Hoće li pojeftiniti bijela tehnika iz uvoza nakon 1.7.?

Društvo, politika

Hoće li pojeftiniti bijela tehnika iz uvoza nakon 1.7.?

Trebam kupiti nešto od bijele tehnike (crklo od starosti), a kažu da će se sve uvoziti bez carine kad uđemo u EU, pa me zanima kako stoje stvari oko toga.
Kad pitam u trgovinama - kažu da nemaju pojma. Da čekam ili da kupujem???
ono što valja i brandovi zasigurno neće znatnije pojeftiniti...preplavit će nas jeftino i nekvalitetno smeće....
Trebam perilicu posuđa (Bosch, po mogućnosti) i neki malecki zamrzivač
zaljubljena u Osijek

o, kaj? udaješ se? a? jel to za miraz?..:-)
zaljubljena u Osijek

Postoji li neki razlog zašto baš Bosch?
zaljubljena u Osijek

Trebam kupiti nešto od bijele tehnike (crklo od starosti).

:P

A bi li se to ti ženio, legić, pa tražiš miražđijku :o

LOL LOL LOL
zaljubljena u Osijek

zaljubljena u Osijek

LOL LOL LOL

ma jok...ne bih fala....pitam samo:-)
simo031

zaljubljena u Osijek

Čini mi se da bi mi to bio najbolji izbor. Izgooglala sam ovih dana puno toga i neki Bosch modeli srednje klase perilica imaju sve što mi treba.
lega imaš kunu

zaljubljena u Osijek

zaljubljena u Osijek

LOL LOL LOL

ma jok...ne bih fala....pitam samo:-)

staro, legić, staro ko i ja, al se ja još ne dam, :) a perilica crkla :cry:
lega imaš kunu

stara koka, dobra juha...:-)

Ma sve znaš - iskusan si, vidim ;)

Jel imaš kakav savjet u vezi mog pitanja iz naslova posta??
imam..imam....naime savjetovao bih....de, dođi da ti šapnem..:-)
lega imaš kunu

imam..imam....naime savjetovao bih....de, dođi da ti šapnem..:-)

:psst: :P
zaljubljena u Osijek

simo031

zaljubljena u Osijek

Čini mi se da bi mi to bio najbolji izbor. Izgooglala sam ovih dana puno toga i neki Bosch modeli srednje klase perilica imaju sve što mi treba.

Na osnovu osobnog iskustva (pri kupovini i popravljanju kućanskih aparata), znam da se googlanjem ne mogu dobit sve informacije koje su ti potrebne. Pa da ti malo bacim bubicu da ti nije dosadno... :)

Kad kupovine bijele tehnike valja paziti na sljedeće:

1. Dužina garantnog roka na kupljeni proizvod
2. Na koje dijelove proizvođač daje garanciju i koliko, a na koje nema garancije, ili je garancija kraća od navedene
3. Servis (lokacija servisa, i rok otklanjanja kvara)
4. Zastupljenost robne marke na tržištu
5. Energetska učinkovitost
6. Cijena
7. Iskustva korisnika
simo031

Na osnovu osobnog iskustva (pri kupovini i popravljanju kućanskih aparata), znam da se googlanjem ne mogu dobit sve informacije koje su ti potrebne. Pa da ti malo bacim bubicu da ti nije dosadno... :)

2. Na koje dijelove proizvođač daje garanciju i koliko, a na koje nema garancije, ili je garancija kraća od navedene
6. Cijena
7. Iskustva korisnika

