Pice: Rakija medovaca
Preporuke za sastojke i sl? Kontam da treba rakije i meda... i sto jos? ;-)
Društvo, politika
anakonda...med koji je potreban za medovaču mora biti u saću, pa se on onda samelje, prokuha i ostavi u određenom omjeru vode...drugi dan se to iscijedi kroz gazu i opet prokuhava...vele neki da je to više liker...
Ovaj liker u sebi sadrži preko 30 % najkvalitetnijeg bagremovog meda. Baza je rakija jabukovača, koja pomiješana s medom i još mnogo sastojaka, koji moraju ostati tajna, čini ovaj ljekoviti liker zaista posebnim. Pogodno i za osobe koje ne podnose visoke koncentracije alkohola. Nije dodana niti jedna aroma ili aditiv, potpuno prirodno! Jačina 22 % vol. alk. Nalazi se u pakiranju od jedne i pola litre te dva decilitra (program hrvatski izumitelji - Medovača Nikola Tesla). Servirati ohlađeno!
Nandino
istina. znam da se nešto kuha i miješa s nečim, ali me možeš ubiti ako znam kojim redom!
precizno, nema šta! i moja saznanja su tu negdje... 
Leteci mungos
anakonda...med koji je potreban za medovaču mora biti u saću, pa se on onda samelje, prokuha i ostavi u određenom omjeru vode...drugi dan se to iscijedi kroz gazu i opet prokuhava...vele neki da je to više liker...
Khm, vidim da te google odveo na isti site na kojem sam i ja citao recept... samo sto je to recept za
medovinu (vinjak)...
Ajmo, ajmo, nije valjda da nitko nije pravio medovacu... registrirani korisnik, reci sto znas o medovaci?!

chaknorisNe mislim na to, znam da i to postoji, ali to je malo shebana procedura...Mungose na što točno misliš?
Medovina se dobije vrenjem meda i za to trebaš nekih mjesec dana i bačve i slične pizdarije.
Da, to je ono sto me zanima, i znam da se to tako pravi, ali nitko se jos nije nasao napisati pravi recept - oomjere i "tajne" sastojke...Imaš i mednu rakiju (valjda si na to mislio) tu trebaš dobru rakiju kao podlogu (npr. šljivovicu) i med koji ćeš otopiti, treba barem tri tjedna da liči na nešto. Ta mi je draža
debeli
Kako to lega a nije iz OS, nego iz Tehnje![]()
chaknoris
Trebaš litru dobre rakije, najbolje šljivovice, ali pazi da nađeš dobru. U toj litri otopiš 35 dkg meda. Preporučam od kadulje. Nakon što se med rastopio to uliješ u drugu bocu i ostaviš barem osam dana dok se talog ne slegne. Nakon toga sadržaj te boce procijediš u drugu i ostaviš stajati 2 tjedna. I to je to. Samo nemoj ništa požurivati, treba vremena da odstoji inače je okus previše na podlogu (šljivovica). Ako želiš eksperimente probaj umjesto šljivovice staviti rakiju od jabuke ili kupine. I nemoj pretjerat u konzumiranju![]()
- govorim iz iskustva
MEDOVINA
PRIPREMA:
U kotao se ulije blizu 50 l vode. Kad se voda prilično ugrijala, prije nego zavri, stavi se 6 - 8 kg meda i polagano kuha 11 - 02 sata. Pijenu koja se za kuhanja diže valja skinuti da med ne uskisne. Zatim se medovina skida sa vatre ulijeva u bačvu i ostavi 15 dana da provre kao vino. Nakon toga pretoči se i pazi da talog ne dobije strani miris. Nakon 10 dana vrenje je završeno i bačva se začepi. Za vrenja u medovinu se mogu stavljati razni aromatični dodaci poput: limunove kore, cimeta, klinčića, soka od jagoda i drugi.
Važno je napomenuti: što se češće pretače, medovina je bolja.
MEDENA RAKIJA iliti Medica
PRIPREMA:
U litri stare šljivovice (prepečenice) rastopi se miješanjem 30 – 35 dag meda. Ako je med kristaliziran, rakija se može zagrijati da postane mlaka. Kad se med rastopio, rakija se ulije u bocu i ostavi stajati osam dana dok se slegne talog. Nakon toga, čista rakija se pretoči u drugu bocu i ostavi stajati najmanje 14 dana prije nego što se počne piti.
">debeliimam jedan problem, naime pošto u potrazi za najboljom šljivom za medenu rakijicu, kada na istu naidjem ne možem se suzdržati a da je ne umlatim prije nego dodjem do meda.
Tako da bih molio nekog da mi osigura gotovu medenu rakiju kako ne bih upao u napast.
nisam siguran al 80%