[VIDEO] Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Osijeka [lokalni izbori 2013., prvi krug]
Sučeljavanja kandidata za gradonačelnika Osijeka održalo se jučer u prostoru novootvorenog "kafića Uzdravlje", pod moderatorskom palicom Željka Rihe.
Cilj sučeljavanja bio je pružiti građanima mogućnost izravnog postavljanja pitanja, a kandidatima prostor za raspravu, dati jednaku mogućnost svim kandidatima za predstavljanje (što nekome može biti dosadno, ali tako je to kad 7 kandidata ima po 3 min) i pokazati da se u raspravi može biti i pristojan i argumentiran te da se političkim dijalogom od Osijeka ne mora raditi grad slučaj.
U sučeljavanju su sudjelovali (abecednim redom): Anto Đapić, Zlata Halusek, Daria Paloš, Jaroslav Pecnik, Miroslav Šimić, Dražen Vidović, Ivan Vrkić
Šteta što se aktualni gradonačelnik Krešimir Bubalo nije odazvao, ali to najviše govori o njemu.
Hvala svim posjetiteljima na postavljenim pitanjima i razumijevanju za tehničke probleme koji su se pojavili. Ovaj video je ponajprije namijenjen vama... Veliko hvala!
Joj kako ste jadni i kako ćete plakati kad opet Bubi pobijedi,heheheh..
Smijat ću vam se u brkove(tj ekran)...
Btw..Vrkić je najljigaviji političar u posljednje vrijeme...Ljigaviji je čak i od zmijofacog Milanovića.
Ako ude u drugi krug Bubi ce ga prehodati kao plitak potok! Pa Vrkic nezna jednu suvislu recenicu spojiti, poslusajte debatu. Isto tako je bilo na RTL-u, strasno da nam on bude gradonacelnik!
Vrkića je pregazilo vrijeme, savršena osoba za marionetu
čiju "marionetu"??????????????? sorry Farmy ali pišeš gluposti..Vrkić ima prviše godina i iskustva u politici da bi ga netko koristio kao "marionetu"..
KAo što sam napisao i na onoj jučerašnjoj poveznici idalje stojim kod toga!
Pogledao sam jučerašnje sučeljavanje i nameće mi se samo jedan zaključak da su pobjednici jučerašnje sesije ŠIMIĆ I PALOŠ.
Vrkić bezličan, koji je izgleda došao samo da dođe,
Vidović bi asfaltirao TRVĐU (?).
Pecnik - trla baba lan, Halusek blijeda i neprepoznatljiva,
Đapić- JA PA JA....pa ja... pa oped ja...i onda dugo niko..... pa oped ja...
Šteta što nije došao BUBI...ali moglo bi ga ovo koštati..
Nista od ovih kandidata, mozemo slobodno odsetati iz ovog grada i potraziti negdje dalje bolji zivot.. ustvari ni najbolji gradonacelnik na planeti Zemlji nebi spasio vise ovaj grad jer i njemu bi bile prve misli stvoriti koncertne dvorane,muzeje,plesne dvorane,stadijone uz nezaposlenost visu od 50% u gradu ..
Jedino koje je imalo malo svrhe slušat su ovi mlađi kandidati: Šimić, Paloš i Vidović, dok ove sve ostale treba poslati u mirovinu i nek odmaraju...
Što god ih pitaš vezano za informatiku, nove tehnologije i strane jezike stalno se izvlače da su oni stara generacije i da se ne kuže u sve to... a upravo su te "nove" stvari danas osnova za gospodarstvo, kulturu, urbanizam i sl.....
Čini mi se da nismo gledali isto sučeljavanje. Šimić i Paloš???? Okej Šimiću je mikrofon bio najbolje namješten pa ga se moglo razumjeti, ali besmislice koje taj čovjek priča wtf? Palošicu neću niti komentirati, ne razumijem bit njenog kandidiranja. Onu iz HSSa isto. Ostatak ekipe solidan...čini mi se ipak da su Đapić i Vrkić najelokventniji. Samo je Vrkić malo u čudu gledao tu tehniku i taj livestreaming. Mislim da to njemu ništa nije bilo jasno.
A Bubi, Bubi je negdje zapeo na pola puta u BiH pa rekoše da su bubrežni kamenci. No nadam se da je i toga bilo dosta.
Svi su bili više manje ok. Ja ne znam čemu ovako glupava prepucavanja. To su metode kolege hdssb-l pozerice i inih njegovih accounta. Čak je i Pecnik zvučao normalno. Svi su pričali dovoljno, jedino gospođa iz HSS nešto manje, ali imali su dovoljno vremena. Što se tiče engleskog svi su rekli istinu. Ukoliko ti dođe netko na sastanak imaš prevoditelja, jedno je sastanak , drugo je neformalno druženje. I svi vi koji kenjate da ne znaju engleski zapitajte se kako vi govorite taj isti jezik.
Meni se svidjela atmosfera koja je vladala i ta neka "ujedinjenost" protiv onoga koji se nije pojavio.
Pecnik me ugodno iznenadio, da malo manje filozofira, bio bi još bolji.
Pa čak i taj Vidović, mislim koji K mu treba taj kradeze?
Šimić, skroman i odličan!
I općenito mi se sviđa što kandidati realno kažu da nema ništa besplatno, mislim ono, halo?
Subvencije da, ali grad si ne može priuštiti ništa besplatno pošto je proračun svake godine sve manji i manji.
Radna mjesta nama trebaju kandidati, radna mjesta bez stranačke iskaznice kao uvjet!
I svi vi koji kenjate da ne znaju engleski zapitajte se kako vi govorite taj isti jezik.
...odlično, kao i materinji - hvala na pitanju.....i smatram da nam ne trebaju raznorazne Ingrid, te da svaki javni čovjek, odnosno predstavnik vlasti (lokalne ili državne) treba znati barem jedan svjetski jezik dovoljno da se ne obruka.....
Ajd dosta više tih domoljuba iz Ćaprajzlija -city .. Drinovaca-city.. oni su već pokazali što znaju u gradu pa i županiji. Previše je vremena-godina prošlo jedino što su omogućili mladima da se odsele iz grada i županije to je sve od njih. Vrijeme je za novo ozračje za mlade ljude koji su se ovdje rodili koji ovdje žive koji dišu sa Osijekom.
I svi vi koji kenjate da ne znaju engleski zapitajte se kako vi govorite taj isti jezik.
...odlično, kao i materinji - hvala na pitanju.....i smatram da nam ne trebaju raznorazne Ingrid, te da svaki javni čovjek, odnosno predstavnik vlasti (lokalne ili državne) treba znati barem jedan svjetski jezik dovoljno da se ne obruka.....
Miss prepotentna... Postoje ljudi koji se zovu prevoditelji(simultani) i koji se angažiraju u svim važnijim situacijama.. Samo jedna nespretna riječ i mijenja se kontekst. Svi kandidati su dali isti odgovor na to pitanje..
Ajd dosta više tih domoljuba iz Ćaprajzlija -city .. Drinovaca-city.. oni su već pokazali što znaju u gradu pa i županiji. Previše je vremena-godina prošlo jedino što su omogućili mladima da se odsele iz grada i županije to je sve od njih. Vrijeme je za novo ozračje za mlade ljude koji su se ovdje rodili koji ovdje žive koji dišu sa Osijekom.
Miss prepotentna... Postoje ljudi koji se zovu prevoditelji(simultani) i koji se angažiraju u svim važnijim situacijama.. Samo jedna nespretna riječ i mijenja se kontekst. Svi kandidati su dali isti odgovor na to pitanje..
...nisam prepotentna, nego sam ti rekla što mislim, kad smo već na engleskom.....znam da postoje prevoditelji (ne samo simultani), no svejedno i dalje stojim kod toga da bi bila stvar nekakvog općeg obrazovanja političara koji nas predstavljaju da govore barem jedan svjetski jezik...jednako kao što sam zamjerila i Vrkiću (ako je to uopće on) na nepismenom postu koji je stvorio totalno drugačiju sliku od one koju je on sam htio...
..ti ne možeš podnijeti da nisi u pravu???...
Kolega bio je do sada na svim sučeljavanjima, ne znači da mora doći na svako. Bubalo baš izbjegava. Vidim ti znaš sve o PR-u ahahahaah! Otvori 16 nickova i piši sam sebi PR tip no.1 ljudi imaju obaveze... Možda je i Bubalo bio "nedostupan". Sučeljavanja svakih 24h, daj molim te. Ne vidim zašto nije bilo kada Bubija nije bilo.. Sada se svi trebaju ravnati po Bubalu?Vrkiću?Šimiću? Zašto?
A o Jari Pecniku sve najnaj ti i tvojih 5 nickova.bljuv!
...nisam prepotentna, nego sam ti rekla što mislim, kad smo već na engleskom.....znam da postoje prevoditelji (ne samo simultani), no svejedno i dalje stojim kod toga da bi bila stvar nekakvog općeg obrazovanja političara koji nas predstavljaju da govore barem jedan svjetski jezik...jednako kao što sam zamjerila i Vrkiću (ako je to uopće on) na nepismenom postu koji je stvorio totalno drugačiju sliku od one koju je on sam htio...
..ti ne možeš podnijeti da nisi u pravu???...
Nepismeni post? Molim te... Onda nitko od njih ne treba biti gradonačelnik. Nitko nije rekao da zna super, eventualno da se služi engleskim... Pa evo ti znaš odlično engleski, native razina pa budi ti gradonačelnica, jer bez toga nema šanse da si sposoban. Bilo bi ok da znaju, ali nije osnova za biti gradonačelnik.. Svi mi znamo bojati zidove, ali soboslikar nekako bolje napravi..ista stvar i sa jezikom..l
Kolega bio je do sada na svim sučeljavanjima, ne znači da mora doći na svako. Bubalo baš izbjegava. Vidim ti znaš sve o PR-u ahahahaah! Otvori 16 nickova i piši sam sebi PR tip no.1 ljudi imaju obaveze... Možda je i Bubalo bio "nedostupan". Sučeljavanja svakih 24h, daj molim te. Ne vidim zašto nije bilo kada Bubija nije bilo.. Sada se svi trebaju ravnati po Bubalu?Vrkiću?Šimiću? Zašto?
Na nacionalnoj televiziji se baš odbija sučeljavanje, tamo se izbjegava jer je loše za kapanju! Kandidati kao što su Kerum, Kalmeta, Bubalo, Vrkić imaju jako puno putra na glavi pa se BOJE PITANJA BAGE!!!
...nepismeni i neobrazovani političari, odnosno javni dužnosnici mogu jedino predstavljati takve poput tebe, odnosno osobe kojima takve stvari nisu važne....to su glasači koji vole izabrati raznorazne Bandiće, Kerume i ostale jatake.....
..i ne brini, neću ja za gradonačelnicu, mada odlično govorim engleski...
Joooj kada se još sjetim koliko si pljuvao po Bubalu sto nije došao na prvu bebatu. Ali kada Vrkić odbije onda je to uredu. Obojica ste dno dna gori ste od HDSSB_a! PUJ
@anakonda na razini si kolege @pozerica. Prepotentna kakva jesi ne čudi me.
Kako ti vrhunski obrazovana sa znanjem (odličnim) engleskog jezika svaki post počinješ sa (...) te naravno malim slovom? Mi ostali si to smijemo dozvoliti, ali kalibar kao što si ti nipošto...
Joooj kada se još sjetim koliko si pljuvao po Bubalu sto nije došao na prvu bebatu. Ali kada Vrkić odbije onda je to uredu. Obojica ste dno dna gori ste od HDSSB_a! PUJ
Bubalo je bio na prvoj BEBATI kolega... D i b nisu baš blizu na tipkovnici.... Bit će da je nepismenost OĆEKIVANO u igri... Bili su na RTL, os031 nema smisla svaka 24h. Vrkić je potvrdio dolazak za Nova TV, ali je zbog Bubala(on ima opravdano) bilo odgođeno iako ne vidim zašto.
