BikeMyDay: Miss biciklističke staze [1/2]

Osijek

Donosimo vam neke od ljepotica osječke biciklističke infrastrukture. Ne, ovo neće biti predstavljanje oskudno odjevenih privlačnih biciklistica, ali ćemo osječku biciklističku "infrastrukturu" ogoliti do kostiju.

Kako se gradske vlasti godinama igraju s našim živcima i zdravim razumom, predstavljajući nam navedenu infrastrukturu kao dobru i funkcionalnu, tako smo se i mi poigrali riječima. Naime, za one koji nisu vični engleskom jeziku, riječ miss predstavlja gospođicu, kao i natjecateljicu (i pobjednicu) na izboru ljepote, ali znači i "promašaj", "propust".

Budući da su nam sve jednako drage, nećemo se baviti izborom najljepše, jer svaka je od njih na neki način posebna.

Za početak, neka vas dobro protrese Miss zdravih bubrega u Gundulićevoj – zanimljivo i simbolično – ispred zgrade "Obnove" (time ova ljepotica dobiva i laskavu lentu "Paradoksalnost").

Nešto dalje u istoj ulici susrećemo Miss mokre majice,

koja zimi postaje Miss klizališta.

U naselju "Uske njive" nas očekuju Miss maligana

i Total miss.

U Sveučilišnom kampusu studente koji biciklom dolaze na fakultet razbuđuje Miss "Na pola puta" (voli kad ju u prolazu počešete glavom).

Miss "Estetika vs. funkcionalnost" može vas zadiviti ako se uputite u Donji grad (ova krasotica pretendira i na laskavu titulu Miss zaobljenosti),

a na raskrižju Vukovarske i Stepinčeve možete čuti kako Miss šahtova divno pjeva kada se prijeđe preko nje (u što ćete se moći i uvjeriti u nekom od sljedećih članaka).

Miss "I ja sam staza" na Zelenom polju vas naprosto mami na vožnju (i ponosi se time što je uvedena u respektabilnih "više od 30 kilometara biciklističkih staza u Osijeku").

Vožnja ovom stazom predstavlja vrhunski užitak te vas, između ostalih bisera, posebno pozivamo da se njome provozate.

Do sljedećeg nastavka, srdačno vas pozdravlja zasad posljednja, ali ne i najmanje važna, i nipošto manje atraktivna, Miss "Nije kraj".

Tekst i foto: Bikemyday.com

Pročitajte i...
[FOTO] BikeMyDay: Zrinjevac - kako pokvariti i ono što valja?
[FOTO] Novi izgled parka Zrinjevac
Netko je spavao na poslu: neispravni prometni znakovi!
Rok trajanja radova – nekoliko mjeseci?
[FOTO] BikeMyDay: Rubnjaci - nepotreban i štetan trošak!
nedostaje Miss Pješački most
bila je čak i na 9gagu :D

Re: BikeMyDay: Miss biciklističke staze [1/2]

"Miss zaobljenosti"...ma sve ok sto je zavojita...ali da nisu u stanju staviti malo vise rubnike da se taj sitni kamen ne rasipa po stazi. Svaki put me "strah" tamo proci da ne proklizem, pogotovo kad je mokro nakon kise. Plus fakin retardirani ljudi koji stalno hodaju po toj stazi, pogotovo od Cvjetkove prema Lidlu..a imaju paralelno pjesacku stazu par metara dalje.
Predlažem novi izbor za Miss na sličnu temu - Miss parkiranih auta na biciklističkim stazama :evil:
Ako ovo nije cjepidlačenje, tad ne znam što jest.
Najbolje bi bilo da uzmete bicikle i vozite njima pod „staklenim zvonom“.

Miss zdravih bubrega – Oštećena cesta, a ne biciklistička staza.
Miss mokre majice – Neoprostivo… Voda na biciklističkoj stazi. Gradonačelniče spužvu u ruke.
Miss klizališta – Voda se smrzla na -10. Najpogodnije vrijeme za pedaliranje. U Vašem dvorištu nigdje ne leži voda?
Miss maligana – Važno je brinuti i o drugim sudionicima u prometu (Hint: pješaci)
Total miss – Strašno! Šokiran sam. Kraj biciklističke staze na pola ulice.
Miss "Estetika vs. funkcionalnost" – Znak treba izvadit, tko je vidio gledat kud' se voziš.
Miss zaobljenosti – E to stvarno valja izravnat. Ne može po Slavoniji bit zavoja.
Miss šahtova – Em' se kida bicikl preko šahtova, em' je buka neizdrživa. Van i šahtove.
Miss "Nije kraj" – Jedna strelica viška.
Miss "I ja sam staza" – Opravdana kritika. Pješačka staza iz 1800 i tužne, koja svakako zaslužuje što hitniju obnovu.
simo031

Miss mokre majice – Neoprostivo… Voda na biciklističkoj stazi. Gradonačelniče spužvu u ruke.
Miss klizališta – Voda se smrzla na -10. Najpogodnije vrijeme za pedaliranje. U Vašem dvorištu nigdje ne leži voda?
Miss maligana – Važno je brinuti i o drugim sudionicima u prometu (Hint: pješaci)
Miss "Estetika vs. funkcionalnost" – Znak treba izvadit, tko je vidio gledat kud' se voziš.
Miss zaobljenosti – E to stvarno valja izravnat. Ne može po Slavoniji bit zavoja.
Miss šahtova – Em' se kida bicikl preko šahtova, em' je buka neizdrživa. Van i šahtove.
Miss "I ja sam staza" – Opravdana kritika. Pješačka staza iz 1800 i tužne, koja svakako zaslužuje što hitniju obnovu.

Tekst je kopiran s www.bikemyday.com bez direktnog linka i dodatnog pojašnjenja. To je portal ZA bicikliste i jasno je da će tamo cjepidlačiti ljudi koji na biciklu provode puno više vremena nego ljudi koji čitaju ovaj portal.
I meni smetaju neke od gore navedenih stvari jer mi je bicikl jedino prijevozno sredstvo kroz sva godišnja doba.
Sad znatiželjno čekam objavu nastavka- 2/2. :)
rodaroda

simo031

Tekst je kopiran s www.bikemyday.com bez direktnog linka i dodatnog pojašnjenja. To je portal ZA bicikliste i jasno je da će tamo cjepidlačiti ljudi koji na biciklu provode puno više vremena nego ljudi koji čitaju ovaj portal.
I meni smetaju neke od gore navedenih stvari jer mi je bicikl jedino prijevozno sredstvo kroz sva godišnja doba.
Sad znatiželjno čekam objavu nastavka- 2/2. :)

Toliko cjepidlače da bi netko neupućen mogao pomisliti da su zlonamjerni.
simo031

Toliko cjepidlače da bi netko neupućen mogao pomisliti da su zlonamjerni.

S obzirom na nazive, meni se činilo da kroz šalu pokušavaju ukazati na problem loše biciklističke infrastrukture.
Što bi rekla stara narodna (paz' 'vamo, za ovo sad držim kopirajt!):
Jedna žuta crta ne čini biciklističku. :)
simo031

Simo, ti il nas sve zezaš ili se stvarno NIKAD nisi provozao osječkim biciklističkim stazama. Jer ovi tvoji komentari nemaju nikakvog smisla.

Poanta je prikazati lošu biciklističku infrastrukturu u Osijeku, shvaćaš.

Kakva oštećena cesta, kakav znak koji treba izvaditi (ono je drvo a ne znak i ne treba ništa izvaditi nego stazu napraviti ravnom), kakva briga o pješacima s onakvom "pijanom" stazom? A preko onog šahta se prevezi biciklom pa ću te pitati osjećaš li se sigurno dok se voziš.

Dok u razvijenim gradovima svakodnevno biciklira 20-30% ljudi i tako rješavaju svoje prijevozne potrebe, za to vrijeme nama se mažu oči da imamo dobru i sigurnu biciklističku infrastrukturu.

Znaš kako se najbolje može otkriti je li infrastruktura sigurna: pita se građene bi li pustili svoje dijete (pogotovo mlađe) da se slobodno voze po gradu biciklom.

Preporučio bih ti da se dobro provozaš našim "stazama" i da za koji mjesec ovdje postaviš svoje mišljenje o njima.

Ivan Podraza, autor teksta "Miss staze".

P.S. Naravno da će uskoro i drugi dio. ;)

bravo za autora , to kao prvo !
naravno da se svatko češe gdje ga svrbi , pa ne bi trebalo nikoga smetati nerazumijevanje onih drugih ( koje ne svrbi ) .
jedan sam od najčešćih korisnika u gradu svih ovih missica u svim godišnjim dobima . naročito ovu missicu zaobljenosti i onu prema Nemetinu , pa znam o ćemu je riječ , kao što razumijem one koji TO ne razumiju .
kad smo već kod toga , bilo bi korisno pročešljati i ove znakove stop na tim missicama jer stvarno su koma ! tko god da ih je postavljao , nemaju veze .
za početak -ono raskrižje na Hadrianovoj između bolnice i carinarnice !
sretno nam svima i lijep dan želim !
simo031

Poanta je prikazati lošu biciklističku infrastrukturu u Osijeku, shvaćaš.
Kakva oštećena cesta, kakav znak koji treba izvaditi (ono je drvo a ne znak i ne treba ništa izvaditi nego stazu napraviti ravnom)... A preko onog šahta se prevezi biciklom pa ću te pitati osjećaš li se sigurno dok se voziš.

Možda je za tebe poanta nešto prikazati lošim, no je li to doista loše, to je već druga stvar. Da je sjajno nije, ali da je loše...
Znak je na prethodnoj slici (hint: udariti glavom). a drvo je na sljedećoj. Meni niti znak niti drvo, niti krivudava staza ne smetaju. Kad vozim koristim oči za gledanje i upravljač za upravljanje. Što ti se može dogoditi kad se prevezeš bicom preko šahta? Kamioni prelaze preko tih/takvih šahtova.

zen031

... za to vrijeme nama se mažu oči da imamo dobru i sigurnu biciklističku infrastrukturu.
Znaš kako se najbolje može otkriti je li infrastruktura sigurna: pita se građene bi li pustili svoje dijete (pogotovo mlađe) da se slobodno voze po gradu biciklom.
Preporučio bih ti da se dobro provozaš našim "stazama" i da za koji mjesec ovdje postaviš svoje mišljenje o njima.

Prošlo ljeto sam se vozio bicom po gradu, i za mene je biciklistička infrastruktura u bolja nego ikada do sada. Može li i treba li biti bolja? Može i treba! Ali daleko je od katastrofalne kako si ju pokušao prikazati.
zen031

P.S. Naravno da će uskoro i drugi dio. ;)

Radujem se, i nadam se da će drugim dijelom biti objektivnije prikazano stvarno stanje. :)
Nije direktno vezano za temu, al' dobro...

Osim predivne biciklističke infrastrukture kojom se svakodnevno bavimo, ne bi bilo loše pozabaviti se još jednim problemom vezanim za biciklizam u Osijeku, a to je manjak mjesta za ostavljanje bicikla uz koliko toliko sigurnost da isti neće biti ukraden.

Iz tog razloga osječki biciklisti moraju biti maštoviti kada žele negdje ostaviti bicikl, pa tu bude vezana za drveće, rine, kojekakve cijevi...A tamo gdje se bicikl može zavezati, stane cca 20 bicikala. Tužno.
Inertia

Nije direktno vezano za temu, al' dobro...

Osim predivne biciklističke infrastrukture kojom se svakodnevno bavimo, ne bi bilo loše pozabaviti se još jednim problemom vezanim za biciklizam u Osijeku, a to je manjak mjesta za ostavljanje bicikla uz koliko toliko sigurnost da isti neće biti ukraden.

Iz tog razloga osječki biciklisti moraju biti maštoviti kada žele negdje ostaviti bicikl, pa tu bude vezana za drveće, rine, kojekakve cijevi...A tamo gdje se bicikl može zavezati, stane cca 20 bicikala. Tužno.

Ovo je doista problem, i trebalo bi napraviti nešto po tom pitanju. Osmisliti neke žardinjere za cvijeće ili nešto slično, koje će na sebi imati i mjesto za zaključavanje bica, i rasporediti ih na kritičnim mjestima po gradu. Video nadzor takvih mjesta bi bio više nego dobrodošao.
mene muci kad vozim bicikli što moram vrtiti pedale...nemate pojma koliko me to užasno živcira...
a da ne spominjem kad npr vozim biciklistickom stazom...i primjetim da je netko pljunio žvaku na stazu
i sad ja pri onoj strahovitoj brzini od cca 20 km/h moram upotrijebiti sve svoje mišice nebili izbjegao bliski susret moje gume sa žvakom....što me naravno dodatno umara jer kao što sam vec spomenuo...moram vrtiti one faking pedale na biciklu...stvarno ne kužim što ce te pedale na tom biciklu...

no ako ste mislil da je to jedini problem..onda ste se zeznuli...jer ono što još mrzim kad vozim bicikli po biciklistickoj stazi je što mi mušice udaraju u glavu...mislim stvarno odakle njima pravo da budu na stazi u isto vrijeme kad i ja...plus što mi redovito ulete u oko...a nekad i u usta...jer dok psujem što sam obilazio onu žvaku...budu mi i usta otvorena....
generalno...treba na svaku biciklisticku stazu postaviti ogroman znak sa izricitom zabranom preleta svih vrsta mušica buba i tome slicno...

eto...ovo je samo dio mojih problema....
a o tome da je svemu tome kriv glavonja i njegova stranka...necu ni pricati.....
Riječima se ne da opisati sva bol i tuga,
kroz koju prolaze biciklisti u gradu Osijeku zbog problema sa lošim biciklističkim stazama.
:no:
Simo, članak je o promašajima (miss) u izgradnji biciklističke staze.