1. GA-bijela tehnika daje 5 god. garancije i na Bosch
2. Nisam sigurna, ali mislim kao i na 2 god.
3. Servis Bosch i Siemens ima u Osijeku (ako se ne varam - servis iza pokojnog Konikoma i privatnik iz Petefijeve)
4. Vjerujem da su prilično zastupljeni, a staru sam imala preko 20 god
5. A+
6. oko 3500 kn
7. Preporuka ima na forumima
zaljubljena u Osijek

simo031

6. Cijena
7. Iskustva korisnika

1. GA-bijela tehnika daje 5 god. garancije i na Bosch
2. Nisam sigurna, ali mislim kao i na 2 god.
3. Servis Bosch i Siemens ima u Osijeku (ako se ne varam - servis iza pokojnog Konikoma i privatnik iz Petefijeve)
4. Vjerujem da su prilično zastupljeni, a staru sam imala preko 20 god
5. A+
6. oko 3500 kn
7. Preporuka ima na forumima

Znam da je "Bosch" svojevremeno dok im je servis bio "Konikom" i "Elgra" imao ograničeno jamstvo, ili uopće nije bilo jamstva na velik broj dijelova uređaja. Quadro je bio nešto bolji po tom pitanju. Za Siemens nemam informacije. Provjerio sam i znam da "Gorenje" trenutno daje 5 godina garancije i da im jamstvo obuhvaća gotovo sve dijelove u navedenom roku. U svakom slučaju dobro se informiraj, ali mislim da je bolje da pričekaš jesen sa kupovinom, da vidiš hoće li cijene ići dolje. Ja mislim da bi cijene morale pasti.
Ne žuri mi se s kupovinom mada mi dosadilo peruckanje suđa poslije gostiju, hehe
Još ću sve provjeravati po pitanjima garancije.
Pročitala sam da Gorenje ne prizvodi suđerice ovdje nego u Kini, a vidjela sam - prilično su skupe ako imaju Aquastop.
zaljubljena u Osijek

Ne žuri mi se s kupovinom mada mi dosadilo peruckanje suđa poslije gostiju, hehe
Još ću sve provjeravati po pitanjima garancije.
Pročitala sam da Gorenje ne prizvodi suđerice ovdje nego u Kini, a vidjela sam - prilično su skupe ako imaju Aquastop.

Ova dva modela sa potpunim AquaStop sustavom, mi djeluju OK. Iako vjerujem da će do jeseni biti i 20% jeftiniji.
http://www.gorenje.hr/bijela_tehnika/kucanski_aparati/perilice_posudja/samostojece_perilice_posudja?c=352702
http://www.gorenje.hr/bijela_tehnika/kucanski_aparati/perilice_posudja/samostojece_perilice_posudja?c=352677

Nemoj da moja procjena ima previše utjecaja na tvoju konačnu odluku o kupovini, je to je ipak odluka koju moraš donijeti sama ili sa nekim tko je duže vrijeme radio servis kućanskih aparata.
Ova prva (uža) bi mi odgovarala, ali nisam tako što vidjela u salonu. Ne znam je li cijelo korito od rostfraja, jer sad u neke modele za USA tržište stavljaju neku plastiku, a to ne bih.
Cijena mi se čini jako povoljna u odnosu na slične.
Gdje to ima da odem pogledati?
zaljubljena u Osijek

Ova prva (uža) bi mi odgovarala, ali nisam tako što vidjela u salonu. Ne znam je li cijelo korito od rostfraja, jer sad u neke modele za USA tržište stavljaju neku plastiku, a to ne bih.
Cijena mi se čini jako povoljna u odnosu na slične.
Gdje to ima da odem pogledati?

Po linku ovdje, iako ja tu trgovinu nisam nikada zapazio, a prolazim tuda svakodnevno.
Uvijek ti ostane mogućnost da ih kontaktiraš, pa da dobiješ info iz prve ruke.
Bila sam u tom salonu, to je prekoputa Kauflanda, tamo u uglu kod Kik-e. Bile su samo 2 perilice, a slična ovoj skoro 4000 kunića.
Lane sam tamo kupila ladičar.
zaljubljena u Osijek

Bila sam u tom salonu, to je prekoputa Kauflanda, tamo u uglu kod Kik-e. Bile su samo 2 perilice, a slična ovoj skoro 4000 kunića.
Lane sam tamo kupila ladičar.

Pitaš ih za ovaj proizvod koji te zanima, i to je to...

Tagovi