Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Seljaci odlučni: blokade za spas sela! [Vijesti Osječke TV]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
maddox_rumble

Ukupno postova: 848
Spol: Muško Muško
Post Postano: 16.08.2013. 9:39 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

poticaje kako sad postoje, a to je na zasijanu zamlju, treba ukinuti, i uvesti placanje subvencije na kraju godine za prodanu kolicinu

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 16.08.2013. 11:27 
Naslov:  

maddox_rumble je napisao/la:
poticaje kako sad postoje, a to je na zasijanu zamlju, treba ukinuti, i uvesti placanje subvencije na kraju godine za prodanu kolicinu

Takav način isplate poticaja ne bi odgovarao onima zbog kojih su ti poticaji i izmišljeni. Poticaj se treba isplaćivati isključivo po količini proizvedene ratarske ili neke druge kulture na jedinici površine. Takav način isplate poticaja bi bio dobar, jer bi i dodatno motivirao seljake na kvalitetnu proizvodnju, i odgovorno gospodarenje poljoprivrednim površinama. Isplaćivanje poticaja samo po jedinici površine, otvorio je prostor za malverzaciju poljoprivrednim površinama, i bavljenju poljoprivredom isključivo radi poticaja. Takva mafijaško - agrarna politika, dovela je poljoprivredu u stanje u kojem je sada, i dok se to ne promijeni boljitka neće biti.

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
maddox_rumble

Post Postano: 16.08.2013. 11:35 
Naslov:  

pa to sam i ja napisao Very Happy

Ukupno postova: 2664
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.08.2013. 11:35 
Naslov:  

možete i dalje tu mlatit praznu slamu!
poticaje i uvjete određuje EU

maddox_rumble

Post Postano: 16.08.2013. 11:39 
Naslov:  

od sada, dosad smo ih mi određivali

i do sada je bilo, da ti dobijes poticaje po zasijanoj kulturi od cega nemoras proizvest nista, niti si duzan ista prodati - što je apsurd svjetskih razmjera

Post Postano: 16.08.2013. 11:46 
Naslov:  

maddox_rumble je napisao/la :
pa to sam i ja napisao Very Happy

Sorry nisam dobro razumio...
     Činilo mi se da si rekao da se isplaćuje samo po količini proizvedenog, nevezano za jedinicu površine, a to bi opet otvaralo prostor za malverzacije poljoprivrednim zemljištem.

maddox_rumble

Post Postano: 16.08.2013. 11:47 
Naslov:  

jasno, jer netko sa abnormalno velikom povrsinom bio opet iskamcio najvise novaca

cudno sam se izrazio, recimo po % uspjesnosti proizvodnje bi bilo dobro isplacivati

Post Postano: 16.08.2013. 11:50 
Naslov:  

jasno, jer netko sa abnormalno velikom povrsinom bio opet iskamcio najvise novaca

cudno sam se izrazio, recimo po % uspjesnosti proizvodnje bi bilo dobro isplacivati

Tako je. Uvesti proizvodne kvote, pa će se vidjeti tko se želi, i može baviti poljoprivredom.

PEGY

Ukupno postova: 2664
Post Postano: 16.08.2013. 13:27 
Naslov:  

od sada, dosad smo ih mi određivali

i do sada je bilo, da ti dobijes poticaje po zasijanoj kulturi od cega nemoras proizvest nista, niti si duzan ista prodati - što je apsurd svjetskih razmjera

nije istina! postojale su referentne količine koje je svake godine ministar uređivao pravilnikom! i one nisu bile minimalne, nego neke srednje vrijednosti

milo_moje
Ukupno postova: 2875
Post Postano: 16.08.2013. 19:31 
Naslov:  Re: Seljaci odlučni: blokade za spas sela! [Vijesti Osječke TV]

Seljacima stižu pojačanja Razz

crveni
Ukupno postova: 457
Post Postano: 16.08.2013. 21:33 
Naslov:  

Nemate pojma kak mi je drago što ne plaćam iz prihoda gomilu agro-kriminalaca iz seljačkih udruga. Smile

AnneBoleyn

Ukupno postova: 21
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 17.08.2013. 22:50 
Naslov:  

Ovo je toliko osjetljiva tema da svakom čovjeku koji nosi trunku suosječanja je teško bilo što suvislo napisati.

