!nnovationrodaroda!nnovationcatwoman.pored spomenutih eliminiranja socijalnih razloga, smatram da djeca u toj dobi ne bi trebala izražavati svoju individualnost i kreativnost putem odjeće, obuće, nakita i sl.
a putem cega ce?pa to su djeca..ali ajde ok, idemo sasjeci problem zato sto mala martina fura minicu na sat.
Sve gledate kroz prizmu bogat/siromasan..po cemu ste vi onda pametniji od te djece?
Ubijati neciju individualnost, nebitno u kojem dobu, smatram zlocinom.
i to je to.
Ovo mi zvuči kao modna blogerica.
Individualnost i kreativnost se ne potiču/izražavaju odijevanjem.
Ovo je dobar način da oni koji misle da su bolji od ostalih baš time što se ističu markiranom odjećom shvate da to nisu.
Tako će se, kao što je netko već rekao, više pažnje posvetiti važnijim stvarima.
Odjeca je takodjer jedan dio price oko kreativnosti, ne mozes reci da nije.
I ne, nismo svi isti i u tome je lijepota!
A to sto ce neko dijete zbog odjece smatrati sebe boljim od nekoga, iskljucivo je stvar kucnog odgoja.
ako neki klinac dodje u skolu i vice po razredu "moj tata ima milijune" (ne karikiram nego se to doista dogadja), mislis da ce ga uniforma zaustaviti?ili on vise nije bogatiji od kolege, zbog uniforme?
Cinjenica je da netko siromasan i dalje ostaje siromasan.bogat je i dalje bogat.
klinci znaju sve, bez brige.
Shvacam sto se ovime zeli postici ali nazalost ja u glavi imam 30 vojnicki postrojene djece, isto obucene...i kod mene to izaziva maksimalni prezir i gadjenje.
Imaju li ta djeca sate etike, imaju li neke radionice - tolerancija, raznolikost i tako to...?uniforme i rijesen problem.ma daj me nemoj...klasicno ljecenje posljedice umjesto uzroka.
Uuu, sad smo se nabrusili.
Baš će ti dijete od prvog do cca petog razreda izražavati svoju osobnost odijevanjem, aha!
Vrlo osobno i kreativno će cendrati mamu po šoping centrima da mu kupi ovo i ono. Ili će htjeti barbi/spajdermen majice, nogometni dres ili Tompsona (ne gazelu!). A to su opet korporacijska/ideologijska filovanja nametnuta od strane roditelja i okoline. Tako da o tome nema ni govora.
Druga je stvar kad ih pukne pubertet pa bi oni postali posebni svojim band/logo/flekavim/štogod majicama, poderanim riflama, pirsanjima, nakitom i ostalim. E to je opet pozerstvo i poriv za isticanjem nametnut od okoline. I opet odvlači pažnju od onog što je bitno. A to su
škola i znanje.
Neka oni slobodno izražavaju svoju odjevnu (jer
o tome se ovdje radi) kreativnost kasnije ako im bude važnije kako izgledaju nego koliko imaju u glavi.
Ne razrađujem ja plan i program rada da znam što oni imaju. Etika bi bila nadomjestak ili izborni predmet uz vjeronauk ali tek u srednjoj školi tako da ne vidim o čemu pričaš. Radi se o nižim razredima osnovne škole gdje je prioritet djecu naučiti čitati, pisati, slikati i praviti kolute.
Nećemo se radi toga pretvoriti u Sjevernu Koreju, zaboga!