Sviranje...
Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni
Re: Sviranje...
imam ja već s kim svirat gitaru...heh...pa et probaj u glazbenu školu ili u ars novu ako baš želiš svirat...nemoj biti lijen 
sheila
ej jel neko svira neki instrument??ili je u nekom bendu ili tak nešt...??heh ja počela akustičnu sad...al ne mogu još nikako reći da baš sviramops:">
![]()
Evo, već 20-ak godina navlačim gitaru.... ali sam još davno pokopao svaku nadu da ću biti na gitari ono što je Janika Balaž na tamburici ili Boki Milošević na klarinetu
A kolega Rajnusović je jedan od mojih najvećih fanova...
kromosom
ja si kontam.. pa koju godinu već da idem učit svirat gitaru al ništa.. stvarno je super znat svirat, ali ja ovaki lijen ništa neću postić..
Sam si si rekao.... lijenost ne vodi nikuda. Postavi sam sebi pitanje - želiš li doista naučiti svirati ili bi ti to bila samo fora... ono, da drugi kažu "vau, kako on zna svirati"?
sheilajel ti imaš brata??
misliš na mene?
imam brata, na šta ciljaš?
tonyaSamo se lože klinke. Bijah klinka.
Jesi se samo lozila ili i ulozila? ;-)
Kao mala sam išla na sate klavira nekoliko godina... zaprepastila sam se kad sam nedavno pokušala - pa ja jedva znam pokoju notu
Ipak, ne bih se na to vraćala... klavir bi bilo malo komplicirano ponijet na promenadu ili jezero i svirat društvu
A kad slušam Jimia (svira svaki četvrtak u Old Bridge Pubu)... joooj... baš TAKO želim svirati jednog dana... odličan je!
wendy
A za nešto ozbiljno mi je sad malo prekasno - ljudi počinju svirat od najranijeg djetinjstva...
Znam da sam ovo pročitao negdje prije i htio ti odgovoriti... daklem - nikada nije kasno. Ako si svirala klavir, znači da imaš sluha, a ako imaš sluha, onda ćeš brzo usvojiti i sviranje gitare.
A vježbati ne moraš svaki dan po tri sata... dovoljno ti je pola sata ili sat u komadu par puta tjedno. Naravno, isprika "studiram pa nemam vremena" ne pije vode. Ne studiraš 18 sati dnevno, a gitara ti nije obveza već gušt.
Naravno, bilo bi najbolje da se tu i tamo nađeš s nekim frendom koji svira i koji ti može pokazati nove stvari koje ćeš probati istamburati sljedećih dana.
Javi kako napreduješ....
zlusch
A kolega Rajnusović je jedan od mojih najvećih fanova...![]()
Obozavam kad mi tepas na razlicite nacine :Đ
Ja naprosto obozavam sve u vezi s tobom
nemoj se obeshrabriti
zluschNaravno, bilo bi najbolje da se tu i tamo nađeš s nekim frendom koji svira i koji ti može pokazati nove stvari koje ćeš probati istamburati sljedećih dana.
Nudiš se?
Još samo gitara mi treba
Naravno da ću javit, pa stalno ću se hvalit kako napredujem
Leteci mungos
Koliko se zapravo "isplati" biti poznat kao svirac u nekom lokalnom punk/rock bandu?! Mislim, loze li se klinke na takve samo formalno, ili dolazi i do znacajnih konkretizacija popularnosti?!
Koliko se isplati??? Mora da se salis.... Isplati, se isplati.... Klinke ne samo da se loze, nego i konkretiziraju lozenje, znam iz prve ruke...
Stoga, gitaru u ruke i udri!!!!
Moram reci da je to nesto sto me poprilicno ispunjava i bez cega ne bih bio ista osoba...
A to da li se klinke loze...Pa na nas koliko znam ne, buduci da smo sa prosjekom godina od 22 mozda malo prestari za klinke...Ali da se ljudi svidja sto sviramo, tj nase stvari, i da dobro prolazimo gdje sviramo, ima i takvih mjesta i ljudi
tonya
Nikad nisi prestar za klinke![]()
nisi to mogla bolje sročiti
tonyaNikad nisi prestar za klinke
ti si moj idol...odmah poslije kave...
