Osječani opet piju vodu iz Drave - primjećujete li razliku?

Osijek

Osječani opet piju vodu iz Drave - primjećujete li razliku?

[04.06.2013. 13:00] Vodovod-Osijek obavještava građane Osijeka da je danas (u utorak, 4. lipnja 2013. godine) u jutarnjim satima popravljen kvar na magistralnom cjevovodu pitke vode koji je dogodio u ponedjeljak, 3. lipnja, u blizini Južne obilaznice. Odmah je ponovno uspostavljena distribucija vode iz podzemnih bunara Crpilišta Vinogradi do pogona za proizvodnju vode u Osijeku. Ujedno je prekinuto je privremeno korištenje vode iz Drave, a sustav vodoopskrbe u Osijeku u cijelosti je normaliziran.

Vodovod – Osijek d.o.o. obavještava građane Osijeka da je prilikom izvođenja radova na proširenju Južne obilaznice, u blizini Trgovačkog centra Portanova, izvođač radova tvrtka Osijek Koteks tijekom zemljanih radova pokidala glavni dovodni cjevovod pitke vode od Crpilišta Vinogradi do pogona za proizvodnju vode u Osijeku.

Iz tog razloga bili su prisiljeni jučer poslijepodne obustaviti isporuku pitke vode s tog crpilišta te aktivirati Crpnu stanicu na rijeci Dravi. Do prekida u opskrbi pitkom vodom ne bi trebalo doći, ali će do dovršetka sanacije Vodovod-Osijek u sustav distribuirati prerađenu vodu iz Drave.

Za sada nije moguće procijeniti trajanje popravka, a javnost će biti obaviještena čim budu sa sigurnošću utvrdili potrebno vrijeme za popravak.

U Vodovodu-Osijek naglašavaju da je voda potpuno u skladu s Pravilnikom o kvaliteti vode za piće, odnosno da se voda može konzumirati bez ikakvih ograničenja.

Foto: cacan/arhiv031
Izgubili izbore pa nas odmah hebu...
hvala osijek kotesku :)

neka razvale jos te odvratne vode prepune kamenca.

Meni je drava finija.
Uvijek sam govorio, nemoj kenjat tamo di jedes/pijes.
Ne primjećujem razliku .
Vodu prokuhavam i pripremam napitke od ljekovitog bilja ili čaj.
Mineralnu vodu pijem povremeno i to isključivo iz staklenih boca.
silence

Ne primjećujem razliku .
Vodu prokuhavam i pripremam napitke od ljekovitog bilja ili čaj.
Mineralnu vodu pijem povremeno i to isključivo iz staklenih boca.

Prokuhavanjem se samo stvara još više kamenca, a teški metali i željezo ostaju.
I ja rado pijem čajeve, ali ne mogu biljke poništiti otrove u vodi.
Nisam čula da se netko otrovao osječkom vodom, a kažu da u kamencu ima kalcija (valjda) koji je potreban za izgradnju kostiju.
Pijem (osim čajeva) samo vodu iz slavine i hvala Bogu svi organi mi još uvijek jako dobro šljakaju :)
prokuhavanjem se NE stvara kamenac, ne mozes nesto stvoriti iz nicega.. kad smo kod toga, prokuhavanje vode je jedan od procesa uklanjanja kamenca..:P

a kolko ja znam, osjecka voda je puna arsena, sto je stoput gore od kamenca..a da se dravska voda ne smije piti, sumnjam da bi je bas crpili za vodoopskrbu!

Re: Osječani opet piju vodu iz Drave - primjećujete li razliku?

Ajde ajde, vise dreka se pojede u jednom Mc obroku...
sada tek vidjela ovaj članak, dakle pojma nisam nimala da sam pila vodu iz Drave... ama baš nikakvu razliku nisam skužila a pijem barem tri litre vode dnevno iz slavine baš kao i moji klinci :)
voda je ok, al pivo je super :D
tomi

Ajde ajde, vise dreka se pojede u jednom Mc obroku...

Odlična i točna konstatacija, a nitko od toga ne pravi drame kao kad je osječka voda u pitanju.

Samo nasjedaj narode na priče proizvođaća flaširane vode i kojekakvih filtera!! :P
Vidim da mi u čaši ne ostane toliko bijeloga izgleda da ima manje kamenca ..
vidim da ti piješ coca colu
a da je dobra i nije ali nemamo izbora
ja bih sa izvora ali toga ovdje nema...ili ima
wild child

prokuhavanjem se NE stvara kamenac, ne mozes nesto stvoriti iz nicega.. kad smo kod toga, prokuhavanje vode je jedan od procesa uklanjanja kamenca..:P

a kolko ja znam, osjecka voda je puna arsena, sto je stoput gore od kamenca..a da se dravska voda ne smije piti, sumnjam da bi je bas crpili za vodoopskrbu!

Zagrijavanjem se taloži postojeći kamenac, naravno da ne može nastati.
Prokuhavanjem se uklanja kamenac jedino ako imaš aparat za kondenzaciju pare, koja je oslobođena kamenca, koji ostaje u posudi na dnu.
I slažem se za sve ostale otrove, koji su u vodi. Mislim da nije daleko ni flaširana voda, koja je jedna od većih prevara današnjice.
A jeste primjetili da smo se vratili na bunarsku vodu. Ja ne.
milo_moje

A jeste primjetili da smo se vratili na bunarsku vodu. Ja ne.

ni ja :)

Tagovi