Jedan, dva, Osječka! Pogledajte nove video spotove za Osječko pivo! [VIDEO]
U suradnji s agencijom McCANN Zagreb, Osječka pivovara je napravila TV spotove za svoj najomiljeniji brand Osječko pivo.
Agencija McCANN Zagreb zajedno s redateljem Daliborom Matanićem osmislila je TV spotove u kojima je Osječko pivo prikazano na novi i zabavan način, a ujedno se ističe baština Slavonije - duhoviti slavonski bećarac koji je glavna smjernica nove kampanje za Osječko pivo . Kao što se može naslutiti iz samih spotova, snimanje je bilo vrlo zabavno, a prikazuje dečke „iz susjedstva“ koji se nalaze u svakodnevnim situacijama: na igralištu, u dvorištu i u kafiću.
Nove tv spotove prati i nova image kampanja Osječkog piva koja će uskoro osvanuti na svim prodajnim mjestima.
Reklame su odraz onoga kako nas percipiraju. Vjerujem da su namijenjene generalnoj hrvatskoj publici, a ne Osjecanima.
Dakle, iz ovih videa mozemo zakljuciti da nas vide kao dobrocudne seljacice koji preko dana oru njivu i truse rakiju, a nevecer kuhaju cobanac i uz pivo i becarac sacuju butre koje ce pricepiti iza staglja.
No, nije to problem onih koji su osmisljali reklamu, oni su samo koristiti stereotip. Stereotip koji je nastao na osnovu necega, najvjerojatnije onih poruka koje sami odasiljemo o samima sebi. Ne svi, ali...
Osječka pivovara je živi dokaz koliko su ljudi u Osijeku glupi i zatucani i koliko mita i korupcije je zapravo oko nas...prvo hrvatsko pivo i da ti nemožeš napraviti ništa od tog to mi neide u glavu,...a ove reklame su za popeti se na vrh zgrade i bacit na parkiralište jeftina kopija karlovačkog i ožujskog...a najžalosnije daleko bolje pivo nego karlovačko i žuja,...al tako je to kod nas...šta vrijedi da nešto ima potencijala kad budaletine mogu to sve upropastiti prodati živio Osijek!
Uzas! 2 godine su izdrzali bez seljacluka i eto opet isto. Snimano u zagrebu sa zagrebackim glumcima, i koristenje zagrebacke rjeci u zenskom rodu za pivo. Mozda sada promjene i naziv u Osjecka piva
Da je imidž Osijeka katastrofalan, to valjda ne treba ponavljati. Gradom vlada monstrum Glavaš, pa se ne treba tome čuditi.
No, ovdje se ne radi niti o percepciji Osijeka iz perspektive nekih blesana u Zagrebu, niti o pokušaju kopiranja marketinga sličnih firmi, radi se ovdje naprosto o očajno obavljenom poslu. Radi se ovdje o očajnom marketingu očajne firme, Osječke pivovare, koja se koprca u blatu koje su stvorili radnici pijanci okupljeni oko Hdssb-ovog lažnog sindikata, pa zatim kriminalna uprava puna kriminalaca na čelu sa onim kamiondžijom, ne znam kako se zove, i hrpa nesposobnog kadra, kojemu je domet angažirati neke polu-firme iz Zagreba, samo zato što su nekad za nešto dobile nagradu ili imaju engleski naziv.
Tako već jedno vrijeme kompleksaši iz Osječke pivovare bacaju novce na ovakve promašene projekte, imbecilne reklame i ukupno nerazumljiv marketing. To je slika jednog provincijskog čobana, koji misli da je nešto odmah bolje čim nije iz njegovog sela, a zapravo ga neradnici i bezveznjaci iz lažne metropole ismijavaju i uzimaju novce za ništa. To vam je onaj tip čovjeka, koji će se oduševiti svačime, ako je iz Njemačke, ili nedaj Bože, nekad je tako bilo, iz Amerike. Pravi provincijski čoban, kakvi uostalom ovdje u Osijeku u zadnje vrijeme dominiraju.