Rajnus
zlusch
A kolega Rajnusović je jedan od mojih najvećih fanova...![]()
Obozavam kad mi tepas na razlicite nacine :Đ
Ja naprosto obozavam sve u vezi s tobom![]()
Skrušeno priznajem da su ove rasplamsale emocije obostrane
wendy
zluschNaravno, bilo bi najbolje da se tu i tamo nađeš s nekim frendom koji svira i koji ti može pokazati nove stvari koje ćeš probati istamburati sljedećih dana.
Nudiš se?![]()
A čuj, pogodimo se za cijenu i to je to... ne?
wendy
Šalim se.
Pih.... a već sam se vidio kako pucam od ponosa što sam od tebe napravio ženskog Santanu
wendy
Da, vremena bih sigurno našla za vježbanje, ali trebalo bi mi puno na samom početku. Planirala sam uzeti neke sate u glazbenoj školi, ali nabavila sam si na CD-u neki mali "tečaj" - dovoljno sam plavuša da se toga nisam prije sjetila, ali nadam se da nisam baš u tolikoj mjeri da neću uspjet sama to istamburat.I onda polako. Frendovima koji sviraju sam već najavila da ću ih gnjavit koji put tjedno. Još samo gitara mi treba
jednu sam imala još od starog, ali sam ju poklonila kad sam mislila da mi neće trebat. ali, riješeno je za sljedeći tjedan, našla sam si neku polovnu/povoljnu
![]()
Glazbena škola i tečaj "Postanite Paco de Lucia u 21 dan" će te udaviti teorijom i udaljiti te od rock gitare koju želiš savladati. Dakle, probaj si s neta skinuti neke video lekcije gdje se u praksi pokazuje što se i kako svira. Onda takva znanja spojiš sa sluhom i... voila! Spremna si za slamanje krhkih muških srdaca na pučkim veselicama u narodu znanim kao Osijek031 party
wendy
Naravno da ću javit, pa stalno ću se hvalit kako napredujem![]()
Riječ da bih rekao....
Evil Poodingh
A to da li se klinke loze...Pa na nas koliko znam ne, buduci da smo sa prosjekom godina od 22 mozda malo prestari za klinke...
Šta i tvoja cura čita ovaj forum...?
zlusch
A čuj, pogodimo se za cijenu i to je to... ne?![]()
Pih.... a već sam se vidio kako pucam od ponosa što sam od tebe napravio ženskog Santanu![]()
Ma vidi ti njega... a ja sam mislila da kad se pogodiš s FRENDOM to ne uključuje cjenik... heh, naivna, ko i uvijek
Platit ću koliko god hoćeš ako misliš da od mene možeš napraviti ženskog Santanu
wendy
zlusch
A čuj, pogodimo se za cijenu i to je to... ne?![]()
Pih.... a već sam se vidio kako pucam od ponosa što sam od tebe napravio ženskog Santanu![]()
Ma vidi ti njega... a ja sam mislila da kad se pogodiš s FRENDOM to ne uključuje cjenik... heh, naivna, ko i uvijek![]()
Platit ću koliko god hoćeš ako misliš da od mene možeš napraviti ženskog Santanu![]()
A ljudi smo... sve se može dogovNoriti
A sad... možda ne baš Santanu, ali tulum-majstoricu širokog repertoara - to garantiram!
al jedino što je bed dosta brzo dosadi, a ak imaš bend to je druga stvar
električna i akustična su potpuno iste, al bi ti ja preporučio da učišna akustari
na basu su glavni tonovi,al njih moraš znat i na gitari, potpuno isto ak je standardni štim, za bare hvatove
bubabt
električna i akustična su potpuno iste,
Iste po tome što imaju 6 žica i pragove.
a efekti su sasvim druga stvar i to je glavna razlika, a još je to što je na akustičnoj
sorry, klasičnoj zadnje polje do tijela 12.
a na "akustičnoj" isto ko na električnoj tj.15 il 19 kak se gleda i ima uži vrat od klasične
bubabti da isti su hvatovi, i štim je isti (ako je klasični)
a efekti su sasvim druga stvar i to je glavna razlika, a još je to što je na akustičnoj
sorry, klasičnoj zadnje polje do tijela 12.
a na "akustičnoj" isto ko na električnoj tj.15 il 19 kak se gleda i ima uži vrat od klasične
pa na koju su foru onda potpuno iste, po meni broj polja i širina vrata je jako bitan čimbenik, posebno kod novih, zato ja preporučam svima prvo kalsičnu, jer ce s nje vrlo lako prijeci na akusticnu ili elektricnu...Dok primjerice ako ucis na jednoj od ove dvije, neces moci svirati klasicnu jer ce ti vrat biti presirok.