Biciklističke staze su dio prometa, a promet je ozbiljna stvar - prvenstveno s aspekta sigurnosti. Sigurnost u prometu nije šala - ne radi se o cvjećarstvu (metaforički rečeno).

Drugo, cilj JE prikazati kako se na nekvalitetan način rasipa gradski (naš) novac.

Bit će govora i o dobrim primjerima, ne brini.
Ja se u potpunosti slazem sa ovim kritikama, jer ja kao vlasnik camca najbolje znam kako je to voziti po neuredenim povrsinama. Jeste li se ikada zapitali kako je nama voziti po Dravi? Toliko je mutna da ni dno ne vidimo, plutaju kojekakve gluposti (ne misleci samo na kupace), a tek brzina toka ( trebam duplo vise goriva kad idem uzvodno). Mislim da bi se i po tom pitanju grad mogao malo vise potruditi, po uzoru na dalmatinske gradove.

@zen031
Vidim da trošiš energiju na pogrešnom mjestu. Ove koji pređu biciklom 5 kilometara godišnje i misle da znaju Osijek ionako nikad neće biti briga za ostale kojima ne mogu mahati kroz prozor svog auta.

A ostale, koji se izruguju biciklistima koji bicikl voze jer to vole ili jer to moraju, molim samo da pogledaju svježu Osječku temu Biciklijada za djecu s autizmom pa da onda vidim da tim ljudima pogledaju u oči i kažu kako su nam dobre biciklističke staze. Nisu ni za zdravo dijete, a kamo li za bolesno!
Nevjerojatno je kako nekima ne odgovara činjenica da se nešto gradskim novcem izgrađuje nekvalitetno i kakva opravdanja imaju.

Očekujem da će se naći opravdavajućih komentara kad se negdje pojavi reportaža o "obnovljenoj" Srednjiki gdje nogometni tereni nakon kiše izgledaju kao potopljeni.

Usput, članak o missicama je na BikeMyDay objavljen prije mjesec i pol dana.

http://www.bikemyday.com/2013/02/22/miss-staze-12/

Simo, jesi se provozao?

Je li ovo u redu: staza koja je propala + žuta traka i prijelaz koji su se oljuštili - sve za nekoliko mjeseci!
http://www.bikemyday.com/2013/04/02/rok-trajanja-radova-nekoliko-mjeseci/
stari kinezi bi rekli...hrđavom penisu i dlake smetaju....
do jucer niste imali ni 2 metra biciklistickih staza i bilo sve ok...
no onda je došla fejsbuk generacija...kojem smeta šaht na stazi...

ne kažem da je sve idealno napravljeno...al ako vas ovakve gluposti smetaju što ste uslikali.....onda bolje ni nemojte voziti bicikli...vec hodajte pješke...jer i pješacenje je jako zdravo...

no vjerujem kako bi i onda našli milion pizdarija koje bi vas smetale dok hodate.....

biciklisticke staze su takve kakve jesu...imaju prednosti i mana...odnosno nedostataka...al ako realno pogledate...barem su vas odvojile od prometa...i to je vec ogromna stvar...

@rodaroda
slobodno dovedi koga god hoceš i ja cu svakome u oci reći da su biciklisticke staze dobre...jer sva djeca su do jucer vozila po prometnim cestama...stazama punim rupa...kaldrmi...polju...blatu...padala sa bicikla...lomili ruke noge izbijali zube.....i evo danas su odrasli ljudi.....kojima ne smeta jebeni šaht kojeg samo treba zaobici i to je to....
Sudeci po slikama, rekao bih da je biciklisticki dio prometne infrastrukture grada za 3 koplja bolji od cestovnog/pjesackog.

cestitke gradu na odlicno odradjenom poslu :roll:
ovo sa biciklistićkim stazama je istina!jedna je stvar što ih ima sve više i više što je za pohvalu a druga je u kakvom su stanju što je za kritiku. Samo još da se nadovežem i na ceste oko samog centra grada kao što su Rokova,Ružina,Anina.Zadarska takođe u katastrofalnom stanju
U Osijeku je stanje s biciklističkim stazama bolje nego nego prije 20 ili 10 godina, ali neke stvari su baš loše riješene.

Jel' netko primjetio kako ruju biciklističku u Gackoj, a nije prošlo ni dvije godine kako je napravljena?

Hoće li to platiti onaj tko je zajebao i nije sve projektirao kako treba?

Dragi dežurni pljuvači, zaboravili ste jedan zanimljiv detalj, a to je da u posljednjih nekoliko godina Osijek ima 50% više automobila, a prema tome i jako puno mamlaza koji divljaju za volanom bez poznavanja i poštivanja osnovnih prometnih pravila.
Pametnom dosta!
mene jako zivcira ovaj mentalitet: budite sretni da je napravljeno, nije bitno kako je napravljeno.

ako se nesto radi, pa nek se to napravi kako spada, a ne aljkavo (ocito je vecuina ljudi aljkava kada im ne smetaju takve stavri).
hodam gradom i vidim napravljen novi nogostup, super. za thjedan dana ograden dio nogostupa jer se stvorila rupa i asfalt je propao. nakon dva tjedna taj je dio pokrpan. i onda dobijete situaciju da NOVI nogostup izgleda NAKARADNO I SMIJESNO. pa da sam ja taj radnik koji je to radio, pa ne bi mogao od sramote tamo vise prolaziti (lazem ne bi si dopustio tako sta).

tezite savrsenstvu, nemojte biti aljkavi!!!
grad izgleda kako izgleda zbog povrsnih ljudi (od aljkavih radnika do retardiranih projektanata koji ne razmisljaku koji rade nekakve projekte).
tamna strana

Prosjek godina u BMD je + / - 30. Kakva fejsbuk generacija.

simo031

Kako mi ide na živce kad kaže netko pretjerivanje?? Jao molim te, ja kao biciklist svaki dan doslovno strijepim za svoj život od svih "pažljivih" vozača koji "gledaju" lijevo i desno kad skreću sa 70 na sat. Isto tako da ne pričam o svakodnevom parkiranju brižnih vozača na sred biciklističke staze i kad im nešto kažeš onda čuješ : "Šta si rekla? Ponovi!! Ko si ti...blablabla". Pješaci konstantno hodaju biciklističkom iako na drugoj strani ogromnog pločnika ima dovoljno mjesta za 15 ljudi od 200 kila... Biciklističkih ajmo reći ima puno naspram drugih gradova, al jesu li te biciklističke staze uopće 'vožljive' to te nitko ne pita.... Nekim ljudima je bicikl životno prijevozno sredstvo i u toliko valjda zaslužuje da barem postoje koliko toliko solidne biciklističke staze, jer koliko vidim ceste su i više nego dobre pa se ljudi tuže na stvari poput ležećeg policajca... Tvoj stav je onaj čisti stav ljudi koji kad izađu iz zgrade stave svoju guzicu u limenog ljubimca, i gdje god da otišli parkiraju se doslovno pola metra od toga da ne bi svoju guzicu prošetali više...
Ili ne znam da biciklisti počnu voziti po cestama, a s obzirom na pažjivost i obzirnost 70% vozača automobila bilo bi mrtvih pun biiiiippppp....
RoadToNowhere

simo031

Kako mi ide na živce kad kaže netko pretjerivanje?? Jao molim te, ja kao biciklist svaki dan doslovno strijepim za svoj život od svih "pažljivih" vozača koji "gledaju" lijevo i desno kad skreću sa 70 na sat. Isto tako da ne pričam o svakodnevom parkiranju brižnih vozača na sred biciklističke staze i kad im nešto kažeš onda čuješ : "Šta si rekla? Ponovi!! Ko si ti...blablabla". Pješaci konstantno hodaju biciklističkom iako na drugoj strani ogromnog pločnika ima dovoljno mjesta za 15 ljudi od 200 kila... Biciklističkih ajmo reći ima puno naspram drugih gradova, al jesu li te biciklističke staze uopće 'vožljive' to te nitko ne pita.... Nekim ljudima je bicikl životno prijevozno sredstvo i u toliko valjda zaslužuje da barem postoje koliko toliko solidne biciklističke staze, jer koliko vidim ceste su i više nego dobre pa se ljudi tuže na stvari poput ležećeg policajca... Tvoj stav je onaj čisti stav ljudi koji kad izađu iz zgrade stave svoju guzicu u limenog ljubimca, i gdje god da otišli parkiraju se doslovno pola metra od toga da ne bi svoju guzicu prošetali više...
Ili ne znam da biciklisti počnu voziti po cestama, a s obzirom na pažjivost i obzirnost 70% vozača automobila bilo bi mrtvih pun biiiiippppp....

Prometna ne/kultura vozača automobila ili pješaka nema veza sa onim o čemu sam ja pisao. Stanje sa biciklističkim stazama danas je znatno bolje nego prije nekoliko godina, iako je daleko od savršenog. Uvodni članak je najbolje netko u prijašnjim postovima opisao rečenicom: „Rđavom klincu i dlake smetaju“. Moj odgovor je također išao u tom pravcu.
simo031

najbolje netko u prijašnjim postovima opisao rečenicom: „Rđavom klincu i dlake smetaju“. Moj odgovor je također išao u tom pravcu.

ukratko.
Zanimljivo kako se uvijek isti ljudi jave i pljuju bicikliste, za predpostaviti je da ti doticni sjednu mozda par puta godisnje na bicikl, jer da netko vozi bicikl svaki dan znao bi kakve su staze i u kakvom su stanju. Neke staze su zadovoljavajuce dok su neke napravljene tek toliko da se napravilo iako nisu tehnicki ispravne. Naravno u Osijeku je sad bolje stanje nego prije 20god sto se tice biciklistickih staza samo je upitna njihova kvaliteta i dali su ispravne, a znamo da neke nisu i nebi prosle ni pod razno, ali zakon je tu i norme se moraju popunit u vrlo kratkom roku. Prije 20god nisu bile ni potrebne biciklisticke staze obzirom da je bilo puno manje prometa na cesti i biciklisti su se mogli kretati cestama bez nekog veliko straha. Kao djete sam se sa djecom igrao u sporednim ulicama na cesti i igrao skole.granicara itd. to danas djeca nebi mogla jer je svaka ulica zatrpana autima, tako da danas djeca nemaju sta raditi na cesti, ovo je bilo cisto usporedba da auta ima sve vise. Auti su danas sve izgurali sa ulice od pjesake,biciklste itd. biciklisti su ugorozeni i sve imaju manje prostora za kretanje a ono sto im se da je upitne kvalitete i sigurnosti. Neke biciklisticke staze bolje da nisu napravljene odnosno ucrtane cisto radi sigurnosti biciklista i pjesaka. Autora "Miss biciklističke staze" podrzavam i neka dalje fotografira nepravilnosti biciklistickih staza!
na ovoj temi bi više odgovarao naslov....mi smo djeca mimoza ili djeca kamilice.... sve nam smeta
Coca Cola

Neke staze su zadovoljavajuce dok su neke napravljene tek toliko da se napravilo iako nisu tehnicki ispravne.

Staze koje ne zadovoljavaju uvijete o kvaliteti i sigurnosti, ne mogu dobiti uporabnu dozvolu.
I to ih određuje kao tehnički neispravne, a ne mišljenje pojedinca ili skupine.
simo031

Coca Cola

Neke staze su zadovoljavajuce dok su neke napravljene tek toliko da se napravilo iako nisu tehnicki ispravne.

Staze koje ne zadovoljavaju uvijete o kvaliteti i sigurnosti, ne mogu dobiti uporabnu dozvolu.

ajd biciklisti, koji ste aktivniji po odgovarajucim forumima, pronadite onu sliku gdje biciklisticka staza prolazi kroz ogradu ili gdje bisiklisticka staza prolazi kroz komad livade u zagrebu, pa dokazite covjeku da svasta moze dobiti uporabnu dozvolu, samo da se koristi.
PsychoSoldier

simo031

Coca Cola

ajd biciklisti, koji ste aktivniji po odgovarajucim forumima, pronadite onu sliku gdje biciklisticka staza prolazi kroz ogradu ili gdje bisiklisticka staza prolazi kroz komad livade u zagrebu, pa dokazite covjeku da svasta moze dobiti uporabnu dozvolu, samo da se koristi.

Za takve slučaje postoje službe kojima to treba prijaviti. Niti jedan od primjera sa slika nije takav.
simo031

Coca Cola

Molim te nemoj se na svaku temu javljati!
Ova biciklisticka staza nije ispravna, takvih staza ima jos puno po gradu!

simo031

RoadToNowhere

simo031

Prometna ne/kultura vozača automobila ili pješaka nema veza sa onim o čemu sam ja pisao. Stanje sa biciklističkim stazama danas je znatno bolje nego prije nekoliko godina, iako je daleko od savršenog. Uvodni članak je najbolje netko u prijašnjim postovima opisao rečenicom: „Rđavom klincu i dlake smetaju“. Moj odgovor je također išao u tom pravcu.

Posebno mi u oči upada tvoj zaključak "stanje s biciklističkim stazama danas je znatno bolje nego prije nekoliko godina"?? Možeš li sam zaključiti razinu gluposti te rečenice?? Logično je da kako godine idu da stvari kreću na bolje, barem što se tiće ovakvih stvari, arhitekture i sl. Jer po tvom bi mi svi trebali biti sretni što se neka zgrada obnovila, a ne ostavila kao stračara, što se rupa na cesti zakrpala... Kao ono,budite sretni što postoji išta.
Ono što sam prije rekla o nekulturi vozača i pješaka, sam rekla zato da ti približim to da su nam potrebne bolje biciklističke staze. Jer neke su biciklističke toliko loše, da je uopće teško zamjetiti da je to biciklistička. (npr. raskrižje kod eurodoma, niti jedan vozač automobila do sada nije primjetio da je tamo biciklistička staza, te da ne može uljetati u zavoj sa 70 na sat tamo...i tako svaki put ja moram doživjeti frasove kad mi se netko zaleti a ja se vozim svojom biciklističkom stazom).
I naposljetku, kao što je rekao Psycho Soldier kad se nešto radi, nek se radi kako spada, a ne aljkavo i nikako. Ti ljudi su plaćeni za taj posao, iako će ga napraviti najbrže i najjadnije što mogu, a vama ljudi moji to ništa ne smeta, i povodite se za onom.. "Rđavom penisu svaka dlaka smeta"....
Staza kod Eurodoma će biti uskoro "obrađena", pratite BMD pa pogledajte.

Evo, za pohvalu nekim službama - reći ću da s policijom imamo vrlo dobru suradnju (ipak im je, logično, stalo do toga da ne bude prometnih nesreća) i da baš za gore navedenu lokaciju kažu da su o tom problemu obavijestili grad, koji - čudna li čuda - još nije reagirao. A rješenje je moguće izvesti vrlo lako - postaviti znak za biciklističku stazu zajedno s znakom za pješačku, i to nekoliko metara prije.
Stvari u ovom gradu već dugo funkcioniraju po lošem principu - idemo nešto napraviti samo zato da se napravi, ali nećemo govoriti o kvaliteti i upotrebljivosti istoga. Znam da je od ključne važnosti skupljati jeftine političke poene, mazati ljudima oči nefunkcionalnim rješenjima i lošim izvedbama, ali braniti takvu praksu je i više nego zabrinjavajuće.
Zamislite da vam nesposobni kirurg treba odstraniti slijepo crijevo i nepažnjom napravi rez od 50 cm preko cijele desne strane abdomena. Hoćete li biti "mimoze" i "mamine maze" ako imate primjedbu na aljkavost? Ili je jedino što je važno to da se nešto mesarilo....?
evo nekih primjera, posuđene sa http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1389800&page=14

a sada jedna poznata

obiđi me ako možeš

tko ne zna, ulaz sa štrose pored rokove crkve i izlaz na promenadu

ima i ovoga, tko je u prednosti, čija je staza

amerika, amerika, zemlja velika, kako to rade u americi

zen031

Staza kod Eurodoma će biti uskoro "obrađena", pratite BMD pa pogledajte.

Evo, za pohvalu nekim službama - reći ću da s policijom imamo vrlo dobru suradnju (ipak im je, logično, stalo do toga da ne bude prometnih nesreća) i da baš za gore navedenu lokaciju kažu da su o tom problemu obavijestili grad, koji - čudna li čuda - još nije reagirao. A rješenje je moguće izvesti vrlo lako - postaviti znak za biciklističku stazu zajedno s znakom za pješačku, i to nekoliko metara prije.

Ukoliko će biti obrađena to je za pohvalu, iako ja pričam o raskrižju malo iznad eurodoma gdje jednostavno vozači automobila ne znaju,nije ih briga ili koješta kad lete u taj zavoj 70 na sat, usput prije tog zavoja ne možeš viditi prolazi li neki pješak ili biciklist...
O toj situaciji i pričam.
zen031

O toj situaciji i pričam.

Oke, nešto sam pomješala sorry..
Coca Cola

simo031

Coca Cola

U šoku sam!
Ta staza je toliko oštećena da se njome biciklistički promet ne može odvijati.
Treba ju smjesta zatvoriti.
Žao mi je što ne mogu udovoljiti Vašoj želji i prestati pisati, ali ako Vas moji komentari baš toliko iritiraju, Vi uvijek možete prestati čitati. :lol:
milo_moje

evo nekih primjera, posuđene sa http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1389800&page=14

a sada jedna poznata

obiđi me ako možeš

tko ne zna, ulaz sa štrose pored rokove crkve i izlaz na promenadu

ima i ovoga, tko je u prednosti, čija je staza

amerika, amerika, zemlja velika, kako to rade u americi

Vidiš ti kako su se Ameri genijalno dosjetili.
Kad ne možeš proširiti biciklističku stazu, a ti lijepo nacrtaj manji bicikl na nju.
RoadToNowhere

simo031

RoadToNowhere

simo031

Posebno mi u oči upada tvoj zaključak "stanje s biciklističkim stazama danas je znatno bolje nego prije nekoliko godina"?? Možeš li sam zaključiti razinu gluposti te rečenice?? Logično je da kako godine idu da stvari kreću na bolje, barem što se tiće ovakvih stvari, arhitekture i sl. Jer po tvom bi mi svi trebali biti sretni što se neka zgrada obnovila, a ne ostavila kao stračara, što se rupa na cesti zakrpala... Kao ono,budite sretni što postoji išta.
Ono što sam prije rekla o nekulturi vozača i pješaka, sam rekla zato da ti približim to da su nam potrebne bolje biciklističke staze. Jer neke su biciklističke toliko loše, da je uopće teško zamjetiti da je to biciklistička. (npr. raskrižje kod eurodoma, niti jedan vozač automobila do sada nije primjetio da je tamo biciklistička staza, te da ne može uljetati u zavoj sa 70 na sat tamo...i tako svaki put ja moram doživjeti frasove kad mi se netko zaleti a ja se vozim svojom biciklističkom stazom).
I naposljetku, kao što je rekao Psycho Soldier kad se nešto radi, nek se radi kako spada, a ne aljkavo i nikako. Ti ljudi su plaćeni za taj posao, iako će ga napraviti najbrže i najjadnije što mogu, a vama ljudi moji to ništa ne smeta, i povodite se za onom.. "Rđavom penisu svaka dlaka smeta"....

Stanje nije znatno bolje, nego bolje nego ikad do sad, i glup sam pa ne mogu dokučiti svoju glupost, ali mi tvoja nije promakla. Sraćkaš tu po bic. stazama (stanju istih), pa se potom sama pobiješ i kažeš da je logično da je s godinama sve ipak bolje, što i ja od početka tvrdim. Isto tako i ja od početka tvrdim da nam trebaju i bolje i više bic. staza. Kad se voziš „svojom“ biciklističkom stazom, gledaš li i „svoje“ znakove koji su namijenjeni tebi i ostalim korisnicima bic. staza? Vjerojatno ne, ili ih bar ne poštuješ, jer kod „Eurodoma“ kao i na xy drugih mjesta gdje bic. staza presijeca prometnicu kojom se koriste motorna vozila biciklisti imaju znak „stop“. Ako učiniš ono što taj znak zahtijeva od tebe, imat ćeš manje problema i sa automobilima.
Simo, očito je da se nimalo ili vrlo malo voziš bic. stazama. Kod Eurodoma doduše postoji stop za bicikliste, ali je nepreglednost velika čak i kad se nagneš preko guvernala i pogledaš dolazi li automobil iz Trpimirove (a i njima je nepreglednost velika). To je utvrdila i policija.

Jedno je kad se ovdje nađe neki iskusni biciklist s dobrim biciklom pa može brzo izmaknuti nadolazećem automobilu (kojeg teško vidiš i kad staneš na stop, kao što sam rekao), a drugo je kad tamo vozi dijete ili starija osoba.

Ovim sam završio raspravu na ovoj temi, a posebno za tebe ću pripremiti članak o ovoj lokaciji kod Eurodoma (bit će i video snimka).

Ivan Podraza
simo031

RoadToNowhere

simo031

RoadToNowhere

simo031

Stanje nije znatno bolje, nego bolje nego ikad do sad, i glup sam pa ne mogu dokučiti svoju glupost, ali mi tvoja nije promakla. Sraćkaš tu po bic. stazama (stanju istih), pa se potom sama pobiješ i kažeš da je logično da je s godinama sve ipak bolje, što i ja od početka tvrdim. Isto tako i ja od početka tvrdim da nam trebaju i bolje i više bic. staza. Kad se voziš „svojom“ biciklističkom stazom, gledaš li i „svoje“ znakove koji su namijenjeni tebi i ostalim korisnicima bic. staza? Vjerojatno ne, ili ih bar ne poštuješ, jer kod „Eurodoma“ kao i na xy drugih mjesta gdje bic. staza presijeca prometnicu kojom se koriste motorna vozila biciklisti imaju znak „stop“. Ako učiniš ono što taj znak zahtijeva od tebe, imat ćeš manje problema i sa automobilima.

Kao što sam i mislila ti nisi shvatio ono što sam rekla u svom komentaru pa ću ti to morati opet ponoviti: Trebamo li mi biti zadovoljni time da su biciklističke staze "uznapredovale" kako ti kažeš, bez obzira što su napravljene ALJKAVO i LOŠE iako su ti ljudi plaćeni da ih naprave kako spada. Pa dobro ti preljevaš iz šupljeg u prazno. DA,naravno da su staze bolje nego ikad, al je problem u tome što je to bolje i dalje nikakvo, aljkavo, loše, napravljeno tek toliko da bude napravljeno. Ako ti ovo ne možeš shvatiti ,onda svaka daljnja rasprava s tobom ovdje prestaje.
Usput kad pričaš o znakovima i poštovanju istih, da ih ne poštujem već bi bila mrtva (pod time također mislim i da pazim 100% konstantno). Za raskrižje kod eurodoma ti je sve već objasnio Zen tako da neću ponavljati osim što ću nadodati da krenem čekati na tom stopu čekala bih vječno, pošto me automobil ne vidi kao što ni ja njega ne vidim, al mislim da vozači barem mogu usporiti (što bi i tako u zavojima trebali).
zen031

Simo, očito je da se nimalo ili vrlo malo voziš bic. stazama. Kod Eurodoma doduše postoji stop za bicikliste, ali je nepreglednost velika čak i kad se nagneš preko guvernala i pogledaš dolazi li automobil iz Trpimirove (a i njima je nepreglednost velika). To je utvrdila i policija.

Jedno je kad se ovdje nađe neki iskusni biciklist s dobrim biciklom pa može brzo izmaknuti nadolazećem automobilu (kojeg teško vidiš i kad staneš na stop, kao što sam rekao), a drugo je kad tamo vozi dijete ili starija osoba.

Ovim sam završio raspravu na ovoj temi, a posebno za tebe ću pripremiti članak o ovoj lokaciji kod Eurodoma (bit će i video snimka).

Ivan Podraza

To mjesto je definitivno nepregledno i tu nema spora. Rješenje vidim u postavljanju ogledala za bolji pregled. Nisam zbog tog raskrižja spomenuo znak "stop", nego zbog xy primjera gdje biciklisti taj znak ne doživljaju, i time dovode u opsanost i sebe i druge.
zakljucio sam da mnogim ljudima ovdje ocito ne trebaju ni asfaltirane ceste, kad blatne kaljuže imaju istu svrhu kao i lijepo uređene ceste...

da smo mentalita kao japanci... (ili bi nas bilo upola manje zbog hrakirija ili bi ova drzava na nesto licila), ali kada smo balkanci, ocito smo zadovoljni sa prosjecnim ili ispodprosjecnim.

ocito bi ovu temu trebali zavrsiti sa onom poznatom: margraritas ante porcos.
RoadToNowhere

Kao što sam i mislila ti nisi shvatio ono što sam rekla u svom komentaru pa ću ti to morati opet ponoviti: Trebamo li mi biti zadovoljni time da su biciklističke staze "uznapredovale" kako ti kažeš, bez obzira što su napravljene ALJKAVO i LOŠE iako su ti ljudi plaćeni da ih naprave kako spada. Pa dobro ti preljevaš iz šupljeg u prazno. DA,naravno da su staze bolje nego ikad, al je problem u tome što je to bolje i dalje nikakvo, aljkavo, loše, napravljeno tek toliko da bude napravljeno. Ako ti ovo ne možeš shvatiti ,onda svaka daljnja rasprava s tobom ovdje prestaje.
Usput kad pričaš o znakovima i poštovanju istih, da ih ne poštujem već bi bila mrtva (pod time također mislim i da pazim 100% konstantno). Za raskrižje kod eurodoma ti je sve već objasnio Zen tako da neću ponavljati osim što ću nadodati da krenem čekati na tom stopu čekala bih vječno, pošto me automobil ne vidi kao što ni ja njega ne vidim, al mislim da vozači barem mogu usporiti (što bi i tako u zavojima trebali).

