Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Mladi aktivisti u Osijeku: "Reihl-Kir shvaćao je da je jedino kroz suradnju moguće postići održivi mir"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
milo_moje
Ukupno postova: 2875
Spol: Muško Muško
Post Postano: 02.07.2014. 15:04 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jošava je napisao/la:
...Srbima odn. cjelokupnom srpskom narodu ne može se oprostiti...

ti si puka čoeče, strpao 5 milijuna ljudi sve u isti koš

Ukupno postova: 482
Post Postano: 02.07.2014. 19:10 
Naslov:  

milo_moje je napisao/la :
Jošava je napisao/la:

5 milijuna srba glasalo je za četničkog vojvodu Nikolića 20 godina nakon zvjerstava koje su počinili u ratovima diljem bivše jugovine. Pametnome dosta.

S takvim narodom ne želim imati više nikada ništa. Oni pošteni i pravedni medju njima preslabi su da bi išta promijenili i premalo ih je. Na njihovom mjestu ili bih se odrekao srbstva ili bih poginuo za drugačiju srbiju.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
karla0806
Ukupno postova: 30
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.07.2014. 11:13 
Naslov:  

Jošava je napisao/la:
karla0806 je napisao/la :
U ovom gradu gdje god se okreneš iskoči neki - Glavaš. Bilo u ratobornoj, bilo u mirnodopskoj ulozi. I onda udri demagogijom. Bilo bi idilično da je Reihl-Kir uspio nagovoriti zaraćene strane na pružanje ruku i ono dječje, mir, mir, mir, nitko nije kriv, ali budimo ozbiljni. Zlo koje je slijedilo nikakva priča, pregovori, poljupci, nisu mogli zaustaviti. A tko je stradao? Sirotinja. S obje strane. Zbog nečije agresije i želje za ubijanjem. Mi nismo bili agresori. Bili smo žrtve, no osveta je učinila brojna zla. I šta radimo godinama? Jedne žrtve uzdižemo, po drugima gazimo. Slavimo ratne profitere, na ključna mjesta postavljamo nesposobne i pitamo se zašto nam tako loše ide.

Slobodno imenuj agresora, ne boj se, ovdje ti neće nitko ništa, nisi u srbiji.

I slobodno reci tko je taj koji je želio ubijati i klati i može li se njihov plan za ubijanjem i klanjem Hrvata izjednačavati s pojedinačnim ubojstvima iz osvete i u afektu.

Zašto pljujete po našim nevinim žrtvama, najčešće civilima koji su ubijani mučki i podmuklo, najčešće iz sigurne udaljenosti, oruđima i oružjima koje smo im mi kupili?

Ima li išta jadnije i kukavnije od te srbske kamarile koja je dolazila iz pravca Beograda ispračena cvjetovima i s porukom onih koji ostaju samo ih koljite, svi su oni ustaše?!

Jošava,
stranica se zove Osijek031, a Osijek se nalazi u Hrvatskoj. Dakle, meni se podrazumjeva da kad kažem "Mi nismo bili agresori", mislim na hrvatsku stranu. Pa zar naš grad nije nepokoreni grad? Barem kad je u pitanju srpski agresor. Politika nas je, naša hrvatsko-korupcijska-ukradištoviše, davnih dana pokorila. I nemoj mi popovat o žrtvama. Za prijatelja masakriranog u Dalju nitko nije odgovarao, za bratića ubijenog u Ernestinovu nitko nije odgovarao, za ranjene rođake i prijatelje, za strah i prekinutu mladost, nitko nije odgovarao. I to je strašno. No, tko je tome kriv? Pravosuđe. Naše, hrvatsko. Tko je kriv što četnici šeću slobodno ulicama hrvatskih sela i gradova? Pa mi. Jesmo li uređena, pravna država? Imamo li svoje zakone? Ne zastarjeva li ratni zločin?

slavonjara

Ukupno postova: 161
Post Postano: 03.07.2014. 14:34 
Naslov:  Re: Mladi aktivisti u Osijeku: "Reihl-Kir shvaćao je da je jedino kroz suradnju moguće postići

I zaista, ljudi, "obični" ljudi, Slavonci, Baranjci i Srijemci, kojih se dolazeći rat neposredno ticao, vjerovali su Kiru. I sami bi spuštali već podignute kalašnjikove, dočekivali njegove mirovne napore s nadom da se to nacionalno i nacionalističko klupko još da razmrsiti, razgovorom. Reihl-Kir je govorio, njegovo su oružje bile riječi, one koje dolaze iz razuma i ljudskog suosjećanja, i te su riječi bile istinski, duboko pomiriteljske. To su razumjeli i u Zagrebu i Beogradu, gdje su Kirove reči ispravno protumačene kao prijetnja planiranom ratu. Još koji Kir, i rat ode bestraga – ništa od podjela, pljački, razaranja i zvjerstava svake vrste. Smrt Reihl-Kira, tako se zbilo, odzvonila je kao strašni tresak vrata, do tog časa još odškrinutih miru, ili bar nadi da ga može biti. Nakon tog ubojstva, planiranog i očekivanog (i od samog Kira), mogla su se dogoditi i sva druga ubojstva, moglo se početi s ratom i razaranjima, i drugih života, bez bojazni da će se još mnogi upustiti u mirovnjačke napore.

http://www.vukojebina.com/people/josip-reihl-kir

Jošava

Post Postano: 03.07.2014. 20:06 
Naslov:  Re: Mladi aktivisti u Osijeku: "Reihl-Kir shvaćao je da je jedino kroz suradnju moguće postići

slavonjara je napisao/la :

I zaista, ljudi, "obični" ljudi, Slavonci, Baranjci i Srijemci, kojih se dolazeći rat neposredno ticao, vjerovali su Kiru. I sami bi spuštali već podignute kalašnjikove, dočekivali njegove mirovne napore s nadom da se to nacionalno i nacionalističko klupko još da razmrsiti, razgovorom. Reihl-Kir je govorio, njegovo su oružje bile riječi, one koje dolaze iz razuma i ljudskog suosjećanja, i te su riječi bile istinski, duboko pomiriteljske. To su razumjeli i u Zagrebu i Beogradu, gdje su Kirove reči ispravno protumačene kao prijetnja planiranom ratu. Još koji Kir, i rat ode bestraga – ništa od podjela, pljački, razaranja i zvjerstava svake vrste. Smrt Reihl-Kira, tako se zbilo, odzvonila je kao strašni tresak vrata, do tog časa još odškrinutih miru, ili bar nadi da ga može biti. Nakon tog ubojstva, planiranog i očekivanog (i od samog Kira), mogla su se dogoditi i sva druga ubojstva, moglo se početi s ratom i razaranjima, i drugih života, bez bojazni da će se još mnogi upustiti u mirovnjačke napore.

Štivo za jugofile koji se do dan danas nisu odrekli "bratstva i jedinstva" sazdanog na komunističkim zločinima nakon drugog svjetskog rata.

milo_moje
Post Postano: 04.07.2014. 11:26 
Naslov:  

Jošava je napisao/la:
...

Štivo za jugofile koji se do dan danas nisu odrekli "bratstva i jedinstva" sazdanog na komunističkim zločinima nakon drugog svjetskog rata.

jebote, koji si ti lik, pa 99% osiječana je 91-ve bilo za mir i nenasilje, a to što onome 1% nije takvo stanje odgovaralo, jebiga, takvima je rat i odgovarao

glupo je uopće raspravljati o J.R.K kad je ubijen sa hrvatske barikade, ko fol idu četnici, bili su sigurno na ručku u bijeloj lađi, prođu sve kontrole u osijeku i onda ih ovi sasjeku rafalom

Jošava je napisao/la:
Jošava je napisao/la:

5 milijuna srba glasalo je za četničkog vojvodu Nikolića 20 godina nakon zvjerstava koje su počinili u ratovima diljem bivše jugovine. Pametnome dosta.

S takvim narodom ne želim imati više nikada ništa. Oni pošteni i pravedni medju njima preslabi su da bi išta promijenili i premalo ih je. Na njihovom mjestu ili bih se odrekao srbstva ili bih poginuo za drugačiju srbiju.

nije 5 milijuna glasalo za nikolića, već oko 1,5 milijuna, a da si se malo informirao vidio bi da je nikolić tijesno pobjedio tadića za 2%, a da je čak tadić u prvom krugu bio bolji
a to što ti s njima ne želiš imati ništa, tvoje pravo, samo nemoj poslije ići u konzum kod todorića koji je pokupovao pola srbije i gura njihove(svoje) proizvode na police