Tupanima u Osječkoj pivovari, firmi na samrti, možemo samo poručiti da su opet bacili novce. Umjesto još jednog takvog poteza u budućnosti, umjesto novog Brukete i Mekena, malo zagrijati stolice, i smisliti nešto novo, ako je to nemoguće, a jest, onda angažirati kreativne ljude iz Osijeka, kojih ima, i koji će za puno manje novaca napraviti daleko bolji proizvod.
I dodatak:
Ako ste već toliko jadno u Osječkoj pivovari, da vam neki Meken osmišljava spotove, barem nemojte upošljavati diletantske redatelje poput tog Matanića, koji je spržio već podosta milijuna kuna poreznih obveznika na svoje neuspjele pokušaje kvazi-umjetničkog filma, koje nije pogledalo više od stotinu ljudi ukupno. Umjesto takvih bezveznjaka, preporučujem pratiti portal Osijek031, na kojemu se tu i tamo objavi pokoji video uradak osječkih autora, napravljen bez novaca. Što bi tek bilo da im netko da i koju kunu? Tko zna, ali da bi bilo bolje od ove sramote koju ste nam tu prezentirali, to je sigurno, jer naprosto gore ne može. Bilo bi jeftinije. Meken, Bruketa i Matanić dobro žive od provincijskih čobana.
možda bi pivovari bilo pametnije da ulože financijska sredstva u doškolovavanje svojih "marketinških" nestrućnjaka kojima je dobar marketing oćito nepoznanica.
ovo je toliko loše i nezanimljivo da radi kontraefekt.
Ne znam, s jedne strane ne mogu reći da su mi ovi bećarci neduhoviti, nakesio sam se na par njih, a s druge strane smo opet bačeni duboko u ladicu predrasuda i unaprijed stvorenih percepcija.
Ja se ne stidim bećaraca i slavonskog folklora; neka ih. Ovdje je promašeno to što su mladi slavonci prikazani kao ljudi koji pjevaju bećarce dok piju pivo. Nitko iz mog najšireg društva nikad u povijesti pijančevanja nije pjevao bećarce, niti sam ikada čuo ikoga da pjeva bećarce, a da nije na nekakvom nastupu folkloraša, ili eventualno u svatovima (znate ono: razdrljena kravata, košulja zaflekana sarmom - napol ispala ih hlača - sa kolutovima znoja pod pazusima, zagrljeni u muškom kolu urlaju "u mog strica osam kobasica...").
Doduše - možda mladi po Klokočevcima, Tompojevcima, Piškorevcima i Babinim Gredama urlaju bećarce uz pivo? Tko bi ga znao...
Bože što su ovi Osječani bolesno samokritični i što je najgore nesigurni u svoj identitet. A prije 150 godina bili smo najveći grad u Hrvatskoj. Stalno ih je nećeg stid, stalno ih jebe šta ko misli o njima, htjeli bi najrađe preseliti Osijek iz Slavonije. A upravo se i izgradio Osijek time što je prigrlio svakog tko se doselio, a posebno domaće stanovništvo Slavonije. Time smo se i nametnuli kao glavni grad. Kako mislite biti glavnim gradom jedne regije ako je se sramite.
Osijek mora crpiti resurse Slavonije i nadograđivati to prerađivačkom industrijom. To je najnormalniji i najlogičniji slijed.
Nisam siguran da se Novosađani toliko srame Vojvodine, ali ipak oni su barem duplo veći grad od nas.
Nije dovoljno samo sramit se seljačluka, nije dovoljno samo izkritizirati sve, treba imati MUDA i napraviti to što misliš da treba,. Ako te toliko jebu glavaševci, pa odi u SDP, uzmite si Matkovića i pometite pod sa HDSSB-ovcima.
Koliko kenjate po glazbi čovjek bi pomislio da se tu krije jedno 5 Kanđija, 2 nova Topića i još 3 Slabinca.
Al da se vratimo na pivo...Ljudi su jednostavno uzeli tržišnu nišu, opredjelili se na jednu regiju, pa čak i na simpatije ostale hr prema Slavoniji. Bože moj stereotip, pa nomalno a šta bi drugo trebalo biti nego stereotip.
