Autor |
Poruka |
Boost Ukupno postova: 765 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Radi se o tome da sve više ljudi ostaje živiti sa starcma, a starci sve duže i duže financijski pomažu svojoj djeci.
Tako da netko tko radi za 3000 kn može na taj način pristojno živjeti, za razliku od nekoga tko živi sam, plaća stanarinu, režije itd. |
|
|
|
|
 |
Carobnica
Ukupno postova: 599 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Boost. U pravu si. Žalosno je što mladi ljudi nisu ni svjesni da bi terbalo biti drugačije. Snalaze se kako znaju i život im prolazi u životarenju. Puno mojih prijateljica tako živi, a neke od njih misle i da je to super situacija. Neće im roditelji živjeti dovijeka.
Ova situacija paralizira ljude i od njih pravi nesposobne invalide kojima propadaju godine života kad bi trebali biti najproduktivniji. |
|
_________________ Ignorance is bliss! |
|
|
 |
dani_os Ukupno postova: 307 Lokacija: Osijek Spol:  Muško

|
a de ti meni reci molim te, od čeg ti mladi da žive ako žive sami?
1000kn su ti režije preko ljeta, meni barem,
a nisam neki rasipnik, gasim sve kad nekoristim.
namjestim tv da se ugasi sam ako ga gledam naveče jel obično zaspim.
ode mi na hranu, deterdjent i te osnovne potrebštine 1700-1800kn otprilike.
a to je kao ok plača, radiš imaš 3000kn super.
šta kad dodje prava zima, ko što je bio ovaj drugi mjesec pa dodje za stan od 50 kvadrata 1000kn plina? svi imaju kredita, nemoš ništa bez kredita danas. ne znam 1000kn kredita, 1000kn plina, 1000kn režija?
onda jedeš žbuku ili jednostavno ostaneš kod staraca i uživaš dok moš? |
|
|
|
|
 |
KillaBEEZ
Ukupno postova: 321 Lokacija: Grad na Dravi Spol:  Muško
|
Novac se ne investira, a kada eventualno i započnu neke investicije riječ je uglavnom o projektima koji ne donose gotovo nikakav povrat novca te tako još više produbljuju lošu situaciju. Regionalizacija politike ne vodi prosperitetu nego bivamo prepušteni sami sebi. Posljedice su vidljive. |
|
_________________ In omnia paratus. |
|
|
 |

|
kome su to posljedice vidljive? |
|
|
|
|
 |
Carobnica
Ukupno postova: 599 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Nažalost, malo kome.
Rijetko tko danas razmišlja dugoročno, ili uopće razmišlja. Većina svoje vrijeme trati tražeći liniju manjeg otpora - učlanjenje u stranku, pronalazak sponzora, čekanje da posao sam padne u krilo. |
|
_________________ Ignorance is bliss! |
|
|
 |
lehi Ukupno postova: 1463 Spol:  Nebitno
|
Previše je politike u ovakvim stvarima živimo od danas do sutra .... malo crkve ..malo domovinskog rata... pa zatim vladjuće stranke u Slavoniji. Još nismo dodirnuli dno, ali uskoro još malo i na ulice postaje sve više alarmantno......Jadna je ta stranka preko koje se traži posao.... |
|
|
|
|
 |
Duminske Trake
Ukupno postova: 401 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Boost. U pravu si. Žalosno je što mladi ljudi nisu ni svjesni da bi terbalo biti drugačije. Snalaze se kako znaju i život im prolazi u životarenju. Puno mojih prijateljica tako živi, a neke od njih misle i da je to super situacija. Neće im roditelji živjeti dovijeka.
Ova situacija paralizira ljude i od njih pravi nesposobne invalide kojima propadaju godine života kad bi trebali biti najproduktivniji.
|
Pa evo jučer pričam sa studentima na instrukcijama i pitaju se svi jadni kao što će raditi poslije faksa a ja jedini kažem tko se ne boji rada neće ostati gladan. Onda su me svi blijedo pogledali pa sam rekao da ako i treba onda treba raditi sve,pa i otići na sezonu kao što sam i ja a ne sjediti kod kuće i čekati savršeno plaćeni posao iz struke. Malo morgen ljudi moji,ako nemate boga za ujaka neće vam ništa pasti s neba i treba zasukati rukave,pa makar to bila tacna ili bauštela. Ovo u šta se mladi pretvaraju danas je bolesno. Moji recimo imaju dovoljno prihoda ali nikad nisam rekao tata kupi mi auto,tata kupi mi ovo,tata kupi mi ono...sjedi na bicikl i marš na posao. |
|
|
|
|
 |
Duminske Trake
Ukupno postova: 401 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
a de ti meni reci molim te, od čeg ti mladi da žive ako žive sami?
1000kn su ti režije preko ljeta, meni barem,
a nisam neki rasipnik, gasim sve kad nekoristim.
namjestim tv da se ugasi sam ako ga gledam naveče jel obično zaspim.
ode mi na hranu, deterdjent i te osnovne potrebštine 1700-1800kn otprilike.
a to je kao ok plača, radiš imaš 3000kn super.
šta kad dodje prava zima, ko što je bio ovaj drugi mjesec pa dodje za stan od 50 kvadrata 1000kn plina? svi imaju kredita, nemoš ništa bez kredita danas. ne znam 1000kn kredita, 1000kn plina, 1000kn režija?
onda jedeš žbuku ili jednostavno ostaneš kod staraca i uživaš dok moš?
|
Pa onda odi preko ljeta na more radit pa ćeš se skinuti starcima s grbače. |
|
|
|
|
 |

|
Pa onda odi preko ljeta na more radit pa ćeš se skinuti starcima s grbače.
[/quote]
da ja stavim na svaki svoj post da ja radim ili kako da ja vama pojasnim da ja radim?
iz koje rečenice si ti skonto da ja ne radim?
ili misliš da trebam dat otkaz pa otić radit na more?
di si skonto da ja živim sa starcima?
kad navodim kole su mi režije i ostalo?
šta vam je? |
|
|
|
|
 |
PsychoSoldier
Ukupno postova: 1719 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
hmmm meni su rezije uvijek, i preko zime i preko ljeta oko 800 kn... ajd plin se preko zime malo poveca, ali ne bude opreko 350 kn (zivim u 50 m2). |
|
|
|
|
 |

|
to još kod nikog nisam čuo da su mu režije preko zime i preko ljeta iste, bar ne kod onih koji griju |
|
|
|
|
 |
Boost Ukupno postova: 765 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Ova situacija paralizira ljude i od njih pravi nesposobne invalide kojima propadaju godine života kad bi trebali biti najproduktivniji.
|
Čuj..ovo je sada diskutabilno...zašto misliš da bi trebalo biti drugačije?
Vremena se mijenjaju, tako i pravila.
Prije 30ak god je bilo sasvim normalno i izvedivo imati 2 djece do 23 godine, raditi normalno radno vrijeme, ići svake godine na more itd...
Danas se tako rano stupa u brak i djecu još samo u selima i to vrlo nerijetko završava razvodom.
Stvari se mijenjaju sve brže...čekaj samo da vidiš što će biti za 10 god...ako doživimo  |
|
|
|
|
 |
 |
|