Autor |
Poruka |
airy4g
Ukupno postova: 2 Lokacija: Požega-Osijek Spol:  Muško
|
meni ne trebaju ni jedni ni drugi  |
|
_________________ ...pijem gemište svih dimenzija i oblika... |
|
|
 |
RoadToNowhere
Ukupno postova: 351 Spol:  Žensko
|
Onaj tko se više puta vozio, pogotovo na dalje relacije znati će o čemu je riječ, i koliko je APP bolji od panturista
|
ograđujem se odmah od pomisli da branim panturist - to mi nije ni na kraj pameti, dapače. ali imao sam sreću da se baš vozim "na dalje relacije" s app busom. dakle, nakon te vožnje odlučio sam da odsad na dalje relacije idem isključivo vlakom
kad smo prvi put vidjeli bus s kojim ćemo se voziti, pomislili smo da je neka zabuna i da taj bus vozi najdalje do josipovca!
unutrašnjost busa je bia vjerna preslika upravo seoskih autobusa iz 60ih, 70ih godina (nešto u stilu "vozi, miško" samo bez peći na pola busa
stvari sam držao u rukama jer ih nigdje nisam mogao staviti, sunce me razvalilo jer je zastor bio pokidan, a kad sam nakon 10 sati izašao iz busa, gotovo da mi je trebala amputacija nogu jer je mjesta bilo dovoljno za recimo dijete od 6 godina.
e sad, moguće da smo baš imali sreće i dobili najlošiji bus i da su ostali u voznom parku "svemirski", ali i to govori o profesionalnosti app-a...
|
Ja ne znam kada si se ti vozio, ali na svim daljim relacijama u ovdašnje vrijeme, čak i na presjedanju u Zagrebu došao je isti novi, udobni autobus, dok je panturist baš sve što si naveo (neudobna,tvrda,stara sjedala,bez zastora,bez zatamnjenih stakla, pa čak i bez onog za držanje nogu ispod sjedala). Ali svakako ako ima normalne linije vlaka, također ću prije izabrati vlak za bilo koju lokaciju ako je dostupna (cijenom i vremenski), bez obzira o kojem autobusnom prijevozniku se radilo. |
|
|
|
|
 |
yux031
Ukupno postova: 148 Lokacija: p.n.v. Spol:  Muško
|
sredinom 8. mjeseca. dakle, prije otprilike 3 tjedna  |
|
|
|
|
 |
JohnyBravo Ukupno postova: 1 Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
oggy031 Ukupno postova: 125 Spol:  Nebitno
|
to su sve gluposti.... napokon dođe nešto jeftinije i monopolisti se odmah bune... isto je bil osa taxi uslugom, sada sa autobusima... pa šta vi niste kupili nove buseve i snizili cijene karata pa ne bi nitko dolazio parviti vam "nelojalnu" konkurenciju-..... nisam se još vozio app-om, ali sam čuo da su im i vozači znatno pristojniji i susretljiviji od ovih u panturistu... |
|
|
|
|
 |
zaljubljena u Osijek
Ukupno postova: 2366 Lokacija: OS Spol:  Žensko
|
Gdje god nema konkurencije - ne valja. Tko ostane jedini dizat će cijene kako mu se sviđa.
Sve se manje čudim što se ljudi skompaju pa njih nekoliko naručuje taxi i njime se voze zajedno na posao ili u školu. Ne ovise o voznom redu, a valjda im nije ni skuplje... |
|
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste!  |
|
|
 |
evil monkey
Ukupno postova: 923 Lokacija: ormar Spol:  Žensko
|
Ma dajte, panturistove mjesecne radnicke karte za mjesta 15km udaljena od osijeka kostaju 750kn!!! (btw, za tih 15km potrebno im je SAT vremena voznje.......)
I to je normalno?
