I osječka Hitna po uzoru na neke druge hitne službe počinje naplaćivati usluge?

Osijek

I osječka Hitna po uzoru na neke druge hitne službe počinje naplaćivati usluge?

Prošlog tjedna dosta prašine u medijima uzvitlala je vijest da je zadarska Hitna služba uvela plaćanje za sve usluge koje nisu hitne nakon što su utvrdili da je po život opasnih situacija bilo manje od trećine. Slično se radi i na Hitnoj u Dubrovniku, a i nama bliža Hitna pomoć u Virovitici još prije godinu dana započela je s naplatom medicinskih usluga pacijentima koji nisu hitni slučajevi.

Osječki Zavod za hitnu medicinsku pomoć za sada još ne naplaćuje takve situacije, ali Upravno vijeće razmišlja o donošenju slične odluke. Naime, broj intervencija ove godine porastao je za 100 %, a ambulantno pružanje medicinske pomoći za 300 %, no kako većinu ambulantnih pregleda čine pacijenti koji uopće nisu životno ugroženi, time se resursi Hitne troše na nepotrebne preglede umjesto na one stvarno hitne slučajeve.

Samo u siječnju ove godine 3.785 pacijenata zatražilo je pomoć liječnika Hitne unatoč tome što ambulantno pružanje pomoći uopće nije u njihovom opisu posla, već isključivo pomoć na terenu. U velikom broju slučajeva riječ je o klasičnoj zloporabi Hitne pomoći jer pacijenti dolaskom na hitnu pomoć pokušavaju izbjeći čekanja na preglede u bolnicama i pretrage dobiti po hitnom postupku.

Usvoji li Upravno vijeće osječke Hitne mjere poput kolega u Zadru, za takve neodgovorne pacijente uvest će se naplata za sva stanja koja nisu hitna. Iz Zadra su već dobili i njihove cjenike prema kojima pacijenti za koje se utvrdi da nisu u životnoj opasnosti moraju platiti od 100-ak kuna za pisanje uputnica, 350 kuna za osnovni kompletan pregled pa do preko 1.000 kuna za složenije pretrage. U osječkoj Hitnoj tvrde da će pri naplaćivanju usluga voditi računa i o socijalnom stanju pacijenta.

Vidjet ćemo hoće li i kada doći do naplaćivanja usluga osječke Hitne, ali jedno je sigurno: ovo je tema koja će još dugo izazivati rasprave u javnosti, od njezinih pobornika koji smatraju da Hitna treba pomagati samo hitnim slučajevima pa do onih koji upozoravaju da većina ljudi ne zna procijeniti je li neko stanje hitno ili ne i kako je to posao službe Hitne pomoći.

Tekst: M.M/Osijek031.com
samo neka budu oprezniji od zadarske hitne pri sastavljanju cjenika ... i neka budu pametni pa izostave reanimaciju od 1800 kn ... ili porod xy kuna ...
to su cijene ( reanimacija, porod...) koje oni naplaćuju od hzzo-a. svi se odmah uhvatili toga, baš će ti naplatiti reanimaciju :/
okruglic

to su cijene ( reanimacija, porod...) koje oni naplaćuju od hzzo-a. svi se odmah uhvatili toga, baš će ti naplatiti reanimaciju :/

a zasto su onda istaknute na cjeniku ?
djelomično se slažem, al djelomično mislim da je zgodno da stoji negdje stvarna cijena nekih zahvata i usluga bez da ti ju naplate. čisto da pacijenti steknu neki dojam...pogotovo ovi koji koriste hitnu kao taxi službu ili iz dosade.

kao recimo kod zubara što stoji izvješen cjenik usluga i zahvata - ali ja kao osiguranik hzzo-a to ne platim, ipak mogu vidjeti da je to sada koštalo 350kn, npr.
okruglic

djelomično se slažem, al djelomično mislim da je zgodno da stoji negdje stvarna cijena nekih zahvata i usluga bez da ti ju naplate. čisto da pacijenti steknu neki dojam...pogotovo ovi koji koriste hitnu kao taxi službu ili iz dosade.

kao recimo kod zubara što stoji izvješen cjenik usluga i zahvata - ali ja kao osiguranik hzzo-a to ne platim, ipak mogu vidjeti da je to sada koštalo 350kn, npr.

ja se apsolutno slazem i podrzavam ideju uvodjenja naplate za neodgovorne pacijente, kojima se neda cekati kod svog lijecnika opce prakse, pa onda navrate na hitnu, ili kod dezurnog lijecnika nedjeljom predvecer.

medjutim, u kontekstu uvodjenja mogucih naplata i razgovora o neodgovornim pacijentima ... reanimaciji nije mjesto.
Ne bi bilo loše da uvedu i sindikalni kredit...
E zato treba ukinuti "domove zdravlja" i pare preusmjeriti na račun hitne jer od njih nikakve koristi. Nakraju sve se završi na hitnoj ne zato što su slučajevi po život opasni već zato što djelatnici u DZ su toliko nesposobni i nežele raditi.
Moram pohvaliti ljude na hitnoj što su 100 puta ljubazniji, uslužniji, strpljiviji od nadrk**ih krava koji nisu u stanju zaviti posjekotinu na prstu.
Ako u cjeniku postoji cjena za reanimaciju treba ih tuziti i oduzeti dozvole svima koji su uopce sastavili i sudjelovali u donosenju cjenika.Njihov posao je da spase zivot a sama definicija reanimacije je najhitniji slucaj koji postoji.

Porod takedjer, ima poroda koji prodju bez problema ali sta da se desi nesto komplicirano, ili da se mora carski rez radit, ko ce to napravit, otac koji je zidar ili mehanicar ili djete ili baka koja nevidi i hoda na stakama??To je situacija koja je potencionalno opasna i za djete i za majku.Nemoze ona znat prije nego nazove hitnu dali ce djete izic bez problema, dali ce se pupcana vrpca omotat oko glave i X drugih situacija.
Treba definitivno i po EU portalima i svima stavit kakve kretenizacije nasi ljudi rade da niko nedodje tu zivit.
Ja 1. bi se odselio da mogu iz drzave di je takva nelogicnost u zivotno vaznim stavrima.
Ovo je totalno retardirano. Znači osoba kojoj treba pomoć mora sama unaprijed znati da li je situacija u kojoj se nalazi smrtno opasna ili ne.

Pa što će nam onda uopće hitna pomoć? Da li je izgubljena litra krvi iz rane opasna po život? A 7 deci? A pola litre? Da li se ubod nožem smatra životnim ugrožavanjem? U stomak, da. Ali u nogu? Da li pacijent koji ima simptome blagog moždanog udara zaslužuje prvu pomoć? Prema napisanome, ne zaslužuje. Što ako dođe i drugi, jaki moždani?

Kad će se plaćati? Po primitku usluge ili unaprijed? Tko će procijeniti koliko treba platiti uslugu? Hoće li se tražiti prvo platna lista? Hoće li više platiti onaj tko je imao prometnu u Mercedesu od onog koji se razbio u Yugu?
da li moramo i dalje odvajati dio prihoda za zdravstvo, kad nam i tako sve naplaćuju :roll:
dao bog da zatreba onom ko je smislio ovakvu ideju. i nek mu bude besplatno. za reanimaciju ćemo mu lako skupiti...

Apsolutno se slažem s Pionirom

Šta bi električar trebao oderati čovjeka kad mu ne radi štednjak a samo je osigurač pregorio, recimo 2390,00 + PDV, plus stavljanje na crnu listu da ne može pozvati majstora više niti iz jednog područja!

ili recimo po trgovinama hvatati babe i slati ih u zatvor jer su pitale nekog od radnika di se nalazi brašno, KAD JE TO I SAMA MOGLA VIDJETI.

o vatrogascima i da ne pričam, većina se požara da ugasiti dok su slabi... bolje gasi umjesto što telefoniraš...

zapravo je vjerovatno idiJot bio onaj koji je hitnu i smislio... koliko je to novaca potrošilo sve ove godine, mogli smo imati jos 5 Mega tvornica i privatizacijom ih uništiti, a ne tu babe i dedice spašavati.
Bilo bi lijepo da objave javno u kojim slučajevima je intervencija hitne pomoći potrebna a u kojima nije.

Također javno objaviti cjenik usluga nehitnih slučajeva, da vidimo koje su to i da li se može manipulirati sa određenim stanjima.

Trebalo bi da liječnik odluči da li je nečije stanje hitno ili nije pregledom koji se ne bi smio naplaćivati .
Ako nešto nije hitno onda ne treba niti da rade ono što im nije posao. Zato služe obiteljski liječnici i domovi zdravlja.

Problem nastaje ako se slučaj proglasi nehitnim a čovjek nema novaca pa odustane od daljnje intervencije a nakon kraćeg vremena se zdravstveno stanje pogorša ili dovede do smrti ili nekih drugih posljedica, da li će onda HZZ plaćati odštete obiteljima, kako će se dokazivati da je netko proglašen nehitnim slučajem, opet će sudovi biti pretrpani.
bartolomey

dao bog da zatreba onom ko je smislio ovakvu ideju. i nek mu bude besplatno. za reanimaciju ćemo mu lako skupiti...

Apsolutno se slažem s Pionirom

Šta bi električar trebao oderati čovjeka kad mu ne radi štednjak a samo je osigurač pregorio, recimo 2390,00 + PDV, plus stavljanje na crnu listu da ne može pozvati majstora više niti iz jednog područja!

ili recimo po trgovinama hvatati babe i slati ih u zatvor jer su pitale nekog od radnika di se nalazi brašno, KAD JE TO I SAMA MOGLA VIDJETI.

o vatrogascima i da ne pričam, većina se požara da ugasiti dok su slabi... bolje gasi umjesto što telefoniraš...

zapravo je vjerovatno idiJot bio onaj koji je hitnu i smislio... koliko je to novaca potrošilo sve ove godine, mogli smo imati jos 5 Mega tvornica i privatizacijom ih uništiti, a ne tu babe i dedice spašavati.

Zar ti elektricar besplatno mjenja osigurac? Vecina majtora naplati i sam izlazak na teren.

A kad si vec spomenio vatrogasce, bio je prijedlog da se i kod njih intervencije naplacuju, ali nazalost nije zazivio. Zasto bi vatrogasno vozilo sa 3 covjeka islo skidati macku sa drveta besplatno, sta ce nam bravari kad vatrogasci otvaraju vrata stana besplatno, curi ti voda u stanu zovi vatrogasce sta bi se ti jebo trazit ventil ili nedaj boze u imenik potrazit vodoinstalater. Pogledaj malo na jpvp zadnjih mjesec dana intervencije pa ces vidjeti da je vecina otvaranje vrata, zatvaranje vode ili nesto vezano za zivotinje ( macke, zmije, sove...)

Sad sam malo skrenio sa teme ali isto bi govorili da se placaju vatrogasne intervencije, sigurno se ne bi naplacivalo pozar stana ili kuce.
Isto tako je na hitnoj zna se sta ugrozava zivot i naravno da ti nece naplatit.
N.N.

Isto tako je na hitnoj zna se sta ugrozava zivot i naravno da ti nece naplatit.

Ne mogu se uspoređivati liječnik i električar.
Ovdje je ljudski život i zdravlje u pitanju, a nismo svi stručni da znamo kada nam je zdravlje i život u opasnosti.
No po ovoj logici ne moramo ni znati, bitno je da imamo novac.
N.N.

Zar ti elektricar besplatno mjenja osigurac? Vecina majtora naplati i sam izlazak na teren.

Zaboravljaš jedan mali detalj - električar nije plaćen od strane države da obavlja svoj posao. A doktori i medicinsko osoblje JESU plaćeni i to od strane građana, koji svakoga mjeseca od svojih plaća izdvajaju novac za zdravstveno osiguranje.

Onda neka se lijepo ukine osnovno zdravstveno osiguranje, pa ćemo imati sistem kao u SAD-u. Imaš novaca? Plati. Nemaš novaca? Crkni. I gotovo.
Mali pijonir

N.N.

Zaboravljaš jedan mali detalj - električar nije plaćen od strane države da obavlja svoj posao. A doktori i medicinsko osoblje JESU plaćeni i to od strane građana, koji svakoga mjeseca od svojih plaća izdvajaju novac za zdravstveno osiguranje.

Onda neka se lijepo ukine osnovno zdravstveno osiguranje, pa ćemo imati sistem kao u SAD-u. Imaš novaca? Plati. Nemaš novaca? Crkni. I gotovo.

To za elektricara je odgovor bartolomeyu, ja sam usporedio vatrogasce i hitnu koji su placeni iz proracuna i spasavaju zivote. Posto ne radim na hitnoj kao ni vi pretpostavljam, ne mogu iznosit primjere iz njihovog posla ali mogu iz vatrogasnog.
Po vama ako je netko placen iz proracuna to znaci da ga mozemo iskoristavati? Ovdje se ne radi o gradanima koji stvarno trebaju pomoc nego koji razmisljaju kao i vi. Mica maca mi pobjegla na drvo pa zasto pricekat da sama side kad je netko dobi velike lojtrice iz proracuna... Curi mi voda u stanu, a vodoinstalater 200 kn. Pa nazovimo onda vodoinstalatere iz proracuna sa crvenim kamionima. I sta ce se dogoditi kad izbije veci pozar sa stvarno ugrozenim, a tebi ljudi skidaju macke po gradu?
Ponavljam ne mogu navoditi primjere sa hitne, ali nadam se da ti je ovo pojasnilo kako ljudi iskoristavaju neku sluzbu samo zato sto je besplatno.
svi se odma hvataju z reanimaciju... ona se ne naplacuje od Vas, nego od HZZO-a. eo zanima me koliko Vi platite CT ili jos bolje MR??? znate li kolika je cijena koju ustanova to naplati HZZO-u?? oni to naplate, ali vi nista ne osjetite jer imate zdravstveno osiguranje... ista shema sa reanimacijom... nadam se da smo to raspavili i da je jasnije.

drugo, pitali ste kako razluciti sta je hitnije, evo primjera:
sto je hitnije
a)gušenje, bol u prsima u prsima ili upala grla koja traje 3-4 dana ali bas u 4h u jutro nije mogao vise trpiti
b)bol u glavi, visok tlak ili ukocenost ledja koja traje 3-4 dana
c)porezotina na ruci sa vidljivim krvarenjem ili ugriz krpelja
d)pad, udarac u glavu, vidljiva kontuzija, glavobolja, povracanje ili visoka temp. koja traje 2 dana

... ima jos dosta primjera, a sad vi razlucite sto je hitnije

i da, ne bi vjerovali koliko ljudi ne zna kad im radi obiteljski lijecnik, nije im se dalo ici, ili cak ni ne znaju tko im je lijecnik, pa svi dodu u hitnu u 2,3,4 h ujutro zbog stanja koje se inace rijesavaju kod lijecnika opce prakse
a da ne pricamo o "kulturi" gradana vozaca koji se ne micu hitnoj pod rotacijom i sirenom (znaci kada je neciji zivot neposredno ugrozen), ali glavni su kada treba prigovarati kako hitnoj treba 10 min da dode na intervenciju.
N.N.

To za elektricara je odgovor bartolomeyu, ja sam usporedio vatrogasce i hitnu koji su placeni iz proracuna i spasavaju zivote. Posto ne radim na hitnoj kao ni vi pretpostavljam, ne mogu iznosit primjere iz njihovog posla ali mogu iz vatrogasnog.
Po vama ako je netko placen iz proracuna to znaci da ga mozemo iskoristavati? Ovdje se ne radi o gradanima koji stvarno trebaju pomoc nego koji razmisljaju kao i vi. Mica maca mi pobjegla na drvo pa zasto pricekat da sama side kad je netko dobi velike lojtrice iz proracuna... Curi mi voda u stanu, a vodoinstalater 200 kn. Pa nazovimo onda vodoinstalatere iz proracuna sa crvenim kamionima. I sta ce se dogoditi kad izbije veci pozar sa stvarno ugrozenim, a tebi ljudi skidaju macke po gradu?
Ponavljam ne mogu navoditi primjere sa hitne, ali nadam se da ti je ovo pojasnilo kako ljudi iskoristavaju neku sluzbu samo zato sto je besplatno.

Sorry za krivi quote.

Ja uopće ne uspoređujem vatrogasce i hitnu niti opravdavam one koji zovu vatrogasce kad imaju poplavu ili kad im je mačka na drvetu.

S druge strane, sami vatrogasci su doprinijeli tome da građani kojima se mačka popne na drvo odmah zovu njih, jer su nebrojeno puta takve i slične intervencije koristili za vlastitu promociju kroz dnevni tisak.

No, bez obzira na to, mislim da situacija s vatrogascima i hitnom pomoći nema previše sličnosti. Ako netko nazove vatrogasce i plače da je mačka na krovu, dispečer može automatski takav poziv odbiti i gotovo.

Ovo s hitnom pomoći je skroz druga situacija, jer se očekuje da ljudi sami sebi postave dijagnozu prije nego pozovu hitnu pomoć.
PsychoSoldier

drugo, pitali ste kako razluciti sta je hitnije, evo primjera:
sto je hitnije
a)gušenje, bol u prsima u prsima ili upala grla koja traje 3-4 dana ali bas u 4h u jutro nije mogao vise trpiti
b)bol u glavi, visok tlak ili ukocenost ledja koja traje 3-4 dana
c)porezotina na ruci sa vidljivim krvarenjem ili ugriz krpelja
d)pad, udarac u glavu, vidljiva kontuzija, glavobolja, povracanje ili visoka temp. koja traje 2 dana

... ima jos dosta primjera, a sad vi razlucite sto je hitnije

Ja sam jako pažljivo pročitao članak kao i termine koji se u njemu koriste. Nisam ni u jednom trenu pitao što je hitnije, jer se o tome ovdje ni ne priča. Uostalom, nije na meni da prosuđujem što je hitnije pobogu! To je valjda zadatak dispečera koji radi u hitnoj i dežurnog liječnika.

Ako ja imam otvoreni prijelom noge, da li se prije nego nazovem hitnu pomoć trebam zapitati "a što ako je netko baš sad imao tešku prometnu, to je hitnije, pa neću zvati". Sorry, ali to što si ti napisao su gluposti.

Ponavljam: u tekstu doslovno piše da je opravdano zvati hitnu pomoć samo ako si u smrtnoj opasnosti. U protivnom moraš platiti intervenciju. To nema veze sa hitnošću i totalno je nejasno što to uopće znači, kao ni na koji način se određuje što je smrtna opasnost, a što nije.

Očekuje se da ljudi sami procijene da li su u smrtnoj opasnosti ili nisu - meni je to nakaradno. Ne samo da se time prebacuje odgovornost na pacijente, što je samo po sebi suludo, nego se još i prijeti naplaćivanjem.

Znači, dragi penzioneri, bolje se uhvatite medicinskih knjiga, jer ako ste pomiješali moždani sa par štamplica rakije koje ste popili i zaboravili na njih, loše vam se piše u hitnoj!

No, bez obzira na sve to, ako hitna pomoć zaista želi postati komercijalna djelatnost, onda lijepo treba skinuti hitnu pomoć s državnih jasli i dozvoliti da se djelatnošću hitne pomoći bave i privatne tvrtke. Pa neka kroz ponudu tržišta građani sami odluče koju će hitnu pomoć pozvati.

Možda će onda umjesto 94 radije okrenuti broj hitne pomoći Cammea, jer oni prevoze za 50 kn u novim luksuznim ambulantnim kolima i imaju seksi medicinske sestre unutra. Ili će ih do bolnice odvesti hitna pomoć GPP-a, koja u starijim kolima vozi za 29,99 kn.
Mali pijonir

Ovo s hitnom pomoći je skroz druga situacija, jer se očekuje da ljudi sami sebi postave dijagnozu prije nego pozovu hitnu pomoć.

Mislim da nije tako.

Koliko je meni poznato, hitna ce i dalje izlaziti na pozive besplatno, i nakon uspostavljene dijagnoze upozoriti pacijenta da nije hitan slucaj i u koliko zeli npr. uputnicu za slikanje koljena da mora platiti 300 kn, ili ce cekati jutro pa dobiti besplatno uputnicu od svog lijecnika opce prakse.
Ingo

Mislim da nije tako.

Koliko je meni poznato, hitna ce i dalje izlaziti na pozive besplatno, i nakon uspostavljene dijagnoze upozoriti pacijenta da nije hitan slucaj i u koliko zeli npr. uputnicu za slikanje koljena da mora platiti 300 kn, ili ce cekati jutro pa dobiti besplatno uputnicu od svog lijecnika opce prakse.

Ja iz teksta nisam tako shvatio, ali volio bih čuti nekoga tko zna točno na što se odnosi taj prijedlog o naplaćivajnu usluga. Kažem, meni se ne čini tako jer je u tekstu napisano da je problem i u dvostruko većem broju intervencija i trostruko većem broju ambulantnih obrada za koje su liječnici utvrdili da nisu bili hitni.
Pionir, mogu li te zamoliti da makneš ovo crno čudo iz svog potpisa, slomih papke srolajući poslije tvojih postova, hehe ;)
Pokušat ću se ograničiti da u ovakvim dužim raspravama stavim potpis samo jednom :) Sorry!
Mali pijonir

Pokušat ću se ograničiti da u ovakvim dužim raspravama stavim potpis samo jednom :) Sorry!

Dodaj ga na avatara...
simo031

Mali pijonir

Dodaj ga na avatara...

@simo, ti puno znaš o informatici... kad zapnem negdje - mogu li pitati za savjet?
zaljubljena u Osijek

simo031

Mali pijonir

Dodaj ga na avatara...

@simo, ti puno znaš o informatici... kad zapnem negdje - mogu li pitati za savjet?

Ne znam baš puno, prije bih rekao ponešto...
Slobodno pitaj, ako mogu, uvijek ću rado pomoći. Tebi, i svima ostalima.
Hvala unaprijed, mada ne znam hoću li trebati savjet.
Najprije morate ukloniti pučke kuhinje u gradu Osijeku tek onda se naplaćuje ta hitna služba.. Dakle moji balkanci nekako vam se žuri u EU tamo gdje vam još nije mjesto..
Najprije morate ukloniti pučke kuhinje tek onda se naplaćuje hitna..
lehi

Najprije morate ukloniti pučke kuhinje u gradu Osijeku tek onda se naplaćuje ta hitna služba.. Dakle moji balkanci nekako vam se žuri u EU tamo gdje vam još nije mjesto..

lehi

„Stožer za obranu i zaštitu od gluposti“ portala Osijek031 bi definitivno trebao reagirati...
lehi

Don't be evil! (Nemojte biti zli!)
simo031

„Stožer za obranu i zaštitu od gluposti“ portala Osijek031 bi definitivno trebao reagirati...

Postoji opcija ignore, a vidjeli smo da je znaš koristiti pa se pitam zašto je ne upotrijebiš ?
simo031

lehi

lehi

;)
silence

simo031

Postoji opcija ignore, a vidjeli smo da je znaš koristiti pa se pitam zašto je ne upotrijebiš ?

Zato što mi još nisi do_izdila. Možda sam mazohista? Tko zna? :)
Šalu na stranu... Ovako je zanimljivije, osim toga nemam nikoga na ignore listi, i ne želim to mijenjati, jer nije u skladu sa mojim moralnim načelima ignorirati nekoga. Svatko zaslužuje drugu šansu, barem kad se radi o sraćkanju po forumu.
Hitna će i dalje raditi kako je radila i prije, reanijmacije se ne naplačuju bez obzira što je u cijeniku. Dakle svi koji dođu u hitnu će biti zbrinuti i pregledani od strane doktora i tada ćete biti upozoreni ako slučaj nije hitan i da morate platiti neke usluge. Dakle ostaje sve isto kao i prije, ako nemate dopunsko plaćate specijalističke preglede,laboratorijske pretrage itd. Dakle nema nikakvog straha i ovo širenje panike oko hitne je totalno deblizam, cijenik je i prije postojao samo se nije o njemu pričalo..
moje usporedbe s drugim djelatnostima su vezane uz onaj dio što bolesna osoba (kontam u većini slučajeva ne može znati šta mu je i kakve je prirode napad - slučaj). jednom sam morao hitnu zvati zbog covjeka koji je imao strašne bolove u stomaku, mi svi kontamo da je slijepo crijevo, na kraju bubrežni kamenac. došla hitna, dali inekcije i javite se ujutro svom... a šta da je obrnuto? zato sam povukao paralelu s ostalim. naravno da električar naplati, ali zato sam i naglasio ogromnu cifru jer te kažnjava što ne znaš sam o čemu je riječ. sto se tiče vatrogasaca spomenio sam samo slučaj s vatrom. slažem se da za zivotinje treba biti naplatna intervencija.
bartolomey

jednom sam morao hitnu zvati zbog covjeka koji je imao strašne bolove u stomaku, mi svi kontamo da je slijepo crijevo, na kraju bubrežni kamenac. došla hitna, dali inekcije i javite se ujutro svom... a šta da je obrnuto?

što da je obrnuto? pa onda bi ga hitna odvezla u bolnicu! međutim, ja mislim da neki miješaju između intervencija kad hitna može pomoći na licu mjesta i kad mora pacijenta voziti u bolnicu! To što oni čovjeka nisu pokupili sa sobom ne znači da intervencija nije bila hitna, barem ja tako mislim.

Tagovi