Svinje u Retfali
Društvo, politika
Re: Svinje u Retfali
Koliko znam da netko bliže pruzi tu ima svinje.. U svakom slučaju, ljudi stvarno nisu normalni. Ali navikneš se
Bilke
Danas sam stao negdje u Retfali, izašao iz auta i skoro sam se izrigao od smrada koji je tamo bio. Mislio sam da je pukla cijev u kanalizaciji ili nešto slično, ali čujem da smrdi zbog toga što netko usred Retfale uzgaja svinje!!! Jel to moguće?
smrad se osjećao i u DG, nekako mi se čini da to ima veze s našom kanalizacijom ili tako nešto.......
Anita_os
Eh lako tebi kad samo staneš autom, u prolazu.. ona gora situacija je kad ideš prozračiti sobu željan svježeg zraka, kad ono te opali taj smrad po nosu..a s terase vidim katedralu 500m dalje! I to ti je uži centar..ihhhh.. Grozno..![]()
Koliko znam da netko bliže pruzi tu ima svinje.. U svakom slučaju, ljudi stvarno nisu normalni. Ali navikneš se..nije nikakva novost..traje to već..
inače malo smrdi, ali zato kad trebaš nešto za zavrtiti, ne trebaš daleko tražiti!
noj u bemveuu višnjevcu, u strossmayerovoj, tako svaki dan.
Čuo sam da je to od nekih nojeva
Ali iskreno ima neko u Kozarčevoj tko drži nešto.. Uglavnom smrdi očajno, pogotovo kad je tlak niži pa se smrad zadržava pri zemlji..
Kad idem navečer kući baš me onak razbudi...
Lesinoj u bemveuu višnjevcu, u strossmayerovoj, tako svaki dan.
Čuo sam da je to od nekih nojeva![]()
![]()
Ali iskreno ima neko u Kozarčevoj tko drži nešto.. Uglavnom smrdi očajno, pogotovo kad je tlak niži pa se smrad zadržava pri zemlji..
Kad idem navečer kući baš me onak razbudi...
a možbit da je i od nojeva
al noj nije iz štrosike
no, u tom slučaju: noj smrdi na daljinu
i to bi trebalo uvesti ko sportsku disciplinu.
mda...
a ima i u kozarčevoj, istina
uvijek krepam tamo negdje na pola ulice.
brate...
smrad toliko grize da ti oči cure
A ti si iz Višnjevca?? Iliti iz Kozarčeve??
Pa skoro smo susjedi
Lesi@noj u bemveu
Pa skoro smo susjedi![]()
ma nisam ni iz kozarca
al blizu
Jebga čoek ima sve dozvole nije on kriv sto je visak HPa i juzina pa smrdi, a i tako su se sad u grad doselili ljudi sa sela pa im se lakse priviknuti na gradski zivot u aromatiziranom okruzju se osjecaju sigurnije kad prelaze ulicu
Prestrašno.. Kak on može dobiti dozvolu za imati farmu u sred grada?! ..a ova kiša je taman za poboljšati sav taj ugođaj i još malo pojačati aromu..sve se sad fino raskvasilo..još ta sparina vani.. Uaaaaaaa...
noj u bemveuLesi@noj u bemveu
Pa skoro smo susjedi![]()
ma nisam ni iz kozarca
al blizu
Hehe, pa onda smo možda stvarno susjedi
Mislim ako prolaziš, onda si ili iz Kvaternikove ili iz Starčevićeve??
De reci kakav je to bmw?? Možda te stvarno znam..
mada, iz starčevića, čini mi se, ne znam nikog, a iz eugena par ljudi.
a moj bemve je cyber-auto iz mašte i posebno prilagođen za nojeve! nikada nije parkiran, uvijek je u pokretu i viđa se većinom po metropoli, unazad 8 godina.
A onda nismo susjedi... Ali moraš jednom doći u susjedstvo da ja vidim jednom taj autić
a autić je nevidljiv tuđem oku, iako bude nekad tamo - na kanalu
Anita_osU ovom gradu stvarno svi mogu što hoće!
Prestrašno.. Kak on može dobiti dozvolu za imati farmu u sred grada?! ..a ova kiša je taman za poboljšati sav taj ugođaj i još malo pojačati aromu..sve se sad fino raskvasilo..još ta sparina vani.. Uaaaaaaa...
MA istina, ali ta farma je jako dugo tamo samo što nije bilo toliko životinja prije, a kontam da se ovih dana odvozio gnoj na njive pa je to samo pridonjelo širenju mirisa.
A ako nekom smeta nek se doseli na selo i tako su svi seljaci pokupovali stanove u gradu.
..je..a nama će u Retfali opasti cijena nekretnina ako se ovo nastavi..
Eto na svu sreću danas nisam osjetila prašćiće u zraku! Jeeeeeee
Anita_osma prašćići su svuda oko nas
![]()
..je..a nama će u Retfali opasti cijena nekretnina ako se ovo nastavi..
Eto na svu sreću danas nisam osjetila prašćiće u zraku! Jeeeeeee
zna smrditi i u Neustadtu otkad se Tenje spojilo na osječku kanalizaciju.
čim netko malo počisti farmu svirnja ili goveda, eto nama vonja.......
No super mi je to kako ljudi točno mogu prepoznati koji miris potječe od čega, kužiš ono kak ove svinje smrdu, ili to je tipičan smrad govana iz Tenje. Hehe izgleda ni duže prebivanje u gradu ne može izbrisati mirise i sjetu na djetinjstvo.
kao male su nas slali na selo, na "promjenu zraka" i da vidimo kako izgledaju domaće i njima slične životinje.
osim toga, u našem malom gradu nije rijedak slučaj da ljudi drže gicane, kokoške, prepelice.... i baš ih briga što komšiluku možebitno nije po volji.
'91. sam na Sjenjaku vidjela koze koje je netko od prognanika dovukao
I ako su spojeni kako to da u kanalima koji začudo nisu zatrpani još ima vode?
A to za koze na Sjenjaku 91, to je bila moja sestra i njena frendica
debeliZato sto, kao i u nekim drugim dijelovima grada, misle da je jeftinije placati pumpanje septicke, nego platiti prikljucak na kanalizaciju, pa srat' k'o covjek... bolje da umre selo, nego septicki obicaji!To za Tenje mi nije jasno kako to da su priključeni na klolektor a svi još ispumpavaju septičke jame ?
I ako su spojeni kako to da u kanalima koji začudo nisu zatrpani još ima vode?
A to za koze na Sjenjaku 91, to je bila moja sestra i njena frendica
marin031
ja sa vidio svinje e izgledaju isto kao i ljudi!!
tema stara vise od dvije godine....
a i komentar ti je ono...za pohvalu...ccc
ugl..dobrodosao
pop-ap-tetaja mislim da smrad koji se siri centrom je dosao preko drave iz tvrdjavice. vijerojatno od toga sto tamo njive zalijevaju gnojnicama, ili tako nesto sam cula, sto predvecer nekada stvarno siri uzasan smrad (mi smo jucer skoro poumirali predvecer, da ne povjerujes). mislim da to i nije bas ok, s obzirom da je centar stvarno blizu, pa kako oni ljudi koji odsjednu u hotelu osijek mogu otvoriti prozor recimo....
Provjereno, nije istina. Zna se kada se baca gnoj po njivama, a to definitivno nije vrijeme kada se beru plodovi.