Kako ti vrhunski obrazovana sa znanjem (odličnim) engleskog jezika svaki post počinješ sa (...) te naravno malim slovom? Mi ostali si to smijemo dozvoliti, ali kalibar kao što si ti nipošto...
...zato što nisam kandidat za nikakvo mjesto, zato što od prvog posta pišem tako i zato što to mogu i hoću.....ovdje nije važna moja pismenost ili znanje engleskog, i totalno me baš briga što misliš da sam prepotentna - ja sam svoja znanja stekla sama i naravno da sam ponosna na njih, a s tvojim stavom mogu samo zaključiti da si jalan i to debelo......kad ćeš shvatiti da u nedostatku argumenata samo sebe zakopavaš još dublje spuštajući stvari na osobnu razinu?????
...smeta mi što je Vrkić napisao nepismeni post, smeta mi što kandidati ne govore engleski, smetaju mi sirovine poput Đapića koji svojim lažnim magisterijem se uopće pojavljuje u javnosti, smeta mi Kerum koji lijepi ybni pršut na čelo....
...no, ne bi mi smetao obrazovan i kulturan čovjek (ili žena) s konkretnim idejama koji bi na dostojan način predstavljali nas građane Osijeka, a ne stanovnike palanke.....pa ti vidi u koju ćeš se kategoriju smjestiti...neću više diskutirati s tobom na ovu temu, jer očito živiš u čvrstoj kartonskoj kutiji iz koje nikad ne izlaziš.....
ajd zdravo.....
Znači Vrkić i Kerum su po tebi ista kategorija?
Ok, legitimno. Isto kao što je legitimno da si ti miss prepotentna i ok. Ti mene misliš napadati na osobnoj razini, a ja da te milujem?
Pa-pa
lega,ti sigurno nisi ništa bacio pod jaja dugo,jel ?
malo si mi frustriran..
Vrkića je pregazilo vrijeme, savršena osoba za marionetu
čiju "marionetu"??????????????? sorry Farmy ali pišeš gluposti..Vrkić ima prviše godina i iskustva u politici da bi ga netko koristio kao "marionetu"..
hahahah,kakve veze ima iskustvo sa "marionetom"?
Milanović isto ima iskustva,pa je bio Čačićeva marioneta.
mani se ti čorava posla i politike.piši haiku i gledaj NK Osijek,ostavi se politike.
radit će packe....
Samo suceljavanje nije bilo nist posebno. Mlako i bez energije.
Halusekica bi bila dobar kandidat prije 40-ak godina. Nije uvreda nego cinjenica, jednostavno nije za ovo vrijeme.
Djapic klasicni egomanijak ja ja ja, a eno divaltova mu se raspada. Ovi novi planovi su mu utopijski, nemoguce za ostvarit.
Pecnik klasicno-filozof i analiticar ali kao gradonacelnik lose...
Vrkic iako ne bahat kao zadnji put opet nije nista puno rekao, ide sistemom inercije.
Simic standardno dobar ali... Kad je u jednom trenutku poceo opravdavati hdssb da ne mogu bolje jer nemaju velik proracun malo sam ostao paf. Shvacam sto je zelio reci ali bilo kakvo pravdanje njih kod mene ne prolazi. On u biti nema sanse za ista napravit, ali ce puno njegovih 3-4 % znacit drugima.
Vidovic opet najkonkretniji. Od svih kandidata jedini ne zivi u proslosti, ali to je posljediva toga sto je novi u politi i. Ima dobrih planova i ono potpisivanje izjave mu je dobra fora.
Palos -cura je ok, ima planova, ali na zalost dolazi iz unistene stranke. Jedinu manu joj nalazim u tome sto nije djapica napala jer on bolje prolazi kod tog birackog tijela, a ona je definitivno bolji kandidat. Vidi se da nije praznoglava
Za vijece moj glas ide laburistima, ali za gradonacelnika ilu Palosici ili Vidovicu. Pecnik mi ne lezi