milo_moje
http://www.tinolovka-news.com/vijesti-hrvatska/40473-josipovic-komentirao-prosvjed-u-vukovaru-ako-ne-posutjemo-ustav-promijenimo-ga
bec031
Prelistao sam ovaj portal i ne mogu se načuditi da o događaju u Vukovaru 02.01. - ne ćirilici u Vukovar, nema niti jedne riječi...jesmo li u nekakvoj informativnoj blokadi po tom pitanju ili je jednostavno došlo do propusta (u što doista ne mogu vjerovati).
Stoga prenosim vijest jednog drugog portala.
Evo o čemu ne pišu niti jedne novine....vijest je provjerena, svjedoci postoje...
http://www.croatorum.org/exkluzivno-srbi-napali-branitelje/
gornji link ne radi,barem meni
donji video sam pregledao,vidi se samo dio gdje je policija već došla,baja što snima iz busa trebao je sve snimit,a ako je i snimio trebao je sve objavit,ovako opet imamo oprečne informacije
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/video-pojavila-se-snimka-incidenta-u-kojem-je-ozlijedzen-sin-pravoslavnog-svecenika---273279.html
Neki autobus je došao s prosvjeda protiv ćirilice iz Vukovara. Bili su kod spomenika, netko iz autobusa,neka trojica mladića izletjela su u kafić. Čim su ušli u kafić netko od mladića je njega udario. Pobjegli su nazad i razbili su bicikle i vratili se u autobus', kazao je protojerej Čedo Lukić, otac ozlijeđenoga mladića.
S druge strane, Štefan Novak, vođa puta prosvjednika je rekao kako u kafić nitko od njih nije ušao. 'Ne, nitko od nas nije ušao tamo u kafić. Tamo nikakvi obračun nije bio, nego su oni izašli van, ti srpski dečki, oni su izašli van vrijeđati i oni su izazivali ovaj incident. Nisam vidio da je bio bilo kakvog tjelesnog kontakta s tim mladićem', kazao je.
....nisam ni sumnjao da ćeš se pozvati na reportažu nekakvog srpskog popa...kojeg jedino čujem glas...malo mi čudno da nema slike ni njega ni pretučenog mu sina...sumnjam da bi se to samo tako propustilo...
...milo_moje....potpuno je meni jasno na čijoj si strani cijelo vrijeme...pristrani mediji idu ti na ruku....no, sva je sreća pa ima ljudi koji su prisustovali incidentu pa mogu posvjedočiti...
...i da, stranica je vrlo brzo potpuno blokirana...tako da se više ne može otvoriti...
...kako sam se tako nečemu i nadao, kopirao sam ju prvom prilikom...dakle piše slijedeće:
"S obzirom da su mediji odmah nakon događaja pod političkim pritiskom objavili ne istine da su branitelji i ostali sudionici kamenovali lokal donosimo slike i video zapis koji tvrde suprotno.
Naime po povratku iz Vukovara Udruga Veterana treće gardijske brigade Kune i Domoljubna organizacija Croatorum sa svoja četiri autobusa povezli su sve koji su htjeli ići za Osijek.
U povratku se stalo na spomeniku poginulih dvanaest redarstvenika te je zapaljeno 50 svijeća a pod osiguranjem policije.
Odmah za vrijeme molitve počele su provokacije od strane pripadnika srpske nacionalne manjine, podizanjem tri prsta i srednjeg prsta te dobacivanjem prostota, na što se nitko nije obazirao jer je dogovoreno između sudionika da se ne smiju dati isprovocirati.
Prilikom povratka u autobuse prije samog pokreta prema Osijeku jedan je mladić krenuo na wc te je bio napadnut od strane gostiju Caffe Bara Armani tom prilikom na mladića je baćen žuti bicikl, žardinjera za cvijeće te su krenuli prema autobusima sa stolicama iz lokala, sve to vrijeme policija je stajala po strani a tek kad su sudionici kolone ušli skoro svi u autobuse isti su reagirali prema gostima Caffe bara.
Po slikama i video snimci vidljivo je da nitko iz autobusa nije kamenovao lokal kako navode mediji po informacijama iz policije.
U kasnijem kotaktu sa djelatnicima Pu Osječko-Baranjske otvoreno je rečeno da moraju postupati jer politika je pritisla odozgo.
Ovo je samo dokaz da politika Vladajućih je u zaštiti ovih provokatora koji i dalje svake godine pljuju na spomenik palim redarstvenicima a ne uzimajući činjenice a koje su prisutni policajci prešutili iz neznamo kojeg razloga krenula je medijska i policijska hajka prema hrvatskim braniteljima a po svjedočenju voditelja autobusa maldić koji je sudjelovao u incidentu nije član niti jedne udruge te je uljudno povezen prema Osijeku iz Vukovara.
U cijeloj pomutnji ne zna se u koji od autobusa je ušao a voditelji također zbog brze reakcije da se što prije izađe iz Borova nisu zapamtili o kome se radi jer je postojala mogućnost žešćih sukoba, a što potvrđuje da branitelji i članovi Croatoruma nisu htjeli praviti incidente a mogli su s obzirom da je u autobusima bilo oko 150 hrvatskih branitelja.
Ovim putem demantiramo sve što je do sada izašlo u medijima te upozoravamo politiku da se ne igra na ovakav način sa dostojanstvom hrvatskih branitelja."