Post Postano: 04.07.2014. 13:18 
Naslov:  

Jošava je napisao/la:
...

jebote, koji si ti lik, pa 99% osiječana je 91-ve bilo za mir i nenasilje, a to što onome 1% nije takvo stanje odgovaralo, jebiga, takvima je rat i odgovarao

glupo je uopće raspravljati o J.R.K kad je ubijen sa hrvatske barikade, ko fol idu četnici, bili su sigurno na ručku u bijeloj lađi, prođu sve kontrole u osijeku i onda ih ovi sasjeku rafalom

Jošava je napisao/la:
Jošava je napisao/la:

nije 5 milijuna glasalo za nikolića, već oko 1,5 milijuna, a da si se malo informirao vidio bi da je nikolić tijesno pobjedio tadića za 2%, a da je čak tadić u prvom krugu bio bolji
a to što ti s njima ne želiš imati ništa, tvoje pravo, samo nemoj poslije ići u konzum kod todorića koji je pokupovao pola srbije i gura njihove(svoje) proizvode na police

Rat nitko nije želio, čak ni Tuđman. Rat su željele udbaške guje oko njega koje su mu prvo predlagale da brani Sloveniju pa da ruši mostove i krene u opći napad nakon što su nas potpuno razoružali, a željeli su taj rat da bi se konačno obračunali s hrvatskom desnicom " ustašoidima i ustaškim gujama" i kad im je taj plan propao, i kad su shvatili da su ih srpski JNA oficiri izigrali, krivicu su prebacili na Tuđmana i branitelje.
Tko danas toga nije svjestan, ne da je guska/gusak u magli, već obično tvrdoglavo magare koje nikad neće shvatiti.

Glede Tadića vs Nikolić- isto sranje, drugo pakovanje. Čak je Nikolć sa svojim otovrenim velikosrbskim stavovima manja prijetnja od prikrivenog velikosrbina Tadića.

set96

Ukupno postova: 148
Post Postano: 04.07.2014. 17:22 
Naslov:  

Josava jesi ti svjestan koliko mrznje nosis u sebi? Vec nekoliko ljudi ti tu argumentira situaciju ali ne dopire do tebe nista. Jesmo i mi na forumu udbasi, titoisti i tko zna sto sve ne?

Post Postano: 04.07.2014. 18:41 
Naslov:  

set96 je napisao/la :
Josava jesi ti svjestan koliko mrznje nosis u sebi? Vec nekoliko ljudi ti tu argumentira situaciju ali ne dopire do tebe nista. Jesmo i mi na forumu udbasi, titoisti i tko zna sto sve ne?

Vi ste guske u magli, a pojedinci čak magarad.

Samo budala može još uvijek misliti da je netko s hrvatske domoljubne strane želio rat sa srbima. ako ne vjerujete, poslušajte što svjedoči četnik Hađić ovih dana u Haagu.

Sve je pod kontrolom držao Beograd, a na terenu četnificirana JNA.

Ako ne vjerujete meni, vjerujte njemu.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: Loše  
milo_moje
Post Postano: 04.07.2014. 19:44 
Naslov:  

A šta bi on trebao reći, nego da je kriv beograd i jna. Pa nisu mene hvatali po plitvicama 91-ve. O tebi dovoljno govori što uopće pratiš takva suđenja, pa ja prebacim program čim ih vidim ma ekranu

Post Postano: 04.07.2014. 19:46 
Naslov:  

Duplo

Post Postano: 04.07.2014. 23:48 
Naslov:  

A šta bi on trebao reći, nego da je kriv beograd i jna. Pa nisu mene hvatali po plitvicama 91-ve. O tebi dovoljno govori što uopće pratiš takva suđenja, pa ja prebacim program čim ih vidim ma ekranu

A što bih trebao? Zaboraviti da je bio rat i da su nas htjeli sve istrijebiti, (čak i vas levičare i jugonostalgičare samo zato što ste biološki Hrvati) i zajedno s vama širiti bratstvo i jedinstvo u regionu, a za sve što su nam učinili optuživati Tuđmana i Glavaša?!

Kad ćete konačno izaći iz te guste magle u koju ste zalutali? Koliko nas još trebaju poubijati pa da shvatite da sa srbljima nema suživota sve dok njihovi političari ne odustanu od projekta velike srbije.

Skoči u forum: