Kao što smo već pisali, nakon dosta odugovlačenja prouzrokovanog problemima sa sustavom prodaje karata, od 30. rujna zrakoplovna tvrtka Trade Air konačno započinje prometovanje na relaciji Osijek – Zagreb – Osijek.
Karte za relaciju Osijek-Zagreb-Osijek mogu se kupiti preko službene stranice Croatia Airlinesa, a uskoro će prodaja biti dostupna i putem web straniceTrade Air-a. Cijena karte u jednom smjeru iznosi 371,25 kuna i nema opcija popusta za povratne letove. Karte se mogu kupiti i u turističkim agencijama.
Letovi na relaciji Osijek - Zagreb – Osijek odvijat će se prema sljedećem rasporedu:
daj nemojte me zajebavati, za iste pare možeš i auto kada kod hoćeš...
s tim da se ne moraš ebavati s prijevozom od aerodroma...
svaka čast na inicjativi no ostavite si ju ... ovako nešto je šamar, a ne poštena ponuda...
Autom ti treba 2 sata, 105kn cestarine i 300kn goriva
Avionom ti treba 2 sata (trebaš doći i otići s aerodroma) i cijena je 375
Autobusom ti treba 4 sata i 220kn(POVRATNA)
Koji je njima klinac....
nije ni čudo što propadaju
Ako voziš npr. benzinca koji na autocesti troši cca 8 l/100 km, put do Zagreba s cestarinom će te ukupno koštati oko 350 kn (dakle, 700 kn tamo i nazad). Od Osijeka do centra Zagreba ti u idealnim uvjetima treba cca 2,5 sata.
Od Osijeka do aerodroma Klisa ti treba 20 min + moraš doći bar sat vremena ranije zbog check in-a + let od 55 minuta + čekanje prtljage i transfer do ZG 45 min = UKUPNO cca 3 sata.
Nadalje, cijena leta je skuplja od cijene vožnje autom, zatim moraš platiti transfer do ZG i vozikanje po ZG...
Poanta svega je da je ovaj let uveden ISKLJUČIVO da bi spojio Osijek i uže gravitacijsko područje sa zagrebačkim aerodromom i omogućio putnicima TRANSFER na neka druga odredišta.
Poanta svega je da je ovaj let uveden ISKLJUČIVO da bi spojio Osijek i uže gravitacijsko područje sa zagrebačkim aerodromom i omogućio putnicima TRANSFER na neka druga odredišta.
upravo tako, jer ako letis iz zg cesto te parking na ZLZ izade skuplje nego cijena leta
a sto se tice check in-a mislim da ti je pola sata i vise nego dosta ( nije da se 500 putnika mora checkirat )
a sto se tice check in-a mislim da ti je pola sata i vise nego dosta ( nije da se 500 putnika mora checkirat )
Slažem se. Realno ti ne treba ni pola sata za čekiranje, no postoji pravilo da se za domaće letove mora doći čak 90 minuta prije polijetanja, a za međunarodne 120 minutaINFORMACIJE
Slažem se. Realno ti ne treba ni pola sata za čekiranje, no postoji pravilo da se za domaće letove mora doći čak 90 minuta prije polijetanja, a za međunarodne 120 minutaINFORMACIJE
sve OK, ali ta pravila nisu primjenjiva na ZLO gdje će na letu za Zagreb biti 10 putnika, ako bude i toliko
Ovo smo jedva dočekali zaista kapitalna stvar za grad i Županiju. Dobro će doći našim vladajućima političarima za nesmetano službeno putovanje ipak razvijena je ovo regija . Cijene su prihvatljive nema što da se komentira za toliko novca se leti Beč- Egipat dakle ovakav popust ima samo u zračnoj luci Osijek..
da mi je samo znati tko će na ovom oprat' grdne nofce....
5 (pet) letova tjedno???? za 100tinjak putnika, a cijena leta košta negdje oko bezbroj novčića
hmmmmm....
a kao što je Ivor napisao, opstanak te linije nije uopće upitan (100 po100 će ju ukinuti nakon "gubitka od 100 tisuća 'iljada milijuna uraca")
Ne mora se. Preporuča se.
Pa dobro, ti dođi 5 minuta ranije, kao na tramvaj...
Ne mora se. Preporuča se.
Pa dobro, ti dođi 5 minuta ranije, kao na tramvaj...
Stizao sam na letove 20 min prije polijetanja i check in možeš odraditi skroz do zatvaranja gate-a, što je upravo tih nekih 20 min pred polijetanje. Nekad i manje. Neš ti protokola za 30 putnika, jednom dnevno.
Stizao sam na letove 20 min prije polijetanja i check in možeš odraditi skroz do zatvaranja gate-a, što je upravo tih nekih 20 min pred polijetanje. Nekad i manje. Neš ti protokola za 30 putnika, jednom dnevno.
Slažem se, pola sata prije polijetanja je i više nego dovoljno u ovom slučaju.