Autor |
Poruka |
Duminske Trake
Ukupno postova: 401 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Znam dobro tko je on i šta je ali to je manje sad bitno...ono što je rečeno u ovom članku je točno. Možda ne o tih 6 tisuća kuna ali da bi ljudi uz minimalno truda radili maksimalno plaćen posao e to bi...a ne bi sigurno prodavali kukuruz ko onaj dečko na Kopiki što ima diplomu na pravu. Svi ste navikli na kredite,ajfone i govna...al nema 'leba bez motike! |
|
|
|
|
 |
davorccc
Ukupno postova: 1400 Spol:  Nebitno

|
Nije sramota odbiti posao!!! To je svačije pravo.
Jedino ako nećeš sam sebe zaje?bati pa raditi od jutra do sutra za minimalac? i još da ti neki kreten nabija osjećaj krivnje da ti njemu platiš što te zaposlio.
Šta bi netko trebao raditi ĐABE?!
Sa ovakvim prihvaćanjem posla za mizeriju ruši se cijena rada sve dok se nepretvorimo u Tajland ili Kinu.
Kako velepoduzetnici nabijaju osjećaj krivnje svim nezaposlenima da bi oni opravdali svoje postupke, prikazali se kao žrtve i glavno da se prikažu kao pošteni ljudi.
Plati čovjeka, pa ćeš imati radnika. |
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Alkar davorccc u sridu!
Sve je podređeno krupnom kapitalu, i vlasnici kapitala
svim sredstvima pokušavaju što više srušiti cijenu rada, kako bi ostvarivali što veći profit.
Dobro došli u kapitalizam... |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
Dpet Ukupno postova: 25 Spol:  Muško
|
Ja nisam nikada odbio posao, ma kako "loše" posao izgledao. Svaki posao je prilika za stjecanje iskustva i novih kontakata. Sjedenje kod kuće vas neće dovesti nigdje. Sad radim za dvije firme iz SAD-a. Jedna je nedavno tražila ljude i zamolili su mene da okupim tim. Jedva sam uspio naći par ljudi koji bi radili. I to posao na kojem nakon par mjeseci učenja i prakse se može bez problema zarađivati i po 100 kuna po satu. Sve što je potrebno je računalo. Software je besplatan. Tako da je prilično istinita ona "traži pos'o, moli Boga da ga nenađe". Mi se sprdamo sa crnogorcima i dalmatincima da su lijeni, ali nisu baš ni slavonci za zapeti. Svi bi mukte. |
|
|
|
|
 |
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol:  Muško
|
hoceš to isto govoriti nagodinu kad uđemo u faking EU...pa kad ti dođe hrpa rumunja i bugara...pa kad kažu...da ce raditi tvoj posao za 150 eura ??
šta misliš da ce ti gazda reći...ma ne treba imam ja radnika koji to radi za 300 ?
u doba kapitalizma btw koji smo sami toliko htjeli i cak krv proljevali za taj kapitalizam....jedino je bitan profit i opstanak....tako da te tvoje price oko poštenog placanja...pricaj nekome drugome...
evo ti jedan konkretni primjer kapitalizma....
http://www.jutarnji.hr/steve-jobs-odgovorio-obami--proizvodnja-iphonea-nikada-se-nece-vratiti-u-sad--procitajte-zasto-/1002159/
ako si dovoljno pametan ovo ce ti puno toga objasniti
prošla su vremena gdje je jedini cilj u životu bio uhljebit se u nekoj dobroj firmi po mogucnosti državnoj....drkati po cijele dane penis...i tako docekati mirovinu...
jer nažalost...više ne postoje...sigurne firme....sigurni poslovi...a najmanje dobre gazde...radnici su postali redni brojevi na papiru u upravi firme...ništa više
i što je najzanimljivije...nema više nikakve sigurnosti..
radnici su postali redni brojevi na papiru u upravi firme...ništa više |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
 |
markonato Ukupno postova: 380 Spol:  Nebitno
|
hoceš to isto govoriti nagodinu kad uđemo u faking EU...pa kad ti dođe hrpa rumunja i bugara...pa kad kažu...da ce raditi tvoj posao za 150 eura ??
šta misliš da ce ti gazda reći...ma ne treba imam ja radnika koji to radi za 300 ?
|
Da, svakako će doći hrpa Bugara, Rumunja i ostalih, evo jedva čekaju da rade za 150 eura mjesečno, a hranu, stan i ostalo će plaćati barem 400 eura, evo sve su ludi pa već sada zauzimaju mjesto u redu na granici... |
|
|
|
|
 |
tamna strana
Ukupno postova: 3515 Lokacija: Čepin Spol:  Muško
|
to je samo bio ogledni primjer da se pokaže razlika, a ne stvarna cijena rada... |
|
_________________ najbolje je biti glup, gluh, nijem i lijep
U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI..... |
|
|
 |
dani_os Ukupno postova: 307 Lokacija: Osijek Spol:  Muško

|
di vi budete svi taki koji tražite ljude za neki poso? nigdje oglasa vašeg, nejavljate se na moj oglas??? |
|
|
|
|
 |

|
možda dalje u svijetu nema leba bez motika, al ovdje nema leba s motikom |
|
|
|
|
 |
davorccc
Ukupno postova: 1400 Spol:  Nebitno

|
u doba kapitalizma btw koji smo sami toliko htjeli i cak krv proljevali za taj kapitalizam....jedino je bitan profit i opstanak....tako da te tvoje price oko poštenog placanja...pricaj nekome drugome...
evo ti jedan konkretni primjer kapitalizma....
http://www.jutarnji.hr/steve-jobs-odgovorio-obami--proizvodnja-iphonea-nikada-se-nece-vratiti-u-sad--procitajte-zasto-/1002159/
ako si dovoljno pametan ovo ce ti puno toga objasniti
prošla su vremena gdje je jedini cilj u životu bio uhljebit se u nekoj dobroj firmi po mogucnosti državnoj....drkati po cijele dane penis...i tako docekati mirovinu...
jer nažalost...više ne postoje...sigurne firme....sigurni poslovi...a najmanje dobre gazde...radnici su postali redni brojevi na papiru u upravi firme...ništa više
i što je najzanimljivije...nema više nikakve sigurnosti..
radnici su postali redni brojevi na papiru u upravi firme...ništa više
|
@tamna strana: NEMOJ PODCJENJIVATI DRUGE LJUDE. Nisi ti najpametniji i nemoj nekome soliti pamet. Nemoj misliti da drugi nekuže stvari, kuže bolje nego TI. Ovo što si napisao nije topla voda. |
|
 |
Stella1989
Ukupno postova: 2929 Spol:  Žensko
|
Neradnika ima i uvijek će ih biti, ali Glas je mogao napisati o kojim se to poslovima radi. Možda su ljudi odbili posao jer imaju dovoljno poštovanja prema sebi da ne rade loš i potplaćen posao? Uvijek postoje dvije strane priče i ne bi se trebalo generalizirati.
- Ljudi su se navikli na nerad i uživaju u zaštićenom prostoru neradnika, što im je omogućila država koja o njima skrbi...
|
Da nisu ljudi to i vidjeli od državnih dužnosnika i glavonja na visokim pozicijama koji su masno plaćeni za nerad?! Puj, kakav neradnički narod! Bitno da se pljuje po malim ljudima. |
|
_________________ Ace Ventura: I'm ready to go in, Coach, just give me a chance. I know there's a lot riding on it, but it's all psychological. Just gotta stay in a positive frame of mind. |
|
|
 |
mariox
Ukupno postova: 685 Spol:  Muško
|
Glas u zadnje vrijeme s ovakvim neprovjerenim pričama samo još više srozava svoj ugled.Naravno da u društvu uvijek ima pojedinaca koji ne žele raditi, ali to nije pravilo već iznimka. |
|
|
|
|
 |
|
Elance recimo, na FB obavijestio oko 200 prijatelja. Zanimljivo da ni ovdje nisam dobio nijedan PM. Toliko o zainteresiranosti. |
|
|
|
|
 |

|
elance nikad čuo, sa fejsa sam otišo, a nisam ti prijatelj bio vjerojatni dok sam bio na fejsu,
ne znam kad si to tražio, al nisam vidio da si tražio. |
|
|
|
|
 |
|
Nikad čuo za Elance? Goglaj pa ćeš vidjeti što je to i koliko tamo posla ima. |
|
|
|