Da povučemo jednu paralelu sa Splićanima. Kad su počele one serije Larin izbor i Ruža vjetrova..Čovječe mene bilo sram, bila me bruka njihove bruke. Ali sad to više i nisu tako loše serije. Ali ti nećeš nigdje čuti da oni kenjaju po tome. Nego su sretni da usred izvještačenog lošeg zagrebačkog humora (a la nad lipom 36) je došlo i malo dalmatinskog osvježenja i običnosti na tv ekrane.
Dakle da sumiramo, treba vremena da reklame postanu bolje, ali i da se ljudi naviknu na njih. Bolje i osrednja žalost od reklame, nego da nitko ni ne čuje za naše pivo.
larin izbor i ruža vjetrova su ok serije? ajd doro,možda tebi, no večini nisu,kao i sve ostale hrvatske serije..
a ovo za reklamu..pa neznam,mislim da je reklama jako bitna za razvoj i promociju nekog proizvoda,a s obzirom na reakciju ljudi,ovo nije dobra reklama ^^
s obzirom na povijest osječkog piva, treba neka malo modernija suvremenija reklama za tako dobar proizvod
kao što rekoh, totalna glupost i bezbeze... da su došli pred jednu od "lokalnih trgovina" gdje se uvijek nađu "klipani" koji žicaju kunu za pivo i njima dali gajbu piva da smisle reklamu bilo bi originalnije barem deset puta od ovog smeća...
evo meni par reklama za pivo koje su mi ostale u sjećanju:
pa ako ih Srbi i Bosanci škicaju tu i tamo i nisu tako loše serije Nebitno.
A kakva bi trebala biti reklama za Osječko. PUSTI PRIČE. Pa ta rečenica toliko dobro oslikava taj osječki indolentni mentalitet. Pusti priče i ne učini ništa..Kao ona uber urbana reklamaa prije što je bila. Neka cura laprda a on polupijan nazujen ne sluša ju i uzme si pivo ili joj da pivo tako nešto. Uglavnom glavni moto PUSTI PRIČE. Ma bljuv.
Jbg. ciljaš na veće tržište od Osijeka i normalno da ćeš uzeti Slavoniju. Pa to bi i ja napravio. I siguran sam da će Zagrepčani napraviti bolju reklamu nego mi sami..
Kad se sjetim onog kreveljenja VOODAA HMELJ I BAČVAAAA AAAA iZ KRIGLI PILI ČAŠAAAA, UŽITAK KOJI SLIJEDI TRI STOOOOLJEĆA NAŠAAAA!
Reklama ko da je u Paintu rađena.
E to je seljačluk, ali ovaj puta onaj istinski iz domaće radinosti
bolje da su malo više snjimali one curičke, nego ova tri mamlaza.
Istina fali više duhovitosti, a u pojedinim trenucima pjevanje im je nalik na cajkaroško kreveljenje.
Ali bit će valjda bolje.
Povlačim. I još mi je više neugodno zbog Splićana. Zbog barem dvije stvari: Keruma i odvratno glupe serije. Ako već njima nije. A trebalo bi im biti.
Ehh, da barem mi snjimimo neku seriju ili film, ali ja to neću doživjeti za svog života.
Tu se radi o najobičnijoj izloženosti. Što više izlažeš ostale svojom "kulturom" to si jači. Sjeti se kako je zg sleng u samim počecima (90tih) parao uši, poslije su se ljudi priviknuli i ukapirali neke stvari. Isto tako i s tim splitskim serijama koje su glupe bez daljnjeg, ali nakon nekog vremena pokupiš taj njihov đir, nonšalantnost, pa ako hoćeš i romantičarski touch. Stvar je u tome što je iskonsko, nepatvoreno.
Isto tako i s pivom. Mislim pa sam Osijek je seoce u globalnom smislu, a na državnom polugrad. Kakvu bi mi to urbanost trebali prodavati zagrepčanima? Uostalom oni i imaju svoje pivo i osječko nije namjenjeno njima.
A taj dobrodušni, provincijalni, ne izvještačeni đir uopće ne mora biti loš, u moru gluposti koje se vrte na tv-u.
I treće, ja sam uvjeren da ima ljudi u Zg, koji čisto iz predrasude i zato što na etiketi piše OSJEČKO neće nikada kupiti to pivo. I tu 1000 reklama ne može pomoći. Da ima neko neutralno ime, možda bi im bolje išlo. Tako da ko njih jebe.
Meni je bitno da Riječanin i Spličanin imaju na polici u konzumu osječko, i možda će netko tko se zasiti ožujskog čisto za promjenu kupiti osječko. Čisto jer je izložen reklami. Dakle osječko se treba stalno reklamirati i s dobrim i lošim i srednje lošim reklamama. Najgora je nikakva reklama.
Dakle osječko se treba stalno reklamirati i s dobrim i lošim i srednje lošim reklamama. Najgora je nikakva reklama.
Čitam riječi marketinškog stručnjaka i divim se. Očito novac uopće nije bitan, bitno je samo da se snimaju i emitiraju reklame, pa makar kakve.
Kvalitetan proizvod se prodaje i bez reklame. Gdje si ikad na TVu vidio reklamu za iPhone? Loša reklama će otjerati kupce bez obzira na proizvod, zar je to toliko teško shvatiti?
Bolje imati odličan proizvod bez ikakvih marketinških akcija, nego odličan proizvod s lošim reklamama.
Dakle osječko se treba stalno reklamirati i s dobrim i lošim i srednje lošim reklamama. Najgora je nikakva reklama.
Čitam riječi marketinškog stručnjaka i divim se. Očito novac uopće nije bitan, bitno je samo da se snimaju i emitiraju reklame, pa makar kakve.
Ne bi vjerovao ali takvim gotovo nepoznatim proizvodima bitna je bilo kakva reklama. Ljudima tek treba usaditi da tamo daleko, daleko u Osijeku postoji neko pivo. Kad im se to usadi za otprilike 1 do 2 godine. Onda se može ići na ozbiljnije reklamiranje. Uostalom taj proizvod mora imati pokriće. Mora Riječanin skužit da je crno osječko ipak nešto. Ali to se pročuje brzo i bez reklame.
Inače sam dizajn etikete osječkog mi je možda i najbolje u Hr.
I ne nisam nikakav marketinški stručnjak, nemoj me vrijeđat.
Tupanima u Osječkoj pivovari, firmi na samrti, možemo samo poručiti da su opet bacili novce. Umjesto još jednog takvog poteza u budućnosti, umjesto novog Brukete i Mekena, malo zagrijati stolice, i smisliti nešto novo, ako je to nemoguće, a jest, onda angažirati kreativne ljude iz Osijeka, kojih ima, i koji će za puno manje novaca napraviti daleko bolji proizvod.
Bruketa i Žinić su najnagrađivaniji hrvatski dvojac koji radi po cijeloj regiji... Da ste malo popratili događanja, vidjeli bi da je Osječka pivovara nakon redizajna boce odustala od svih njihovih planova i ideja te kompletni re-branding koji se radio NIJE odrađen. Ali, najlakše pljunuti preko 031 i povezati s Glavašem (btw kamiondžija Koman se sudio s tim Glavašem koji je htio instalirati Gucića)
Inače, reklame su očaj živi, PIVA??! OSJEČKA PIVA?! Za osječko pivo? Ne, to je već nedostatak mozga... Bolje da su uzeli dva Igora i profurali lokal-patriotizam ili ljude koji žicaju za pivo ili napravili natječaj da će s 10 tisuća kuna nagraditi najbolju reklamu... Ovo je sramota i užas...
....pa da - zapravo meni je uho zaderalo "piva".....ovdje nikad nije bilo pive, ovdje se uvijek pilo pivo......ali, bilo da je 'vako ili 'nako - imbecilna reklama koji nikoga neće potaknuti da popije osječko.......
Reklama je ili dobra ili nije. Nikakvo vrijeme ju neće popraviti. Isto tako, da su dali nekome tko zna posao, ova tvoja rečenica ne bi bila potrebna.
Furati se na lokalpatriotizam, pa u reklami spomenuti "piva", k tome još snimiti reklamu izvan Osijeka ili Slavonije - je idiotizam.