Sto prije uvjezbati hvatove i sto vise sirenje prstiju i to prije ce te moci svirati...
Sto prije uvjezbati hvatove i sto vise sirenje prstiju i to prije ce te moci svirati...
nisam ja ni reko da nije bitan čimbenik, al sam mislio da nema razlike u sviranju, hvatovima na to sam mislio, po tome su iste,i da na klasičnoj je bolje učit svirat, ko može, jel tak uvježbaš jagodice, dok na el. ne trebaš stisnut žicu jako ko na klasičnoj...
zeko
i aj pliz ubacite savjet kako najbolje izvježbati to širenje prstiju...thanks![]()
svirat što više
zeko
to je istina...ali recimo ja sad imam klasičnu i dosta mi je teško kad uzmem u ruke akustičnu
Ajmo samo razlučiti nešto... akustična gitara je ona kod koje se zvuk odbija od unutrašnjost kobilice i izlazi van. Dakle, i klasična gitara kojom se sviraju klasični komadi i bilo koji rockerski Ibanez ili Gibson s velikom kobilicom od plemenitog drveta su akustične gitare.
zeko
dosta mi je teško kad uzmem u ruke akustičnu... promašujem žice zbog tankog vrata...nije da ne znam odsvirati ali se dosta puta zeznem...al to sam samo ja tak nesposobna...hehe![]()
Nisi nesposobna... rekoh ti već (ako se sjećaš)
Ja još žalim za jednim akustičnim Ibanezom... jest da je Japanac, ali je bio vrhunski i bilo mi je lakše skidati stvari i postići neku vještinu i brzinu. Sada se trujem s akustičnim Gibsonom Epiphone koji je vrlo sličan.
Da rezimiram... tek kad se izvještiš na gitari, za koju godinu, onda možeš uzeti bilo koju u ruke i za 15 minuta se naviknuti na nju... bilo koncertnu Yamahu (njami) ili nekog Stratocastera (njami no.2)
meni su gretch lijepe...pogotovo ona koju je imao adams sad kad je bio u os...njam njam
nismo ti se sheila i ja pohvalile da ćemo osnovati bend
zeko
nismo ti se sheila i ja pohvalile da ćemo osnovati bendi svi nam morate biti obožavatelji...hahah
mislim da cemo postati grad poznat po zenskim bendovima, vec imamo dva LEAVE ME ALONE I MARIJANA, moje frendice spremaju jedan, ali u zadnje vrijeme se cini da nece biti cisto zenski, i evo jos vas...
Ja se predbiljezavam kao fan
zekopa ti si pun korisnih savjeta...uz sve nih ću postati rock zvijezda...ili zvjezdica...hehe
meni su gretch lijepe...pogotovo ona koju je imao adams sad kad je bio u os...njam njam![]()
nismo ti se sheila i ja pohvalile da ćemo osnovati bendi svi nam morate biti obožavatelji...hahah
ako naučite kavu kuhati...obožavatelj doživotni vam je osiguran...
Evil Poodingh
zeko
mislim da cemo postati grad poznat po zenskim bendovima, vec imamo dva LEAVE ME ALONE I MARIJANA, moje frendice spremaju jedan, ali u zadnje vrijeme se cini da nece biti cisto zenski, i evo jos vas...
Ja se predbiljezavam kao fan![]()
kad smo već kod žena koje sviraju se sjeća netko benda LEAVE iz devedesetih ranih - Polga, Ceca, Adri...
zeko
jel ima netko prijedlog za ime benda?![]()
Bend pAid "Zeko i potočić"
zeko
hvala na prjedlogu ali bez isticanja članova...svi smo ravnopravni...dakle,ime ne smije sadržavati ničije ime ili nadimak ili whatever slično...![]()
ma hajde... bez dobre hijerarhije nema napretka!
zeko
Ma kakvi, niste... osim jedno tri ili četiri puta
Tak je to kad miješaš vino, rakiju i pivo
gaap
kad smo već kod žena koje sviraju se sjeća netko benda LEAVE iz devedesetih ranih - Polga, Ceca, Adri...
Tko se ne sjeća...?
Kad se Polga isturi u prvi plan sa svojim basom, a publika popizdi...
zeko
hvala na prjedlogu ali bez isticanja članova...svi smo ravnopravni...dakle,ime ne smije sadržavati ničije ime ili nadimak ili whatever slično...![]()
Moj prijedlog - PMS - em je lako pamtljiv, em je zajebantski, em jasno govori da se radi o ženskom bendu
pa je jasno da su žene il si ipak mislio na onaj svima znan kao M??
dobar prijedlog i meni se sviđa u oba konteksta;-)
A jel bi ste ime na HRV ili ENG?
Posto ste rokerice, onda pretpostavljam na ENG, pa evo neka bude koji moj prijedlog...
Eaglefairy, Mistery Sounds, Her Bloody Majesty, Mercy For Forbidden...
i tako dalje...ovo je sto mi se sada provrtilo kroz glavu i random ispalo van...
sviđa mi se PMS i Mistery...kul...hehe...maštoviti ste nema šta...
zlusch
gaap
Tko se ne sjeća...?![]()
Kad se Polga isturi u prvi plan sa svojim basom, a publika popizdi...![]()
...Adri ima fantastičan glas...
bubabt
zlusch, jel to kao poremećaj moždanog sustava
Nji nji.... pa možda bude plakat za koncert bez slike benda, možda na omotu CD-a isto ne bude slike nego neka tajna poruka... a možda se cure ošišaju na kratko i maskuliniziraju do neprepoznatljivosti
zlusch
bubabt
zlusch, jel to kao poremećaj moždanog sustava
Nji nji.... pa možda bude plakat za koncert bez slike benda, možda na omotu CD-a isto ne bude slike nego neka tajna poruka... a možda se cure ošišaju na kratko i maskuliniziraju do neprepoznatljivosti![]()
teško da će doći do toga
zeko
sviđa mi se PMS i Mistery...kul...hehe...maštoviti ste nema šta...![]()
Bendova imena Mistery ima mali milijun.... a PMS mi se nekako čini da i nema jer nije, jelte, politički korektno
anakonda
zlusch
Kad se Polga isturi u prvi plan sa svojim basom, a publika popizdi...![]()
...Adri ima fantastičan glas...
Da, da... cura je bila fenomenalna. Koliko me sjećanje služi, mislim da je i upisala neki faks u tom stilu... ne?
zeko
je je...sviđa mi se...jasno je i lako pamtljivo![]()
Molim da se moje malenkosti, kao kuma od benda, prisjetite kada budete bogate i slavne....
zeko
naravno...sjetit ćemo se mi svih vas kada budete kupovali naše cd-e i vrištali u publici...hehe![]()
Ja mislim da bih kao kum trebao uživati ipak nekakav poseban tretman u vidu raznoraznih donacija glazbenih instrumenata ili možda postotka glede mog žiro računa
zekonaravno...sjetit ćemo se mi svih vas kada budete kupovali naše cd-e i vrištali u publici...hehe
A mozda da bacate grudnjake u publike, kao kontraefekt Groupiesicama sto ih iz prvih redova bacaju bendovima...
To mi je prejako bilo u satoru...Mi dodjemo na stage na tonsku, kada ono u kutu stagea crveni grudnjak...Dan prije nas su bili Justin's Johnsoni, na njima se ne sjecam grudnjaka, izgleda da je to ostalo od Wasteda/Divljih Jagoda...
pa uglavnom hmmm ljudi ovdje shvaćaju da je to šala...jel da??
">
eee svašta nema me 24 sata i odmah se šire krive informacijeRe: Sviranje...
sheila
ahaah aj da se javi i druga2 članica benda"zečica ugovara sve to a bubnjarka,bassistica niko poojma nema za to...e zeko zeko...
![]()
![]()
a onda meni prodaje priče da ste sve ravnopravne, nitko nije glavni i tako nešto...
">
">
"> hehe...ja sam odlučila ipak vrijeme provoditi malo drugačije...ah odustajem od slave
"> sviram samo za svoju dušu...jer je bolje za vas da ne sviram javno zeko
pa ravnopravne smo...ne znam o čemu ona to![]()
joj joj zečice moja e kad ti doleti palica ili bass
">

sheila
ahaah aj da se javi i druga2 članica benda"zečica ugovara sve to a bubnjarka,bassistica niko poojma nema za to...e zeko zeko...
Šmrc.. znači ništa od postotka....