Treba ti biti zadovoljstvo što su staze bolje nego ikad prije, a da si više čitala, a manje dramila, vidjela bi da sam i sam više puta naglasio da trebamo i kvalitetnije i više biciklističkih staza. Provocirao sam dramski izričaj pojedinaca o temi, a ne osporavao da u gradu imamo loših biciklističkih staza. Nitko ne tvrdi da ne treba raditi kvalitetno i oštećeno popravljati, no jednako tako niti postojeće stanje nije toliko loše (osobito povijesno gledano) da bi trebali dramatizirati. Ukazivati na probleme da, no dramatizirati ne.
Simo031, tamna strano i ostali branitelji neobranjivog - nemajte straha! Pusit će vas Bubalo u nosić i zahvalit na obrani i trudu. Tko zna, možda kapne i koja para.. Ipak ste se potrudili. Braniti neobranjivo.
karla0806

Simo031, tamna strano i ostali branitelji neobranjivog - nemajte straha! Pusit će vas Bubalo u nosić i zahvalit na obrani i trudu. Tko zna, možda kapne i koja para.. Ipak ste se potrudili. Braniti neobranjivo.

Pametnom dosta...
simo031

RoadToNowhere

Treba ti biti zadovoljstvo što su staze bolje nego ikad prije, a da si više čitala, a manje dramila, vidjela bi da sam i sam više puta naglasio da trebamo i kvalitetnije i više biciklističkih staza. Provocirao sam dramski izričaj pojedinaca o temi, a ne osporavao da u gradu imamo loših biciklističkih staza. Nitko ne tvrdi da ne treba raditi kvalitetno i oštećeno popravljati, no jednako tako niti postojeće stanje nije toliko loše (osobito povijesno gledano) da bi trebali dramatizirati. Ukazivati na probleme da, no dramatizirati ne.

Naravno, opet ti iz šupljeg u prazno. Stanje je bolje nego ikad i trebala bi biti zadovoljna time? Ne, nisam zadovoljna kad je to stanje ALJKAVO I LOŠE, a plaćeno je da bude DOBRO I ZADOVOLJAVAJUĆE. Gledaj, da si ti te biciklističke platio (a plaćaš ih kojekakvim porezima al ti to nije jasno), i da se svakodnevno koristiš njima (što si već xy puta dokazao da si biciklističku vidio samo na slici, očito) ovo što mi pišemo ti ne bi bila drama, već relanost.
Ti bi da se biciklističke poprave, al zašto mi dramimo? Zato što se u ovom biip gradu kao i u ovoj bipp državi neće ništa pomaknuti ako se na tome ne inzistira, jer nikoga nije briga, i rađe bi stavio neku kunicu sebi u džep.
A sad, uistinu mi se neda s tobom više preljevati iz šupljeg u prazno, tako da je ovo moja zadnja..
ajd da ja zakljucim sa ovom temom...barem što se mene tice...mimoze neka i dalje trkeljaju..

dakle ovo što vi predstavljate je po principu...kad seljak iz blata dođe u grad i odmah kritizira što je našao busen zemlje na asfaltu...pa se jadan zaprljao...
a to što je upravo izašao iz kaljuže...koga to briga...on je sad u gradu....to gradsko blato mu je 100 puta prljavije nego njegovo na selu

gospodo...do jucer niste imali ništa
sad imate barem nešto...i to nešto što ima se tek se razvija....
kritike za izvođenje radova treba biti i treba ukazivati na propuste...
al ono što ste vi uslikali i pokazali kao ogromni propusti i nešto što strahovito smeta jednom biciklisti...je u najmanju ruku smiješno...

al dobro...jbg...stvarno je zajebana situacija kad u 1. mj na minus deset naletiš na led koji te nekim cudom iznenadi...stvarno to može svakog iznenaditi...

eto...ugodan nastavak komentiranja.. ;)

P.S. osoba pod nickom tamna strana...nikad nije bila clan niti jedne politicke opcije....tako da nametanje takvih prica si jednostavno nabite tamo gdje vam ocito najlakše ulazi....
Predizborno bicikliranje... 8)
Znači završena tema sa zaključkom : "Budite sretni da imate išta". Pa daleko ćemo mi dogurati tako bogami.
Mene smeta što je netko bio PLAĆEN da obavi posao kako spada, a napravio ga je ALJKAVO I LOŠE, i tako se sve ovdje radi. A dogod se nas kojima smeta to naziva mimozicama, nećemo nigdje dalje dogurati. Plus dragi moji ljudi, sve ceste,biciklističke,radove mi plaćamo iz našeg džepa kroz poreze, pa si vi mislite...
RoadToNowhere

Znači završena tema sa zaključkom : "Budite sretni da imate išta". Pa daleko ćemo mi dogurati tako bogami.
Mene smeta što je netko bio PLAĆEN da obavi posao kako spada, a napravio ga je ALJKAVO I LOŠE, i tako se sve ovdje radi. A dogod se nas kojima smeta to naziva mimozicama, nećemo nigdje dalje dogurati. Plus dragi moji ljudi, sve ceste,biciklističke,radove mi plaćamo iz našeg džepa kroz poreze, pa si vi mislite...

To i ja pokušavam ljudima objasniti. Nismo samo mi, biciklisti, ispali budale nego i ovi što pljuju po nama i brane loše izvođače/naručitelje/Grad ili koga god tko nam se sad smije, a sudjelovao je u kupljenju kajmaka od svih nas.
Koliko košta kantica žute? :evil:
Coca Cola

simo031

Coca Cola

Koliko ono kilometara u gradu ima ovakvih "biciklističkih" staza?
rodaroda

Coca Cola

simo031

Coca Cola

Koliko ono kilometara u gradu ima ovakvih "biciklističkih" staza?

zanima me kako bi se biciklisti na ovoj stazi trebali mimoici... pa tu se ne mogu ni 2 pjesaka mimoici... al aj dobro je... ne kenjajte nego budite sretni sa takvim stazama :/ :/

kontam si da su mozda neki korisnici sljakeri ovakvog tipa da sve isfusiraju sto rade...
PsychoSoldier

zanima me kako bi se biciklisti na ovoj stazi trebali mimoici... pa tu se ne mogu ni 2 pjesaka mimoici... al aj dobro je... ne kenjajte nego budite sretni sa takvim stazama :/ :/

kontam si da su mozda neki korisnici sljakeri ovakvog tipa da sve isfusiraju sto rade...