Subo
Bruketa i Žinić su najnagrađivaniji hrvatski dvojac koji radi po cijeloj regiji... Da ste malo popratili događanja, vidjeli bi da je Osječka pivovara nakon redizajna boce odustala od svih njihovih planova i ideja te kompletni re-branding koji se radio NIJE odrađen...
Koliko sam upoznat, nije pivovara odustala nego su B&Ž otpilili pivovaru - zbog marketinških "stručnjaka" u samoj pivovari.
Kvalitetan proizvod se prodaje i bez reklame. Gdje si ikad na TVu vidio reklamu za iPhone? Loša reklama će otjerati kupce bez obzira na proizvod, zar je to toliko teško shvatiti?
Bolje imati odličan proizvod bez ikakvih marketinških akcija, nego odličan proizvod s lošim reklamama.
haha sve marketinski strucnjak do strucnjaka, puna su kina, tv , novine i portali reklama za iphone i apple samo sto ih ovi znaju ljepo nenametljivo plasirati, tipa u 90% hollywoodskih filmova mac.ovi , iphoni itd... apple logo viri iz svake desete scene...
al kao sto je netko vec spomenuo orjentacija na regiju je dobar izbor (mada su reklame tesko smece) jer sumnjam da osjecka pivovara trenutno ima dovoljno novaca za totalno rebrandiranje osjeckoga piva kao sireg nacionalnog proizvoda (mada kvalitetom parira ostalim pivovarama), pogotovo ne usred agresivnih kampanja ostalih vecih pivovara uoci eura...
Vidjet ćemo ljudi, bitno je da nije agresivna..Sumnjam da će proci ko onaj mali grafiter kojeg je cijela hr ismijavala i pozivala na linč.
U svakom slučaju mora se pitati druge, mi tu jednostavno nismo ni mjerodavni ni objektivni. Često je ono što mislimo da je bzvz. na nama samima drugome lijepo.
Uuuh sad već serem opasno
Pričamo o nekom vremenu koje je potrebno da se pivo brendira!? WTF?
Pa, majku mu j****, imamo najstarije pivo u državi. Koliko je još potrebno da se za njega čuje? Kao da se reklame snimaju na mjesečnoj bazi pa se svako malo mijenjaju na TVu. Nove će doći za koju godinu, a do tada zbog ovakvog seljačluka teško da će porasti prodaja osječkog u Rijeci. Uvjeren sam da ga tamo nema. Sposobnost marketinške i komercijalne službe osječke pivovare je na nimalo zavidnom nivou jer to isto osječko ne možeš naći u svakoj birtiji u Osijeku.
Ako potežemo lokalitet, čemu reklama na nacionalnoj televiziji. Neka su sretni sa par tisuća ljudi koji ga piju i gotovo. Za to im reklame nisu potrebne.
Vidiš ja sam baš od nekih Riječana čuo pohvale..Ali su istaknuli još da im je totalno glupo to konstanto forsiranje da je pivo PRVO HRVATSKO..Pa šta sad s tim ako i je najstarije?? Koga briga za to. Bitno je ono po čemu se razlikuje i kakvo je.
Po meni je osječko onako pravo muško pivo, slično Skopskom (malo gorči)
ne vrijeđa ih glupost same reklame, ali ih vrijeđa navodno vrijeđanje žena.
ideja: s obzirom da su bećarci po svojoj prirodi dosta lascivni i žene su im česta tema, a s obzirom da je unesco uvrstio bećarac u svjetsku baštinu, trebalo bi tužiti i unesco!
"Postoji privatna sfera u kojoj se psuje, pije i pjevaju bećarci pa ako vam ne odgovara društvo, naprosto odete."
hmm , pa ako joj se nesvidja reklama zasto jednostavno ne prebaci kanal ?
mozda se neke zene jos uvijek "orose" od muskarca koji jos ktome ima i osjecko u ruci :=) znam da je to odvratno i degutantno za lezbace ali i mi smo trpili zadnjih par mjeseci medijsku ofanzivu sa paradom, i onda na kraju forsirano otudjivanje javnog prostora od strane policije i politicara splicanima koji se nisu mogli ni setati vlastitim gradom a kamoli okrenuti glavu...