Osobine i mane
Društvo, politika
najbolja...u svakom slucaju dobrota...iskrenost...i valjda vezano uz to dvoje spoznaja da mozes vjerovati takvoj osobi i osloniti se na nju u svakom trenutku...
anakonda
...licemjerje kao najgoru...iskrenost mi je No.1, ma kako god brutalna bila...
Malo cemo hipoteticki :Đ
Decko te je ostavio. Radije bi htjela da ti kaze istinu da je s tobom prekinuo jer si losa u krevetu ili da nesto malo smulja? I tako vise nikad necete komunicirati...
Sto je po trebi bolje za tebe?
P.S. nemoj se brecnuti to sto sam uzeo za primjer los sex, no to nekako najvise boli
laž je po meni najgora ljudska osobina...
Re: Osobine i mane

Rajnus
anakonda
...licemjerje kao najgoru...iskrenost mi je No.1, ma kako god brutalna bila...
Malo cemo hipoteticki :Đ
Decko te je ostavio. Radije bi htjela da ti kaze istinu da je s tobom prekinuo jer si losa u krevetu ili da nesto malo smulja? I tako vise nikad necete komunicirati...
Sto je po trebi bolje za tebe?
P.S. nemoj se brecnuti to sto sam uzeo za primjer los sex, no to nekako najvise boli![]()
bas sam zato i rekla i cijenim iskrenost ma kako brutalna bila...mislim da je bolje da mi kaže da sam losha u krevetu, nego da me gleda u oči i laže mi kako sam ja savršena, ali on je, eto, kriv za prekid...nije problem u iskrenosti, problem je u (ne)prihvaćanju istine, odnosno kako se možeš nositi s njom...
anakonda...licemjerje kao najgoru...iskrenost mi je No.1, ma kako god brutalna bila...
ni ja to ne bih bolje rekao.
vrline: sve suprotno od gore navedenih mana
alexiamane: licemjerje, lažljivost, neodgovornost, nedosljednost, hirovitost, gluma, ...
vrline: sve suprotno od gore navedenih mana
Što ako svojom iskrenošću ispadaš licemjeran?!
alexia
molit ću primjer![]()
Vidiš, nije nemoguće...
Npr. zastupaš jedan stav i to iskreno i čvrsto. Nakon toga dogodi se nešto (saznaš nove činjenice o temi, neka te životna situacija "prosvijetli") i tebi se (iskreno) promijeni mišljenje o toj temi.
Drugima ćeš (pogotovo onima koji su dijelili tvoje prvobitne stavove) ispasti licemjeran bez obzira koliko im ti iskreno pokušao objasniti zašto je došlo do promjene stava... ti nisi licemjeran nego iskren, ali - kako je napisao mali_ivica - ispadaš licemjeran...
42
alexia
molit ću primjer![]()
Vidiš, nije nemoguće...
Npr. zastupaš jedan stav i to iskreno i čvrsto. Nakon toga dogodi se nešto (saznaš nove činjenice o temi, neka te životna situacija "prosvijetli") i tebi se (iskreno) promijeni mišljenje o toj temi.
Drugima ćeš (pogotovo onima koji su dijelili tvoje prvobitne stavove) ispasti licemjeran bez obzira koliko im ti iskreno pokušao objasniti zašto je došlo do promjene stava... ti nisi licemjeran nego iskren, ali - kako je napisao mali_ivica - ispadaš licemjeran...![]()
meni je ovo samo dokaz da nitko nije savršen, tj. ne postoji netko tko nikad nije bio licemjeran. mislila sam da je to jasno...svi smo jednom promijenili mišljenje, stav, itd....
Najbolje osobine: iskrenost
steamZakljucak: budi iskren i ispast ces licemjeran i nedosljedan.
Ako je suditi po tom primjeru, takav ces ispasti samo u ocima kretena, jer jedino oni ne mogu shvatiti kad im objasnis zasto si promijenio misljenje.
