Li-jev borilački film Neustrašivi, novi film Joon Bong Ho-a , horor Domaćin kao i zadnji iz čuvene trilogije Park Chan Wooka, Simpatije za Gđu Osvetnicu.
Tu su i iranski Zaleđe te indijski Voda , oba o ženskoj emancipaciji, zatim poetsko-borilački Gorkoslatki život, mafijaški Izbori te komično-ratni Dobrodošli u Dongmakgol.
Ostaju još dva japanska filma, komična drama o luckastoj obitelji Okus čaja ( taj će film i otvoriti Reviju) te borilačko povijesni Skrivana oštrica"
poslala sam upit, kažu da će poslije Zagreba, filmovi krenuti u distribuciju po Hrvatskoj, dakle, valjda doći i do nas.
inače, u metropoli od 18.01. do 07.02. naša zagrebačka divizija može pogledati nove azijske filmove:
"Nova revija donosi 10 potencijalnih novih hitova- između ostalih posljednji Jet Li-jev borilački film Neustrašivi, novi film Joon Bong Ho-a , horor Domaćin kao i zadnji iz čuvene trilogije Park Chan Wooka, Simpatije za Gđu Osvetnicu.
Tu su i iranski Zaleđe te indijski Voda , oba o ženskoj emancipaciji, zatim poetsko-borilački Gorkoslatki život, mafijaški Izbori te komično-ratni Dobrodošli u Dongmakgol.
Ostaju još dva japanska filma, komična drama o luckastoj obitelji Okus čaja ( taj će film i otvoriti Reviju) te borilačko povijesni Skrivana oštrica"
poslala sam upit, kažu da će poslije Zagreba, filmovi krenuti u distribuciju po Hrvatskoj, dakle, valjda doći i do nas.
Oke, ja idem. Dođite na busnu stanicu kod dravskog mosta u 18:15 ako ćete samnom.
@wendy zahvaljujem, znam di je to.. ipak, ako primjetiš nekog kako dezorijentirano luta okolo, mahni mu
@wendy zahvaljujem, znam di je to.. ipak, ako primjetiš nekog kako dezorijentirano luta okolo, mahni mu
I tako Osječani posjetiše kino u BM (i onda se još netko pita da li Osječani uopće žele kino).
Swamp (hvala još jednom za vožnju), allein & dole potpisana pogledaše "Sjećanje na ubojstvo". Meni je film o.k. Dečki još sređuju utiske.
Domaćica nam je bila Wendy sa svojim društvom.
Osim što smo pogledali dobar film, održasmo i mini sastanak portala u jednom od BM kafića.
Eto, pozdrav svima i hvala na ugodnom druženju.
Swamp (hvala još jednom za vožnju), allein & dole potpisana pogledaše "Sjećanje na ubojstvo". Meni je film o.k. Dečki još sređuju utiske.
Domaćica nam je bila Wendy sa svojim društvom.
Osim što smo pogledali dobar film, održasmo i mini sastanak portala u jednom od BM kafića.
Eto, pozdrav svima i hvala na ugodnom druženju.
Meni je film bio super, savršen omjer patetike i humora. A i općenito ekskurzija je bila odlična.
I još sam postao kikiriki mogul
I još sam postao kikiriki mogul
I meni je film bio super, društvo još bolje
Još samo da smo mi "domaćini" odabrali birc s malo intimnijom atmosferom da se ne moramo dovikivati... bilo bi i bolje
Sve u svemu, ugodno provedena večer. A film je bio baš onakav kako Danica i swamp kažu... Ja zadovoljna.
I, swamp, kako smo i obećali stiže kikiriki od mene kako bi obogatio životopis
Sve u svemu, ugodno provedena večer. A film je bio baš onakav kako Danica i swamp kažu... Ja zadovoljna.
I, swamp, kako smo i obećali stiže kikiriki od mene kako bi obogatio životopis
Kud svi Turci, tud i mali allein
Sad ću i ja reći nešto o ekskurziji.
Počelo je prepadom. Nesumnjajuća žrtva je zaskočena u trenutku prelaska preko pješačkog prelaza na jednoj od prometnijih osječkih ulica. Reakcija je bila malo jača - kolutanje očima i komentar da sam ju prepao. Hm
Swamp nas je pokupio u pravoj dojč Vectri i lagano smo krenuli. Vjerujem da smo ga malo udavili klaparanjem, internim spikama, pričanjima o filmovima, ja sam nekako u glavi uspio smješati Anga Leeaja i Mikea Leigha...Nakon lutanja po velikom BM, uspješno smo se parkirali, na užas Danice se zaputili u Konzum po grickalice.
