Diplomirani pravnik prodaje kukuruz!

Osijek

Diplomirani pravnik prodaje kukuruz!

Da mu je netko ranije rekao kako će, umjesto da uživa u kupanju na Copacabani ljeto provesti ispred nje prodavajući kukuruze, 29-godišnji Kristijan Novački ne bi to mogao ni zamisliti!

Taj diplomirani pravnik ovoga ljeta odlučio je ipak pribaviti si džeparac i to nakon što je, kako kaže, poslao zasigurno 200-injak zamolbi za posao i prošao gotovo sve odvjetničke urede u gradu u potrazi za poslom. No posla, tvrdi on, nigdje.

- Diplomirao sam u ožujku 2010. godine i sanjao sam o odvjetničkom poslu, odnosno bilo kojem poslu čije bi uvjete zadovoljavala moja stručna sprema. Počeo sam slati zamolbe doslovce na sve poslove koje bih vidio u ponudi, ali ni na jedan razgovor, izuzev jednog za TV prodaju nisam pozvan. Predavao sam molbe za posao i izvan svoje struke, od trgovačkog putnika do unapređivača prodaje i čak u zamolbi nisam navodio da imam fakultet kako ne bi poslodavac mislio da ću otići čim nađem bolji posao - priča Kristijan, koji je mjesecima stotine kopiranih životopisa i otvorenih zamolbi slao na različite adrese.

Shvativši da posla nema, odlučio je prikupiti novac i otvoriti kafić, a prava prilika za dodatnu zaradu bila je i prijava za natječaj za zakup prostora za prodaju kukuruza na što ga je nagovorio njegov prijatelj, također dugogodišnji prodavač kukuruza. S obzirom na obim posla početkom sezone Kristijan je za prodaju angažirao i studentice, i kako kaže, nije mu preostalo ništa drugo nego s pokretnom napravom stati pred ulaz Copacabane gdje će prodavati kukuruz do kraja sezone. Posla ima i nije mu teško stajati ondje cijelo poslijepodne, a u odluci da na ovaj način zaradi dodatne kune podržavaju ga i njegovi prijatelji.

- Sretniji sam ovako nego da sjedim kod kuće i od mame "žicam" novce. Nisam oženjen, djece nemam i mislim da za to treba pričekati bolja vremena. Nadam se da uz kukuruz neću provesti i naredne godine, no strahujem da starog pripravnika nitko neće trebati i pitam se što mi uopće znače godine mukotrpnog učenja i nade da su mi pomoću diplome otvorena brojna vrata. Ja sam svoja sam otvorio i sretan sam zbog toga - zaključio je Kristijan.

Najbolji vojnik požeškog Središta

Čim je diplomirao, Kristijan je predao dokumentaciju za odlazak u vojsku kamo je otišao na dragovoljno služenje. Nekoliko puta odabran je među devet najboljih vojnika Središta za temeljnu obuku vojnika u Požegi i kao takav očekivao je poziv u časničku školu.

- Ni taj poziv nikada nisam dobio. Je li riječ o korumpiranosti ili nečem drugome ne znam, ali nadao sam se tome - kaže.

Radno mjesto već popunjeno

Ni trenutka nije razmišljao hoće li se prijaviti na natječaj tajnika jedne osječke škole. Predao je zamolbu, a činjenica da je jedini koji se javio na to radno mjesto i to pet dana prije isteka roka ulila mu je nadu da će biti primljen.

- Bio sam više nego siguran da će me zvati na razgovor, ali ne samo da nisam dobio taj posao, već me nitko nikada nije ni pozvao. Naknadno sam doznao da je to radno mjesto već unaprijed bilo popunjeno i razočarenje je bilo to veće što je to škola koju sam pohađao, kao i to da sam ispunjavao sve uvjete za posao - sjeća se Kristijan.

Tekst: Marija Mihelić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Foto-arhiv 031
koja je ovo prčijetina od države

Re: Diplomirani pravnik prodaje kukuruz!

krivi papir prilaze uz zivotopis
imas fakultet, a nemas stranacku knjizicu = kukuruz
nemas fakultet, a imas stranacku knjizicu = direktor
Monstrum

koja je ovo prčijetina od države

a kakva može bit država gdje kazneno osuđivan u inozemstvučovjek sjedi u vladi ?
i gdje čovjek koji je pokušao podmitit ustavnog suca ima kaznenu prijavu za to i pravomoćno je osuđen i idalje sjedi u saboru ?
...a narod i dalje glasa za njih
Naštancali su pravnike i ekonomiste. I sad ti isti nemaju posao. Možda da je pametnije birao faks, sad bi bio u boljem položaju, ali svakako bolje da čovjek radi bilo šta nego ništa...
:shock:
Kad nije u hadeesesbeju
Došlo je vrijeme da se riješavamo i spašavamo grad i Slavoniju od nestručni ..nesposobni..korumpirani političara koji nisu napravili ništa za opstanak mladih na ovim prostorima ....
:fu:
tito, partija, omladina ... armija :) juhuuu

nakon fakulteta je najbolje drogirati se, onda svi ovozemaljski problemi postanu smijesni :)
Ingo

tito, partija, omladina ... armija :) juhuuu

nakon fakulteta je najbolje drogirati se, onda svi ovozemaljski problemi postanu smijesni :)

aj nemoj srat ... da je tita i partije bilo bi i reda i poretka
kukuruz je dobar biznis, ne kužim u čem je problem!? možda jedino ako ove godine nema dovoljno sirovine
lik je platio novinare da pisu o njemu ima ga i na ostalim web portalima... nije gladan kruha i ima novaca tko nema novaca i posao nebi sigurno mogao otvoriti kafic također ni dobiti dozvolu da prodaje na kopici bez ŠTELE ja ne pusim ovu pricu covjek se samo sponzorira nije on gladan kruha..
pa već godinama se govori o višku pravnika i ljudi opet upisuju pravo a sad nema posla ??? i ne vidim u čemu je problem
Bio je on prodavao i nešto drugo (štetno za djecu) barem se sad okrenuo kukuruzu jel je to legalno. Sranje od članka jel onda je trebalo pisati čime se sve bavio prije i zašto ga nitko neće zaposliti kad mu vide CV.
porezni obveznik

Bio je on prodavao i nešto drugo (štetno za djecu) barem se sad okrenuo kukuruzu jel je to legalno. Sranje od članka jel onda je trebalo pisati čime se sve bavio prije i zašto ga nitko neće zaposliti kad mu vide CV.

Imaš insajderske informacije? Hajde, daj ih...

Ne znam, meni se sve čini da, štagod da je bio i radio prije, sve bi bilo riješeno da je on u pravoj stranci...
novinari bi bar malo mogli provjerit priču prije nego ju objave. Gospon ima kaznenih djela kao u priči i koji bi ga poslodavac zaposlio.
Nikad ništa nije onako kako se na prvi pogled čini...
luka_os

novinari bi bar malo mogli provjerit priču prije nego ju objave. Gospon ima kaznenih djela kao u priči i koji bi ga poslodavac zaposlio.

porezni obveznik

Ovakvi komentari te uvijek mogu nasmijati hahaha
Ako ga ne poznate osobno, zasto onda pisete takve gluposti?
dino_bno

luka_os

porezni obveznik

Ako ga ne poznate osobno, zasto onda pisete
takve gluposti?

Da nije bio u vezi sa kćerkom od poznate osječke javne bilježnice nebi ni taj faks završio, a kaznenih djela ima ko u priči..toliko od mene o ovom plačenom članku
Jadna je ovo tema ne samo pravnika, već i ostalih mladi ljudi koji u današnje vrijeme često razmišljaju o odlasku iz grada i slavonije. Istina je da je grad i slavonija sve opustošeno-opljačkano političari koji su to sve popratili i danas vladaju Osijekom i Slavonijom. Vlast u gradu i slavoniji nema snage ni znanja da zadrži mlade ljude na ovim prostorima previše je kićenja lažnih obećanja .... Karavane prolaze ,a psi i dalje laju.....
a jbg ljudi pa niste vi političari,kako sin od Šišljagića prolazi sve čega ga zagarantiran posao,tatica plati sve :) pa niste vi djeca od Glavaša,Čačića,Sanadera,Kosorice,Bubala....vi ste debili ^^ budale koje da budete doktori svemira i dalje nebi imali posao u osijeku prije nego što ljudi koji su prodali,opljačkali,uništili i vratli ovaj grad 100 godina unatrag :) ovdje nije bitno koji papir i školu imaš,ovdje je bitno da ti je tata bio nekakav general koji se za vrijeme rata u paktu s Glavašem i kompanijom opljačkao grad ;) a jbg ima ih i takvih zar ne :)

IDEMO DALJE! iduće izbore glasajte opet svi budite glupi ko kurac idite na izbore ;)

i boli me k**** za moju pismenost ja sam balkanac,Hrvatina,Thompsona slušam i idem urkvu križ ispred vrata imam OGROMNI! :cry:

HRVATSKA HRVATSKA!!!!
ima se novaca za otvoriti kafić ?? :shock:
Dino Osijek je mal grad ;) Dečko sa svojim dosijeom teško da može imat prednost naspram stotine drugih pravnika.
porezni obveznik

dino_bno

luka_os

porezni obveznik

Ako ga ne poznate osobno, zasto onda pisete
takve gluposti?

Da nije bio u vezi sa kćerkom od poznate osječke javne bilježnice nebi ni taj faks završio, a kaznenih djela ima ko u priči..toliko od mene o ovom plačenom članku

čovjek je upućen, nema šta...svaka mu dala hehe
čovjek radi, snalazi se, prodaje kukuruz....ajmo ga žalit malo
Ako je istina ovo da ima dosje - onda to valjda kod tih pravnika igra ulogu i moze biti razumljivo zasto ga nitko nece. No, neka razmisli o uclanjenju u stranku koja clanove ionko vrbuje s potjernica i web stranica DORH-a, mozda mu onda krene nabolje...

No, zanimljivo je kako za neke druge kriminalce ne samo da ima posla - nego su rezervirane i top pozicije. Ne racunamo li ovdje glavu hobotnice koja je osudjena za najgora civilizacijska zlodjela - rani zlocin nad civilnim stanovnistvom, imamo i glavnog u TZ Osijek - pravomocno osudjenog gospodarskog kriminalca.

Sasa Uranjek - pravomocno osudjen za gospodarski kriminal (dakle - mozete ga zvati KRIMINALCEM bez straha od tuzbe za klevetu) se prvo iz STV-a preselio u Osjecki sajam, a sada i u Turisticku zajednicu grada Osijeka
vidi: http://www.dorh.hr/Default.aspx?art=5848&sec=678

Skriveni sadržaj

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku
Najavljena žalba protiv presude Antunu Novaliću i suradnicima zbog zlouporabe položaja i ovlasti
Županijski sud u Osijeku donio je presudu kojom je Antuna Novalića, Đuru Vukovića, Stjepana Stjepaneka, Zdenka Dintera, Ljerku Olujić, Fahriju Alempić, Tomu Melera, Bernarda Škaru, Ivana Šilješa, Jadranku Kokolari i Sašu Uranjeka proglasio krivima zbog ukupno šest kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona. (3. 7. 2007.)
Antun Novalić i Đuro Vuković osuđeni su na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od po dvije godine i šest mjeseci, Stjepan Stjepanek na kaznu zatvora od osam mjeseci, Zdenko Dinter na kaznu zatvora od šest mjeseci, a ostalim optuženicima izrečene su uvjetne osude. Također, prema optuženicima i osobama koje su stekle protupravnu imovinsku korist izrečeno je i oduzimanje navedene imovinske koristi. Budući da su navedene sankcije neprimjerene težini počinjenih kaznenih djela, a napose visini protupravne imovinske koristi koju su optuženici sebi i drugima pribavili, protiv navedene presude državno odvjetništvo će podnijeti žalbu Vrhovnom sudu Republike Hrvatske zbog odluke o kazni.
Podsjetimo, optužnicama Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku stavljeno im je na teret da su od 1996. do 1999. godine, kao članovi uprava, nadzornih odbora ili kao uposlenici „Gradske banke“ d.d. i tvrtki iz tzv. sustava „Novalić“, nezakonitim korištenjem obveznog deviznog depozita i kategorije dopunskog kapitala, štetnim transakcijama dionicama i nekretninama, pribavili znatnu protupravnu imovinsku korist Antunu Novaliću, Đuri Vukoviću i osobama po njihovom izboru u iznosu od preko 53 milijuna kuna.

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=38429#ixzz21Lu7DMyM

A tu je i Zeljko Siric, koji i dalje prima placu iz kase koju pune porezni obveznici grada Osijeka. Doduse, proces je u tijeku, jos uvijek nije pravomocno osudjeni kriminalac.

I sigurno jos plejada vrhunskih igraca...

No, gradjani i dalje sute i biraju upravo takve.
mene zanima jel on plati pdv za prodani kukuruz i da li izdaje račun ????

ako ne,to je onda rad na crno i inspekcija bi se trebala malo pozabaviti sa time !

ipak je hrana u pitanju.....
ratni_heroj

a jbg ljudi pa niste vi političari,kako sin od Šišljagića prolazi sve čega ga zagarantiran posao,tatica plati sve :) pa niste vi djeca od Glavaša,Čačića,Sanadera,Kosorice,Bubala....vi ste debili ^^ budale koje da budete doktori svemira i dalje nebi imali posao u osijeku prije nego što ljudi koji su prodali,opljačkali,uništili i vratli ovaj grad 100 godina unatrag :) ovdje nije bitno koji papir i školu imaš,ovdje je bitno da ti je tata bio nekakav general koji se za vrijeme rata u paktu s Glavašem i kompanijom opljačkao grad ;) a jbg ima ih i takvih zar ne :)

IDEMO DALJE! iduće izbore glasajte opet svi budite glupi ko kurac idite na izbore ;)

i boli me k**** za moju pismenost ja sam balkanac,Hrvatina,Thompsona slušam i idem urkvu križ ispred vrata imam OGROMNI! :cry:

HRVATSKA HRVATSKA!!!!

heheh...svaka čast ! slažem se s tobom !

najbolji post u zadnje vrijeme...:)

građani su debili i pate od Helsinškog sindroma....glasaju i dižu hvalospjeve ljudima koji su ih pokrali i uništili...

ovaj grad se mora riješiti Glavaševih metastaza !
upravu si za ovo...dečko mora imati papire za sve,nije on Čačić da ubije dvoje ljudi i ode na godišnji,...gospodin prodaje kukurz bez papira,licence,krade državu,treba mu napisat jedno 100000000 kuna kazne izmisliti gluposti kako nema svjetla na biciklu,kako mu kukuruz nema svjetla...samo nabubati mu kaznu i ubit i ono malo mogućnosti da se zaradi nešto novaca dok Glavaš i kompanija ljetuju na Jadranu :) IDEMO DALJE! idemo opet glasati za ljude koji su nas pokrali i onda poslje izbora pljuvati po njima ;) HRVATSKA HRVATSKA!!
porezni obveznik

mene više plaši kad Bubalo i Šišljagić dijele djeci grah nego za nekog dilera koji dijeli marihuanu djeci...
lehi

Jadna je ovo tema ne samo pravnika, već i ostalih mladi ljudi koji u današnje vrijeme često razmišljaju o odlasku iz grada i slavonije. Istina je da je grad i slavonija sve opustošeno-opljačkano političari koji su to sve popratili i danas vladaju Osijekom i Slavonijom. Vlast u gradu i slavoniji nema snage ni znanja da zadrži mlade ljude na ovim prostorima previše je kićenja lažnih obećanja .... Karavane prolaze ,a psi i dalje laju.....

Možete divaniti štogod oćete eto kiše ni bilo pa neće rodit ni kukuruz, e bome da vidimo šta ćete onda prodavat.... Vi mladi ljudi manite se ovi i poratni političara oni su sebi od te trule njihove politike napravili dobar poso-kak se kaže biznis njima se lipo u ratu desilo.....Pazte na idućim izborima da neb opet isti došli....
lehi

.... Vi mladi ljudi manite se ovi i poratni političara oni su sebi od te trule njihove politike napravili dobar poso-kak se kaže biznis njima se lipo u ratu desilo.....Pazte na idućim izborima da neb opet isti došli....

Drugi put glasujte za Silvija Berlusconija...
E, bome onaj Joža bravar -Tito- sve vam dao besplatnu školu.. bolnice..tvornice ..naranio 22 mil. ljudi .... a vi danas samo mašete sa koje kakim diplomama koje ne vride ništ.. Danas niste kadri sami sebe naranit dica vam biže po tuđem svitu pokrali ste sami sebe uvik imate neku jaku stranku na vlasti ko ovi u Slavoniji što vladaju .... Kleče pred Austrougarima nebili dobili koji novčić . Sramite se niste sposobni to malo svita naranit u tako lipoj i bogatoj zemlji.....
ratni_heroj

upravu si za ovo...dečko mora imati papire za sve,nije on Čačić da ubije dvoje ljudi i ode na godišnji,...gospodin prodaje kukurz bez papira,licence,krade državu,treba mu napisat jedno 100000000 kuna kazne izmisliti gluposti kako nema svjetla na biciklu,kako mu kukuruz nema svjetla...samo nabubati mu kaznu i ubit i ono malo mogućnosti da se zaradi nešto novaca dok Glavaš i kompanija ljetuju na Jadranu :) IDEMO DALJE! idemo opet glasati za ljude koji su nas pokrali i onda poslje izbora pljuvati po njima ;) HRVATSKA HRVATSKA!!

pljujes po jednima sto kradu, a opravdavas druge. kad jedan ukrade milijun kuna iz proracuna onda je lopov, a kad 1000 ljudi ne uplati milijun kuna u proracun onda su upravu? tebe vjerojatno smeta sto si u onih 1000, a ne taj 1
lehi

E, bome onaj Joža bravar -Tito- sve vam dao besplatnu školu.. bolnice..tvornice ..naranio 22 mil. ljudi .... a vi danas samo mašete sa koje kakim diplomama koje ne vride ništ.. Danas niste kadri sami sebe naranit dica vam biže po tuđem svitu pokrali ste sami sebe uvik imate neku jaku stranku na vlasti ko ovi u Slavoniji što vladaju .... Kleče pred Austrougarima nebili dobili koji novčić . Sramite se niste sposobni to malo svita naranit u tako lipoj i bogatoj zemlji.....

Jbte bravar. Copavi bravar je isti kao i krivousti vampir. Zaduženjem su stvorili privatne socijalističke države po uzoru na prosječne afričke banana države. A onako, uz to su stvarali od probisvjeta (B. Glavaš) koji bez njih samih ne bi imali ni poderane gaće, vladare po uzoru na Ruske gubernije.
Opetovano: jbte bravar u glavu betoniranu.

http://www.poslovni.hr/vijesti/drzave-bivse-jugoslavije-duzne-ukupno-948-milijardi-eura-89166.aspx
Nije baš bistar ako je u ovakvim vremenima išao studirati pravo.Ko ga jebe neka prodaje kukuruz!
E, da je barem neki kao naš Joža zavladao Lijepom našom imali bi blagostanje .... ovako se samo mučite ,i čekate od Austrougarske pomoć ... niste sposobni sami sebe izdržavati. Čekate da vam Austrougarska dodjeli neku pomoć .... jadni ste vi moji balkanci....
Betonski spavač

Nije baš bistar ako je u ovakvim vremenima išao studirati pravo.Ko ga jebe neka prodaje kukuruz!

Ako je vjerovati glasinama na forumu nije on uzalud studirao pravo.
Nije posao iz snova, ali čovjek barem radi. Nitko ne garantira da će diplomirani student toga i toga zasigurno raditi u struci. Ima puno ljudi koji ne rade ono za što su se školovali, nije to ništa novo.
hm, ma nek on prodaje kukuruz, baš me briga, snašao se lik i svaka mu čast...nego, što će ostala čeljad prodavati ili raditi u dogledno vrijeme? Od čega će živjeti? Režije plaćati - plin, struja kada za koji mjesec zahladi....? Netko je napisao u gornjim postovima kako imamo bogatu zemlju, slažem se - imamo zemlju, još uvijek resurse (prirodne, gospodarski iz proizvodnje su sjebani) dakle, svi ti još uvijek postojeći resursi bi mogli u potpunosti zaposliti sve nas, osigurati budućnost da postoji među rukovodećima: znanja, volje, trpeljivosti, vizije, plana, a ne strančarenja, nepotizma, lijevih, desnih, Glavaša i kojekakvih drugih, da ne živimo u 1945 ili 1991...uostalom, sve mi se to gadi....a, lega koji prodaje kukuruz, ipak, držim, trebao je izabrati drugi fax, a ne pravo....što će novoproducirani pravnici kad svrše fax? Prodavati maglu??...hebeš ti to sve...nešto je trulo u državi Danskoj...
Betonski spavač

U Hrvatskoj su očigledno bistri samo oni koji kradu, ili uživaju nezaslužene privilegije i mirovine.
Svi drugi nemaju izbora pa žive i rade za one prve.
a odakle ga ti to poznaješ pa barataš takvim informacijama?
klokan0901

a odakle ga ti to poznaješ pa barataš takvim informacijama?

Dobro došao na forum. Kome si uputio pitanje?

Tagovi