markonatomoonshiner
Zahvaljujući forumima i komentarima ispod novinskih članaka na portalima, u upotrebu je vraćen javni linč, pa se zaboravlja jedna bitna stvar: ona je SAMA ušla u njegov kamion. Jasno da to ne opravdava ubojstvo, ali, nažalost, smrt može biti posljedica na koju pristaneš kada stopiraš i ulaziš u vozilo nepoznate osobe.
A to ju je netko morao naučiti ili je trebala sama dokučiti na vrijeme.
A ti si uvijek tako pametan ili? Nevjerojatno!! Ne pitaš se zašto je okrivljeni silovatelj normalno radio u Hrvatskoj, nego ti je na pamet pala da si je ona sama kriva. Nadaj se da se nešto neće slično dogoditi i tvojoj obitelji, da neće neka pijana budala na pješačkom prijelazu pregaziti tvoje dijte pa da se nađe netko tako pametan i kaže da je sjedila kod kuće ništa joj se ne bi dogodilo.
Moja je obitelj naučena da nikada ne uzima stvari od nepoznatih ljudi, ne otvara im ulazna vrata i ne ulazi u njihova vozila. Nju to očito nitko nije naučio. Po meni je postupila prilično glupo i u toj svojoj gluposti jednostavno nije imala sreće.
Kao kad klinci bacaju petarde u vatru, nekad nikome ne bude ništa, a opet nekad netko ostane bez oka. I jedni i drugi su napravili glupost, samo su jedni imali više, a drugi manje sreće.
Da joj je Paravinja dao čokoladicu, ona je pojela i recimo dobila proljev, svi bi joj rekli "A jesi glupa, mogao te otrovati". A da ju je čokoladica zbilja otrovala, postala bi "Jadna cura." Gdje je nestala glupost?
A da pijana budala pokupi 'nekoga moga' na pješačkom i da je 'taj moj' prelazio preko crvenog - da, snosi dio krivnje. Imam dovoljno godina pa znam da ljudi svakodnevno ginu i umiru, nema tu pravila.
Jedino je pravilo da sam sebi nikada ne povećavaš šanse za smrt, a nažalost ona je to pravilo prekršila ulaskom u kamion nepoznate osobe.
Propusti države, policije i ostalih su priča za sebe.