I da ne "nasjedamo" nizim cijenama? ROFL, u panturistu je netko izgubio dodir sa stvarnoscu... |
|
_________________ “Education’s purpose is to replace an empty mind with an open one.”
Platon - Alegorija pećine
pollitika.com - Pale blue dot video - DemocracyNow! - ZCom |
|
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Da, to je prejako!
Anyway, putujući ove godine na more, s Panturistom sam imala samo pozitivna iskustva, bus je bio dosta dobar, pratiteljica i vozači vrlo ljubazni itd...
Ne znam je li to zbog toga što se više trude kada prijevoz ide preko njihove putničke agencije ili smo samo imali sreće...  |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
zeki12 Ukupno postova: 105 Spol:  Nebitno
|
Vrijeme je da novi igrači,uključujući i APP pokažu da je PANTURIST prošlost,jer je očito da sa ovim postojećim voznim parkom nemaju više šta tražiti niti ponuditi.APP ima mnogo toga za ponuditi samo je potrebno da putnici shvate kako PANTURIST prljavo igra i da su oni ti koji najviše ispaštaju.To što se iza svega ovoga odvijaju privatni sukobi na relaciji sadašnji voditelj poslovne jedinice APP OSIJEK i rukovodeći ljudi PANTURISTA,to putnike ne treba zanimati,potrebno je omogućiti neometano prometovanje,stabilizirati prodaju karata na AK OSIJEK,a ne putnike i zaposlenike AK OSIJEK praviti budalama. |
|
|
|
|
 |
domiZG Ukupno postova: 2 Spol:  Nebitno
|
Panturist nikada nije bio ''Glavaševa kompanija''!
Kao što nikada politika niti jedan političar nisu upravljali poduzećem.
Zaboravljate da je Glavaš imao 2 godine (1958) kada je na rukovodeće mjesto došla osoba koja je na tom mjestu i ostala do prodaje Panturista. A kada je došla na to mjesto, Panturist je imao 4 autobusa i ostali prijevoznici su Panturist zvali ''truljatrans''.
Osim toga kojim su se drugim prijevoznikom mogla djeca voziti, tko je mogao konkurirati (službeno) najboljem voznom parku u državi i (službeno) najboljim vozačima? Nitko na područiju bivše države nema toliko nagrada za sigurnost i profesionalnost kao Panturist.
Zaboravljate da je prijevoz učenika počeo početkom 60tih godina, te da ga Panturist vrši od samog početka. Također zaboravljate da se zadnja nesreća, kada je ozlijeđeno 3 putnika, u Panturistu dogodila 1971 godine i od tada do prodaje nije ozlijeđen niti jedan putnik, a znate koliko su kilometara prešli Panturistovi autobusi u tom periodu? - 275 000 000 (275 milijuna)!
P.S. Panturist je bila kompanija svih Osječana! Pa čak i kad je privatiziran. Nikada uključena niti u jedan skandal, plaće i doprinosi nikada nisu kasnili niti jedan dan, pa čak ni za vrijeme rata kad su granate padale po Osijeku. U medijima, što domaćim što stranim (da dospio je čak i na CNN), je spominjan uvijek u lijepom kontekstu...Ako se Osječanin može ponositi jednim poduzećem onda je to Panturist. (Do njegove prodaje) |
|
|
|
|
 |
anakonda
Ukupno postova: 6288 Lokacija: ...tu sam.... Spol:  Žensko
|
...sve pet, ali to je shema "nekad bilo, sad se spominjalo"...
...ovaj postupak prijavljivanja Agenciji radi nelojalne konkurencije je jedan toliko glup čin da bi današnje vodstvo Panturista sve poslala na biro i u penziju, poneke i na test inteligencije, jer očito je da nemaju blage veze o poslovanju, poduzetništvu, menadžmentu - kako god hoćete....
....kakva vražja nelojalna konkurencija - APP je jedina konkurencija.....voljela bih kada bi bilo idealno, pa da postoje 3-4 prijevoznika koja se nameću i kvalitetom usluge i cijenom, pa da vidimo.... |
|
_________________ Ismijavati glupost je moralna dužnost svakog normalnog čovjeka, ne činiti to bi bilo jednako ignoriranju požara na benzinskoj pumpi u centru grada |
|
|
 |
h3lld Ukupno postova: 13 Spol:  Nebitno
|
Panturist je jedna tako divna firma gdje je sve bajno i krasno. Pokupili pare od države za srednjoškolce, a ostalima digli cijene u nebesa, posebice studentima. Na nekim relacijama cijene su dizali i do 250-300kn. Osijek - Valpovo sada je sa 550 otišlo na oko 800kn, dok APP vozi za 440kn (+- koja kn), Belišče slično otišlo na 801kn, Bizovac sa 220ak na 465, Petrijevci na 460 itd. Taman uleti APP koji ponudi od 25-50% niže cijene i onda oni idu nekog prijavljivat. Koja sramota od firme, naravno samo u HR. Toliko o vašoj odličnoj gradskoj firmi... |
|
|
|
|
 |
zaljubljena u Osijek
|
Sjetih se one izreke:
Tko gubi ima pravo da se ljuti.
 |
|
_________________ Ljudi su stvoreni da se vole. Stvari su stvorene da se koriste. Svijet je u neredu zato što se stvari vole, a ljudi koriste!  |
|
|
 |
domiZG Ukupno postova: 2 Spol:  Nebitno
|
Ne znam jeste li primjetili, ali moj komentar je odgovor na komentar člana ''Brick Top''. Ja ne komentiram Panturist niti njegove vlasnike danas već pomalo uvredljivu poruku da su nekada najuspiješnije poduzeće u ovom dijelu Hrvatske vodili političari i politika, dok je preko 350 radnika Panturista, od čistačice do uprave, prolijevao znoj i krv da Pantuirst dovede na razinu na kojoj je bio. A da ne spominjem onih 50tak radnika koji su svoje domove stavili pod hipoteku i posudili novac tadašnjem vlasniku kako bi mogao privatizirati firmu upravo da nebi pala u ruke kriminalaca i političara koji su pokazivali itekakav interes za kupnjom prijesvega zbog interesantnih i vrijednih nekretnina...
A da sada malo prokomentiram i sadašnje vlasnike. Oni jednostavno ne znaju pravila igre na našem tržištu te je firma preopterećena nepotrebnom birokracijom. Znate li zašto Panturist nema koncesiju na AK Osijek? - Zato što je krovnoj organizaciji, Veolia Transport, trebalo više od 2 tjedna da dopusti prijavljivanje Panturista d.d. na natječaj za koncesiju, i tako potrebna dokumentacija nije predana na vrijeme.
Nadalje, ja znam kako se računa trošak jednog kilometra. Ukratko: Troškovi goriva i maziva, guma, amortizacija, plaće i dnevnice vozača, plaće ostalih radnika (mehaničara, komercijalista...), cestarine, davanja državi, iskoristivost kapaciteta, (danas manji od 50%), dio koji pripada kolodvorima za prodaju karata i parking itd. I tek onda na to sve dodaju njihovu zaradu, bolje rečeno željenu zaradu po kilometru. Tako da su cijene kilometra uglavnom realne. A što se tiče APP Požega, istina je da koriste dampinške cijene kako bi preuzeli tržište pa ih onda dižu do neba. Ako meni ne vjerujete slobodno kontaktirajte nekoga u Požegi, gdje bi po nekoj logici trebale biti najniže cijene, a one su upravo suprotno.
Nemojte ovo shvatiti kao da branim Panturist, tj. upravu i vlasnike. Kako bih kada su poduzeće koje je desetljećima raslo i bilježilo dobit odveli u samo 6 godina do gubitka od skoro 12 milijuna kuna, uz to da su otpustili 70tak radnika i smanjili plaće za 50% :/ |
|
|
|
|
 |
zaljubljena u Osijek
|
Ajajaj... još jedna od hrvatskih priča koje se ponavljaju....  |
|
|
|
 |
 |
|