U 1857 smo stajali pred kinom i čekali da nas puste u kino. U našu obranu, bilo je još ljudi vani. U 1900 ja zovem wendy, razgovor je bio otprilike:
a: ej, evo nas u BM, gdje si ti?
w: pa ja sam tu.
a: nisi tu, mi smo tu, a tebe nema tu.
w:ja sam u kinu, film već počinje.
a: aha <zbunj, zbunj>
w:ajd dođem ja po vas.
E onda smo mi krenuli unutra, sami si otvorili vrata i u prolazu uhvatili wendy koja nas je odvela do mjesta....
Kino se mora malo detaljnije opisati. Veliko je. Stvarno je veliko. Dovoljo veliko da bi komotno mogla biti dvorana i u Osijeku, s obzirom na posjećenost ,) Tko je radio interijere u Os, radio je i tamo - kombinacija ružičastog i zelenog po zidovima i plavih stolica. Ozvučenje je katastrofa, radio je samo jedan(!!) zvučnik s desne strane.
Al neka, pogledali smo film, solidan je bio. Početak je izgledao kao da će to biti korejski Torrente, tako pametan i dojmljiv je bio glavni policajac. Negdje do sredine filma je to još sve izgledalo kao komedija, a onda je postao malo previše naporan, s nekim epizodama koje (IMO) nisu bilie potrebne, bar ne za glavnu priču. Moglo se malo poraditi na scenariju, skratiti za 15ak minuta, zgusnuti malo priču, doraditi sporedne likove....
Poslije smo malo prošetali noćnim Belim, posjeli u Candy. Istina, nadvikivali smo se i to je jedini prigovor na lokaciju. Ostali smo iznenađeni malim računom na kraju konzumacije
Ukupni dojam je jako dobar
Lijepo smo se zabavili, družili, svašta još isklafrali u kafiću. Hvala swampu na vožnji, wendy i ekipi na domaćinstvu, Danici na...hm...druženju
Kad bude nešto slično u Os, onda ćemo mi vas ugostiti
)
Ovi ljudi koji ne rade ili imaju seminare su si mogli dopustiti da sinoć pišu report, ja eto tek danas s posla....
Počelo je prepadom. Nesumnjajuća žrtva je zaskočena u trenutku prelaska preko pješačkog prelaza na jednoj od prometnijih osječkih ulica. Reakcija je bila malo jača - kolutanje očima i komentar da sam ju prepao. Hm
U 1857 smo stajali pred kinom i čekali da nas puste u kino. U našu obranu, bilo je još ljudi vani. U 1900 ja zovem wendy, razgovor je bio otprilike:
a: ej, evo nas u BM, gdje si ti?
w: pa ja sam tu.
a: nisi tu, mi smo tu, a tebe nema tu.
w:ja sam u kinu, film već počinje.
a: aha <zbunj, zbunj>
w:ajd dođem ja po vas.
E onda smo mi krenuli unutra, sami si otvorili vrata i u prolazu uhvatili wendy koja nas je odvela do mjesta....
Kino se mora malo detaljnije opisati. Veliko je. Stvarno je veliko. Dovoljo veliko da bi komotno mogla biti dvorana i u Osijeku, s obzirom na posjećenost ,) Tko je radio interijere u Os, radio je i tamo - kombinacija ružičastog i zelenog po zidovima i plavih stolica. Ozvučenje je katastrofa, radio je samo jedan(!!) zvučnik s desne strane.
Al neka, pogledali smo film, solidan je bio. Početak je izgledao kao da će to biti korejski Torrente, tako pametan i dojmljiv je bio glavni policajac. Negdje do sredine filma je to još sve izgledalo kao komedija, a onda je postao malo previše naporan, s nekim epizodama koje (IMO) nisu bilie potrebne, bar ne za glavnu priču. Moglo se malo poraditi na scenariju, skratiti za 15ak minuta, zgusnuti malo priču, doraditi sporedne likove....
Poslije smo malo prošetali noćnim Belim, posjeli u Candy. Istina, nadvikivali smo se i to je jedini prigovor na lokaciju. Ostali smo iznenađeni malim računom na kraju konzumacije
Ukupni dojam je jako dobar
Kad bude nešto slično u Os, onda ćemo mi vas ugostiti
Ovi ljudi koji ne rade ili imaju seminare su si mogli dopustiti da sinoć pišu report, ja eto tek danas s posla....