Broj posjetitelja ZOO vrta u prvih šest mjeseci ove godine manji za 10.000

Osijek

Broj posjetitelja ZOO vrta u prvih šest mjeseci ove godine manji za 10.000

Loše vijesti stižu iz osječkog ZOO vrta. U prvih šest mjeseci ove godine zabilježen je znatno manji broj posjetitelja u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Tada su u prvih šest mjeseci ZOO vrt posjetile 34.222 osobe, a ove godine čak 10.000 posjetitelja manje.

Tvrtka Unikom koja upravlja ZOO vrtom smatra kako je uzrok podbačaju bila velika poplava zbog koje je u drugoj polovici lipnja ZOO-vrt morao biti zatvoren za sve posjetitelje, a nakon povlačenja vode dosta je vremena trebalo da se sanira šteta.

Ipak, ima i dobrih vijesti. S jedne strane stalno se povećava broj životinjskih vrsta u ZOO vrtu, a s druge strane raste broj djece koja organizirano dolaze na edukacije. Još od 2010. godine provodi se edukacija za djecu nižih razreda osnovne škole pod nazivom "Čudesni svijet životinja", a održavaju se i stručni skupovi učitelja razredne nastave što je rezultiralo povećanim brojem grupa za edukaciju. Od ove školske godine uvedena je i izvanučionička nastava za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole i očekuje se kako će učitelji razredne nastave iz Osijeka ali i drugih mjesta Slavonije taj program podržati i uvrstiti ZOO vrt u plan i program za novu školsku godinu.

Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Foto-arhiv Osijek031.com

Povijesni medij
Ima li to slučajno ikakve veze sa većim cijenama ulaznica?
Najgore su napravili, digli cijene! I to drastično... I sada se to osjeti..
Probajte staviti cijenu 30kn, onda ćemo svi ići...
Naravno da ima! Otkad su digli drastično cijene ne idem iz principa. Nekad sam redovno išao, od proljeća do jeseni čak i po nekoliko puta mjesečno se znalo zalomiti...
Cijena ulaznice bi i bila ok da imaju slona.
Ili slonicu svejedno.
Daystrom

Naravno da ima! Otkad su digli drastično cijene ne idem iz principa. Nekad sam redovno išao, od proljeća do jeseni čak i po nekoliko puta mjesečno se znalo zalomiti...

Ista stvar, nekoliko puta sam išao... Od kada su digli cjene za duplo nisam otiša niti jednom. da su digli na 15, možda bi i otišao koji puta, ali stvarnu su pretjerali sa 20. naravno nitko ne ide u zoo sam, za dvije osobe to je već 40kn! 40kn za šetnju... Neka hvala!
...ista stvar i s nama, 70 kuna da svi odemo tamo - toliko nisam ni u Maksimiru plaćala, a bogme tamo se može i satima šetati......šteta, šteta....
padobranac

Cijena ulaznice bi i bila ok da imaju slona.
Ili slonicu svejedno.

Imaju i slonice, i slona. U upravi...
Oni su u svojoj genijalnosti i podigli cijene, a sada kukaju kako je posjećenost mala.
Preskupo. Propast će i zoološli. Ovaj grad samo propada. :(
Preskupo, stoja samo za upad pa ti vidi... a majmuna ionako na svakom koraku ;)
Zanimljivo kako je svima puno dati 20 kn za kartu, a u isto vrijeme na promenadi kafići prepuni.
Jel su kafici prepuni obitelji ili ljudi koji sa nekim popiju kavu?
efreeti1

Zanimljivo kako je svima puno dati 20 kn za kartu, a u isto vrijeme na promenadi kafići prepuni.

..o čemu ti pričaš???????....mi pričamo o tome da se odlazak u ZOO ne svodi na 20 kuna, nego minimalno 50 naviše za obitelj, koji dio tu ne razumiješ????? a u birtijama na promenadi baš i ne viđam previše obitelji s djecom.... :roll:
efreeti1

ja to gledam drugacije.

prijasnjih godina sam znao 3, 4 puta preko ljeta otici u zoo. Jednom povedem necaka, drugi puta mi dodju neki gosti ...

ove godine sam bio jednom.

Vjerujem da su prijasnjih godina i obitelji znale odvesti djecu i nekoliko puta godisnje, a sad ce malo razmisliti.
Ingo

efreeti1

ja to gledam drugacije.

prijasnjih godina sam znao 3, 4 puta preko ljeta otici u zoo. Jednom povedem necaka, drugi puta mi dodju neki gosti ...

ove godine sam bio jednom.

Vjerujem da su prijasnjih godina i obitelji znale odvesti djecu i nekoliko puta godisnje, a sad ce malo razmisliti.

Tako je.
Prije poskupljenja sam sa klincom često išao u ZOO. Slamboš i šetnja zološkim. Ove godine samo jednom.
anakonda

..o čemu ti pričaš???????....mi pričamo o tome da se odlazak u ZOO ne svodi na 20 kuna, nego minimalno 50 naviše za obitelj, koji dio tu ne razumiješ????? a u birtijama na promenadi baš i ne viđam previše obitelji s djecom.... :roll:

Pa pričam o tome da 2 nesice koštaju 20 kuna. ili o tome da sa sokićima za djecu bude 40, 50 kn. I to ti dođe na isto, al će velika većina odabrat cugu i kukat kak je ostalo skupo.
Pa ne znam baš, jutros sam prošao promenadom i vidio sam dosta obitelji na kavi s djecom.

@ ingo i simo: ma sve 5, ne kažem ja da je dizanje cijena recept za privući ljude, samo me smeta kad svi kukaju protiv poskupljenja, a birtije stalno pune.
Ne sjećam se da sam vidio ovakvu revoltiranu temu kada je ugositeljima smanjen PDV, a cijene ostale iste.
ZOO, kao i mnoge druge stvari u Osijeku, propada zbog pada i nestanka kriterija. Od rata naovamo se kao vrijednosti namecu kriteriji koji urusavaju ono sto je ovaj grad naprednim, pozitivnim i perspektivnim.

Za promjenu je potrebno mijenjati temeljne vrijednosti, ali to ide i ici ce sve teze ukoliko ljudi nastave s prihvacanjem nametnutih vrijednosti.

Tagovi