Počela fiskalizacija na glavnoj tržnici u Osijeku

Osijek

Počela fiskalizacija na glavnoj tržnici u Osijeku

Osječka tržnica bila je i ostat će trbuh grada. Primjena fiskalizacije teče bez problema, a grad je u proračunu osigurao sredstva za nabavku fiskalnih blagajni za 54-ero trgovaca i prodavača, obveznika fiskalizacije.

Pedesetčetvero korisnika obveznici su fiskalizacije na osječkim tržnicama, no njih čak 90 posto u statusu su obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava pa ne podliježu novom zakonu. Prodavači, obveznici fiskalizacije, nabavili su fiskalne blagajne i od danas rade na njima, a grad će im refundirati te troškove u iznosu od 2.000,00 kuna. Jedan od najvećih trgovaca Ago Ikić rekao je kako njegovi kupci imaju razumijevanja za malo duža čekanja....

Ante Šimić, direktor Tržnice d.o.o. Osijek pozdravio je odluku gradonačelnika Ivice Vrkića da pomogne trgovcima na tržnicama te smatra da neće doći do osipanja ni prodavača ni kupaca.

Poslušajte i..
Fiskalizacija, tržnica, Šimić
Povijesni medij

Drago Šerić, predsjednik NO Tržnica d.o.o.Osijek
Povijesni medij
Prodavač Ago Ikić
Povijesni medij

Tekst: Mirta Milas/Radio Osijek
Foto: Ana Mišin/ Foto-arhiv031
Redakcija 031

Jedan od najvećih trgovaca Ago Ikić rekao je kako njegovi kupci imaju razumijevanja za malo duža čekanja

Hmm, kao bolje razmislim, sad cu odmah prepoznati sto mogu kupiti i u trg.centru a sto su ljudi zaista proizveli ;)

Zivila fiskalizacija!

Re: Počela fiskalizacija na glavnoj tržnici u Osijeku

"Prodavači, obveznici fiskalizacije, nabavili su fiskalne blagajne i od danas rade na njima, a grad će im refundirati te troškove u iznosu od 2.000,00 kuna."

A zašto grad neće refundirati ostalim obveznicima fiskalizacije?! Po čemu se trgovac na tržnici razlikuje od nekog obrtnika ili bilo koje druge grane koju je obuhvatila fiskalizacija?!
Zasto refundirati 2000, kad se fiskalna blagajna na tabletu sa printerom moze naci za nesto vise od 1000kn....
kaladont

Zasto refundirati 2000, kad se fiskalna blagajna na tabletu sa printerom moze naci za nesto vise od 1000kn....

Ja sam to isto pomislio.
Bez obzira na cijenu, zar su preprodavači tako jadni? Čisto sumnjam!
Ja nevjerujem!zašto onda nije svima dao novce za blagajne???koja glupost,užas!pa daj te novce nekom kome je potrebnije,a ne smrdljivim švercerima sa koridora i bosne i pitaj čega i odakle sve!UŽAS.......
Bogovi uvijek seru na veliku hrpu !!!!
igor.os

zašto grad neće refundirati ostalim obveznicima fiskalizacije?! Po čemu se trgovac na tržnici razlikuje od nekog obrtnika ili bilo koje druge grane koju je obuhvatila fiskalizacija?!

Zato što je tako odlučio gradonačelnik, isto kao što je odlučio radnicama Slavonije MK dati po 500 kuna dok drugi radnici drugih tvrtki ovog grada nisu dobili nikakvu jednokratnu pomoć iako mnogima nisu isplaćene plaće i ostali su bez posla..nismo svi isti pred zakonom a ni pred gradonačelnikom prijašnjim a i sadašnjim.
silence

igor.os

zašto grad neće refundirati ostalim obveznicima fiskalizacije?! Po čemu se trgovac na tržnici razlikuje od nekog obrtnika ili bilo koje druge grane koju je obuhvatila fiskalizacija?!

Zato što je tako odlučio gradonačelnik, isto kao što je odlučio radnicama Slavonije MK dati po 500 kuna dok drugi radnici drugih tvrtki ovog grada nisu dobili nikakvu jednokratnu pomoć iako mnogima nisu isplaćene plaće i ostali su bez posla..nismo svi isti pred zakonom a ni pred gradonačelnikom prijašnjim a i sadašnjim.

