Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kod produljenja registracije vozila morate predočiti službeni dokument s OIB-om

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031

Ukupno postova: 70490
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.07.2013. 14:06 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Policijskoj upravi provjerili smo o čemu je zapravo riječ:

- Prilikom produljenja registracije vozila potrebno imati službeni dokument koji sadrži OIB. Navedeni dokument ne mora biti nova osobna iskaznica koja sadrži OIB, već se može predočiti važeća osobna iskaznica te potvrda Porezne uprave ili druga javna isprava koja sadrži podatak o OIB-u za traženu osobu (npr. nova zdravstvena iskaznica).

Način obavljanja registracije vozila reguliran je Pravilnikom o registraciji i označavanju vozila, objavljenim u Narodnim novinama br. 151 iz 2008. godine, a uporaba OIB-a prilikom registracije vozila propisana je Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o registraciji i označavanju vozila, objavljenim u Narodnim novinama br. 89 iz 2010. godine. Navedenim izmjenama propisano je i da se u svim novim obrascima prometnih dozvola umjesto podatka o matičnom broju građanina ( MB ) unosi OIB, te da će se prometne dozvole usklađivati s istim kod prvog tehničkog pregleda vozila nakon popunjenosti prometne dozvole, odnosno, tek kada osoba popuni prometnu dozvolu (onu sa matičnim brojem), dobit će novu sa OIB-om, znači, nema potrebe sada mijenjati i izrađivati novu. -
izvješćuje PU osječko-baranjska

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Ingo

Ukupno postova: 3470
Spol: Muško Muško
Upozorenja : 1
Post Postano: 05.07.2013. 14:12 
Naslov:  

eee, birokracijo.

svaki oib im je dostupan na netu po JMBGu ... dakle opet ne vidim razlog zasto bi ljudi sa starim, a vazecim dokumentima morali ici u poreznu vaditi potvrde

uglavnom ... ja sam jucer prosao tehnicki bez oiba, valjda jos nisu odbili obavijesti, pa sam sada miran godinu dana.

milo_moje
Ukupno postova: 2875
Spol: Muško Muško
Post Postano: 05.07.2013. 15:47 
Naslov:  

zaljubljena u Osijek je napisao/la:
Danas svatko ima mobitel, pa nije problem tamo ukucati OIB, zar ne?

uopće nije problem u tome da li trebamo OIB ili ne, ili gdje ćemo ga zapisati, jer ja npr. zaboravim PIN od kartice koji je 4-znamenkast, a da ne zaboravim OIB koji je 11-znamenkast.

Problem je u tome što nadležne institucije (u ovom slučaju MUP) donesu pravilnik kojeg se neki ne pridržavaju ni par dana nakon njegovog donošenja, a kod građana izaziva zbunjenost koja je kontraproduktivna i stvara nepotrebne gužve po šalterima.

Ako se u stanicama za tehnički sve slika i snima i šalje u Zagreb u pohranu, kako je onda moguće da građani registriraju svoje vozilo ako ne pokažu dokument sa OIB-om. Da li će biti sankcija za same nadzornike i upravitelje tih teh. stanica.

Za redakciju031, ova tema sa skoro istovjetnim nazivom je otvorena ovdje
http://www.osijek031.com/viewtopic.php?p=434849#434849 i to puna 2 sata prije vaše teme.

Skoči u forum: