[FOTO] Starčević, Krleža i ekipa za Povorku ponosa

Osijek

[FOTO] Starčević, Krleža i ekipa za Povorku ponosa

Povorka ponosa, 12. po redu, održava se u centru Zagreba. Kažu kako je riječ o povorci u ime svih obitelji uz geslo: "Ovo je zemlja za nas." Svima onima koji danas koračaju u povorci Zagreb Pridea, iz Osijeka je upućeno pismo podrške koje donosimo u cijelosti:

"Pederi, lezbe, trandže, bipsići - mi, naši prijatelji, naša braća i sestre, naši bračni drugovi...

Ljudi koji su svakodnevno potlačeni, kojima društvo ne dozvoljava da budu to što jesu. Mi, kojima ne dozvoljavate da budemo to što jesmo. Oni kojima ne dozvoljavamo da budu to što jesu. Zašto? U ime čega?

Diskriminacija se događa svakodnevno. Ograničenja se nameću svakodnevno. Uglavnom zato što netko misli da ima monopol nad istinom, vrijednostima ili moralno poželjnim ponašanjem.

Mi na takvo što ne pristajemo, bez obzira na naš spol, rod, spolnu orijentaciju ili nešto četvrto. I mi, kao i Zagreb Pride, vjerujemo da je Hrvatska 'zemlja za sve nas'.

Jutrošnjom akcijom želimo izraziti podršku svim hrabrim ljudima koji će danas koračati Zagrebom, zahvalnost svima onima koji su proteklih jedanaest godina koračali, ali i nadu i namjeru da se u budućnosti i u Osijeku borimo za jednakopravnost svih članova ovog društva.

Oni koji danas marširaju Zagrebom ne bi tražili svoj prostor da ih društvo ne prisiljava da svoje živote žive 'u svoja četiri zida'. Ta se prisila vrši s opravdanjem da je demokracija 'vladavina većine' kojoj se 'manjine' trebaju prilagoditi. Ne! Na to ne pristajemo! Naše viđenje demokracije jest uređenje u kojemu je svakome dopušteno jednakopravno sudjelovati! U vezi te jednakopravnosti ne pristajemo na kompromise i zahtijevamo da nas se čuje i vidi.

Oni koji danas marširaju Zagrebom ne bi tražili svoj prostor da ih društvo ne prisiljava da svoje živote žive 'u svoja četiri zida'. Ta se prisila vrši s opravdanjem da je demokracija 'vladavina većine' kojoj se 'manjine' trebaju prilagoditi. Ne! Na to ne pristajemo! Naše viđenje demokracije jest uređenje u kojemu je svakome dopušteno jednakopravno sudjelovati! U vezi te jednakopravnosti ne pristajemo na kompromise i zahtijevamo da nas se čuje i vidi.

Ovim činom poručujemo sugrađanima da postojimo, javnosti da se ne bojimo, a vladajućima da ovdje pripadamo. Danas će neki od nas otići u Zagreb, ali ćemo već sutra ponovno živjeti u Osijeku. I već sutra želimo živjeti u Osijeku koji jednakopravno pripada svim svojim građanima.

Osijek je grad za sve nas!"

Tako su se roza kravatom zaogrnuli Krleža, Starčević i Waldinger, a ista je primjećena i na kipu Tuđmana te na tenku kojeg "gazi" popularni fićo. Pridružila im se i Grupa građana, a u prilogu evo nekoliko fotografija:

Foto: Svebor

Kako vi komentirate ovu poruku?

Povijesni medij
Vrte se u grobu ko u vešmašini
neki nisu ni zasluzili da pocivaju u miru
jedan obični Pečuh, da ne pričam o Beču, Parizu i drugim metropolama bi ovu gestu sa šalovima doživjeli sa simpatijama, vicom na vlastiti račun, kao odraz npr. umjetničkog izražavanja (brojne su mogućnosti i impresije vezano za takovu rabotu)...takva reagiranja su naime urbana, svjetska...no, očito da smo mi još duboko, duboko u glibu jer takav postupak osuđujemo i ne razumijemo...

Info: http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=45454&start=45#ixzz2WJ5jkOTp
klub ljubitelja spolovila vlastitoga spola ponovno u akciji, ovce pasite i utuvite si u glavu da nam je to najveci problem...

siromasni na sve strane, opljackani na sve strane, ljudi koji neznaju tko im je ubio clanove obitelji niti gdje su njihovi posmrtni ostaci na sve strane...

zasto svi portali i novine ovako koordinirano nikad ne stave prava invalida ili tesko bolesnih kao udarne vijesti kada oni nesto obiljezavaju? ne izgledaju im dovoljno sareno i veselo ili su to mozda stvarni problemi i ti ljudi nemaju novca niti uvjeta da ovako ljepo "paradiraju" , niti za njih ima sluha...
uvijek sam za dobru guerillu...a ovo to jest...bravo!
 Još da su "Reperu" pobojali noktiće, bilo bi genijalno...

Dokada će ljudi gutati te jeftine političke spinove? Država se rasprodaje (hint: rezerve zlata, državne tvrtke), iznajmljuje (hint: Briuni, autoceste), narod gladuje, otimaju nam zadnju lipu iz novčanika tkz. euro izmišljotinama (hint: legalizacija, fasade, toplinski certifikati), a oni nam svakodnevno serviraju priču, da nema seksa dok se dvoja muda ne sudare. Nisu pederi i lezbe problem ove države, nego nesposobni, lijeni i pokvareni političari.
Do sad se već svatko normalan zapitao, jesmo li mi birali ovu vladu da rješava, ili stvara probleme?
freedom.fighter

a na onu kolobaricevu instalaciju ... na onaj falusni simbol :) hahahahahah
Ingo

freedom.fighter

Očito je da su fićo i tenk muškog roda, a i poza koju su zauzeli malo je čudna. :)
Da to nije neki prikriveni spomenik gay zajednici?
tranquilize

klub ljubitelja spolovila vlastitoga spola ponovno u akciji, ovce pasite i utuvite si u glavu da nam je to najveci problem...

Pod tim klubom misliš na RKC?
simo031

Očito je da su fićo i tenk muškog roda, a i poza koju su zauzeli malo je čudna. :)
Da to nije neki prikriveni spomenik gay zajednici?

kao sto je bilo govora ... svako umjetnicko djelo nosi neku poruku u sebi ... neke su ocite, neke skrivene ... a ti izgleda otkrio i necije mracne tajne :)
tranquilize

zasto svi portali i novine ovako koordinirano nikad ne stave prava invalida ili tesko bolesnih kao udarne vijesti kada oni nesto obiljezavaju? ne izgledaju im dovoljno sareno i veselo ili su to mozda stvarni problemi i ti ljudi nemaju novca niti uvjeta da ovako ljepo "paradiraju" , niti za njih ima sluha...

niti njih itko javno napada i aktivno im pokušava uzeti prava i još se diči time...
tranquilize

Srednjoškolci su iskazali golemu količinu homofobije. Njih čak 64,3 se potpuno ili dijelom slaže s time da bi homoseksualnim osobama trebalo zabraniti javno nastupanje jer te osobe na taj način utječu na odgoj mladih. S tom se tvrdnjom ne slaže samo 14,7 posto anketiranih. Takav stav ne čudi ima li se na umu da 45,9 posto srednjoškolaca smatra da je homoseksualnost neka vrsta bolesti..

http://www.educentar.net/Vijest/10095/Zabrinjavajuci-stavovi-hrvatskih-maturanata-o-manjinama-fasizmu-i-homoseksualnosti/

Eto, očito da Hrvati stvarno imaju povećih problema s dotičnom manjinom.

I naravno, među homićima nema siromašnih, opljačkanih, onih koji ne znaju tko im je pobio članove obitelji ni gdje su im posmrtni ostaci.
Oni samo veselo paradiraju i iritiraju nadasve snošljivo pučanstvo..

Re: [FOTO] Starčević, Krleža i ekipa za Povorku ponosa

kamo sreće da živimo u društvu u kojem je gay parada prilika za zabavu, druženje, sklapanje prijateljstava, kao što je to u civiliziranim zemljama. većina europskih zemalja je po pitanju ljudskih prava otprilike pola stoljeća ispred nas. sve dok je "u hrvata" homoseksualnost bolest, izopačenost i predmet prijezira maksimalno podržavam svaku gay paradu. čak štoviše, sa svojom djevojkom ću se pridružiti jednoj takvoj ako bude organizirana u osijeku. ne zato što pedere volim, a mrzitelje pedera mrzim. ne mrzim nikoga, ali mrzim sustav koji LGBT osobama ne jamči jednaka prava kao heteroseksualnim osobama. sve dok dvije osobe koje se istinski vole ne mogu uživati jednaka prava kao i većina potreba za gay paradama postoji. Homo sapiens je navodno najinteligentije biće koje je ikada hodalo zemljom. opravdajmo tu teoriju
aardvark

I naravno, među homićima nema siromašnih, opljačkanih, onih koji ne znaju tko im je pobio članove obitelji ni gdje su im posmrtni ostaci.
Oni samo veselo paradiraju i iritiraju nadasve snošljivo pučanstvo..

Je li moguće da ti od postova pročitaš samo dio koji ti odgovara ili ne razumiješ da čovjek piše o važnosti koju mediji daju gay paradi, a istovremeno zanemaruju, za ljude puno bitnije teme... :roll:

tranquilize je napisao:
Mladjo

kamo sreće da živimo u društvu u kojem je gay parada prilika za zabavu, druženje, sklapanje prijateljstava, kao što je to u civiliziranim zemljama. većina europskih zemalja je po pitanju ljudskih prava otprilike pola stoljeća ispred nas. sve dok je "u hrvata" homoseksualnost bolest, izopačenost i predmet prijezira maksimalno podržavam svaku gay paradu. čak štoviše, sa svojom djevojkom ću se pridružiti jednoj takvoj ako bude organizirana u osijeku. ne zato što pedere volim, a mrzitelje pedera mrzim. ne mrzim nikoga, ali mrzim sustav koji LGBT osobama ne jamči jednaka prava kao heteroseksualnim osobama. sve dok dvije osobe koje se istinski vole ne mogu uživati jednaka prava kao i većina potreba za gay paradama postoji. Homo sapiens je navodno najinteligentije biće koje je ikada hodalo zemljom. opravdajmo tu teoriju

Na zalost gay nikad nece biti ok i nikad nece biti prihvaceno kao normalno ponasanje pogotovo ovakim paradiranjima po ulicama, kao mi se nikoga ne bojima a poslje parade svi se zavuku u svoje ormare.. nitko ne zeli da njegovo djete bude gay barem oni roditelji koji su ga donjeti na svijet prirodnim putem musko+zensko.. djete se ne radja kao gay osoba nego na to ima utjecaj drustvo i odgoj.. a to sto ti spominjes da vecina eu zemalja da su oni ispred nas mislim stvarno.. oni su te skupove samo malo bolje prilagodili tako da svi ljudi raznih orjentacija se ne osjecaju ugrozeno tako da kad i dodjes na takav skup nemas osjecaj da je to gay parada i imaju program popracen glazbom i ostalim sadrzajem .. da oni organiziraju takve skupove ko ovi nasi kod nas dobili bi isto jezikovu juhu i pljuvacinu na svakom cosku stvar je samo pristupa vecini.. ali eto uz toliko bolesnu djecu koja prakticki zica na ulici da im se pomogne mi trosimo novce na parade gay populacije .. da sam gay nebi nikad dosao na tu paradu a pogotovo da sam nezaposlen i nemam kruha na stolu prvenstveno me nebi bilo briga tko sta misli o meni i mojoj seksualnoj orjentaciji kad imam prazan stomak..
Coca Cola

Mladjo

Na zalost gay nikad nece biti ok i nikad nece biti prihvaceno kao normalno ponasanje pogotovo ovakim paradiranjima po ulicama, kao mi se nikoga ne bojima a poslje parade svi se zavuku u svoje ormare.. nitko ne zeli da njegovo djete bude gay barem oni roditelji koji su ga donjeti na svijet prirodnim putem musko+zensko.. djete se ne radja kao gay osoba nego na to ima utjecaj drustvo i odgoj.. a to sto ti spominjes da vecina eu zemalja da su oni ispred nas mislim stvarno.. oni su te skupove samo malo bolje prilagodili tako da svi ljudi raznih orjentacija se ne osjecaju ugrozeno tako da kad i dodjes na takav skup nemas osjecaj da je to gay parada i imaju program popracen glazbom i ostalim sadrzajem .. da oni organiziraju takve skupove ko ovi nasi kod nas dobili bi isto jezikovu juhu i pljuvacinu na svakom cosku stvar je samo pristupa vecini.. ali eto uz toliko bolesnu djecu koja prakticki zica na ulici da im se pomogne mi trosimo novce na parade gay populacije .. da sam gay nebi nikad dosao na tu paradu a pogotovo da sam nezaposlen i nemam kruha na stolu prvenstveno me nebi bilo briga tko sta misli o meni i mojoj seksualnoj orjentaciji kad imam prazan stomak..

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Coca Cola

djete se ne radja kao gay osoba nego na to ima utjecaj drustvo i odgoj..

da, doista, sa 7 godina i 32 dana dijete odluči da mu se sviđaju curice/dečki
Coca Cola

ali eto uz toliko bolesnu djecu koja prakticki zica na ulici da im se pomogne mi trosimo novce na parade gay populacije ..

imaš pravo, trebali bi utrošiti par milijuna kuna za referendum o braku kao zajednici muškarca i žene :wink:
Pismo podrške tralalala koje nitko nije potpisao.

Kad skupe 700.000 osoba koje će tiskanim slovima, s oibom i potpisom zahtijevati da je sve normalno što punoljetan čovjek voli, dobit će mogućnost zasnovati ono što najviše mrze - obitelj.

A sve koje razmišljaju drugačije od njih, u ime tolerancije, nazvat će *fobima.
Coca Cola

Slično kao kod pingvina, koala ili žirafa:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_animals_displaying_homosexual_behavior

Coca Cola

imam prazan stomak..

i ne samo to.
aardvark

Coca Cola

Coca Cola

imam prazan stomak..

i ne samo to.

Još jedna česta izlika homoseksualnih aktivista je da se homoseksualnost može naći među životinjama i da je homoseksualnost prema tome prirodna. Ovo je miješanje pojmova. Nije prirodno sve što je u prirodi ‘uobičajeno’. Inače bi trebali jesti sirovo meso trgajući ga sa životinja. Tako se, naime, hrane zvijeri. Ali niti u prirodi homoseksualni odnos nije uobičajen, samo je defektnost prirode. Inače bi odavno i sama priroda nestala. U stvari, kada majmun siluje drugog majmuna tu se ni ne radi o homoseksualnosti, već o iskazivanju dominacije. Istu pojavu možemo uočiti i kod pasa i nekih drugih životinja. Očito se pokušava dokazati nedokazivo. Čovjek nije životinja, te se ne može pozivati na životinjske obrasce ponašanja.

Nije moj tekst al dobio si odgovor..
Ma naravno.. Kao što se pozivate samo na ono što vam odgovara iz Biblije, tako i s biologijom. Izvrni, zanemari činjenice ili besramno laži kao citirani autor.

I zanimljivo je kako obično ljudske jedinke koje druge pripadnike svoje vrste smatraju manje vrijednim, istovremeno sebe vide iznad prirode.. Nije li to zapravo vrlo slično majmunskom obrascu ponašanja u smislu iskazivanja dominacije?
:wink:
Pa ti pederi se ne usude na nikog živog stavit te pizdarije, pa onda stavljaju na one za koje znaju da im se ne mogu usprotivit i to još rade anonimno. šta drugo i očekivat od tetkica
aardvark

Coca Cola

Fantastično!
Budimo onda kao životinje. I eto ti civilizacijskog napretka!
Netko je već rekao: "Zato što nešto stane u dupe, na znači da mu je tamo i mjesto". Za mene je time je sve rečeno.
Tko je vidio stavljati to na spomenike.Ovdje je običaj spomenike dizati u zrak.
Coca Cola

Mladjo

Notorna, notorna glupost.

Inače, količina mrženje u potpisanim, facebook komentarima me je doslovce zaprepastila.
Baudolino

Notorna, notorna glupost.

Inače, količina mrženje u potpisanim, facebook komentarima me je doslovce zaprepastila.

ne samo glupost ... nego identicne floskule koje se povlace vec godinama ... od adama i steve, prirodnosti, da je bog htio, nestanka covjecanstva, 4 zida itd.

kao da svaki puta rade copy-paste
Coca Cola

...djete se ne radja kao gay osoba nego na to ima utjecaj drustvo i odgoj..

Upravo to - notorna glupost.

Ako na to ima utjecaj odgoj, onda znači da heteroseksulani roditelji svojim odgojom utiču da im dijete postane gay?

Ili ako na to ima utjecaj društvo, a u hrvata su katolici većina društva, znači li to onda da katolici tj. Crkva odgajaju gay populaciju?

Crkva...ček, ček...hmmmm...nije li papa nedavno objavio da u toj istoj instituciji postoji jak gay lobi?
Ingo

ne samo glupost ... nego identicne floskule koje se povlace vec godinama ...

kao da svaki puta rade copy-paste

Od obje strane godinama slušamo iste argumente. Problem bi bio, da je drugačije.
muvifrik

...nije li papa nedavno objavio da u toj istoj instituciji postoji jak gay lobi?

Potvrdio postojanje gay lobija, i osudio tu činjenicu.
hehe, moram se nasmijati svome vlastitom retoričkom pitanju...:-)

dakle: Ako je ova Povorka ponosa stavljala vrpce, Povorka INATA bi stavljala...što? Naravno uz bjesomučnu dernjavu inati se Slavonijo...:-)

:-)
lega imaš kunu

--dakle: Ako je ova Povorka ponosa stavljala vrpce, Povorka INATA bi stavljala...što?

Ništa. Ne bi unakazivali spomenike (barem se nadam tome).
za mene je ovo mobbing pedera nad spomenicima i njihovim obiteljima (nasljednicima, praunucima) tih ljudi koji su ovjekovječeni te bi oni trebali tužit te zlikovce radi nagrđivanja njihovih predaka, a grad bi ih trebao tužiti zbog nagrđivanja gradske imovine.

ima tu i nekih savjeta: http://mobbing.hr/savjeti/
lega imaš kunu

jedan obični Pečuh, da ne pričam o Beču, Parizu i drugim metropolama bi ovu gestu sa šalovima doživjeli sa simpatijama, vicom na vlastiti račun, kao odraz npr. umjetničkog izražavanja (brojne su mogućnosti i impresije vezano za takovu rabotu)...takva reagiranja su naime urbana, svjetska...no, očito da smo mi još duboko, duboko u glibu jer takav postupak osuđujemo i ne razumijemo...

Info: http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=45454&start=45#ixzz2WJ5jkOTp

potpisujem! 8)
fascinantno koliko mrznje prema grupaciji koja vam nije nista skrivila

a da ne govorim o nivou licemjerstva, jer barem 80% svih koji sad napadaju homosexulce bi promjenili ili ublazili svoja misljenje kad bi im netko iz obitelji bio gey

poanta je da homosexualci ne cini nikome nista nazao, i da dobivanjam prava, ja kao heterosexualac necu nista izgubiti - i s toga nek im se daju prava

ne samo njima, svim manjinama, cijim zahtjevima ce moja sloboda ostat jednaka, se trebaju dati prava sto traze
Zašto fokus Vlade i medija nije na nezaposlenima, invalidima, bolesnoj djeci kojima se ne želi financirati liječenje ? Javnost se zabavlja šarenim paradama, besmislenim pričama, kvaziliberali hodaju ponosno povorkom, dok vođe istih udruga, uvjeren sam, jako dobro zarađuju i žive od raznih novčanih i inih donacija.
Većina homoseksualaca govori kako se ugodno osjećaju u svojoj koži, no zašto onda stalno traže da budu prihvaćeni i izjednačeni sa heterosexualnim parovima u svakom pogledu kada i sami znaju da je u ovoj konzervativnoj sredini u kojoj živimo to gotovo nemoguće.
Neka se trenutno zadovolje Zakonom o istospolnim zajednicama koji po meni dobro uređuje njihov položaj, a za nešto više morat će jako dugo čekati.
I za kraj jedva čekam Vesnu Pusić kako predvodi paradu nezaposlenih, prevarenih i siromašnih građana, no takvi nisu predmet zanimanja liberalnih snobova a la gđe Pusić.
mariox

Zašto fokus Vlade i medija nije na nezaposlenima, invalidima, bolesnoj djeci kojima se ne želi financirati liječenje ? Javnost se zabavlja šarenim paradama, besmislenim pričama, kvaziliberali hodaju ponosno povorkom, dok vođe istih udruga, uvjeren sam, jako dobro zarađuju i žive od raznih novčanih i inih donacija.
Većina homoseksualaca govori kako se ugodno osjećaju u svojoj koži, no zašto onda stalno traže da budu prihvaćeni i izjednačeni sa heterosexualnim parovima u svakom pogledu kada i sami znaju da je u ovoj konzervativnoj sredini u kojoj živimo to gotovo nemoguće.
Neka se trenutno zadovolje Zakonom o istospolnim zajednicama koji po meni dobro uređuje njihov položaj, a za nešto više morat će jako dugo čekati.
I za kraj jedva čekam Vesnu Pusić kako predvodi paradu nezaposlenih, prevarenih i siromašnih građana, no takvi nisu predmet zanimanja liberalnih snobova a la gđe Pusić.

Zavadi pa (lakše) vladaj :(
Dok nam mediji glave pune bezvezarijama, vlada nas lakše guli :(
Ingo

freedom.fighter

Vrh bi bio ofarbat fiću u rozi
Evo Tuđmanovom unuku je sigurno neugodno zbog ovakvog skrnavljenja spomenika. Sada ne može pogledati u lice ekipi iz ćelije. Ok, nije baš unuk od The Tuđmana već od njegovog brata al' je svejedno zabavno :)
http://www.index.hr/black/clanak/tudjmanov-unuk-dobio-dvije-godine-i-dva-mjeseca-zatvora-jer-je-prevario-covjeka-kojem-je-obecao-seks-u-troje/677759.aspx
Defiant

Evo Tuđmanovom unuku je sigurno neugodno zbog ovakvog skrnavljenja spomenika. Sada ne može pogledati u lice ekipi iz ćelije. Ok, nije baš unuk od The Tuđmana već od njegovog brata al' je svejedno zabavno :)
http://www.index.hr/black/clanak/tudjmanov-unuk-dobio-dvije-godine-i-dva-mjeseca-zatvora-jer-je-prevario-covjeka-kojem-je-obecao-seks-u-troje/677759.aspx

Pa on je i jedini normalan od krivoustih :)
pa što bi falilo i da je tenk u roza boji kao npr ovaj
http://thehoundinyourpocket.files.wordpress.com/2010/09/pink-tank.jpg
ili ovaj u Pragu
http://www.abcprague.com/images/249.jpg

Tagovi