Gradonačelnik moli građane za pomoć pri čišćenju cesta

Osijek

Gradonačelnik moli građane za pomoć pri čišćenju cesta

[09.12.2012.] [FOTO GALERIJA + ANKETA] Usporedba čišćenja građana i zimskih službi. Građani (uglavnom) ispunili svoju dužnost! A profesionalne službe koje plaćamo?!

Zbog izvanrednih vremenskih prilika gradonačelnik Krešimir Bubalo održao je sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Osijeka. Do sada je Unikom potrošio oko 120 tona soli, a u spremištima je još oko 600 tona. Očišćene su ulice prvog i drugog prioriteta, čiste se one trećega dok se za ulice četvrtog prioriteta, ujedno i najuže, mole građani na suradnju. Budući da u tim ulicama najčešće nema pločnika, potrebno je očistiti samo prostor ispred vlastitih domova.

Upozoravaju se građani s kroničnim zdravstvenim tegobama da ne izlaze van, već mogu, kao i svi stari i nemoćni, zatražiti pomoć pri uklanjanju snijega, kao i bilo koju drugu pomoć zbog vremenskih neprilika, na sljedeće brojeve telefona:

112 Crveni križ
031 374 212 Unikom
099 246 02 00 Savjet mladih Grada Osijeka

Popunjeno je 70% kapaciteta Skloništa za beskućnike, stoga ukoliko netko još nije pronašao drugi smještaj, može se obratiti njima.

Gradski prijevoz kao i cestovni promet u gradu uglavnom teče bez većih poteškoća, a radi se i na uklanjanju problema na cestama oko Osijeka (Osijek- Klisa - Vukovar te Sarvaš-Erdut). Podsjećaju se i upozoravaju vozači teretnih vozila s prikolicom da sukladno Zakonu u ovakvim zimskim vremenskim prilikama ne prometuju cestama.

Tekst: Jasenka Mađarević/Osijek.hr
Foto: Teuta Stazić/Foto-arhiv 031

Pročitajte i...
Unikom predstavio Operativni program radova u zimskom razdoblju 2012./2013.
Unikom preuzeo zimsko čišćenje bivših županijskih prometnica
kako ovaj Savjet mladih pomaže? što bude kad se njih nazove? netko probao? :)
GOVNO LAŽLJIVO !! Njegova ulica se blista, njemu Unikom čisti i kućni prilaz, a ostale ko j... Moja ulica je naspram njegove barem 5 puta prometno važnija, kroz nju idu i autobusi, a nalazi se u 4 skupini. Njegova je isprdak od ulice i prvog je prioriteta! Uvijekl ću i pomoć i očistit onima koji ne mogu ali da pomažem njegov nerad nema šanse! I da, kad već kažu da su 4. skupina oni koji nemaju pločnik, neka dođe pa neka se uvjeri! Njegovi kopaju po tom nepostojećem pločniku već dva mjeseca.
Odlična im je parola - za svoje! ostale ko j...
Ajmo čistit snijeg da ne bude lomova ..
Dragi naš gradonačelničeč.. već godinama u ovom gradu jedan
dio građana su GRAĐANI DRUGOG REDA, pa tako i čišćenja ulica što se tiče.
Novogradiška ulica je kao i prošle godine neočišćena dok neke sporedne 'slijepe ulice s tek nekoliko kuća uredno su očišćene.. prošle godine i nekoliko puta.
Ako svi plaćamo doprinose i kazne za neočišćen snijeg ispred svojih vrata.. tko zar nemamo pravo na isto ono što imaju i građani prvoredci.
Jeste li se zapitali da li invalidi rada rata i teškog života imaju pravo na čist prilaz do i od svoje koće?
Što treba napravit..?
12X4=48 metara kvadratnih. Zar je toliki problem ocistit 50 kvadrata ispred kuce. Ne bi vas se trebalo uopce moliti, nego vam to treba biti obaveza. Vecini vas ta kvadratura je ujedno i pola ceste ispred kuce. Ali lakse je sjedit za kompom u toplom i seruckat nego otici i pomoc invalidima,nepokretnim i starijima u ciscenju snijega. Nadam se samo da ce komunalni redari odradit svoj posao i napisat kazne svakom za kog se utvrdi da je bio u mogucnosti a nije ocistio prilaz objektu s ceste i pjesackog prilaza.
"Očišćene su ulice prvog i drugog prioriteta,..." cista laz...kozjacka ulica I.B prioritet, ralica cestom nije prosla niti jednom...
Laž! Hebrangova 2. prioritet - ralicu nit čuli nit vidjeli!!
frosty

12X4=48 metara kvadratnih. Zar je toliki problem ocistit 50 kvadrata ispred kuce. Ne bi vas se trebalo uopce moliti, nego vam to treba biti obaveza. Vecini vas ta kvadratura je ujedno i pola ceste ispred kuce. Ali lakse je sjedit za kompom u toplom i seruckat nego otici i pomoc invalidima,nepokretnim i starijima u ciscenju snijega. Nadam se samo da ce komunalni redari odradit svoj posao i napisat kazne svakom za kog se utvrdi da je bio u mogucnosti a nije ocistio prilaz objektu s ceste i pjesackog prilaza.

Velika većina čisti ispred svojih kuća stoga ne lupetaj gluposti. Da Unikom čisti 50 % kolnika od onoga što građani očiste pred svojim kućama gradom bi bilo moguće normalno prometovati.
Isto tako je velika vecina cesta ociscena. Da stanari ciste 50% pjesackih prolaza od onoga sto je Unikom ocistio cesta ja bih sada biciklom mogao doci do trga( a živim 3 ulice od njega)
Ja bi zamolio da se moja ulica iz prioriteta 1 prebaci u prioritet 4. Bemisleno je da ralica prolazi, a za njom babe bacaju taj snijeg nazad na cestu.
Vukovarska koja je poprilično prometna ulica, vrlo je jadno očišćena, bar koliko sam ja vidila prije sat,dva. Isto tako osvrnula bih se na čišćenje onih parkinga, gledam ih kako čiste i nije mi jasno da li samo nemaju logike, ili ih nije briga. Snjeg sa parkirališta, bez pardona bacaju i guraju na pločnik! I onda će opet onaj koji ide to čistiti ispred svoje radnje/trgovine/banke čega god to šutnuti na parkiralište i tako u krug. Definitivno bi trebalo se više ljudi uključiti u čišćenje, al šta ćeš...
LAŽ!!!!!
Vukovarska od Trpimirove do Donjeg Grada ralica uopće nije prošla, slično je i na Štrosmajerovoj, premda malo bolje, predpostavljam zbog prometa.
Gdje su te ralice???? Zašto ne prolaze gradom??
znaci cijeli jug nije ociscen-cesta kojom ide autobus ( srijemska) , cijela vukovarska od saponie pa do eurodoma cijela divaltova nije ociscena..pa kak ih nije sramota! maloprije je auto zapeo,jedva ga izvukli..al bitno da je auto od unikoma samo prosao a da nije stao ni pitao mozda jel treba pomoc..i onda kad nazoves unikom oni ti lijepo kazu evo prenjet cu vasu poruku kolegama, koji kontam sjede i piju kavu umjeto da ciste ulice!!
ma nisu očistili nijednu ulicu kak treba, ajd to što ti kažeš da je vukovarska jadno očiščena, padalo je dosta do 14-15h, pirio jak vjetar, tak da su i prošli napadalo je brzo opet.

vozio sam poslije 19h, obišo centar, tvrdju, radićevu , skroz do kolodvora.
nit očiščeno nit ralice, jedan traktor od unikoma sam vidio u tvrdji kod gradskog poglavarstva da stoji.
10 dana su najvaljivali taj snjeg, ne oni se opet nisu uspijeli pripremit. nevjerojatno, svake godine ih usred zime iznenadi snjeg.
sva sreča pa nepadne ga puno.
zimska služba u gradu je ZAKAZALA!
i to nitko ne može osporiti....ulice su katastrofa,nitko se nije pripremio,a Bubalo bi sada naravno krivicu pretegnuo na nas građane kako smo lijeni i ne lopatamo,a njegovi direktori ne rade posao i boli ih uho....

još jedan dokaz njihove nesposobnosti....

naravno,sada će komunalni redari pisati kazne nama koji redovno plaćamo poreze gradu upravo da nam osposobe u zimskim uvijetima relativno normalno čiste ulice od snijega....
Bilo bi u redu da se gradska vlast u gradu sa gospodinom gradonačelnikom prošeta po gradu i pogleda pravo stanje. Neka ostave građane na miru barem za ovaj snijeg..
pa nije The Day After Tomorrow -ovo je obična zima u prosincu!!!!!!
frosty

Isto tako je velika vecina cesta ociscena. Da stanari ciste 50% pjesackih prolaza od onoga sto je Unikom ocistio cesta ja bih sada biciklom mogao doci do trga( a živim 3 ulice od njega)

Da stanari očiste 50% prolaza od onog što je Unikom očistio cesta bilo bi očišćeno 10% prolaza. Ponavljam - ne lupetaj. Ponovno su dokazali ogromnu nesposobnost a nema ni tjedana dana kako su se hvalili da su spremni. To su činjenice ma koliki ti hdssb-ovac bio.
Kroz Antunovac tijekom noći i danas tijekom dana ralica je prošla svakih par sati nisam obraćao pozornost dali je cesting ili unikom ali nemam primjedbi.
Je,je totalno su nespremni u 24 sata ocistiti grad da bude prohodan kao 20.8.2012(bubam). Snijeg pao i odmah je kataklizma. A ovo za stranku cu ti dati kikiriki, jer vidim da je tebi politika za sve kriva.
glupost je sad tu se prepirati!ljudi čiste koliko mogu,pa nemaju ni oni 500 kamiona da očiste sve ulice u roku odmah...
kod mene u ulici ralica nije prošla,niti ikada prođe,al brate ekipica se skupi lopate i očistimo!!tak da tko god tu pljuje da mu ulica nije čista uzmi brate lopatu i teraj van!!!a nekenjajte tu!a ti brate angelium jer tebi i hdssb kriv što i snjeg pada???ajd smiri se mal,odi popi nešt da se ugriješ...
bob11

glupost je sad tu se prepirati!ljudi čiste koliko mogu,pa nemaju ni oni 500 kamiona da očiste sve ulice u roku odmah...
kod mene u ulici ralica nije prošla,niti ikada prođe,al brate ekipica se skupi lopate i očistimo!!tak da tko god tu pljuje da mu ulica nije čista uzmi brate lopatu i teraj van!!!a nekenjajte tu!a ti brate angelium jer tebi i hdssb kriv što i snjeg pada???ajd smiri se mal,odi popi nešt da se ugriješ...

nije problem u sporednim ulicama, nego je problem što nije bila juče očiščena nijedna ulica u osijeku.
šta da ja s lopatom pa čistim cijeli grad? ili da ugradim na branik nešta da ćisti snjeg?
ja ne znam zasto je bvama toliko bitno dal je ociscena ili ne kad od 8 navecer do 2 3 ujutro sjedite pred kompom i komentirate ovu temu:D
nije nam bitno al nam je dosadno pa moramo pljuvat po nekom
dani_os

bob11

nije problem u sporednim ulicama, nego je problem što nije bila juče očiščena nijedna ulica u osijeku.
šta da ja s lopatom pa čistim cijeli grad? ili da ugradim na branik nešta da ćisti snjeg?

kao prvo padao je cijeli dan ko lud!ja dok sam očistio do kraja mogao sam ispočetka,jer se nije ni vidjelo da sam čistio!a za ovo druge,a gle ako si sposoban uzmi lopatu i idi čisti ak treba cijeli grad,ili sam tam di tebi tebi smeta!!!
ja neću čistit !...izađem van, probam čistit, vidim da to nije za mene...a i hladno mi je :cold:
ti si vise za pojest popit:D
rockeros

ti si vise za pojest popit:D

(y)
Da pojednostavimo pao je prvi snijeg ,i naravno da je nespremno neuredno to se vidi. Dakle gospoda vladajući nisu sposobni riješiti ovakav problem pa što reći . Ovo je bogat grad europski grad želimo da bude u redu, ne da se prepiremo o snijegu i ledu. Gospon Gradonačelnik bi mogao mobilizirati gradske službe da odrade svoj dio zadaće uostalom plaćeno je iz bogatog proračuna grada.Zaista građani previše plaćaju život u gradu zapelo na zimi ..
rockeros

ja ne znam zasto je bvama toliko bitno dal je ociscena ili ne kad od 8 navecer do 2 3 ujutro sjedite pred kompom i komentirate ovu temu:D

A onda kad se neka baba poslklizne ,opali u zatiljak i na licu mjesta umre, onda će biti nije pred mojom kućom nego je pred tvojom. Pljuvajmo po službama,bla,bla,bla.
lehi

Da pojednostavimo pao je prvi snijeg ,i naravno da je nespremno neuredno to se vidi. Dakle gospoda vladajući nisu sposobni riješiti ovakav problem pa što reći . Ovo je bogat grad europski grad želimo da bude u redu, ne da se prepiremo o snijegu i ledu. Gospon Gradonačelnik bi mogao mobilizirati gradske službe da odrade svoj dio zadaće uostalom plaćeno je iz bogatog proračuna grada.Zaista građani previše plaćaju život u gradu zapelo na zimi ..

Ovo je zdravo razmišljanje a ti Angelium si notorna budala!
Neka mi objasni netko od ovdašnjih bubalo dušebrižnika kako je moguće da je ulica 4. prioriteta danas 2 puta vidjela ralicu, a ulica 2. niti jednom ??

Bit će da je to zato što u ovoj 4. stanuje netko vrlo važan, visokorangirani regionalist pri gradskom vijeću Grada Osijeka! FUJ!!
Ocisceno!!

Evo pa nek si Frost i njegov kolega Klick pogledaju jesu li nesposobnost pokazale zimske službe ili građani!
vrli gradonačelnik danas izjavio, vidjeh na Dnevniku HRTa, da sve ulice neće biti očišćene jer ih je previše.Štovani gradonačelniče, neću vam platit komunalnu naknadu (iz koje se dijelom financira čišćenje snijega) jer imam PREVIŠE računa za platit ovaj mjesec. Stoga ako ja mogu uvažit vašu izjavu onda i vi uvažite moju.
I shvatite konačno da za naše novce želimo i uslugu za koju plaćamo.
I prije nego krenete davati izjave, osobno se prošetajte gradom a ne vjerovati podanicima na riječ.
Gradani ocistili svoje. Ralice skinule koliko je fizicki moguce a da neostete asfalt i rinzole, na ostatak bacili sol i cekaju da temperatura i sunce odrade ostalo. Ovih par ulica sto su pune snijega su slijepe ulice gdje auto jedva prode, a kamoli kamion od 2+ metra sirine. Neznam, ako tebi i tvom autu bljuzga i 3 cm snijega prestavlja problem, ocito bi se trebao preselit u toplija podneblja, ili nabavit zimske gume.
A ti i tvoji sektaši bi se trebali pokrit ušima i do proljeća ne pojavljivat u javnosti!

Slažem se s Morganom - neće oni nama dat što smo platili? Nemojmo ni mi njima platiti! Apsolutna sramota. Ajde još i od bubala i očekujem da laže čim zine, al kad mu vidim dušebrižnike na forumima kako ga zdušno brane - prvo optužuju građane, a kad im daš slike odmah ih hvale, jasno je da smo zadnja rupa na svirali upravo zbog njih - INATI SE SLAVONIJO!

BANDO!
Nemoras ti nikome nista platit, u slobodnoj si drzavi zar ne? Ili ipak nisi... Doci ce dan kada ces shvatiti da mozes svakog zajebat, osim drzave.
Ljudi zive i u vecim zabokrecinama od ove vase (Osijek) pa nisu tolike placipicke.
frosty

Doci ce dan kada ces shvatiti da mozes svakog zajebat, osim drzave.

a po tebi je uredu da država zajebava gradjane a da oni šute?
Da ste 25% novca koje ste namjenili za podmićivanje suca iskoristili za jednokratno zaposlenje ljudi na čišćenju snijega, Osijek bi bio čist i prohodan!
Da je Drmićev audi zapao cijela bi vam mladež kopala golim rukama da ga izbavi!

I zašto ti uopće spominješ državu ?? Ovo nije vaša država! Zaboravljaš da vi ne poštujete institucije iste.

Kao što sam rekao - pokrijte se ušima i ne javljajte se do proljeća.

BANDO!
Zasto bi placao radnika kad moze dobiti jeftiniju i ucinkovitiju radnu snagu- studente.

I gle, zovi tcom sluzbu za korisnike pa se njima pozali, jer te ocito nitko neslusa.Sto prije shvatis da si glas iz dubine, manje ces se sekirat stvarima na koje nemozes utjecati.
frosty

Zasto bi placao radnika kad moze dobiti jeftiniju i ucinkovitiju radnu snagu- studente.

I gle, zovi tcom sluzbu za korisnike pa se njima pozali, jer te ocito nitko neslusa.Sto prije shvatis da si glas iz dubine, manje ces se sekirat stvarima na koje nemozes utjecati.

ovo je savršen prikaz njihovog mindseta: studenti su jeftina radna snaga! ovo toliko jasno opisuje njihov sustav vrijednosti, da je to zastrašujuće.
Pa ovaj HDSSB nemože jedan običan snijeg riješiti u gradu , vjerujem kad im stigne lova iz EU fondova vjerujemo da će kupiti najpametnije strojeve za snijeg da će im pozavidjeti sve članice EU .
kakva je situacija u gradu pokazuje i ova rasprava ovdje... okrivljujete se međusobno, a nitko nije kriv.
i prošle godine je pao snijeg, i prošle godine nije bilo očišćeno. priča se ponavlja.
ovdje je samo bitno izvlačenje novca (gradskog- znači svih građana) i njegovo završavanje u nečijim džepovima tj. stranci. zbog toga i je cijela frka.

prošle godine je unikom dobio novce za čišćenje lišća koje je palo s drveća u jesen!!! (čitaj: falilo novca pa su uplatili!!)
hej, ljudi!! zamislite lišće pada u jesen!!

problem su nadolazeći izbori, hdssb ovce će izaći na njih i zaokružiti svoje (jer njima je dobro, oni grabe iz te "naše" gradske blagajne), a mi ostali ćemo dobiti porciju graha i gu***e slijedeće 4 god. najžalosnije je to što je ostatak političkog razreda skupa s njima bježao sa sati predavanja o moralu. pa ti onda izaberi manje zlo...

dok netko u ovim krajevima ne nastrada kao Sanader, neće biti reda. a možda ni onda. ali treba misliti pozitivno :)
morgan

kako ovaj Savjet mladih pomaže? što bude kad se njih nazove? netko probao? :)

Savjetuju za koga glasati na sljedećim izborima :D . I možda dijele memoare uznika i njihovog vođe koji nadgleda situaciju iz dalekog Mostara .

Re: Gradonačelnik moli građane za pomoć pri čišćenju cesta

Koliko sam vidio,ralice se vozikaju gradom po cestama koje su kao očišćene,pa ne može se i vozati i raditi,frajer u john deeru,se vozika ispred bolnice i klafra na mobitel a niti gura snijeg niti baca sol,ne kažem da se sve može očistiti odjednom ali vidi se da nikom nije stalo,i da neće biti sankcioniran jer svi p..e u istu tikvu,nazdravlje... :evil:

Tagovi