Država štedi na vatrogascima - snizuje im plaće!

Osijek

Tko će gasiti požare kada jednoga dana osječki vatrogasci ne budu imali novca da plate gorivo za odlazak na posao? Tko će rješavati i najbizarnije probleme građana kada vatrogascima podijele otkaze jer više nema novca da svi dobiju plaću?

Ne ta, ali slična pitanja mogla su se čuti na konferenciji za novinare koju je sazvao zapovjednik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Boris Banjan kako bi upozorio da je država još jednom odlučila da vatrogasci moraju "stegnuti remen".

Plaće profesionalnih vatrogasaca, naime bit će smanjene između 600 i 800 kuna jer je u samo dvije godine za JPVP Osijek država smanjila davanja za 1,7 milijuna kuna. Što će to dugoročno značiti najbolje će osjetiti 91 vatrogasac!

Inače, plaće u JPVP Osijek su oko 6.600 kuna, a samo u odnosu na prošlu godinu država je smanjila iznos namijenjen osječkim vatrogascima za 800.000 kuna tako da će ove godine dobiti 12 milijuna kuna.

Tekst: R.K./Osijek031.com
Foto: JPVP grada Osijeka/Foto-foto-arhiv 031
Kretenizam.
muvifrik

Kretenizam.

Totalno
Neka mi oprosti gospodin šef vatrogasaca, jer, uz svo dužno poštovanje prema njihovoj profesiji, ne smatram da je skidanje 600 do 800 kuna s njihovih plaća od 6 600 kn vijest.

Bar ne u moru očajnika bez posla i kune naknade iz stečajnih masa koje gledamo na televiziji, suosjećajući nemoćno s njima i bojeći se da i svatko od nas može tako završiti.

Doista, ne znam na čije suosjećanje ovaj "vapaj" cilja.
neka pocnu naplacivati skidanje macaka s krovova, postavljanje klima na procelja zgrada, hvatanje zmija ... itd itd.

Re: Država štedi na vatrogascima - snizuje im plaće!

SNIZUJE?
:zid:
Mogao bi zapovjednik Banjan prvi početi sa štednjom...Neka se odrekne primanja kao član upravnog vijeća 2000 kn,ubire plaću kao zapovjednik JPVP Osijek,ubire lovu kao županijski zapovjednik,ubire lovu kao predsjednik osječko-baranjske vatrogasne zajednice...I on ima nekom nešto pričati!Uz to dodajte da vozi službeni auto na račun firme,službeni telefoni....Njemu je bolje nego nekom saborskom zastupniku....
Nije problem sto drzava daje manje, jer dogovor je da se svuda financiranje vatrogasaca prebaci na lokalnu razinu. Dakle problem je sto Bubi ne da novce, a svake godine bi grad trebao davati sve vise. Sta ce tek biti za par godina?
@Sharon

nije to velika placa s obzirom na to da oni riskiraju zivote..
N.N.

Nije problem sto drzava daje manje, jer dogovor je da se svuda financiranje vatrogasaca prebaci na lokalnu razinu. Dakle problem je sto Bubi ne da novce, a svake godine bi grad trebao davati sve vise. Sta ce tek biti za par godina?

Ništa ti ne brini. Kad dođe druga stranka na vlast oni će im povećati i ispraviti nepravdu.
Padobranac, vjerujem da malo sjedneš i razmisliš, vrlo brzo bi ti na pamet palo 51 zanimanje koje je možda i opasnije od ovog, a ljudi imaju puno manje plaće. Minimalac i kusur, recimo. ;)
francika

Ništa ti ne brini. Kad dođe druga stranka na vlast oni će im povećati i ispraviti nepravdu.

Vi koji obezvređujete vatrogasce ste stvarno debili! A s obzirom da sad imaju više posla nego inače prije bi trebali dobiti povišicu a ne ovo,sramota!
Sad ćemo ubrat dobre dnevnice na moru i opet će bit para.. Preživit ćemo i to.
avantgarde

Padobranac, vjerujem da malo sjedneš i razmisliš, vrlo brzo bi ti na pamet palo 51 zanimanje koje je možda i opasnije od ovog, a ljudi imaju puno manje plaće. Minimalac i kusur, recimo. ;)

Ajd na brzinu ispiši 51 zanimanje koje je MOŽDA opasnije od ovoga.
Ako ti MOŽDA kuća bude gorjela i vatrogasci na vrijeme ugase požar, riskiraju svoj život da spase ženu, dijete, mačku, MOŽDA ćeš uvidjeti da ta plaća zapravo i nije tako velika za ono što oni rade.
I ako malo sjedneš i razmisliš MOŽDA shvatiš da nisu oni krivi za situaciju u ovoj državi.
Krivi li ih netko? Obezvrijeđuje li ih netko? Dajte ljudi, molim vas. Ako svima plaće idu dolje, može i njima. Kraj priče. Bilo bi u redu da svi podnesu jednak teret koji se stavlja društvu na grbu. Tko je tome kriv, svi znamo. Kad treba u vezi toga nešto poduzeti, svi imate izgovore. Tišnjak!

Evo konkrtan primjer od jučer; Kabinsko osoblje, civilnog zrakoplovstva je nenajavljeno dobilo 20 - 30 % manje plaće ovaj mjesec. Može li se posao stjuardese ili pilota mjeriti sa vatrogascem? Mislim, ono...
uzimaju im ?
A neki dan ih vidim u kamionu iz 1940 :lol:
i još im uzimaju, pa ova država je presmješna...
korisnik_01

Ajd na brzinu ispiši 51 zanimanje koje je MOŽDA opasnije od ovoga.
Ako ti MOŽDA kuća bude gorjela i vatrogasci na vrijeme ugase požar, riskiraju svoj život da spase ženu, dijete, mačku, MOŽDA ćeš uvidjeti da ta plaća zapravo i nije tako velika za ono što oni rade.
I ako malo sjedneš i razmisliš MOŽDA shvatiš da nisu oni krivi za situaciju u ovoj državi.

Ma, vidi: nisu oni krivi zbog situacije u državi, ali - jbg; država ih plaća. A ona u dreku do guše. Potegnut će svi koji jedu iz njenog valova, red je došao i na njih. Što je red - red je.
A što se tiče opasnih zanimanja - ima ih barem još 52, no odavno smo već naučili: ni život ni zdravlje ni pogibelj nemaju istu cijenu u realnom i javnom sektoru. Na način da je u onom javnom (kojeg, btw, financira onaj nesretni realni - paradoksa li!) sve ovo puno skuplje i ušuškanije u tople i mekane deke.
I kao da to još nije dovoljno, traže i nekakvo suosjećanje od istih ovih jadnika kojima je opasnost svakodnevica i za duplo manje novce.
Sharon

Ma, vidi: nisu oni krivi zbog situacije u državi, ali - jbg; država ih plaća. A ona u dreku do guše. Potegnut će svi koji jedu iz njenog valova, red je došao i na njih. Što je red - red je.

pa kad će na red birokracija?
osijek193

Mogao bi zapovjednik Banjan prvi početi sa štednjom...Neka se odrekne primanja kao član upravnog vijeća 2000 kn,ubire plaću kao zapovjednik JPVP Osijek,ubire lovu kao županijski zapovjednik,ubire lovu kao predsjednik osječko-baranjske vatrogasne zajednice...I on ima nekom nešto pričati!Uz to dodajte da vozi službeni auto na račun firme,službeni telefoni....Njemu je bolje nego nekom saborskom zastupniku....

G. Boris Banjan nije predsjednik osječko-baranjske vatrogasne zajednice, nego zapovjednik, informiraj se malo.
Provokator

uzimaju im ?
A neki dan ih vidim u kamionu iz 1940 :lol:
i još im uzimaju, pa ova država je presmješna...

Prva stvar - država već godinama svake godine smanjuje sredstva koja izdvaja za sufinanciranje Javnih vatrogasnih postrojbi i na gradovima je da preuzmu financiranje postupno od države. A Bubalo izjavljuje da se nada da država više neće smanjivati, iako se godinama zna da hoće. Dakle, trebalo je planirati da će ove godine, ali i svake iduće biti potrebno izdvojiti više novca od strane Grada da bi se pokrio nastali manjak... Grad ne želi dati novac i plaće se moraju smanjivati.
Pa jel glavni zapovjednik vatrogasaca ... nema mandat koliko dugo se može biti na takvoj funkciji po ovome kako se piše stvarno kao saborski zastupnik ...još i bolje . Ipak teška su vremena valjalo bi se malo promjeniti za radna mjesta...
lehi

Pa jel glavni zapovjednik vatrogasaca ... nema mandat koliko dugo se može biti na takvoj funkciji po ovome kako se piše stvarno kao saborski zastupnik ...još i bolje . Ipak teška su vremena valjalo bi se malo promjeniti za radna mjesta...

Pitaj SLavicu kako je njemu bilo kao zapovijedniku, jedna pogreska i usro si cijeli zivot, i sebi i 12 ostalih obitelji. Sad ti razmisli kolika je to odgovornost i da li je reciprocno placena?
lehi

Kao zapovjednik područne zajednice i kao županijski vatrogasni zapovjednik ima mandat na 4 godine - iduće godine je izborna godina. Što se tiče mjesta zapovjednika JPVP - postavio ga je Grad Osijek i samo ga on može i smijeniti,
Bolje bi bilo da smanje plaću ravnatelju Crvenog križa Marku Đukiću.
lehi

dobro si rekao po ovom kako se pise... ja koliko znam gospodina Banjana on svoj posao odraduje odlicno i po meni nema trenutno bolje zamjene, stoga i ne vidim cemu njega prozivati. U vatrogastvu je sve krenilo nizbrdo kad su odvojeni iz MUP-a, DUZS i centar 112 su ogroman pomasaj i kad bi se ti novci rasporedili tamo gdje stvarno trebaju stvari bi bile puno bolje.
Koliko poznajemo vatrogasce glavni zapovjednik ima mandat od 90 tih ..... Treba malo uvesti reda ipak teška su vremena .... ]
lehi

Koliko poznajemo vatrogasce glavni zapovjednik ima mandat od 90 tih ..... Treba malo uvesti reda ipak teška su vremena .... ]

istina i nadam se da ce jos toliko jer bio je vatrogasac stoga ima iskustva, uz to ima i 2 fakulteta tako da nije neki glupson po politickoj liniji. ovi financijski problemi su samo zbog jos jednog ping ponga izmedu drzave i grada. nesto im je potrebno ali nitko ne bi platio...
Živimo u vrijeme demokracije i promjene su dobro došle , uz politiku ovakvu..... koliko vidimo može se svašta ......pa se položaji dobro čuvaju dobro je to biti direktor ......zapovjednik... ravnatelj.... do mirovine . Neke navike su ostale od nesretnog komunizma koje se i te kako uz pomoć kumova dobro čuvaju . Danas je pun grad mladih ljudi sa fakultetom, i ljudi sa 2-3 fakulteta pa nemaju radno mjesto.. Teška su vremena ..pa bi bilo pošteno da se krene na posao...........
Ispravite me ako sam u krivu, ali ne sjećam se da su si saborski zastupnici smanjili plaće.
PEGY

Sharon

pa kad će na red birokracija?

upravo sam to htio reci.

mogao bi biti ohol i reci ... meni je prepolovljena placa ... i to doslovno.

ali onda pomislim ... zasto poceti od vatrogasaca ? ... slijedeci su lijecnici pa profesori.

mozda bi taj redosljed bio bezbolniji kada bi se drzavnoj upravi, kojekakvim drzavnim agencijama, poglavarstvima, zupanijama, saborskim zastupnicima prepolovile place ... onda bi vatrogasci lakse istrpili tih 800 kn smanjenja.
Ingo

mozda bi taj redosljed bio bezbolniji kada bi se drzavnoj upravi, kojekakvim drzavnim agencijama, poglavarstvima, zupanijama, saborskim zastupnicima prepolovile place ... onda bi vatrogasci lakse istrpili tih 800 kn smanjenja.

Upravo to. Prepoloviti plaće svima i za taj novac zaposliti nove ljude u državnim firmama sa istim plaćama.
muvifrik

Ispravite me ako sam u krivu, ali ne sjećam se da su si saborski zastupnici smanjili plaće.

bravo, baš to htjedoh napisati

Ingo

neka pocnu naplacivati skidanje macaka s krovova, postavljanje klima na procelja zgrada, hvatanje zmija ... itd itd.

mace se mogu skinuti i sa zračnom puškom? jelte?
Ingo

mace se mogu skinuti i sa zračnom puškom? jelte?

??

ne kuzim sto zapravo zelis reci ... ali ja zaista mislim da bi se takve intervencije trebale naplacivati.

ili ti mislis da je to opce korisna djelatnost za drustvo i grad, pa da su porezni obveznici duzni to placati ?
pa kažem da je lakše i jeftinije onda skinuti mačku puškom

a kako ćeš dokazati čija je mačka i isporučiti račun? jesu i mačke čipirane?

porezni obveznici nisu dužni mnogo toga plaćati pa plaćaju... prvenstveno ovdje mislim one debelokošce u saboru kojima ne pada ni napamet srezati sebi plaću, ali zato mogu tvrditi da je ok raditi za 1600kn što je manje od minimalca, a njima nije dosta ni 15/20 000 kn već kradu na sve strane...
ali nećemo sad u offtopic
Kakva je to glupa mačka koja ne zna sama sići s drveta?
Moj mačak se stalno penje preko šljive na krov i bez problema se vraća dolje.

Pa jasno da se skidanje maca sa drveća treba naplaćivati... za to se troši gorivo koje nije jeftino, a moglo bi ga uzmanjkati ako se nastavi smanjivanje izdvajanja za vatrogastvo...
o čemu vi ovdje raspravljate? o mačkama? bijes me hvata..
Moja situacija: prvo su mi prepolovili plaću koja nije bila ni blizu 6600 ( a dipl.ing.građevine sam i radno vrijeme mi je 10-12 sati dnevno normala), i nisam kukala jer sam bila SRETNA što sam radila jer sada više ni to nemam.. ako niste primijetili stanje nam je sranje...
I biti vatrogasac u Slavoniji stvarno nije neko extremno opasno zanimanje..nije da svaki dan interveniraju, živjela sam pored njih..većinu godine lade jaja..iliti skidaju mačkice sa drveća..naravno da to preseravanje treba masno naplatiti vlasnicima, pa eto im novi izvor prihoda...diš lakše zarađene pare...

muka mi je od ovakvih razmaženih komentara...
nicoll

Moja situacija: prvo su mi prepolovili plaću koja nije bila ni blizu 6600 ( a dipl.ing.građevine sam i radno vrijeme mi je 10-12 sati dnevno normala), i nisam kukala jer sam bila SRETNA što sam radila jer sada više ni to nemam.. ako niste primijetili stanje nam je sranje...
I biti vatrogasac u Slavoniji stvarno nije neko extremno opasno zanimanje..nije da svaki dan interveniraju, živjela sam pored njih..većinu godine lade jaja..iliti skidaju mačkice sa drveća..naravno da to preseravanje treba masno naplatiti vlasnicima, pa eto im novi izvor prihoda...diš lakše zarađene pare...

Što još dodati...
nicoll

Slična stvar, radim u medijima, plaća se skoro prepolovila i sad je 3000kn.
Rade se subote, nedjelje, praznici, blagdani, nekad noću itd.
Ja RADIM 80% svojeg radnog vremena.
Oni vjerojatno RADE 2% svojeg radnog vremena, ali je njihov posao daleko opasniji... No svejedno mislim da im je plaća i dalje sasvim korektna i skoro 2x veća od prosjeka plaća u OBŽ.
francika

Upravo to. Prepoloviti plaće svima i za taj novac zaposliti nove ljude u državnim firmama sa istim plaćama.

čemu? ionako ih je previše tamo a ništa nisu efikasniji ni pored sve informatike oko sebe...
nicoll

Ne znam pored koga si ti živjela, pored doma umirovljenika možda? U 2011. imali su 608 intervencija. Znaš li ti da je kleveta kazneno djelo?
Boost

nicoll

Slična stvar, radim u medijima, plaća se skoro prepolovila i sad je 3000kn.
Rade se subote, nedjelje, praznici, blagdani, nekad noću itd.
Ja RADIM 80% svojeg radnog vremena.
Oni vjerojatno RADE 2% svojeg radnog vremena, ali je njihov posao daleko opasniji... No svejedno mislim da im je plaća i dalje sasvim korektna i skoro 2x veća od prosjeka plaća u OBŽ.

Zanimljivo razmišljanje!

Ako sam vas dobro razumjela, treba samo šutit i trpit i za pol godine mogu vam srezat još jedno 40% plaće, ili nemoraju vam ni plaćat!??? Ali kad se netko pobuni zbog slične sudbine, to onda nije dobro jer se ne miri s nametnutom sudbinom kao vi??? Ja vas ne razumijem!
nagy

nicoll

Ne znam pored koga si ti živjela, pored doma umirovljenika možda? U 2011. imali su 608 intervencija. Znaš li ti da je kleveta kazneno djelo?

Te intervencije je trebala obaviti udruga Maca, a ne JPVP.

.....

Dali je netko dosao i pitao zasto je placa vatrogasca tolika, iznesene stavke su za djelatnike koji imaju preko 20 godina staza! sa dodatcima za rad subotom, nedjeljon, nocu i uvjetima rada na sto imaju prava kao i drugi....jel netko dosao i pitao zasto se bunimo, dali je to zbog 800 kuna ili zbog toga sto Gradska vlast vrsi teror nad ljudima, mozda zato jer se konstantno prjeti nekakvim otkazima, mozda zato jer biti u stranci i biti podoban je isto kao 30 godina gubiti zdravlje, spašavati tude zivote, pomagati drugima i onda manje vrjedis od njega.... mozda zato jer 70 % vatrogasaca oboli od kardio vaskularnih bolesti, PTSP-a,gube svoju radnu sposobnost 1,7 puta brze nego druga radna mjesta i zato spadaju u podrucje radnih mjesta s posebnim uvjetima na rad ali ne u Hrvatskoj nego u cjelom svjetu i jos k tome nemaju rjesen status... mozda zato sto se za iznosenje misljenja prjeti otkazom i tuzbom, mozda zato jer je 99% djelatnika sa statusom Hrvatskog branitelja, puske su zamjenili mlaznicama, a sada im pravdu kroje oni koji su u to doba sisali prst.... mozda zato jer postoji jos nekih problema osim 800 kn...mozda se netko i udostoji doci pitati sta ih muci... dali je to 800 kuna ili nesta sasvim drugo...... i stvarno mislite da je 800 kn jedini razlog??? sto se tice medija i eksponiranja i nekih "glupih" intervencija pitam se koliko je vas ovdje koji svom sefu odbiju zapovjed i poslje toga ne snose posljedice? samo mi recite dali ste culi da je nedavno vatrogasac stradao, bio u teskom stanju jer je imao 11 ulaznih rana od eksplozivne naprave i sada se bori za svoja prava jer su pravne sluzbe kiksale,mozda ste citali da je vatrogasac nakon eksplozije preminuo, ili mozda da je njih 12 umiralo u strasnim mukama na Kornatima, mozda ste citali koliko ih je poginulo za vrijeme Domovinskog rata, poslje rata, koliko ih je ozljedeno....prica se o nekom neradu u postrojbi, postovani pa ova postrojba ima tim za spasavanje iz rusevina koji je obucen po evropskim standardima jedino ga imaju Split, Rijeka i Zagreb, postrojba ima svoje ronioce, spasioce iz dubina i visina... imamo camac koji je na Dravi i pitam se dali je netko citao tko vadi utopljenike iz Drave... kada se desi akcident s opasnim tvarima mi smo ti koji trebamo doci i rjesiti problem reskirajuci svoje zdravlje i zivote, za zar je to rezultat nerada ili konstantnog obucavanja i skolovanja?
zar mislite da se bunimo za 800 kuna ili zato jer smo svjesni gdje ova politika prema nama vodi, ljudi moji vodi k tome da nam je zastitna oprema van standarda i da na 150- 200 stupnjeva temperature u zgradi koja gori ne mozemo traziti nekoga toliko dugo koliko bi sa ispravnom opremom a taj netko moze biti netko od vas koji pljuje po nama ali ne pisete to zato jer nas mrzite vec zato sto ne znate o cemu se radi i zasto se bunimo... ljudi za odredeno vrijeme nece biti sredstava za opremu i operativnost postrojbe a samim time ni sigurnosti za gradane, koga zanima neka procita Zakon o Vatrogastvu pa neka vidi tko je duzan osigurati sredstva i tko placa sve to... to nije drzava vec Grad koji je osnivac i vlasnik postrojbe a u potpunosti su nas trebali placati od 2005 godine,ne placa nitko iz Gradske vlasti iz svog depa vec od novaca gradana grada Osijeka koji nisu upoznati gdje se novac trosi!
nije ovo napad na nikoga i necu prozivati one koji imaju puno vecu placu a ovdje na forumu pisu nebuloze za svoju strankicu jer su pripadnici mladezi stranke na vlasti ili nekoga tko ima drugacije misljenje od mene....sto se tice strankice, znate li da je djelatnicima JPVP prjetito tuzbama i otkazima jer "ruse ugled" nekih ljudi...volio bih da ima jos vise ljudi koji ce komentirati ove natpise bilo to pozitivno ili negativno po Vatrogasce....ali bih volio da se cuje i druga strana, a ne kako u medijima koje kontrolira stranka na vlasti pise vec posteno i iskreno.... nekim medijima grada Osijeka a i nama na nasoj stranici zabranjeno je komentiranje ovih dogadanja.... pa eto molim doticne koji ne vjeruju neka pokusaju otici na sluzbene stranice postrojbe i napisu bilo kakav komentar... ako ne mozete, postavite pitanje onima koji to kontroliraju ili nama Vatrogascima.... i eto tih nesretnih 800 kuna nije vrjedno nicijeg zvota, kuce, obitelji, djeteta i gradani nikada s nase strane nece biti zakinuti pa makar nam uzeli i cjelu placu..... ali istina je ono sto oslobada ljude, nadam se u skoroj buducnosti da ce neki biti oslobodeni jer u svemu postoji balans, pa tako i u prirodi... nitko nije vjecan!
ispricavam se svima koji se osjecaju uvrjedenim mojim rjecima, no surova stvarnost je sasvim drugacija !

....

Prilozi

• her.jpg

Re: .....

viribus unitis

Dali je netko dosao i pitao zasto je placa vatrogasca tolika, iznesene stavke su za djelatnike koji imaju preko 20 godina staza! sa dodatcima za rad subotom, nedjeljon, nocu i uvjetima rada na sto imaju prava kao i drugi....jel netko dosao i pitao zasto se bunimo, dali je to zbog 800 kuna ili zbog toga sto Gradska vlast vrsi teror nad ljudima, mozda zato jer se konstantno prjeti nekakvim otkazima, mozda zato jer biti u stranci i biti podoban je isto kao 30 godina gubiti zdravlje, spašavati tude zivote, pomagati drugima i onda manje vrjedis od njega.... mozda zato jer 70 % vatrogasaca oboli od kardio vaskularnih bolesti, PTSP-a,gube svoju radnu sposobnost 1,7 puta brze nego druga radna mjesta i zato spadaju u podrucje radnih mjesta s posebnim uvjetima na rad ali ne u Hrvatskoj nego u cjelom svjetu i jos k tome nemaju rjesen status... mozda zato sto se za iznosenje misljenja prjeti otkazom i tuzbom, mozda zato jer je 99% djelatnika sa statusom Hrvatskog branitelja, puske su zamjenili mlaznicama, a sada im pravdu kroje oni koji su u to doba sisali prst.... mozda zato jer postoji jos nekih problema osim 800 kn...mozda se netko i udostoji doci pitati sta ih muci... dali je to 800 kuna ili nesta sasvim drugo...... i stvarno mislite da je 800 kn jedini razlog??? sto se tice medija i eksponiranja i nekih "glupih" intervencija pitam se koliko je vas ovdje koji svom sefu odbiju zapovjed i poslje toga ne snose posljedice? samo mi recite dali ste culi da je nedavno vatrogasac stradao, bio u teskom stanju jer je imao 11 ulaznih rana od eksplozivne naprave i sada se bori za svoja prava jer su pravne sluzbe kiksale,mozda ste citali da je vatrogasac nakon eksplozije preminuo, ili mozda da je njih 12 umiralo u strasnim mukama na Kornatima, mozda ste citali koliko ih je poginulo za vrijeme Domovinskog rata, poslje rata, koliko ih je ozljedeno....prica se o nekom neradu u postrojbi, postovani pa ova postrojba ima tim za spasavanje iz rusevina koji je obucen po evropskim standardima jedino ga imaju Split, Rijeka i Zagreb, postrojba ima svoje ronioce, spasioce iz dubina i visina... imamo camac koji je na Dravi i pitam se dali je netko citao tko vadi utopljenike iz Drave... kada se desi akcident s opasnim tvarima mi smo ti koji trebamo doci i rjesiti problem reskirajuci svoje zdravlje i zivote, za zar je to rezultat nerada ili konstantnog obucavanja i skolovanja?
zar mislite da se bunimo za 800 kuna ili zato jer smo svjesni gdje ova politika prema nama vodi, ljudi moji vodi k tome da nam je zastitna oprema van standarda i da na 150- 200 stupnjeva temperature u zgradi koja gori ne mozemo traziti nekoga toliko dugo koliko bi sa ispravnom opremom a taj netko moze biti netko od vas koji pljuje po nama ali ne pisete to zato jer nas mrzite vec zato sto ne znate o cemu se radi i zasto se bunimo... ljudi za odredeno vrijeme nece biti sredstava za opremu i operativnost postrojbe a samim time ni sigurnosti za gradane, koga zanima neka procita Zakon o Vatrogastvu pa neka vidi tko je duzan osigurati sredstva i tko placa sve to... to nije drzava vec Grad koji je osnivac i vlasnik postrojbe a u potpunosti su nas trebali placati od 2005 godine,ne placa nitko iz Gradske vlasti iz svog depa vec od novaca gradana grada Osijeka koji nisu upoznati gdje se novac trosi!
nije ovo napad na nikoga i necu prozivati one koji imaju puno vecu placu a ovdje na forumu pisu nebuloze za svoju strankicu jer su pripadnici mladezi stranke na vlasti ili nekoga tko ima drugacije misljenje od mene....sto se tice strankice, znate li da je djelatnicima JPVP prjetito tuzbama i otkazima jer "ruse ugled" nekih ljudi...volio bih da ima jos vise ljudi koji ce komentirati ove natpise bilo to pozitivno ili negativno po Vatrogasce....ali bih volio da se cuje i druga strana, a ne kako u medijima koje kontrolira stranka na vlasti pise vec posteno i iskreno.... nekim medijima grada Osijeka a i nama na nasoj stranici zabranjeno je komentiranje ovih dogadanja.... pa eto molim doticne koji ne vjeruju neka pokusaju otici na sluzbene stranice postrojbe i napisu bilo kakav komentar... ako ne mozete, postavite pitanje onima koji to kontroliraju ili nama Vatrogascima.... i eto tih nesretnih 800 kuna nije vrjedno nicijeg zvota, kuce, obitelji, djeteta i gradani nikada s nase strane nece biti zakinuti pa makar nam uzeli i cjelu placu..... ali istina je ono sto oslobada ljude, nadam se u skoroj buducnosti da ce neki biti oslobodeni jer u svemu postoji balans, pa tako i u prirodi... nitko nije vjecan!
ispricavam se svima koji se osjecaju uvrjedenim mojim rjecima, no surova stvarnost je sasvim drugacija !

Slušaj ti pametnjakoviću!

Svi Vi ste došli u vatrogasce po političkoj osnovi i po nepotizmu. Pored toga po cijele Božje dane kartate belu, a to ne želite spomenuti.