Ne, ovi koji brane ove aljkave radove su ti oni koji kad izađu pred zgradu uđu u svog limenog ljubimca (redovito parkiranog nepropisano, a dogodi se i na biciklističkoj/pješačkoj) i onda se provozaju od točke A do točke B i obavezno stanu doslovno 2,20 cm od točke B da ne bi guzicu prošetali malo dalje.. E vidiš, takvi ne bi ni mogli znati kakvo je stanje, i jasno mi je da njih uopće ne hebe to što je stanje kakvo je...
PsychoSoldier

zanima me kako bi se biciklisti na ovoj stazi trebali mimoici... pa tu se ne mogu ni 2 pjesaka mimoici... al aj dobro je... ne kenjajte nego budite sretni sa takvim stazama

U, Simo, sad si nas razoružao ovom fotografijom, nemamo riječi, dobio si raspravu.
zen031

U, Simo, sad si nas razoružao ovom fotografijom, nemamo riječi, dobio si raspravu.

Na toj se stazi mogu mimoići dva biciklista, a na našoj ne?
Ova američka staza je jednosmjerna pa se biciklisti tu ne mimoilaze, zato može biti tako uska
Svako tko ne razmišlja zločesto zna zašto je ta žuta linija povučena tu!
Artu Ditu

Ova američka staza je jednosmjerna pa se biciklisti tu ne mimoilaze, zato može biti tako uska

Što bi značilo da bi dvije strelice riješile problem.
Jedna na toj strani koju vidimo na slici, a druga na suprotnoj strani ulice, gdje također postoji biciklistička staza?
simo031

Artu Ditu

Jedna na toj strani koju vidimo na slici, a druga na suprotnoj strani ulice, gdje također postoji biciklistička staza?

Prekoputa je druga jednosmjerna biciklistička, zapravo pogledaj biciklističke u Nizozemskoj pa pogledaj naše i reci izgledaju ti li zadovoljavajuće...
RoadToNowhere

simo031

Artu Ditu

Prekoputa je druga jednosmjerna biciklistička, zapravo pogledaj biciklističke u Nizozemskoj pa pogledaj naše i reci izgledaju ti li zadovoljavajuće...

Mislio sam da kod nas na spornom mjestu opalimo dvije strelice. Sa obje strane ulice imamo bic. stazu. Ako nam je Nizozemska ogledni primjerak, kod nas u Hrvatskoj ništa ne valja.
simo031

RoadToNowhere

simo031

Artu Ditu

Mislio sam da kod nas na spornom mjestu opalimo dvije strelice. Sa obje strane ulice imamo bic. stazu. Ako nam je Nizozemska ogledni primjerak, kod nas u Hrvatskoj ništa ne valja.

Pa sigurno bi nam Nizozemska trebala biti ogledni primjerak što se tiče prometa i bic staza, ili se ne slažeš samnom? Pošto je njihov promet i više nego uređen i svatko zna gdje mu je mjesto. Što se tiče ostalih stvari, pošto si ih kroz svoj komentar duboko ukapao a u isto vrijeme i malo spomenuo, iskreno može nam biti..Jer, iako oni malo pretjeruju sa legaliziranjem koječega, i dalje su liberalni , nasilje i sl stvari su im u daleko manjem postotku nego kod nas itd.itd... Naravno kad se kaže uzor, to ne znači da se mora kopirati od a do ž...
RoadToNowhere

simo031

RoadToNowhere

simo031

Artu Ditu

Pa sigurno bi nam Nizozemska trebala biti ogledni primjerak što se tiće prometa i bic staza, ili se ne slažeš samnom? Pošto je njihov promet i više nego uređen i svatko zna gdje mu je mjesto. Što se tiće ostalih stvari, pošto si ih kroz svoj komentar duboko ukapao a u isto vrijeme i malo spomenuo, iskreno može nam biti..Jer, iako oni malo pretjeruju sa legaliziranjem koječega, i dalje su liberalni , nasilje i sl stvari su im u daleko manjem postotku nego kod nas itd.itd... Naravno kad se kaže uzor, to ne znači da se mora kopirati od a do ž...

Eto rješili smo jedan problem. Spornu stazu za slike treba proglasiti jednosmjernom. Na suprotnoj strani ulice također. Ja bih prihvatio kompletno Nizozemsko unutarnje uređenje.
simo031

RoadToNowhere

simo031

RoadToNowhere

simo031

Artu Ditu

Pa sigurno bi nam Nizozemska trebala biti ogledni primjerak što se tiće prometa i bic staza, ili se ne slažeš samnom? Pošto je njihov promet i više nego uređen i svatko zna gdje mu je mjesto. Što se tiće ostalih stvari, pošto si ih kroz svoj komentar duboko ukapao a u isto vrijeme i malo spomenuo, iskreno može nam biti..Jer, iako oni malo pretjeruju sa legaliziranjem koječega, i dalje su liberalni , nasilje i sl stvari su im u daleko manjem postotku nego kod nas itd.itd... Naravno kad se kaže uzor, to ne znači da se mora kopirati od a do ž...

Eto rješili smo jedan problem. Spornu stazu za slike treba proglasiti jednosmjernom. Na suprotnoj strani ulice također. Ja bih prihvatio kompletno Nizozemsko unutarnje uređenje.

:idea: Eto
simo031

RoadToNowhere

simo031

RoadToNowhere

simo031

Artu Ditu

Eto, sad još samo treba riješiti drugi problem.
A taj je da to uopće nije biciklistička staza već traka. Zapravo ne traka već izorana njiva gdje je žuta boja jednostavno povučena preko zemlje i trave.
A to nije sve! Dobronamjerni spretni biciklista bi morao voziti bez kormana (a prema tome i bez ruku!) jer bi se inače pozabijao u sve one stupove u sklopu iste. Ili to, ili se zabiti pod tramvaj, ili se zabiti u prolaznika. :(
Osječani i BMD o biciklističkoj infrastrukturi u gradu (VIDEO):

http://www.bikemyday.com/2013/04/15/osjecani-i-bmd-o-biciklistickoj-infrastrukturi-u-gradu-video/

Naravno da su staze male ovom iz BMD-a kad ima toliku nosinu. Zapne za znak svako malo. :D

Tagovi