Na police trgovina vraća se Kalodont

Osijek

Na police trgovina vraća se Kalodont

Starije generacije sigurno se sjećaju Kalodonta (ili u narodu kolokvijalno zvanog kaladont) – legendarne paste za zube iz asortimana prijeratne Saponije koja je bila toliko popularna da je postala sinonim za sve paste za zube. Iako se Kalodont prestao proizvoditi još 1992. godine, sjećanje na njega još je živo. Riječ je o legendarnom brendu koji se uskoro vraća na police trgovina.

Naime, kako javlja Glas Slavonije, Kalodont će se za tjedan dana ponovno naći na tržištu. Uprava Saponije odlučila je napustiti svoj postojeći brend zubnih pasta Zirodent i vratiti se starom brendu Kalodontu od kojeg očekuju velik tržištni uspjeh na domaćem, ali i izvoznim tržištima, otprilike onakav kakav je izvorni Kalodont imao u svoje vrijeme.

Novi će se proizvod pojaviti u više od deset različitih okusa i bit će namijenjen svim uzrastima potrošača. Kalodont sadrži sitne granule koje učinkovito čiste i najteže dostupna mjesta u usnoj šupljini te problematična mjesta uz desni, dok dodatak floura osigurava uspješnu zaštitu od karijesa, a cool-mint aroma pruža potpuno novi osjećaj svježine.

U svrhu promocije novog/starog Kalodonta, uskoro će krenuti i velika reklamna kampanja. U početku će se proizvod moći naći na posebno uređenim policama u trgovinama po promotivnim cijenama, a iz Saponije poručuju da će i kasnije Kalodont biti cjenovno prilagođen standardu potrošača.

Inače, proizvod je nastao još davne 1922. godine u Saponijinoj preteči, tvornici Schiht, da bi pod imenom Kalodont osvojio tržište Hrvatske i bivše Jugoslavije kao jedan od Saponijih najuspješnijih i najprepoznatljivijih brendova ikada.

Tekst: M.M./Osijek031.com
Moram priznati da mi je Zirodent jedna od najlošijih zubnih pasti koje sam koristio... Jednostavno Signal, Aquafresh i slično su mi puno bolje.. Još kada se sjetim onog "gelastog" Zirodenta... uhhh
partwish

Moram priznati da mi je Zirodent jedna od najlošijih zubnih pasti koje sam koristio... Jednostavno Signal, Aquafresh i slično su mi puno bolje.. Još kada se sjetim onog "gelastog" Zirodenta... uhhh

Možda nekima treba "Duodent" ( to je za one s dva zuba...
...a ZeroDent bi onda bio za potpuno bezubeee...a zna li itko praaviii sastav raznih razvikanih pasti "Kalodont" je ipak sinonim za cijeli brand - gdje vam je lokalpatriotizam !?
S jedne strane lokalpatriotizam a s druge obični drkofuzerizam! Nonstop kritika bilo čega u gradu a nikada neka pohvala, pa ljudi moji ako vam se ovaj grad ne sviđa put pod noge. Naprosto je tragično da toliki broj "kritičara" sposobnih do boli žive ovdje još. Ne kužim, dal vas plačaju ili pomanjkanje zdravog razuma vas tjera na toliko pljuvanje. Da se razumijemo jedno (nema veze s Kalodontom i ovom temom no nije uzgred ponoviti) za ovu vlast je glasalo najviše građana i vjerujte iduće godine bude i više. Pomirite se s tim ili iselite. Muka mi je od vas svih koji to ne mogu shvatiti. Imaš ideju, znaš bolje onda se pokreni i ponudi sebe pa da imamo više izbora. A ne ovako trkeljati da bi se nešto reklo što na kraju bez smisla i van pameti bude.
Niije tek kritika...ima i po(h)vala !
Imamo i ideje, a znamo i bolje...al: ne ideeee..
(vidi: prof:Tihomir Fischer nudi prepoznatljivi motiv za suvenir.....itd) ?!
Zirodent je čist OK pasta, niti bolja niti lošija od ostalih pasti u tom cjenovnom razredu (Plidenta, Vademecum, Colgate...) Ja često kupujem Sensodyne paste koje su poprilično skupe, ali vrijede svaku kunu jer su fenomenalne. Odlična paste je i Paradontax, ali vam treba neko vrijeme da se priviknete na njezin odvratan okus.
Veseli me što su u Saponiji odlučili revitalizirati stari kultni brend 'Kalodont'. Nadam se da će i kvaliteta te paste biti dobra.
Meni se ovo čini kao znak napuštanja brenda koji je ostavljao plastično-kemijski okus u ustima (Zirodent).

Hoće li ovo biti samo promjena etikete ili i sadržaja? Nije mala stvar kad se proizvod skupno naziva po tvom brendu. Treba to zahvaliti onima koji su pametno radili i razvijali grad u vrijeme dok nije bilo ovih poslijeratnih "kleptomanskih jahača apokalipse". Osijek je bio gospodski grad pametnih i radišnih ljudi koji su u ondašnjoj Hrvatskoj bili čista avantgarda u svakom pogledu.

Danas je grad seljačina, lažnih regionalista i palanačkog barbarizma.

@Hmmmm, molim te, prestani nas umarati svojim uvlačenjima svojim gazdama. Vjerojatno si jedan od onih koji se ogrebao za posao i sad braniš svoju neradničku poziciju, ali prestani prodavati priče da nam je super. Ljudi imaju i oči i uši, imaju i želudac (nerijetko prazan) i njima ne trebaju farbači očiju. Ionako će se sve raspasti, ovo sada što se u gradu radi je sve na kredit, a pljačka se naveliko na radovima. Zadnje punjenje džepova prije potpunog kolapsa, poput Grčke i Splita. Hajde, momak, odskakući!
hmmm

Pomirite se s tim ili iselite.

Evo, zagadi čovjek i temu o zubnoj pasti. Čudo jedno. Kak se ono kaže, da' Bog da ga Glavaš na listu stavio.

Inače, naziv zubne paste nije posebno važan, ali je simpatičan. Još ako ga slijedi okus i kvaliteta, svi sretni.
Grdno si pogriješila jer ionako samo generalizirate pa izvodite krive zaključke. Nisam se ogrebao niti živim kao bubreg u loju već naprotiv jedva preživljavam no za to mi nisu krivi ti vaši "vječni" seljaci i primitivci. Ne kudim te za to trpanje u koš s inim budalašima što hode ovim gradom poput ovog Felta što odavno je dokazao da se lako može svrstat među likove kojima niti je mjesto u ovom gradu a niti mu sve ovce na broju. Ponekada sam na nož s Preacherom no za razliku od ovog blesana On kao i ja ima svoje mišljenje, ponekada oprečno ponekada kao i moje. Čarobnice, samo sam iskazao činjenice i opet stoji. Ne sviđa ti se, idi ako možeš. Ja bi, iz drugih razloga prvenstveno ekonomskih. Budala će uvijek biti i to se ne da iskorjeniti jer rješiš se jednog Felta, njegovo mjesto zauzme drugi!
Carobnica

@Hmmmm, molim te, prestani nas umarati svojim uvlačenjima svojim gazdama. Vjerojatno si jedan od onih koji se ogrebao za posao i sad braniš svoju neradničku poziciju, ali prestani prodavati priče da nam je super. Ljudi imaju i oči i uši, imaju i želudac (nerijetko prazan) i njima ne trebaju farbači očiju. Ionako će se sve raspasti, ovo sada što se u gradu radi je sve na kredit, a pljačka se naveliko na radovima. Zadnje punjenje džepova prije potpunog kolapsa, poput Grčke i Splita. Hajde, momak, odskakući!

Neka ovo bude P.S.

Kulturom nisi obdarena jer niti sam momak a da i jesam mogla si dostojanstvenije to (ispričavam se za moje kvalificiranje Felta no Vama sigurno ne njemu, "momak" je iritantan). Nisu mi gazde niti sam rekao da nam je super. Vjerojatno meni osobno gore nego tebi. Činjenica da su nas popljačkali uzduž i popreko no činjenica je da u ovom gradu svi mekeću na prazno. Ideje po forumima i failbuku no ono vrijeme kad dođu izbori svi u rupama. Ja iskazujem svoje mišljenje potkrepim ponekom činjenicom i ne bježim od stvarnosti. Ti pljuješ i kudiš kad treba i kad ne treba. Živim u sadašnjosti, ukradeno na žalost neće biti vraćeno no smetaju me posve obične stvari, što Feltu Glavaš ne radi po gradu. Za razliku od Vas poslao sam gomilu slika i opisa gluposti što se rade po gradu, gradonačelniku. To je ono što mogu raditi aktivno, ukazati na besmislice poput te da se raskopava biciklistička staza u štrosiki koja nema ni godinu dana od završetka. Mislim da je to puno vrednije što možemo kao pojedinci uraditi ili Ti misliš da je puno bolje doći ovdje, napisati nešto tek tako i sebi reći ... ja sam svoje uradio. Sad imam alibi za pljuvažu! Samo nastavi, ja ću po svom. Slikom i riječi, barem iskreno a ne licemjerno.
don't srati hmm
Nisu svi nezadovoljni kao sto mnogi nisu zadovoljni. Te dvije emocije su iskonsko pravo ljudskog roda . Forumi su neka vrsta ispuha. Ako kritiziraju ne znaci da bi trebali napustiti ovaj grad.Mnogi kritiziraju bas zato jer vole ovaj grad. A ti bi ih otjerao.Mozda bi bas samo te otjerao. Tvoja pseudodemokrastka misao je siledjijska i poprilicno inkvizitorska. Pusti ljude da prazne duse. I tako ih nitko ne slusa.
Osvijesti se i pusti ljudima da pisu sto hoce, kao i sto tebi dopustaju.
No kako na svim forumima ima i provokatora pa cak i placenih ne bi me zacudilo da si i ti jedan od njih.
hmmm

S jedne strane lokalpatriotizam a s druge obični drkofuzerizam! Nonstop kritika bilo čega u gradu a nikada neka pohvala, pa ljudi moji ako vam se ovaj grad ne sviđa put pod noge. Naprosto je tragično da toliki broj "kritičara" sposobnih do boli žive ovdje još. Ne kužim, dal vas plačaju ili pomanjkanje zdravog razuma vas tjera na toliko pljuvanje. Da se razumijemo jedno (nema veze s Kalodontom i ovom temom no nije uzgred ponoviti) za ovu vlast je glasalo najviše građana i vjerujte iduće godine bude i više. Pomirite se s tim ili iselite. Muka mi je od vas svih koji to ne mogu shvatiti. Imaš ideju, znaš bolje onda se pokreni i ponudi sebe pa da imamo više izbora. A ne ovako trkeljati da bi se nešto reklo što na kraju bez smisla i van pameti bude.

Čovječe tema je kaladont...
Taakooo jeee ( tema je Kalodont ) !
Dakle, operimo zube, umijmo lica - i u nove radne pob(i)jedeee ...( više ni bijeda nije cijelaaa)...?!
Hehe, ovo me podsjeca na ono - jedan okus dostupan u deset razlicitih boja :)
Kalodon't.

"Flour

Proizvođači pasti za zube rado ističu sadržaj fluora jer postoji uvjerenje da on jača zubnu caklinu i sprječava nastanak karijesa. Neka novija istraživanja međutim opovrgavaju ovo staro uvjerenje i tvrde čak da fluor izaziva teška oštećenja zubi, kostiju i središnjeg živčanog sustava. Prema nekim izvorima, ovaj vrlo otrovan spoj kod djece može omesti biološki razvoj, a dovodi se u vezu i sa smanjenim kvocijentom inteligencije. Inače se koristi i kao otrov za miševe i štakore. " - zdravakrava.hr
muvifrik

Kalodon't.

"Flour

Proizvođači pasti za zube rado ističu sadržaj fluora jer postoji uvjerenje da on jača zubnu caklinu i sprječava nastanak karijesa. Neka novija istraživanja međutim opovrgavaju ovo staro uvjerenje i tvrde čak da fluor izaziva teška oštećenja zubi, kostiju i središnjeg živčanog sustava. Prema nekim izvorima, ovaj vrlo otrovan spoj kod djece može omesti biološki razvoj, a dovodi se u vezu i sa smanjenim kvocijentom inteligencije. Inače se koristi i kao otrov za miševe i štakore. " - zdravakrava.hr

ja mora da sam gadno deformirana onda - kao klinka sam JELA (!) sapnonijinu pink pastu za zube za djecu s okusom jagode i neku zutu s okusom banane, obje su pretpostavljam imale fluor u sebi... Operes zube i onda se - najedes paste iz tube :D boze, sto djeci padne na pamet...

@hmmm: * u skokovima
flor je spasio zube ljudskom rodu

nadam se da novi kalodont neće biti prepakirani zirodent jer mene su od zirodenta boljeli zubi

Re: Na police trgovina vraća se Kalodont

Osobno koristim paradontax crveni i ayurdent pastu za zube i prezadovoljna sam istima
Iako su skuplje u konačnici i nisu jer ih se na četkicu stavlja po malo.
Stomatolog preporučuje samo pravilno pranje – četkanje zubi, a
zubna pasta nije toliko bitna.

pročitati
jacika

partwish

Možda nekima treba "Duodent" ( to je za one s dva zuba...
...a ZeroDent bi onda bio za potpuno bezubeee...a zna li itko praaviii sastav raznih razvikanih pasti "Kalodont" je ipak sinonim za cijeli brand - gdje vam je lokalpatriotizam !?

Likvi, faks, bioakiv, lahor, osječko pivo, kandit čokolade i bomboni, prije češinsko ulje... Tu mi je lokalpatriotizam
kalodont, kalodont, kalodont, jebote, hmmm tema je faking, kalodont
Cool :)
Totalno podržavam vraćanje poznatoj tradiciji i ako mi sami to ne cijenimo, neće ni ostatak Hrvatske.
Saponia je općenito brand Osijeka, baš mi žao što ne prorade na kvaliteti nekih proizvoda,
a i ljudi bi mogli kupovinom malo više podržati tu našu jadnu, ali ipak postojeću proizvodnju (y)
Meni je Zirodent omiljena pasta za zube i morat cu si napraviti zalihu ako ga vise nece biti..
Nadam se da ce i Kaladont imati poneki gelasti, jer ja ne podnosim najbolje bijele paste za zube..
Ali pozdrav za ideju..a mislim da cu ga i dalje zvati Kaladont..zar se ikad i zvao Kalodont?

Re: Na police trgovina vraća se Kalodont

Ne shvaćam zašto ste napali hmmm, čovjek uopće nije počeo raspravu o pljuvanju, već Čarobnica koja je popljuvala grad, a ne kaladont. Mislim da bi svatko tko voli svoj grad i živi u njemu, trebao poticati poboljšanje nečega, pa makar to bila pasta za zube. Al kod nas je najčešće slučaj da ljudi vole pljuvati po svemu i svačemu samo zato što su sami iskompleksirani. @hmm S tobom se u potpunosti slažem, i drago mi je što si napisao takav komentar. Lijepi pozdrav!
tl;dr - Saponijina pasta za zube se više ne zove Zirodent, nego Kalodont.

usput, podaci u nastanku Kalodonta u ovom članku su potpuno različiti od wikipedijinih podataka o nastanku Kalodonta.
Zanimljivo je kako branite različitost u mišljenju a meni * šaljete. Evil, možda smo tu negdje u godinama pa se čudim tvom riječniku. O ostalima neću, samo pročitajte što pišete i biti će svima dosta. Prvi sam za različitost no stoji OPET činjenica da neki pljuju sve u ovom gradu. Možda sam blesav ali meni kad netko smeta ja se okrenem i odem. Nisam mazohist da trpim ono što ne moram. Toliko o tjeranju iz grada! Simo, pratim te kao i sve stalne. Guraš u sve i svašta politiku kao i Felt dežurni mrgud (štrumf za one mlađe). Još jednom na kraju, kakav da je volim ovaj grad. Trudim se, koliko mogu, utjecati da bude bolji. Ja ću i dalje tako a Vi slobodno me šaljite u * ili nek * u skokovima jer osim toga ama baš ništa ne znate. P.S. Kad me prozivate osjećam se ugodno jer mi pružate zadovoljstvo što nisam u istom košu s vama. Naprosto oćaravajuće se osjećam.
hmmm

... osjećam se ugodno jer mi pružate zadovoljstvo što nisam u istom košu s vama.

Osjećaj ugode je obostran.
Defect1

usput, podaci u nastanku Kalodonta u ovom članku su potpuno različiti od wikipedijinih podataka o nastanku Kalodonta.

a wikipedija je pravi izvor informacija...i to točnih :)
glede Kalodonta...samo novi marketinški trik privlačenja pažnje na firmu. u redu je što se ide na tradicionalizam al danas ljude (većinu) ne zanima ime proizvoda nego cijena.oni koji se sjećaju Kalodonta sigurno si ga ne mogu priuštiti a kako je radjen u socijalizmu teško da bi i kvalitetom privukao iste. ne kažem da sad nije ili neće biti bolji.
kako reče silence zubna pasta nije bitna.to je samo zbog boljeg okusa u ustima i ne vjerujem da u onih nekoliko desetaka sekundi sva ta dobra svojstva zuben paste imaju djelovanje. gledajući svoje zube definitivno sumnjam...LOL
morgan

Defect1

a wikipedija je pravi izvor informacija...i to točnih :)
glede Kalodonta...samo novi marketinški trik privlačenja pažnje na firmu. u redu je što se ide na tradicionalizam al danas ljude (većinu) ne zanima ime proizvoda nego cijena.oni koji se sjećaju Kalodonta sigurno si ga ne mogu priuštiti a kako je radjen u socijalizmu teško da bi i kvalitetom privukao iste. ne kažem da sad nije ili neće biti bolji.
kako reče silence zubna pasta nije bitna.to je samo zbog boljeg okusa u ustima i ne vjerujem da u onih nekoliko desetaka sekundi sva ta dobra svojstva zuben paste imaju djelovanje. gledajući svoje zube definitivno sumnjam...LOL

Zubi se peru 3-5 min. Al malo tko ima vremena za to.
Jel" netko probao Kalodont, danas je bila reklama na TV? Bolji od Zirodenta?
Oko za oko, kaladont za zube.

Tagovi