S jedne strane razumijem težak život, ne mogučnost daljnjeg školovanja svoje djece (iako su u istoj situaciji kao i sav ostali radni narod Hrvatske koji želi školovati svoju djecu ) i ostale situacije koje su ih natjerale na prosvjede. Točnije godinama ih tjeraju na prosvjede.

S druge strane koliko je "malih/velikh" obrtnika propalo u posljednje 2-3 godine, pa jesu li oni blokirali njihove njive?

Blokadom samo štete putnicima koji prometuju tim putevima jer su prisiljeni ići nekim drugim putem koji je možda 50-ak i više kilometara duži i time ti ljudi više troše. Što na gorivo, što svoje vrijeme i sl.

Nije problem jedan dan ići dužim putem, ali ljudi koji su prisiljeni svakodnevno i po dva puta dnevno ići dužim putevima,oprostite dragi seljaci, ali to nije u redu.
Uostalom, sadite krumpir, ne morate pšenicu. Ali, da oko toga ima više posla.
Najviše me smetaju ti poticaji. Kakvi poticaji? Gdje su bili poticaji prije 50 godina?
Novac od poticaja treba dati ljudima koji ne mogu raditi npr. invalidima ili za liječenje bolesne djece.
Moje mišljenje!!

Post Postano: 18.08.2013. 21:25 
Naslov:  Re: Seljaci odlučni: blokade za spas sela! [Vijesti Osječke TV]

AnneBoleyn je napisao/la:
...S druge strane koliko je "malih/velikh" obrtnika propalo u posljednje 2-3 godine, pa jesu li oni blokirali njihove njive?...

odgovorit ću ti sa često parafraziranom pjesmom pastora Martina Niemőllera:
"Prvo su došli po komuniste. Nisam bio komunist. Šutio sam. Kada su zatvorili socijaldemokrate, šutio sam, jer nisam bio socijaldemokrat. Kad su došli po sindikalce, nisam se pobunio, jer nisam bio sindikalac. A tada su došli po Židove. Nisam Židov. Nisam učinio puno. Kada su došli po mene, nije više bilo nikoga da se pobuni."

Tko nam kriv, treba napraviti sveopću blokadu, građanski neposluh, svi zajedno tijelima blokirati granične prelaze preko kojih se uvozi jeftinija i nekvalitetnija pšenica, jeftinije mlijeko i ostale stvari koje smo do prije koji dan, mjesec imali na bacanje, a sad zbog nekog aflatoksina uvozimo europska sranja od proizvoda.

Treba udariti tamo gdje boli, a ne blokirali cestu kojom prođe dnevno 200 auta. Već sam rekao: Lučko.

Kakvi poticaji? Gdje su bili poticaji prije 50 godina?
Novac od poticaja treba dati ljudima koji ne mogu raditi npr. invalidima ili za liječenje bolesne djece.
Moje mišljenje!!

poticaji su uvedeni 2002 godine, i od tada pa do danas se koriste u političke svrhe
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/173979/Poticaji-su-bili-za-politicare-a-ne-poljoprivrednike.html

AnneBoleyn

Ukupno postova: 21
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 18.08.2013. 21:42 
Naslov:  

milo_moje je napisao/la:
"Prvo su došli po komuniste. Nisam bio komunist. Šutio sam. Kada su zatvorili socijaldemokrate, šutio sam, jer nisam bio socijaldemokrat. Kad su došli po sindikalce, nisam se pobunio, jer nisam bio sindikalac. A tada su došli po Židove. Nisam Židov. Nisam učinio puno. Kada su došli po mene, nije više bilo nikoga da se pobuni."

Teolog njemačke, luteranske Crkve!! Volim kad ljudi znaju ponešto o teologiji i teozofiji!

Post Postano: 18.08.2013. 21:51 
Naslov:  

milo_moje je napisao/la:

Teolog njemačke, luteranske Crkve!! Volim kad ljudi znaju ponešto o teologiji i teozofiji!

baš me briga čiji je teolog, bitna je poruka koja se i danas može primjeniti na razne slojeve društva, radnike, obrtnike, seljake, nezaposlene

a o teologiji ne želim raspravljati ovdje u ovoj temi o seljacima.hvala

Skoči u forum: