Istraživanja na životinjama
Koliko ta ispitivanja smatrate etičnima i koliko smatrate da se to vas samih tiče, odnosno, razmišljate li o tome?
Odnosi se na istraživanja kozmetičkih kompanija, ali i na ona u biomedicinske svrhe.
Društvo, politika
yellowicaVolim zivotinje, na rostilju, u juhi, uz malo grcke salate...
ja ne volim ljude koji ne vole životinje...
Alana BatesNe znam jeste li znali, ali Pliva ima štalu punu konja na kojima se testiraju lijekovi. Konja!
wendy
Eto, Gemi, pri otvaranju topica sam se unaprijed ispričala jer nisam naišla na istu temu, a čudilo me kako je nema... tako da si mi se slobodno mogla obratiti osobno, nema uvrede![]()
Alana BatesNe znam jeste li znali, ali Pliva ima štalu punu konja na kojima se testiraju lijekovi. Konja!
Protiv sam, jer po meni cilj ne opravdava sredstvo: nitko nije zaslužio umrijeti radi većeg dobra, pa ni životinja koja u tom slučaju nikako ne može imati pravo izbora (ajd ljudi, oni mogu pristati na eksperimentalni lijek...). Što će biti dalje, možemo se zapitati: dizat ćemo skitnice ispod mosta da na njima testiramo lijekove? Jer ako cilj opravdava sredstvo, onda je dopušteno da neki ljudi umru da bi drugima bilo bolje.
Slažem se s Circom, da tko ne može biti human prema životinjama, kako će biti prema ljudima?
yellowicaja ne volim ljude koji ne vole životinje...
oriflame ne testira svoje proizvode na životinjama...
to sam zapamtila...
DonQuijoteSamo, zanima me što bi napravila osoba koja sad kaže da je protiv takvih testiranja, da se nađe u situaciji da, recimo, sama može jednim takvim testiranjem spasiti život nekoj bliskoj osobi?! Koliko god ne volim mučenja drugih bića, ne kladim se da to ne bih napravio!
debeli
Kao prvo sry što sam samo ovo izvukao iz konteksta, ali kad lupaš gluposti onda bar provjeri jesu li istinite.
Naime na Plivinoj farmi se stvarno drže konji u prosječnoj starosti od 12 do 25 godina, najčešće su to pripadnici nešto hladnokrvnijih pasmina (posavci, haflingeri..), oni su serumski konji. Što znači da služe za proizvodnju hiperimunih seruma. Kad bi se dozvolilo da se na ljudima provode takve radnje ja bih prvi bio za, ustvari davao sam plazmu pa na neki način i jesam bio podvrgnut testiranju. U načelu naše farmaceutske tvrtke slabo testiraju svoje proizvode na životinjama, nego to povjeravaju tvrtkama koje se time bave. Ah da i na kraju hvala svim predivnim životinjama na njihovim kožama i životima koje su darovali kako bi moje debelo dupe neopterećeno bilo izloženo sunčevim zrakama. Posebice bi se zahvalio jadnim Beaglovima , koji su mi studiranje učinili zanimljivijim.![]()
debeli
@wendy kad liječnik kaže da voli svoje pacijente i da bi spavao sa njima onda je to normalno. A kad veterinar to izjavi onda je to sodomija i mučenje životinja. Mislim da bi mi ljubav prema životinjama utjecala na objektivnu prosudbu, te iste dovela u opasnost. Najviše mrzim ljubitelje životinja koji si umišljaju da oni najbolje poznaju što njihov ljubimac obožava, te njihova sebičnost kada životinju kojoj je lagodan način života isti produžio za dvostruko, pokušavaju joj još produžiti. Takva životinja počne patiti zbog starosnih promjena, a vlasnik uz pomoć raznih lijekova produžuje njegovu patnju. E vidiš to ne volim. Ah da zadnja životinja s kojom sam imao posla danas je bila juneća četvrt na kuki u rashladnoj komorici, a mogu ti reći da je bila i ukusna, onako sa gljivama mislim da se to zvalo Stroganoff ili sl.
8
Danas je moderno voljeti životinje.
A šampon kojim ste oprali kosu, spojevi u juhama iz vrećice, preparat koji uzimate za nokte - sve je prokušano na životinjama.
Deklaratorno, svi smo mi prijatelji životinja, gay-friendly, zagovornici prava djece, manjina, žena i volova - ali kad treba odustati od voljenoga preparata u fensi-šmensi šarenoj kutijičici - e ondak druga pjesma.
