Iako su iz "Športskih objekata" uvjeravali kako, s obzirom na ugradnju nove moderne, filternice, neće biti problema s kvalitetom vode na Kopiki, čini se da je sustav ipak zakazao. Kako kaže Zlatko Balog - šef Odjela za oftalmologiju KB-a Osijek u zadnja dva tjedna se s istim simptomima javljalo desetak djece na dan, a sva su se kupala na Kopiki.
Na očnom odjelu smatraju kako je uzrok problema povećana razina klora u bazenima, a podsjetimo da je zbog istjecanja klora prošle godine otrovano nekoliko mališana. Kako je alternativnih kupališta sve manje, uistinu je frustrirajuće da na Kopiki dolazi do ovakvih ozbiljnih problema.
...mislim da je apsurd da je bolje kupati se u Dravi, ma kakva ona bila - nego u navodno filtriranim i čistim bazenima...tko zna što još tamo pliva osim klora i vode (i govana i dlaka)...
pa sigurno je da se tu i tamo uz navedeno netko popiša, curne malo menstruacije, balci iz nosa, krmelji, neoprana tijela po par dana (šta će se kupat doma kad idu na bazene), znoj, krv, kožne bolesti, kurje oči, pokvareni zubi....
pa sigurno je da se tu i tamo uz navedeno netko popiša, curne malo menstruacije, balci iz nosa, krmelji, neoprana tijela po par dana (šta će se kupat doma kad idu na bazene), znoj, krv, kožne bolesti, kurje oči, pokvareni zubi....
...definitivno si me odvratio od toga da čak priđem bazenima...
...super su bazeni, vidim...još bi tu malu djecu i pregrmila nekako kao...ali kao što rekoh, sjetit ću se tvog opisa svaki put kad ih vidim na slici...thanks......
A Vi sve neki fini, tolko ste mi slatki da se pomalo bojim da se ne otopite na ovom suncu. Sto bi moj lega rekao ako su roditelji mrljavi onda su i djeca mrljava.
A Vi sve neki fini, tolko ste mi slatki da se pomalo bojim da se ne otopite na ovom suncu. Sto bi moj lega rekao ako su roditelji mrljavi onda su i djeca mrljava.
Briga mene, ja sam sa sela (jedva sam čekala priliku da kažem to, a da ne bude u lošem kontekstu... )
Evo najsvježijih vijesti o ovom slučaju.
Razine klora nalazile su se unutar dopuštenih granica, a reakcije su se pojavile kod ljudi s posebno osjetljivim očima ili onih koji su alergični na klor.
Konjunktivitis nisu dobili samo oni koji su se kupali na Kopiki, već i neki sa koji su bili na drugim bazenima. Najviše ljudi je ipak konjunktivitis zaradilo na Kopiki, ali samo zato što Kopika dnevno primi najveći broj kupača...
a šta ćeš, ja dobijem konjunktivitis malo malo. propuh u tramvaju najčešći je faktor koji pridonosi tome da mi se kapci zakelje! dok mi tatica ne kupi helić da se vozam, trpit ću! a eto, moram priznat da mi od kopike nikad ništ nije bilo...
...pa normalo.....otkad je kopika besplatna.....ru je i konjuktivitis...te dvije stvari u povezane.....novac i konjuktivitis-------ima novca;nema konjuktivitisa,,,,,,,nema novca;ima konjuktivitisa