Opet se razbacuju našim novcem :x Odakle im pravo na ovu odluku? Zašto švercerima po 2000 na poklon, a pričamo o krizi i kako trebamo štedjeti?
E moj narode!!
zaljubljena u Osijek

...Zašto švercerima po 2000 na poklon...

a joj, što se prošlost brzo zaboravlja, pa da nije bilo švercera mi ne bi imali što jesti za vrijeme rata i poraća. pa treba i tim ljudima na neki način zahvaliti na tome :roll:
milo_moje

zaljubljena u Osijek

...Zašto švercerima po 2000 na poklon...

a joj, što se prošlost brzo zaboravlja, pa da nije bilo švercera mi ne bi imali što jesti za vrijeme rata i poraća. pa treba i tim ljudima na neki način zahvaliti na tome :roll:

Da, ah, daaaa .... švercali su za vrijeme rata i poslije - zbog ljubavi prema sugrađanima. Nisu pri tom mislili na osobnu korist :P
zaljubljena u Osijek

...

za vrijeme rata su šverceri radili zbog domoljublja, a zaradu su trpali u svoj i ostale džepove, danas im se domoljublje izlizalo, a zarada ide isto u džepove raznih intresanata ( od raznih inspektora, preko carinika, službenika ). ma moramo shvatiti da i tim švercerima nije lako, moraju nakon 20-tak godina u još jedan džep ( Linićev ) davati, ma meni se jednostavno :cry: nad njihovom sudbinom

poruka za linića

Ministar Linić jedini ministar koji je počeo uvoditi red jedino lopovima i švercerima ne odgovara red i rad. Sramno i jadno kako smo do sada živjeli torbarili mogli bi svi na stup srama. Dakle u zdravom društvu se plaća porez državi svi veliki domoljubi koji tolike godine nisu plaćali porez na stup srama .
ja jednostavno ne razumijem u čemu je problem!?
PEGY

ja jednostavno ne razumijem u čemu je problem!?

(Deklarirani) domoljubi bi i dalje varali državu.

Pitam se kad će ministar nešto poduzeti i protiv korumpiranih inspektora? Treba i njih fiskalizirati nek plate porez na crne prihode.
sad ce krenut i fiskaliziranje odvjetnika, ljekarnika

i treba, i onda se zale, kao pa mi onda nemozemo prezivit, pa vas problem, ako nemozete posteno prezivit
ajmo ljudi ovak vidim da večina vas nekuži situaciju koja se odvija na tržnici imate 2-3 vrste švercera na tržnici jedni koji su okrjeli šverceri i nitko im neče stat na rep jer su se oni več odavno snašli sistemom zakupa zemlje sklapanjem ugovora o najmu ili čak i ugovor o partnerstvu s pravim proizvođačem
druga vrsta švercera to su ljudi koji su ostali bez posla i to im bio jedini izlaz da nešto zarade i da mogu platit račune ishranit djecu i podić ih na noge al slaba je zarada na tržnici i oni če bit prvi koji če napustit tržnicu a šta onda jedini izlaz če im bit socijalna pomoć
i treči oblik švercera su bakice koje su prodajom na tržnici popunjavale svoj novčanik koji je bio i ovak prazan zbog mizernih mirovina šta če s njima bit da svisnu od gladi dok pokušavaju otplatit režije s mirovinom koja nemože to podmirit a djeca im nemogu pomoć jer su i oni bez posla
ja osobno podržavam liničev projekt fiskalizacije al došao je u najgore vrijeme kad se nema posla jer dobar dio ljudi i nebi se vucarao na tržnici da da se mogu negdije zaposlit
to se trebalo pokrenut dok se štagod i zarađivalo i onda hvatat prave švercere ovak če nadrljat samo mali ljudi a oni pravi šverceri če uvijek bit tu
maddox_rumble

sad ce krenut i fiskaliziranje odvjetnika, ljekarnika

vrijedi i za njih, od 01. aprila (ako nije prvoaprilska šala)
http://www.hok-cba.hr/Default.aspx?art=919&sec=16
mislim da su neki od njih 2 - bili dobili odgodu do 1.9. nisam siguran koji
da ne pišemo novu temu

http://danas.net.hr/hrvatska/fiskalizacija-uvedena-i-na-javne-wc-e-na-plazi

ako nema papira u javnom wc-u, evo druže račun pa se briši s njim :P

Tagovi