Inace, zanimljivo je da je vecina naglasila iskrenost kao najvazniju vrlinu (laz kao manu), a nitko nije spomenuo npr. altruizam, strpljivost, suosjecajnost.
Vjerujem da je to zato sto je upravo iskrenost vrlina koja se danas najrjedje susrece.
Leteci mungos
Najgore: licemjerje, sebicnost, dvolicnost
Najbolje osobine: iskrenost
Ako je suditi po tom primjeru, takav ces ispasti samo u ocima kretena, jer jedino oni ne mogu shvatiti kad im objasnis zasto si promijenio misljenje.
Inace, zanimljivo je da je vecina naglasila iskrenost kao najvazniju vrlinu (laz kao manu), a nitko nije spomenuo npr. altruizam, strpljivost, suosjecajnost.
Vjerujem da je to zato sto je upravo iskrenost vrlina koja se danas najrjedje susrece.
slažem se...
a)lijenost i bezvoljnost (pogotovo za životom)
b)licemjernost
c)egoizam i sebičnost
a vrline bi definitivno bile:
a)iskrenost
b)radišnost
c)plemenitost
42Vidiš, nije nemoguće...
Drugima ćeš (pogotovo onima koji su dijelili tvoje prvobitne stavove) ispasti licemjeran bez obzira koliko im ti iskreno pokušao objasniti zašto je došlo do promjene stava... ti nisi licemjeran nego iskren, ali - kako je napisao mali_ivica - ispadaš licemjeran...
Moj novi odvjetnicki tim!
mali_ivicaRačun ispostavljamo na kraju mjeseca...Moj novi odvjetnicki tim!
Što se promijene mišljenja tiče...U redu je uvidjeti neku svoju pogrešku i promijeniti stav..
anakonda
bas sam zato i rekla i cijenim iskrenost ma kako brutalna bila...mislim da je bolje da mi kaže da sam losha u krevetu, nego da me gleda u oči i laže mi kako sam ja savršena, ali on je, eto, kriv za prekid...nije problem u iskrenosti, problem je u (ne)prihvaćanju istine, odnosno kako se možeš nositi s njom...
Ne znam te pa ti ne mogu nisa reci osim hmmmmm :Đ
Meni je najbitnije da je osoba razumna. Ako je razumna onda ce biti i iskrena i znat ce kad treba presutiti nesto ili sl. Sve ovo ovdje sto se nabraja je vrlo iskljucivo i relativno. Zivot nije niti malo iskljuciv...
Rajnus
Joj kak su ovdje svi slatki i dobri, a tamo vani negdje hodaju spodobe pune mana![]()
Meni je najbitnije da je osoba razumna. Ako je razumna onda ce biti i iskrena i znat ce kad treba presutiti nesto ili sl. Sve ovo ovdje sto se nabraja je vrlo iskljucivo i relativno. Zivot nije niti malo iskljuciv...
ALELUJA!
Treba se nositi sa životnim situacijama!
Istina je kul
sve ima svoju + i - stranu. reći nekome istinu pod svaku cijenu, mada znamo da će tu osobu ta istina duboko povrijediti, slomiti ili nešto slično, nije nikakva vrlina, nego je okrutnost!
a tako možemo postaviti stvari za gotovo sve. poanta je imati nit vodilju u životu, ali i prilagoditi ta svoja načela određenom kontekstu i trenutku, a ne ih primjenjivati bez obzira na sve. to može biti vrlo kontraproduktivno tim velikim pojmovima koje si pripisujemo.
samo, naravno, teže je tako postaviti stvari, jer onda se mora stalno koristiti razum, a ako si odredimo top-listu vrlina i mana, možemo šibati po automatizmu, sve opravdati svojom dosljednošću i visokim moralnim postavkama koje imamo i sve je puuunooo lakše!
1. laž/prijevara
2. licemjernost/podmuklost
3. neiskrenost
Najbolje:
1. osjećaj za trenutak
2. oprost/zaborav
3. osjećaj ljubavi i prijateljstva
4. osjećaj samopoštovanja