S druge strane, to je vjerojatno u redu, jer bez takvih testiranja bili bi u mraku, a pitanje je samo financijske prirode tko bi ih i gdje obavio ilegalnije i beskrupuloznije.
I Miljenko Jergović se sam sebi posro usta kad se oglasio u vezi lomljenjem kosti psima.
Novinari koji su vijesti bacali kao perje s nebodera nisu se potrudili objaviti neke demantije, istražiti što se zapravo i u kojim uvjetima događalo...
Sit sam te naivnosti u našem medijskom prostoru.
Kao što je wendy napisala negdje dalje, svaki starac što gleda na igralište je pedofil danas. Svaki eskperiment je monstruozna eugenika, svaki put kad netko izmlati ženu zavrtio je evolucijski kotač u rikverc...
Blah, zijev.
P.S. Nitko nije zamrzio tenis zbog činjenice da se najfinije žice za reket prave od mačjih crijeva. I nitko od vas neće u smrtnoj opasnosti odbiti usluge dežurnog kirurga samo zato što i on ima konce od gorenavedena materijala.
Alana Bates
No treba se nadati da će jednom pitanje istraživanja na životinjama biti stvar prošlosti...
Alana Bates
No treba se nadati da će jednom pitanje istraživanja na životinjama biti stvar prošlosti...
Alana Bates
Alana Bates
8
Sit sam te naivnosti u našem medijskom prostoru.
debeli
Ma ja mislim da ste vi svi zabrijali na neke modernističke fore. Kada budem vidio u Billi da je košara za djecu Doma Ivice Šestak ispunjenija od one za napuštene životinje. I kad ne budem viđao kako ljudi kopaju po kontejnerima. I kad budem viđao umiljate pit bulove, i vlasnike koji čiste za svojim seronjama, i djecu u pješćanicima koja se ne igraju sa psećim govnima. I kad ne budem viđao izgladnjele ljude i jebene židove koji peru po Libanonu onda cu se zauzeti za prava životinja naročito mrava jer oni najviše rade od svih a nikoga to baš i nije briga
wendy
PENICILIN - korištenje penicilina je odgađano jer je njegov pronalazač Alexandar Fleming otkrio da ne funkcionira kod zečeva. Zečevi naime izbacuju penicilin putem mokraće. Tek kada je Fleming ne znajući više što, isprobao penicilin na bolesnom čovjeku postinut je izvanredan rezultat djelovanja.
DonQuijote"Zemlja je središte svemira!" svi osim Kopernika
Ne želim reći da svi ti ljudi koje si citirala nisu u pravu, ali si onda mogla pored njih citirati i one s druge strane, da bi mi, koji nemamo veliko znanje o tom problemu, mogli odvagati argumente.
8Testiranje na ljudima. Generacijama.
Većina gluhih koje sam sreo rođeni su pedesetih i šezdesetih a sluh su izgubili jer je netko bakterijske infekcije kod njih tretirao - streptomicinom.
Pa vi testirajte na ljudima, ali na meni nemojte.
http://www.zdravlje.hr/clanak.php?id=13015&
wendy
I, ponavljam, ne bazira se na ljubavi prema životinjama nego ljubavi na ljudima.
wendy
U SLUČAJU KOMPLIKACIJA: izvršitelj je nahebo
tonyaMa čovjek se previše petlja u sve i upravo će ga to koštati glave.
Evo, čitala sam da su napokon uspjeli oploditi stanicu (ako se to uopće može nazvati oplodnjom) bez muškarčeve, koristeći DNK samo iz ženske stanice. Konačno smo dokazali da muškarci nisu potrebni.
Pokus se radio na miševima, neki su potomci umrli, neki bili malo abnormalni, a neki ok. Sad su kao prestali s pokusima zbog etičkih pitanja.
Yeah, right.
gazda777
tonyaMa čovjek se previše petlja u sve i upravo će ga to koštati glave.
Evo, čitala sam da su napokon uspjeli oploditi stanicu (ako se to uopće može nazvati oplodnjom) bez muškarčeve, koristeći DNK samo iz ženske stanice. Konačno smo dokazali da muškarci nisu potrebni.
Pokus se radio na miševima, neki su potomci umrli, neki bili malo abnormalni, a neki ok. Sad su kao prestali s pokusima zbog etičkih pitanja.
Yeah, right.
ček, ako sam dobro shvatio...potomci takve oplodnje su bile isključivo ženke?![]()
tonya
Ma čovjek se previše petlja u sve i upravo će ga to koštati glave.
Yeah, right.