Autor |
Poruka |
borisk1
Ukupno postova: 190 Spol:  Nebitno
|
@Gregor Šikić
Poznato mi je puno toga o SE. Znam da vi investirate u njih, ali znam i da se investicija vrati za oko 7 godina. Ostalih 7 godina je čista zarada.
Vi nakon 14 godina prodajete elektranu; druga poduzeća je ostavljaju vlasniku kuće bez naknade.
Vi dajete 4 % od procijenjene proizvodnje; drugi daju oko 8 % poticaja po kW proizvedene energije. To bi, po nekoj ovlaš procjeni, bilo oko 300 kuna mjesečno.
Nakon 14 godina SE gubi kapacitet, odakle vam onih 1000-3000 kuna mjesečno?
Jeste li se informirali o zbrinjavanju panela, vidim da ne odgovarate na postavljeno pitanje?! |
|
|
|
|
 |
bbonus Ukupno postova: 7 Lokacija: Bilje Spol:  Muško
|
Nije mi jasno kome je u interesu krivo informirati javnost o zbrinjavanju panela nakon 40 godina i više. Ako se malo informirate vidjet ćete da postoje više tvrtki koji kod kojih besplatno možete odložiti panele koji su dotrajali. oko 70% se da reciklirati pa im je to dodatni prihod. Pitam se što je bolje? Ići naprijed na OIE ili tražiti neki drugi izvor energije koji nas i dalje truje... |
|
|
|
|
 |
|
"Vi nakon 14 godina prodajete elektranu; druga poduzeća je ostavljaju vlasniku kuće bez naknade."
Da li je bolje platiti 55 Eura po 1 kW ili paušalni porez koji može biti oko 30% na procijenjenu vrijednost elektrane koja može biti i više od 10 000 eura i nakon 14 godina? |
|
|
|
|
 |
borisk1
|
"Vi nakon 14 godina prodajete elektranu; druga poduzeća je ostavljaju vlasniku kuće bez naknade."
Da li je bolje platiti 55 Eura po 1 kW ili paušalni porez koji može biti oko 30% na procijenjenu vrijednost elektrane koja može biti i više od 10 000 eura i nakon 14 godina?
|
Kome se plaća taj paušal? Ako se plaća poreznoj, onda to nema veze sa plaćanjem vama.
Ili sam možda u krivu?
Kažete otkup SE nije 550 E, nego 55E/kW. Ove SE su od 10 kW , koliko je to Eura? |
|
|
|
|
 |
|
paušal se plaća poreznoj upravi |
|
|
|
|
 |
|
SE su do 30kW a plaća se 55 eura po 1 kW. Onaj momak prije je napisao 550 eura za 1 kW |
|
|
|
|
 |
borisk1
|
SE su do 30kW a plaća se 55 eura po 1 kW. Onaj momak prije je napisao 550 eura za 1 kW
|
SE na kućama nisu 30 kW, nego najviše 10 kW, zato što je i poticaj najveći za male SE.
Čovjek je napisao da je nakon 14 godina zarada neto oko 6.000 kuna. Budući da se ne zna cijena za 14 godina, to može biti samo manje, jer je prva kvota imala najvišu cijenu, a dalje cijena pada sve više i padat će.
Mislio sam da se plaća poreznoj, dakle, to nema veze sa iznosom koji se vama plaća. Pitam ja vas da li je bolje platiti samo porez, ili i vama platiti 550 E? |
|
|
|
|
 |
|
Ne vrijedi ova polemika ako nemate osnovne informacije. Da li vas zanima postavljanje solarne elektrane na svoj krov ili tražite neku svoju računicu? Ako vam za 14 godina elektrana proizvede 1000kW na mjesec zaradit ćete točno onoliko koliko će vrijediti 1kW tada. Na krovove kuća se može postaviti od 1kW do neograničeno ovisi koliko investitor ima novca. Mi smo postavili na općinu Semeljci 30kW, na općinu Crnac 26kW, na obiteljsku kuću u Antunovcu 15,6kW... |
|
|
|
|
 |
|
ako kupiš za x eura porez će platiti onaj tko proda elektranu dakle nikako vlasnik krova |
|
|
|
|
 |
|
Da završimo ovu temu:
Naš koncept je rad na terenu a ne na internetu a to se vidi po odrađenim elektranama. Nitko nam ne brani da radimo i preko interneta samo se još nismo odlučili za to. Svaki zainteresirani koji želi vlastitu elektranu bilo vlastitom investicijom ili putem najma bez investicije, dobrodošao je i može nam se javiti u sjedište tvrtke u Višnjevcu ili nekome od prodajnih predstavnika da dobije besplatan savjet i sve potrebe informacije bez da se igramo skrivača. Sve najbolje svim tvrtkama koji postavljaju bilo kakve elektrane koji proizvode čistu energiju i puno uspjeha. Balint Varga |
|
|
|
|
 |
borisk1
|
Da završimo ovu temu:
Naš koncept je rad na terenu a ne na internetu a to se vidi po odrađenim elektranama. Nitko nam ne brani da radimo i preko interneta samo se još nismo odlučili za to. Svaki zainteresirani koji želi vlastitu elektranu bilo vlastitom investicijom ili putem najma bez investicije, dobrodošao je i može nam se javiti u sjedište tvrtke u Višnjevcu ili nekome od prodajnih predstavnika da dobije besplatan savjet i sve potrebe informacije bez da se igramo skrivača. Sve najbolje svim tvrtkama koji postavljaju bilo kakve elektrane koji proizvode čistu energiju i puno uspjeha. Balint Varga
|
Nikakve informacije ja ne tražim od vas. Meni su informacije dostupne sa drugog mjesta.
Zato se i usuđujem pitati nešto, na što već znam odgovor, ali me zanima i vaš način rada.
Nitko ovdje nije pitao za velike SE, isključivo za one od 10-tak kW, za koje se iznajmljuju krovovi privatnih kuća. Ljudi žele znati i dobiti odgovore, kad ste se već uključili u raspravu.
G. Varga, i vama svako dobro! |
|
|
|
|
 |
 |
|