Koliko vatrogasaca pogine godišnje da je to tako opasan posao, ko mala djeca kukate i grebete se za bombon gdje god stignete, a primate plaće i po 2-3 puta veće od opasnijih poslova.
Znate li Vi koliko je radnika izgubilo život padom sa skele ili sa krova, ili npr. eksplozijom u Šibicari, a rade za 2.000-3.000 kn i posao im je totalno nesiguran i svaki dan riskiraju život, i ne kartaju belu po cijele jebene Božje dane.
pa nisam ti ja bas pametan, ja sam vatrogasac...
sto se tice politicke osnove, po tvom jos komunizam vlada u gradu, iako nisu daleko po ponašanju i retorici... o nepotizmu cjeli grad i drzava moze pricati pa sto ne spomenes tvrtku Zito ? na natjecaj cistacice u jednoj skoli javilo se nekoliko osoba sa zavrsenim fakultetima i nisu primljeni jer su preskolovani i primljen je netko s politicke strane, to nije nepotizam i to je pravda... uostalom reci mi gdje u ovoj drzavi nije preko babe i striceva zaposljavanje! znam da bi ti bilo drago da nas vise pogine jer vjerovatno bi volio doci na mjesto jednog od njih ali nisi imao dobru stelu ili nisi bio politicki podoban... a mozda nisi imao hrabrosti doci aplicirati za posao, tko zna i nikada necemo saznati! sto se tice "kartanja"...interesantno kako samo to vidis a ne vidis ostale stvari ili ne vidis dobro ili imas selektivno pamcenje... samo ne znam dali je to urodena mana ili po politickoj osnovi :-)
zanima me samo sta ti radis u svom zivotu i dali se ti boris za svoja prava ili "rinujes" s ostalim podobnim nadajuci se dobrim poenima kod sefa!
malo se raspitaj o poginulima na radnim mjestima, gradevina je opasna ali naci ces i radnike u šumariji..... i pitas li se kada cujes da je netko poginuo od cega i zasto ili su to za tebe samo brojke...
vidim da nisi moj post procitao s razumjevanjem i da je u tvoje okice upala samo cifra a ne ostatak teksta.... no tvoje okice nisu vidjele u zivotu ono sto su oci tih ljudi, nazovi 608 brojeva ljudi kojima smo pomogli prosle godine pa ih pitaj dali su sretni sto imaju svoj krov nad glavom i svoje najmilije koji su bili zarobljeni u hrpi lima nakon prometne nezgode itd itd.... a da se malo raspitas pametnjakovicu u kakvim uvjetima radi medicinsko osoblje HMP ili policajci... mozemo naglabati nas dvojica, pisati sta god hocemo, surova istina je oko nas ali samo treba otvoriti okice.... i nije problem u 800 kuna vec u sasvim drugim stvarima i neda mi se ponavljati i objasnjavati, samo ti zelim reci kako ne bih volio da se sretnemo na mom poslu i da ti ja trebam pomoci jer u tom trenutku vjerovatno nece ti biti do razgovora i pisanja posto gubis svoju imovinu ili cekas da te izvucem van kako bi ti HMP pomogla....a i oni su za tebe vjerovatno preplaceni i ne treba im nova oprema....
mozda ti sve shvacas sto sam htjeo reci ovim postom prije ali ne zelis priznati posto si politicki aktivan i obecan ti je posao preko stranke :-))
oprosi ali nemam vise vremana za takve kao ti, pametnjakovice... moram ici kartati belu!!
Samo ti nastavi kartat belu i kukat za 600 kn, jer kao jedino je tvoj posao težak, a oni koji daleko lošije žive od Vas neka čekaju u redu na povišicu koju nikada neće dobiti jer si ti prioritet.

Posao ko posao, tko te tjerao da radiš tako težak posao.

Ovi koji rade za 2.000-3.000 kn i ginu na svojim poslovima rade daleko teži posao od tvog ali ne i stresniji, ali tvoj posao je za tebe najteži i od drveta ne vidiš šumu, odnosno tvoja pohlepa je golema.
mislis da nasa rodbina, prijatelji zive u izobilju, nismo mi mitska bica pa da se ne razbolimo, ne vidimo nepravdu i bjedu oko nas... krvarimo kada se posjecemo isto kao i drugi ljudi... o pohlepi i šumi mogao bih ti pisati ajme postova jer vjerovatno imam viise staza prije vatrogatva nego ti danas ...
ti imas misljenje i ja imam misljenje ,ja mislim da je selektivno pamcenje i ne razumjevanje procitanog kod tebe ipak stvar majke prirode a ne necega drugog :-)
6600kn plaća nije velika i netreba se obrusavati na nekog jer ima veću plaću od "mene" već trepa pitati gospodu koju smo mi izabrali da nas vodi i radi za našu dobrobit zašto ljudi rade za minimalac i zašto dobijaju otkaze. 6600kn se ćini puno iz perspektive minimalca ali treba se izboriti da taj minimalac bude veći a ne da se tih 6600 smanjuju. Europske cijene struje i plina Europske i plaće. Glas Slavonije (čitaj gradska vlast) i je taj podatak o visini plaće smišljeno lansirao na bi bilo komentara poput "što se bune pa ja radim za 3000kn" i da ih se nepita zašto radi za 3000kn i zašto je rad tako obezvrijeđen. Zar je plaća nekog menagera ili zastupnika u saboru od 15 ili 20 000 velika? Nije, ali su plaće od 3, 5 i 6600 male

Tagovi